-
Αυτό ακριβώς. Εφόσον επιστράφηκε στην ίδια (;) κατάσταση, δύσκολο να γίνει κάτι...
-
Μίλησα με τον δικηγόρο της ασφαλιστικής μου (εμ τι, τσάμπα την πληρώνουμε τη νομική προστασία;)
Ακριβώς τα ίδια μου είπε με αυτά που γράφει ο koutsan, πρόκειται για υπεξαίρεση χρήσης μη κολάσιμη ποινικά. Μπορούν να ισχυριστούν στην τελική πως όλα τα χιλιόμετρα έγιναν για να ελεγχθεί η ορθή λειτουργία του αυτοκινήτου, τα κλειδιά σαν αποδεικτικό στοιχείο δεν δείχνουν τίποτα αφού μπορεί απλά να τα ξέχασε οποιοσδήποτε οδήγησε το αμάξι, τα cd μπορεί να δέχτηκαν στα λόγια πως ήταν δικά τους αλλά αν κινηθεί νομική διαδικασία δεν θα το υπογράψουν με τίποτα (και φυσικά δεν γίνεται να το αποδείξω), τα χιλιόμετρα δεν γίνεται να τα αποδείξω εκ των πραγμάτων και τελικά θα βρεθώ εγώ να κινούμαι ενάντια σε μια αντιπροσωπεία που στα χαρτιά θα φαίνεται πως έκανε υποδειγματική δουλειά. Επίσης ο ίδιος δικηγόρος μου πρότεινε να μην κοινοποιήσω πουθενά σε internet ή σε περιοδικό φάτσα φόρα το όνομα της αντιπροσωπείας γιατί μπορεί να βρεθώ με μια μήνυση στη μούρη για συκοφαντική δυσφήμιση.
Δύο πράγματα μπορούν να γίνουν:
-Ο διευθυντής της αντιπροσωπείας να αναγνωρίσει το λάθος τους και για να μην αφήσει τον πελάτη δυσαρεστημένο να κάνει κάποια παραχώρηση/προσφορά (δωρεάν επόμενο σέρβις, εγγύηση)
-Καταγγελία στην Kosmocar που θα τους κάνει απλά μια επίπληξη αφού το αμάξι παραδώθηκε άψογο λειτουργικά και δεν έχω απτά στοιχεία για τα χιλιόμετρα που έγιναν. Μετά δεν είναι να ξαναπατήσω στην συγκεκριμένη αντιπροσωπεία βέβαια γιατί θα με μισούν όλοι.Γενικά ο δικηγόρος κατέληξε πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να καλύπτουν οποιαδήποτε διαδικασία κινήσω εναντίον τους οπότε απλά αυτό που αξίζει να κάνω είναι να αναφέρω την κατάσταση στον διευθυντή για να πάρω ένα συγγνώμη και τέλος.
Ελλάδα
Προς Θεού παιδιά, ΜΗΝ αφήνετε τα αμάξια σας σε αντιπροσωπείες χωρίς να είστε οι ίδιοι μπροστά. Ποτέ και με τίποτα. Κι αν χρειαστεί να τα αφήσετε εκεί, κοιμηθείτε δίπλα τους το βράδυ παρά να τα αφήσετε στα χέρια τους.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
- να γιατί η Τογιότα είναι αιώνες μπροστά ....μετά αναρωτιέστε γιατί πουλά το Αούρις.
κοιτα σε αντιπροσωπεια της toyota ξερω συγκεκριμενη περιπτωση(απο ατομο με μεγαλη θεση εκει μεσα) οπου πηραν ενα land cruiser απο test drive με καμια 35αρια χιλιαδες χλμ ,το οποιο το οδηγουσε ο καθε πικραμενος οπως γουσταρε,του αλλαξαν ο,τι επρεπε για να φαινεται καινουριο του μηδενησαν τα χιλιομετρα και το πουλησαν ως καινουριο...ασε ειναι ολοι για το πεος....
φαντασου τωρα τον ανυποπτο τυπα που εσκασε μια περιουσια και μολις το πηρε θα το εστρωνε κιολας
φιλε nee απο τη στιγμη που εχεις αποδειξεις για αυτα που λες,ξεμπροστιασε τους και πες μας και σε μας ποια ειναι αυτα τα λαμογια να μενουμε μακρια...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φιλε nee απο τη στιγμη που εχεις αποδειξεις για αυτα που λες,ξεμπροστιασε τους και πες μας και σε μας ποια ειναι αυτα τα λαμογια να μενουμε μακρια...
Ευχαρίστως και φυσικά θα ήθελα να μπορώ να τους ξεμπροστιάσω παντού
...διάβασες όμως το τελευταίο post μου στην προηγούμενη σελίδα;
-
Η συκοφαντική δυσφήμιση θα αφορά στην δημοσίευση του ονόματος της αντιπροσωπίας που απλά συντηρείς το αμάξι σου;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ευχαρίστως και φυσικά θα ήθελα να μπορώ να τους ξεμπροστιάσω παντού
...διάβασες όμως το τελευταίο post μου στην προηγούμενη σελίδα;
ναι το διαβασα και εχεις καποιο δικιο,δε θα σε κατηγορησει ομως καποιος αν πεις οτι εδωσα το αυτοκινητο μου στον 'ταδε' και κοιτα ποσα χλμ εκανε μεχρι να βρει τη ζημια....
ολα ειναι θεμα διατυπωσης....μπορεις να πεις οτι δε μου αρεσει το ταδε συνεργρειο γιατι με κοιταζουν παραξενα..εγω παντως κατηγορω τη citroen και τον κυριακοπουλο που αδικαιολογητα δε μου καλυψαν εγγυηση(για διαφορικο),κατηγορω τη karenta που μου περεδωσε οχημα με τρυπα στο καθισμα και σκασμενη μπογια σε 2 σημεια(και χεστηκε να μου τα φτιαξει,αφου 'δε φαινεται μωρε' ) ,κατηγορω το φιλοσιδη που μου ειπαν οτι θελω επιγοντως τακακια και εχω κανει πανω απο 2000 χλμ απο τοτε χωρις να χει αναψει το λαμπακι του αισθητηρα...
δε μπορω να πω ομως ποια toyota εκανε το παραπανω,γιατι η μονη αποδειξη που εχω ειναι μια συνομιλια του πατερα μου...
εσυ ομως μπορεις να πεις απο ποια αντιπροσωπεια δεν εισαι ευχαριστημενος και για το χρονο(και χλμ) που εκαναν να διαγνωσουν τη ζημια,αλλα και για τη κατασταση που σου παρεδωσαν το αυτοκινητο σου(δεν ειναι καφενειο ουτε δωματιο κανενος το δικο σου οχημα),επισης και στα ακρα να εφτανε το ζητημα θα υπαρχουν αποτυπωματα που να δειχνουν σε ποιον ανηκουν τα αντικειμενα αυτα,τα οποια μολις τελειωσει το ολο θεμα να πας να τα αφησεις στην ομονοια σε πορτοφολακι με τη διευθυνση του συνεργειου...καποιος καλοθελητης θα βρεθει να κανει καμια επισκεψη να δει σε ποιον ανηκει το honda... -
επισης μπορεις να γραψεις μια μερα ασχετα στο forum 'σημερα πηγα και αλλαξα λαδια στον ταδε' ....θα καταλαβουμε...
-
- να γιατί η Τογιότα είναι αιώνες μπροστά ....μετά αναρωτιέστε γιατί πουλά το Αούρις.
κοιτα σε αντιπροσωπεια της toyota ξερω συγκεκριμενη περιπτωση(απο ατομο με μεγαλη θεση εκει μεσα) οπου πηραν ενα land cruiser απο test drive με καμια 35αρια χιλιαδες χλμ ,το οποιο το οδηγουσε ο καθε πικραμενος οπως γουσταρε,του αλλαξαν ο,τι επρεπε για να φαινεται καινουριο του μηδενησαν τα χιλιομετρα και το πουλησαν ως καινουριο...ασε ειναι ολοι για το πεος....
φαντασου τωρα τον ανυποπτο τυπα που εσκασε μια περιουσια και μολις το πηρε θα το εστρωνε κιολας
λαμακία εάν έγινε αλλά πάλι αυτοί θα το πληρώνουν αφού έχει 6ετη εγγύηση.
-
@ elteo
ναι,αλλα ειναι το γαμωτο της απατης...να στο ελεγαν οπως σε ενα παιδι που πετυχα πριν λιγες μερες(που πηρε s3 test drive) να το επαιρνες οσο πραγματικα αξιζει,γιατι για το συγκεκριμενο αυτοκινητο μαλιστα μιλαμε για πολλα λεφτα διαφορα και πολλα λεφτα γενικα...
-
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο φίλος μας πήρε ένα αμάξι με τουλάχιστον 15 μήνες στην πλάτη (35,000 Δημοσιογραφικά χιλιόμετρα δεν γίνονται σε 3 μήνες), δεν διάβασε κανένα αυτοκινητιστικό περιοδικό (ώστε να δει ότι το VIN του οχήματος αναφέρεται σε 10 περιοδικά του χώρου), δεν είδε την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας (ΔΟΚ πινακίδες πια σπάνια βλέπω οπότε μιλάμε για όχημα το οποίο θα είχε κανονικές πινακίδες) στην άδεια ή ότι η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία πλαστογράφησε Δημόσια Έγγραφα (πως θα πινακίδωσε αμάξι με το ίδιο VIN??) για να γλυτώσει 5k. Αν τώρα κάποιος πληρώνει full prize για ένα αμάξι που έχει από 6 ως 15 μήνες στην πλάτη του και πινακιδωμένο τότε είναι άξιος της τύχης του.
Sorry φίλε QsisVTS αλλά γενικά το θέμα αυτό μπάζει. όχι γιατί δεν μπορεί να γίνει (εγκληματίες υπάρχουν παντού) αλλά γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αποκαλυφτεί το συγκεκριμένο ζήτημα.
-
αυτα ειπε το συγκεκριμενο ατομο,αυτα σου μεταφερω..για αυτο δεν αναφερω και περαιτερω..επειδη παντως ειναι γνωστος του πατερα μου,αυτο που ξερω ειναι οτι σε αλλη μεγαλη αντιπροσωπεια που δουλευε για πολλα χρονια τον στειλανε γιατι γενικα εκανε πουστιες...
το κερδος παντως δε νομιζω να ταν μονο 5000 ευρω το συγκεκριμενο οχημα δε νομιζω οτι εχει και καμια τρελη μεταπωλητικη αξια..
επισης σκεψου οτι μπορει να χε βγαλει πινακιδες στο τελος της χ χρονιας και ακομα και αν πουληθηκε ενα χρονο αργοτερα, να σου πουνε πως το ειχαν εκτελωνισει για να πιασουν τους στοχους του του χ ετους σε ταξινομησεις και απλα εμεινε απουλητο,γιατι δεν το ηθελε κανεις σε αυτο το χρωμα,με αυτα τα δερματα και πουτσες μπλε...εσυ απλα θα τους πιστεψεις γιατι ειναι η αντιπροσωπεια...
και ο πατερας μου πηγε και πηρε ετσι clio με αδεια κυκλοφοριας 6 μηνων(και προηγουμενου ετους) με την ιδια δικαιολογια..το αν ειχε χλμ ή οχι δε μπορει να το ξερει και δε θα το μαθει ποτε...λες μιας και ζητησε πολυ νωρις ιμαντα εκκεντροφορου να αρχισουμε να ανησυχουμε
του κοψαν παντως 500 ευρω -
Πάντως τέτοια αντιμετώπιση σε αντιπροσωπεία δεν έχω ξανακούσει πουθενά.
Ο κολλητός μου είχε πάει το αμάξι του στη Skoda για service και τους ρώτησε απλά πληροφοριακά πόσο κοστίζει να βάψει τις δαγκάνες των φρένων. Του είπαν μια τιμή (100 ευρώ) αλλά του φάνηκαν πολλά και τους είπε να το αφήσουν. Τελικά είχαν έλλειψη σε κάποιο ανταλλακτικό και χρειάστηκε να του κρατήσουν το αμάξι μία μέρα παραπάνω κι όταν πήγε να το παραλάβει του είχαν βάψει τις δαγκάνες σαν δώρο για την καθυστέρηση (δεν θυμάμαι το όνομα του συνεργείου, νομίζω στο Μοσχάτο - πάνε ένα σωρό ταρίφες τα σκόντα τους εκεί ) Άλλος με Leon 1.4 TSI παρέλαβε το αμάξι με τάκους στην ανάρτηση ( ) και με το που πήγε και παραπονέθηκε του τοποθέτησαν ως δώρο φιμέ μεμβράνες.
Κι εμείς με τα VW που τα χρυσοπληρώνουμε, παίρνουμε σαν δώρο με το πρώτο service +130χλμ στο κοντέρ -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πάντως τέτοια αντιμετώπιση σε αντιπροσωπεία δεν έχω ξανακούσει πουθενά.
Ο κολλητός μου είχε πάει το αμάξι του στη Skoda για service και τους ρώτησε απλά πληροφοριακά πόσο κοστίζει να βάψει τις δαγκάνες των φρένων. Του είπαν μια τιμή (100 ευρώ) αλλά του φάνηκαν πολλά και τους είπε να το αφήσουν. Τελικά είχαν έλλειψη σε κάποιο ανταλλακτικό και χρειάστηκε να του κρατήσουν το αμάξι μία μέρα παραπάνω κι όταν πήγε να το παραλάβει του είχαν βάψει τις δαγκάνες σαν δώρο για την καθυστέρηση (δεν θυμάμαι το όνομα του συνεργείου, νομίζω στο Μοσχάτο - πάνε ένα σωρό ταρίφες τα σκόντα τους εκεί ) Άλλος με Leon 1.4 TSI παρέλαβε το αμάξι με τάκους στην ανάρτηση ( ) και με το που πήγε και παραπονέθηκε του τοποθέτησαν ως δώρο φιμέ μεμβράνες.
Κι εμείς με τα VW που τα χρυσοπληρώνουμε, παίρνουμε σαν δώρο με το πρώτο service +130χλμ στο κοντέρκαι γω οταν πηρα το αυτοκινητο μου(απο karenta) τους σκαμε ζεστα τα λεφτα ντουκου στο χερι και δε μου κοψαν τιποτα,ουτε καν τα πισω πατακια 75 ευρω,μου εκαναν απο πανω και μια αυξηση που εγινε εκεινη την εποχη. Ενω γνωστος μου που πηρε απο αλλο αντιπροσωπο(δε θυμαμαι ποιον) Α3 1.4Τ του κανουν δωρο συναγερμο(δε ξερω ποσα),τεμπελη 170 ευρω ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΠΑΤΑΚΙΑ 75 ΕΥΡΩ!!! ειναι που θα πεσεις,σιγουρα θα υπαρχουν και ευσυνειδητοι...
παντως το θεμα ειναι πως αν δε σκασεις 75 ευρω πισω πατακια δεν εχεις...στη μοκετα οι λασπες -
επισης σκεψου οτι μπορει να χε βγαλει πινακιδες στο τελος της χ χρονιας και ακομα και αν πουληθηκε ενα χρονο αργοτερα, να σου πουνε πως το ειχαν εκτελωνισει για να πιασουν τους στοχους του του χ ετους σε ταξινομησεις και απλα εμεινε απουλητο,γιατι δεν το ηθελε κανεις σε αυτο το χρωμα,με αυτα τα δερματα και πουτσες μπλε...εσυ απλα θα τους πιστεψεις γιατι ειναι η αντιπροσωπεια...
και ο πατερας μου πηγε και πηρε ετσι clio με αδεια κυκλοφοριας 6 μηνων(και προηγουμενου ετους) με την ιδια δικαιολογια..το αν ειχε χλμ ή οχι δε μπορει να το ξερει και δε θα το μαθει ποτε...λες μιας και ζητησε πολυ νωρις ιμαντα εκκεντροφορου να αρχισουμε να ανησυχουμε
του κοψαν παντως 500 ευρωΘυμάμαι σε μία επίσκεψη σε αντιπροσωπεία της Renault για το Megane προ facelift η έκπτωση σε πινακιδωμένο του προηγουμένου έτους ήταν 2500 ευρώ.
Το να τύχει να σου κάτσει το όχημα με τα θελήματα είναι πιθανό. Το να σου κάτσει όμως το Δημοσιογραφικό μουλάρι (πόσα μουλάρια να έχουν για το συγκεκριμένο αμάξι) είναι υπερβολικό ΙΜΗΟ. Εδώ μιλάμε για απάτη (αφου γύρισαν τα χιλιόμετρα).
Από εκεί και πέρα. Ο τύπος έτυχε να επιλέξει το ίδιο χρώμα με το αμάξι της Δοκιμής με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό. Δηλαδή μπήκε κάποιος και λέει θέλω ένα Α αμάξι και του λέει ο άλλος ααα έχω ένα ετοιμοπαράδοτο θα το έχεις σε 10 ημέρες που είναι στο χρώμα που το θέλεις και ο άλλας είπε εντάξει και από εκεί και πέρα τύφλα???? Και μάλιστα το είχε ήδη φτιαγμένο για να το πουλήσει ως καινούργιο??
Ελλάδα είμαστε όμως.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
του κοψαν παντως 500 ευρωΘυμάμαι σε μία επίσκεψη σε αντιπροσωπεία της Renault για το Megane προ facelift η έκπτωση σε πινακιδωμένο του προηγουμένου έτους ήταν 2500 ευρώ.
Το να τύχει να σου κάτσει το όχημα με τα θελήματα είναι πιθανό. Το να σου κάτσει όμως το Δημοσιογραφικό μουλάρι (πόσα μουλάρια να έχουν για το συγκεκριμένο αμάξι) είναι υπερβολικό ΙΜΗΟ. Εδώ μιλάμε για απάτη (αφου γύρισαν τα χιλιόμετρα).
Από εκεί και πέρα. Ο τύπος έτυχε να επιλέξει το ίδιο χρώμα με το αμάξι της Δοκιμής με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό. Δηλαδή μπήκε κάποιος και λέει θέλω ένα Α αμάξι και του λέει ο άλλος ααα έχω ένα ετοιμοπαράδοτο θα το έχεις σε 10 ημέρες που είναι στο χρώμα που το θέλεις και ο άλλας είπε εντάξει και από εκεί και πέρα τύφλα???? Και μάλιστα το είχε ήδη φτιαγμένο για να το πουλήσει ως καινούργιο??
Ελλάδα είμαστε όμως.....
δεν ειπα οτι του εδωσαν δημοσιογραφικο,test drive του μαγαζιου ηταν(για τους υποψηφιους πελατες ξερεις...) το οποιο επαιρναν και οι υπαλληλοι για δουλειες ή βολτες..δε καταλαβαινω πως σου εκατσε το δημοσιογραφικο απο τη στιγμη που σε καμια προταση μου δεν ανεφερα κατι τετοιο..
-
πάλι χλωμό το κόβω να μην μπορεί να καταλάβει ότι είναι μεταχείρο. Μπαμ κάνει το καινούριο.
δεν υπάρχει περίπτωση να το έφαγε έτσι αμάσητο...όσα κ να αλλάξουν!!! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η συκοφαντική δυσφήμιση θα αφορά στην δημοσίευση του ονόματος της αντιπροσωπίας που απλά συντηρείς το αμάξι σου;δε θελει να το πει, κακως κατα τη γνωμη μου.
δε πειραζει, θα την πατησουν και αλλοι ανυποψιαστοι πελατες.
-
Σ'αυτό θεωρώ υπερβολικό τον φόβο του Κώστα (Neos), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον προτρέπω να κάνει οτιδήποτε.
Απλά και στα περιοδικά δημοσιεύονται δεκάδες επιστολές αναγνωστών που αναφέρουν προβλήματα ή την δυσαρέσκεια τους και αναφέρουν ξεκάθαρα την επωνυμία εμπόρων, συνεργείων κτλ. Προσωπικά δεν έχω ακούσει να έχει κατηγορηθεί κανείς για δυσφήμιση. Από τη στιγμή μάλιστα που κάποιος διατυπώνει το πρόβλημά του με αποδείξεις και επιχειρήματα, και υπάρχει και η δυνατότητα του αντίλογου (δηλαδή να ακουστεί και η άποψη της άλλης πλευράς επί του θέματος) δεν βλέπω κάτι κακό και ούτε διακρίνω κάτι δυσφημιστικό σε αυτό. Αν κάποιο δυσάρεστο περιστατικό αποτελεί δυσφήμιση, τότε κάθε σωστή επιχείρηση οφείλει να το προλάβει ΠΡΙΝ αυτό συμβεί.
-
Μην τους χαριστείς Κώστα...
Σκέψου ότι θα γλυτώσει κάποιος άλλος πελάτης μελλοντικά από τον αντιεπαγγελματισμό τους.
Έλεος πια με τους...αλεξιπτωτιστές στην αγορά. Λες και τα χρήματα τα γεννάνε οι πελάτες τους. Μας σκίζουν στις τιμές, στην συντήρηση, στα ανταλλακτικά και αντί να είναι τουλάχιστον ευγενικοί μας δουλεύουν και από πάνω.
Αν συνέβαινε σε μένα θα τους ξεμπρόστιαζα στη χόντα γιατί όχι και εσύ; -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μην τους χαριστείς Κώστα...
Σκέψου ότι θα γλυτώσει κάποιος άλλος πελάτης μελλοντικά από τον αντιεπαγγελματισμό τους.
Έλεος πια με τους...αλεξιπτωτιστές στην αγορά. Λες και τα χρήματα τα γεννάνε οι πελάτες τους. Μας σκίζουν στις τιμές, στην συντήρηση, στα ανταλλακτικά και αντί να είναι τουλάχιστον ευγενικοί μας δουλεύουν και από πάνω.
Αν συνέβαινε σε μένα θα τους ξεμπρόστιαζα στη χόντα γιατί όχι και εσύ;Δεν είχα σκοπό να χαριστώ φίλε μου, δυστυχώς όμως δια της νομικής οδού δεν μπορώ να επιτύχω τίποτα καθώς τελικά μετά από ψάξιμο και ερωτήσεις σε δικηγόρο και σε ποινικολόγο:
α) τα αντικείμενα που βρήκα δεν αποτελούν πειστήρια σε δικαστήριο
β) είναι καλυμμένοι καθώς υπάρχει άρθρο που αναφέρει πως μπορούν να γίνονται κρυφές ως προς τον ιδιοκτήτη δοκιμές από το προσωπικό του συνεργείου εάν το όχημα παραμείνει μέσα στο συνεργείο χωρίς την παρουσία του.Και στην Kosmocar που επικοινώνησα και μίλησα με το αρμόδιο πρόσωπο μήπως και τους κατσαδιάσουν μου είπε τελικά πως αν έψαχναν οι μηχανικοί/τεχνικοί για πρόβλημα έχουν δικαίωμα να κρατήσουν/δοκιμάσουν το αυτοκίνητό μου 'μέχρι να σιγουρευτούν πως θα μου παραδωθεί σε άψογη κατάσταση'
Τίποτα δεν γίνεται.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)