-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αυτό που μπορώ να κάνω σίγουρα είναι να τους τρίψω στη μούρη το cd που είχαν βάλει να παίζει στο cd player και τα άλλα 2 cd που είχαν για καβάτζα πίσω από το χειρόφρενο, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα (κλειδιά, controller γκαράζ/συναγερμού/τι σκατά) αυτού που το οδήγησε.
φανταζομαι οτι σ'αυτην την περιπτωση θα ισχυριστουν οτι ειχαν απλως τα cd στο αμαξι για να ακουν μουσικη την ωρα που δουλευουν και θα αρνηθουν οτι εκαναν οποιαδηποτε διαδρομη.. φυσικα αυτο δε σημαινει οτι θα ηταν και παλι σωστο, αλλα θα ηταν σαφως πταισμα σε σχεση με το να κανουν 130 χιλιομετρα. απο την αλλη τα κλειδια περιπλεκουν λιγο την κατασταση, δεν ξερω ποσο ευκολα θα γινουν πειστικοι αν πουν οτι τους επεσαν απο την τσεπη μεσα στο αυτοκινητο ή οτι τα ακουμπησαν εκει πανω στη δουλεια και τα ξεχασαν.. επισης ειναι αρκετα πιθανο για τη μηχανη να υπαρχουν δευτερα κλειδια και λογω της καταστασης να μην στα ζητησουν ποτε(!), και ειναι πιθανο η μηχανη να ανηκει σε καποιο νεο της οικογενειας που θα ακουει και την αναλογη μουσικη με αυτη που βρηκες τα cd.. αρα ειναι αρκετα πιθανο το αμαξι σου να το ειχαν εργαλειο, να το επαιρνε ολη η οικογενεια
μαζι σου ειμαι και δεν στα λεω για να σε ξενερωσω αλλα για να ξερεις τι ειναι πιθανο να αντιμετωπισεις..
Να ακουνε μουσικη την ωρα που δουλευουν....δλδ την ωρα που εχουν βγαλει εξω αμαξι για ν το δοκιμασουν γιατι ο πελατακος ισχυριζεται οτι ακουει καποιο θορυβο....ε τι πιο λογικο απο το να ακουει νταπα ντουπα ο μηχανικος.
Το πρωτο πραγμα ρε παιδια που κανουμε πριν φυγουμε απο την αντιπρωσοπεια ειναι να κοιταξουμε τα χλμ και αν εχουν κανει καποια γρατζουνια. Εγω ειχα βρει μια γρατζουνια παλαιοτερα η οποια κατα 90% δεν υπηρχε, το ειπα σε εναν παπαρα εκει περα, για 5 λεπτα μου ελεγε οτι δεν την κανανε αυτοι, και εφερε εναν απο το φανοποιειο με χρωμα και μια καρφιτσα (η κατι τετοιο) για να μου βαλει χρωμα...ε απλα εφυγα.
ΥΓ το φανοποιειο εντωμεταξυ βρισκοταν μερικα χλμ μακρυα
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είμαι προετοιμασμένος να ακούσω τα πάντα από δικαιολογίες. Το τελευταίο που περιμένω να κάνουν είναι να παραδεχτούν το λάθος τους.εγω επιμενω, και στο εχω πει και παλιωτερα, οτι κακως δεν λες το ονομα της αντιπροσωπιας.
δλδ, αν αυριο πας εκει και τα διορθωσουν ολα δε θα μαθουμε ποτε ποιος ειναι αυτος ο απαραδεκτος αντιπροσωπος?
και μη μου πεις για νομικες συνεπειες, γιατι πολυ απλα εχεις ολα τα στοιχεια στα χερια σου και δε μπουρουν να σου κανουν τιποτα. Αλλωστε, αν δεν λυθει τελικα το προβλημα σου δεν θα τα μεταφερεις ολα αυτα στον ειδικο τυπο? Εκει δε θα εχεις νομικες συνεπειες?
νομιζω οτι με αυτον το τροπο, ολοι μας συντελουμε στο να διατηρειται μια αρρωστημενη κατασταση την οποια ολοι γνωριζουμε και κατακρινουμε, αλλα στο τελος δεν κανουμε κατι για να την αλλαξουμε. Και ΝΑΙ, το να τους κανεις ρομπα, εχοντας τα στοιχεια στα χερια σου, ειναι ενας τροπος.
δε μπορω να ακολουθησω τη λογικη σου, μπορει φυσικα να ειναι λαθος η δικια μου λογικη.
-
+1
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είμαι προετοιμασμένος να ακούσω τα πάντα από δικαιολογίες. Το τελευταίο που περιμένω να κάνουν είναι να παραδεχτούν το λάθος τους.
εγω επιμενω, και στο εχω πει και παλιωτερα, οτι κακως δεν λες το ονομα της αντιπροσωπιας.
δλδ, αν αυριο πας εκει και τα διορθωσουν ολα δε θα μαθουμε ποτε ποιος ειναι αυτος ο απαραδεκτος αντιπροσωπος?
και μη μου πεις για νομικες συνεπειες, γιατι πολυ απλα εχεις ολα τα στοιχεια στα χερια σου και δε μπουρουν να σου κανουν τιποτα. Αλλωστε, αν δεν λυθει τελικα το προβλημα σου δεν θα τα μεταφερεις ολα αυτα στον ειδικο τυπο? Εκει δε θα εχεις νομικες συνεπειες?
νομιζω οτι με αυτον το τροπο, ολοι μας συντελουμε στο να διατηρειται μια αρρωστημενη κατασταση την οποια ολοι γνωριζουμε και κατακρινουμε, αλλα στο τελος δεν κανουμε κατι για να την αλλαξουμε. Και ΝΑΙ, το να τους κανεις ρομπα, εχοντας τα στοιχεια στα χερια σου, ειναι ενας τροπος.
δε μπορω να ακολουθησω τη λογικη σου, μπορει φυσικα να ειναι λαθος η δικια μου λογικη.
Φυσικά και θα αναφερθούν τα πάντα, όλα στην ώρα τους
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας γράψω το όνομα του αντιπροσώπου μετά από αυτό που έγινε (ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους και πιο εξυπηρετικούς στα VW και πολλοί τον προτιμούν κι ας έχουν άλλης εταιρείας VAG αμάξι - γι αυτό μου κάνει και τρομερή εντύπωση το συμβάν αυτό). Να σου πω την αλήθεια δεν έχω και όρεξη να με τρέχουν για δυσφήμιση. Αύριο που θα συζητήσω μαζί τους (ελπίζω και με τον ιδιοκτήτη) θα ενημερώσω ότι το όλο πράγμα βαίνει προς δημοσιοποίηση έτσι και αλλιώς. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είμαι προετοιμασμένος να ακούσω τα πάντα από δικαιολογίες. Το τελευταίο που περιμένω να κάνουν είναι να παραδεχτούν το λάθος τους.
εγω επιμενω, και στο εχω πει και παλιωτερα, οτι κακως δεν λες το ονομα της αντιπροσωπιας.
Φυσικά και θα αναφερθούν τα πάντα, όλα στην ώρα τους
Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας γράψω το όνομα του αντιπροσώπου μετά από αυτό που έγινε (ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους και πιο εξυπηρετικούς στα VW και πολλοί τον προτιμούν κι ας έχουν άλλης εταιρείας VAG αμάξι - γι αυτό μου κάνει και τρομερή εντύπωση το συμβάν αυτό). Να σου πω την αλήθεια δεν έχω και όρεξη να με τρέχουν για δυσφήμιση. Αύριο που θα συζητήσω μαζί τους (ελπίζω και με τον ιδιοκτήτη) θα ενημερώσω ότι το όλο πράγμα βαίνει προς δημοσιοποίηση έτσι και αλλιώς.να σε κατηγορησουν για δυσφήμιση?
- πηγες το αυτοκινητο με προβλημα
- το αφησες 4 μερες
- το προβλημα δεν λυθηκε
- βρηκες ξενα αντικειμενα μεσα στο αυτοκινητο
- το αυτοκινητο ειχε 130χλμ επιπλεον στο κοντερ του
ποιο απο τα παραπανω ειναι ψεμματα ή δε μπορεις να αποδειξεις για να σε κατηγορησουν για δυσφήμιση?
-
Το μόνο που σηκώνει κουβέντα είναι το 5, καθώς δεν αποδεικνύεται...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το μόνο που σηκώνει κουβέντα είναι το 5, καθώς δεν αποδεικνύεται...ωραια, ας εξαιρεσει το 5, και ας πει το ονομα στηριζομενος στα αλλα 4.
-
Δυσφήμιση είναι μόνο όταν βγαίνεις και κατηγορείς κάποιον χωρίς πειστικά επιχειρήματα, με κύριο στόχο να πλήξεις τα συμφέροντά του. Στην δική σου περίπτωση είναι τρόπος διαμαρτυρίας ΜΕ επιχειρήματα για να βρεις το δίκιο σου σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθείς για δυσφήμιση.
-
Αύριο αφού τα πούμε με τους υπεύθυνους στο συνεργείο για την κατάσταση αυτή, θα ποστάρω αναλυτικά ένα κείμενο με ημερομηνίες, ακριβή χιλιόμετρα πριν και μετά την παραλαβή, τα χαρτιά που έχω και τα γεγονότα με τη σειρά τους καθώς και το όνομα της αντιπροσωπείας φυσικά καθώς και την αντιμετώπιση που θα έχω αύριο.
Για να δούμε. -
Περιμένουμε εναγωνίως οι VAGούχοι.
Καλά ξεμπερδέματα!
-
Την Δευτέρα 4/8/2008 10 το πρωί άφησα το αυτοκίνητό μου στο συνεργείο της VW για να γίνει το πρώτο σέρβις (ουσιαστικά αλλαγή λαδιών-φίλτρου), έλεγχο κινητήρα για κάποιο περιστασιακό κόμπιασμα κάτω από τις 3000 στροφές και έλεγχο της όπισθεν για έντονο γρατσούνισμα. Το αμάξι είχε 7099χλμ όπως αναγράφεται και στο χαρτί ελέγχου εργασιών. Με ενημέρωσαν ότι θα κρατήσουν το αυτοκίνητο για 2-3 μέρες για να εντοπίσουν το πρόβλημα.
Την Τρίτη 5/8 2008 στις 5 το απόγευμα δέχθηκα τηλέφωνο όπου με ενημέρωσαν πως το σέρβις ολοκληρώθηκε και ο κινητήρας χρειαζόταν την νέα αναβάθμιση της VW για τον εγκέφαλο. Θα το κρατούσαν λίγο ακόμα για να δουν τι θα γίνει με την όπισθεν.
Επόμενο τηλεφώνημα δέχθηκα το πρωί της Παρασκευής 8/8/2008 όπου με ενημέρωναν πως το αυτοκίνητό μου είναι έτοιμο να το παραλάβω. Πηγαίνω εκεί το μεσημέρι και με ενημερώνουν πως δεν άκουσαν κανένα γρατσούνισμα από το κιβώτιο. Μπαίνω στο αμάξι και πρώτο πράγμα που κάνω είναι να κοιτάξω τα χιλιόμετρα, τα σημείωσα γιατί μου φάνηκαν πολλά αν και δεν θυμόμουν με πόσα ακριβώς το είχα αφήσει (σημείωσα πως το παρέλαβα με 7230).Κάνω μια μικρή βόλτα και το γρατσούνισμα στην όπισθεν εμφανίζεται, επιστρέφω στο συνεργείο όπου ο μηχανικός που το είχε αναλάβει το κοιτάζει και αποφαίνεται πως ίσως κάτι δεν πάει καλά. Συζητάνε με τον αρχιμηχανικό και το συμπέρασμά τους ήταν πως τελικά είναι μια χαρά. Φεύγω από το συνεργείο και γυρνάω στο σπίτι όπου υπολογίζω πως τα χιλιόμετρα που διένυσαν είναι 130. Αδικαιολόγητα πολλά.Σάββατο 9/8/2008 βγαίνω με το αυτοκίνητο και παρατηρώ πως υπάρχουν 3 cd μουσικής (ένα εκ των οποίων μέσα στο cd player έτοιμο να παίξει) και κλειδιά μηχανής.
Δευτέρα 11/8/2008 επισκέπτομαι το συνεργείο και ζητάω εξηγήσεις από τον τεχνικό σύμβουλο στον οποίο παρέδωσα το αμάξι. Ο ίδιος αποφαίνεται πως 130 χιλιόμετρα είναι λογικός αριθμός αφού έπρεπε να κάνουν δοκιμές. Ο τεχνικός σύμβουλος παραδέχεται πως τα κλειδιά μηχανής είναι δικά του καθώς ο ίδιος 'δοκίμασε' το αμάξι μία φορά και το πήγε μέχρι το Καλαμάκι, δεν βρήκε κάτι να σημειώσει σχετικά με το συμπλεκτοκιβώτιο κι έτσι την επόμενη μέρα το έδωσε στον μηχανικό. Σημειώνω VW-μέρος_δοκιμής και επιστροφή: 30χλμ. Φωνάζουν τον μηχανικό ο οποίος ευγενικά παραδέχεται πως επειδή δεν έχει χρόνο για μεγάλες δοκιμές την ώρα που δουλεύει στην αντιπροσωπεία (μπορεί και να ισχύει δε λέω, το γρατσούνισμα ξεκινάει αφού το αμάξι ζεσταθεί καλά) πήρε το αμάξι μετά τη δουλειά για να πάει σπίτι του και το πάρκαρε προσεκτικά στο δικό του κλειστό πάρκινκ. Διαδρομή VW-σπίτι_μηχανικού και πίσω: άλλα 30 χιλιόμετρα. Τα cd μουσικής παραδέχτηκε πως ήταν δικά του.
Σύμφωνα με αυτά που λένε οι υπάλληλοι λοιπόν έχουν διανυθεί ... 60 χιλιόμετρα, ίσως όλα εκτός του ωραρίου λειτουργίας του συνεργείου.
Το κοντέρ μου εμένα δείχνει πως έγιναν συνολικά 130 όμως.
Ευθύνη στο συνεργείο δεν αναλαμβάνει κανείς,όλοι αναρρωτιόνταν 'Λες να το πήρε και κανείς άλλος από εδώ μέσα;' Κοινώς άκρη δεν βγήκε.
Ο ίδιος ο υπεύθυνος του συνεργείου λείπει σε άδεια και θα κανονίσω να συναντηθώ μαζί του την επόμενη εβδομάδα.Όσο για το θέμα της όπισθεν ζήτησα υπογραφή του αρχιμηχανικού (ήταν πολύ πρόθυμος να βοηθήσει) πως δεν υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα και εγγυούνται και αυτός και ο μηχανικός πως αν χειροτερέψει στο μέλλον, θα γίνει δωρεάν επισκευή. (Αυτή τη στιγμή δεν γρατσουνάει καθόλου μόνο αν περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα αφού πατήσεις τον συμπλέκτη και μετά βάλεις την όπισθεν - καθόλου λειτουργικό φυσικά για την καθημερινή ζωή αλλά τι να πω, μπορεί να είναι 'ιδιαιτερότητα' των VAG. Διαφορετικά είναι από ένα μικρό γρατσούνισμα έως δυνατός ήχος ανάλογα πόσο γρήγορα βάζεις την ταχύτητα.)
To όνομα της αντιπροσωπείας θα ανακοινωθεί αφού μιλήσω με τον υπεύθυνό τους.
-
Πρώτον: το αν έχει ή όχι χρόνο για δοκιμή ένας μηχανικός, είναι ζήτημα που αφορά τον ίδιο, όχι εσένα. Αν ο 'δοκιμαστής' στουκάρει με το αυτοκίνητό σου με δική του υπαιτιότητα, ΠΟΙΟΣ θα σε αποζημιώσει και ΠΟΤΕ; Ήταν απαραίτητο (1) να σου ζητήσουν την άδεια πριν το πάρουν εκτός αντιπροσωπείας για τόσο μεγάλη διαδρομή, (2) να σε ενημερώσουν κατόπιν αντί να περιμένουν να γίνεις εσύ Κλουζώ για να το καταλάβεις.
Δεύτερον: η προσωπική 'εγγύηση' ότι ΘΑ στο φτιάξουν αν χαλάσει δεν έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή που σου δίνω εγώ αυτή τη στιγμή ότι θα κάτσω να με @#$%@#$^#@^ αν δεν πάρει ο γαύρος το CL. Γραπτώς και μόνο ΓΡΑΠΤΩΣ από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ και μόνο.
Τρίτον: αν δεν ξέρουν που πήγε το αυτοκίνητο (μπας κι είναι ο ΚΙΤ; ) ενώ τους το είχες παραδώσει, σίγουρα δεν ξέρουν με βεβαιότητα ότι ο μηχανικός το πήγε σπίτι του και όχι σε άγριους χωματόδρομους για πικ-νικ ή ό,τι προκύψει. Τέτοιες ανοησίες δεν αρμόζουν σε επαγγελματίες.
-
Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ... απο την Αθήνα μέσω ΕΟ ... μετά και το Σχηματάρι ζεσταίνεται το κιβώτιο και ο συμπλέκτης ... καλοκαιριάτικα? Οπότε τοο χειμώνα φτάνεις ... Θεσ/νίκη και ακόμα κρυο θα είναι το κιβώτιο ... Και μετά απο πόσες ώρες ή χιλιόμετρα μπορείς να διαγνώσεις πρόβλημα σε κιβώτιο?
Δεν τους ξάφνιασε η παρατήρηση σου για τα χιλιόμετρα? Δεν παρατήρησες αντιδράσεις, μορφασμούς, κάτι?
Δεν καταλαβαίνω λογικές (αυτών) μάλλον ... έμαθες απλώς ότι μοιράστηκαν τα χιλιόμετρα 2, και 3 άτομα.Σχετικά με την εγγύηση ... τι χαρτί υπέγραψε ο αρχιμηχανικός ... και αν απολυθεί? Η αντιπροσωπία θα σου πει πάνε βρες τον ... και μάλλον θα έχει και δίκιο!!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
(Αυτή τη στιγμή δεν γρατσουνάει καθόλου μόνο αν περιμένεις 2-3 δευτερόλεπτα αφού πατήσεις τον συμπλέκτη και μετά βάλεις την όπισθεν - καθόλου λειτουργικό φυσικά για την καθημερινή ζωή αλλά τι να πω, μπορεί να είναι 'ιδιαιτερότητα' των VAG. Διαφορετικά είναι από ένα μικρό γρατσούνισμα έως δυνατός ήχος ανάλογα πόσο γρήγορα βάζεις την ταχύτητα.).Τα 2 δευτερόλεπτα αναμονής τα συστήνει η φιατ γραπτώς στο εγχειρίδιο για το πούντο μου. Για τσέκαρε μήπως υπάρχει τίποτα παρόμοιο στο δικό σου
-
Και στο Bravo η Φιατ συστηνει αναμονη 2 δευτερολεπτα με σταματημενο το αμαξι μεχρι να βαλεις οπισθεν αλλα δεν γρατζουναει αν την βαλεις νωριτερα...απλα μπαινει πιο δυσκολα(τουλαχιστον ακομα που το αμαξι ειναι καινουργιο).
-
Δεν αναγράφει κάτι το βιβλίο του αυτοκινήτου για αναμονή πριν βάλεις την όπισθεν. Στην αρχή (μέχρι τα 5000 χλμ) δεν έκανε κανένα ήχο, μετά άρχισε σιγά σιγά να γρατσουνάει καμιά φορά. Η αντιπροσωπεία το χαρακτηρίζει φυσιολογική φθορά που είναι μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Γνωστοί μου με A3 και Leon έμαθα πως έχουν ακριβώς την ίδια 'συμπεριφορά' του κιβωτίου στην όπισθεν, μετά τα 5.000χλμ το Α3 και μετά τα 8.000χλμ το Leon.
Εντύπωση μου κάνει που μια τόσο μεγάλη εταιρεία δεν έφτιαξε ένα κιβώτιο που να παίρνει εύκολα σωστά την κωλοόπισθεν... φυσικά τέτοιες 'ιδιαιτερότητες' των αυτοκινήτων δεν έχω δει να αναφέρονται ποτέ από τα περιοδικά. Τι στο καλό, κανείς δεν το παρατήρησε; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Εντύπωση μου κάνει που μια τόσο μεγάλη εταιρεία δεν έφτιαξε ένα κιβώτιο που να παίρνει εύκολα σωστά την κωλοόπισθεν... φυσικά τέτοιες 'ιδιαιτερότητες' των αυτοκινήτων δεν έχω δει να αναφέρονται ποτέ από τα περιοδικά. Τι στο καλό, κανείς δεν το παρατήρησε;
οκ...εχεις πιει κατι?
-
Γιατί γράφει κανένα περιοδικό για την κατανάλωση λαδιού των FSi για τα ομαδικά κατεβάσματα κιβωτιών κλπ κλπ...
-
όξω από το καφενείο ρε
-
Πολυ σωστα τα λεει ο πρακτωρ.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)