-
Πρώτη επαφή με ένα Golf TSI 122ps
Ροπάτος κινητήρας από χαμηλά, σχεδόν από το ρελαντί. Το μοτέρ επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 5.000 σαλ, από εκεί και έπειτα πέφτει η επιτάχυνση.
Εντύπωση μου προκάλεσε η απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές.
Ή έχουν βελτιώσει πολύ το ηλεκτρόγκαζο, ή έχει καλύτερη απόκριση χαμηλά ακόμα και από τον......TSI 140ps, παρά την έλλειψη κομπρέσσορα!Και από τα λίγα χλμ, πρέπει να είναι πολύ οικονομικός, αρκετά πιο κάτω από την κατανάλωση του TSI 140ps.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πρώτη επαφή με ένα Golf TSI 122psΡοπάτος κινητήρας από χαμηλά, σχεδόν από το ρελαντί. Το μοτέρ επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 5.000 σαλ, από εκεί και έπειτα πέφτει η επιτάχυνση.
Ή έχουν βελτιώσει πολύ το ηλεκτρόγκαζο, ή έχει καλύτερη απόκριση χαμηλά ακόμα και από τον......TSI 140ps, παρά την έλλειψη κομπρέσσορα!Και από τα λίγα χλμ, πρέπει να είναι πολύ οικονομικός, αρκετά πιο κάτω από την κατανάλωση του TSI 140ps.
Tωρα μου κανες την καρδια περιβολι..
Τα λεγα εγω οτι το Τsi 122 θα ειναι πολυ καλυτερο συνολικα αυτοκινητο απο το Τsi 140 και στην αξιοπιστια,και στην καταναλωση ..
-
Πρώτη επαφή με ένα Golf TSI 122psΡοπάτος κινητήρας από χαμηλά, σχεδόν από το ρελαντί. Το μοτέρ επιταχύνει γραμμικά μέχρι τις 5.000 σαλ, από εκεί και έπειτα πέφτει η επιτάχυνση.
Tωρα μου κανες την καρδια περιβολι..
Τα λεγα εγω οτι το Τsi 122 θα ειναι πολυ καλυτερο συνολικα αυτοκινητο απο το Τsi 140 και στην αξιοπιστια,και στην καταναλωση ..
Το εβγαλαν αργοτερα ομως.Δεν τους προλαβα.
-
Τα bold και υπογραμμισμένα τα περίμενα! Ξέρεις ποιο κιβώτιο έχει μήπως;
Για τις χαμηλές στροφές όμως, εντύπωση μου κάνει! Καλή φάση πάντως, να ακούς ότι νέος κινητήρας έχει καλύτερη απόκριση από τον προκάτοχο! Συνήθως, ανάποδα είναι...
Τιμές τελικά μάθαμε;
-
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=63887
6αρι χειροκίνητο, έρχεται και 7-ταχυτο DSG
-
Τελικά το 7-τάχυτο το DSG πότε αναμένεται να το δούμε, μπορεί κάποιος να κάνει έναν υπολογισμό; Ψήνομαι για να παραγγείλω το GT αυτόν τον καιρό και θα ήθελα να γνωρίζω...αν είναι να περιμένω κανένα μήνα ίσως και αξίζει (εξάλλου 3 μήνες περίπου δινουν για παράδοση - λόγω add ons)
-
Μία ερώτηση για εκείνους που ξέρουν διότι δεν το καταλαβαίνω.
Στο τελευταίο τεύχος των 4τ έχει σύγκριτικό του tsi dsg 140 με το bravo 150. Στην μέση κατανάλωση του τεστ το γκολφ dsg έχει 12 λίτρα όταν το απλό tsi έλεγαν ότι έχει 9,5(10,8 στο drive). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά της τάξης των 2,5 λίτρων στα 100 χιλιόμετρα με την προσθήκη dsg στο ίδιο μοτέρ ενώ θα περίμενα ελαφρά μεγαλύτερη κατανάλωση...δεν είναι παράλογο;
Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το gt έχει 12,4 στο τεστ του.
Γιατί λοιπόν γίνεται αυτό; -
Mήπως τα τσάκισαν στα γκάζια και τα 2, Bravo και Golf;
12 λίτρα είναι τεράστια κατανάλωση και μου μυρίζει ανάβαση Pikes Peak!
-
Χτες βράδυ κάπου στη Γλυφάδα βρέθηκα σε φανάρι δίπλα σε ένα 206, άγνωστο αν ήταν 1.4 ή 1.6.
Ο τυπάς ψήθηκε για άνοιγμα Εγώ βέβαια δεν το έχω στρώσει ακόμα το αμάξι οπότε έκανα αλλαγές στις 4.000-4.300 στροφές
Πρώτη έφυγε μπροστά και στα 'τελειώματά της' τον είχα μαζέψει, δευτέρα βγήκα μπροστά, τρίτη στην αλλαγή μου έριξε ένα φτερό (την άλλαξα τελείως χαλαρά , το λυπάμαι) και είμασταν κόπιες μαζεύοντάς τον αργά και στην αλλαγή για τετάρτη βγήκα στις 2.500στροφές οπότε θεώρησα ότι δεν αξίζει καν να επιταχύνω έτσι όπως το πάω και έφυγε μπροστά Πιθανώς να νόμισε ότι τσάγιασε TSI, πάντως εκεί που το peugeot πήγαινε κόφτες εγώ δεν άκουγα καν τον κινητήρα μου, οπότε το τερατάκι μου με δικαίωσε Καλά πάει -
Αλήτη κοντράκια, είσαι και νέος!
-
Είναι πολλά τα άλογα και δεν μπορώ να τους επιβάλλω την τάξη
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Στο τελευταίο τεύχος των 4τ έχει σύγκριτικό του tsi dsg 140 με το bravo 150. Στην μέση κατανάλωση του τεστ το γκολφ dsg έχει 12 λίτρα όταν το απλό tsi έλεγαν ότι έχει 9,5(10,8 στο drive). Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά της τάξης των 2,5 λίτρων στα 100 χιλιόμετρα με την προσθήκη dsg στο ίδιο μοτέρ ενώ θα περίμενα ελαφρά μεγαλύτερη κατανάλωση...δεν είναι παράλογο;
Γιατί λοιπόν γίνεται αυτό;Σίγουρα δεν 'ευθύνεται' το DSG για την κατανάλωση.
Τα 12λ για δοκιμή όπου κάνουν μετρήσεις επιδόσεων κλπ. μου φαίνεται νορμάλ κατανάλωση.
Τα 9,5λ από την άλλη μου φαίνονται πολύ λίγα για ένα αυτοκίνητο που βαράει κόφτες (δοκιμή περιοδικού). -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
:oops: Είναι πολλά τα άλογα και δεν μπορώ να τους επιβάλλω την τάξη1.100 θα ήταν το 206.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γιατί λοιπόν γίνεται αυτό;Σίγουρα δεν 'ευθύνεται' το DSG για την κατανάλωση.
Τα 12λ για δοκιμή όπου κάνουν μετρήσεις επιδόσεων κλπ. μου φαίνεται νορμάλ κατανάλωση.
Τα 9,5λ από την άλλη μου φαίνονται πολύ λίγα για ένα αυτοκίνητο που βαράει κόφτες (δοκιμή περιοδικού).εννοώ μέση κατανάλωση φιλε μου. Δεν την συγκρίνω με εκείνη σε συνθήκες πίστας του gt αλλά με τις τυποποιημένες μετρήσεις του περιοδικού για κάθε αυτοκίνητο που δοκιμάζουν.
-
ψυχολογικο ειναι, πιστευω..
απλα το περιμενες περισσοτερο ψοφιμι! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Γιατί λοιπόν γίνεται αυτό;Οι μετρήσεις κατανάλωσης των περιοδικών, που δε γίνονται βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη συγκριτική αξία, μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν ως ενδεικτικές σε μια χαλαρή κουβέντα. Για τη δική μας χαλαρή κουβέντα, να αναφέρω ενδικτικά ότι εγώ με το Touran dsg (~1500 kg απόβαρο, κίνηση κυρίως εκτός πόλης) στα πρώτα 9000 km έχω μέση κατανάλωση 7.7 l/100 km. Υποθέτω λοιπόν ότι το dsg δεν επιβαρύνει τόσο πολύ την κατανάλωση.
-
Μια από τα ίδια...μη σας πω ότι το DSG θα πρέπει να ελαττώνει και λίγο την κατανάλωση σε σχέση με το χειροκίνητο, λόγω εγκεφάλου.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μια από τα ίδια...μη σας πω ότι το DSG θα πρέπει να ελαττώνει και λίγο την κατανάλωση σε σχέση με το χειροκίνητο, λόγω εγκεφάλου.ναι βρε Νίκο συμφωνώ...όμως εδώ μιλάμε για 2,5 λίτρα στα 100 απόκλιση...και μάλιστα στην θεωρητικά οικονομικότερη έκδοση! Κάτι έχει γράψει λάθος το περιοδικό. Είτε το 12 του dsg είτε το 9,5 του tsi είναι λάθος.
-
Ή το ένα το σκίσανε πολύ παραπάνω από το άλλο..
-
Αυτό είπα εγώ πριν, μάλλον είχαμε κυνήγι στα βουνά! Δεν δικαιολογείται διαφορά 2,5 λίτρων από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο, πρέπει οι συνθήκες να ήταν τελείως διαφορετικές.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)