-
τα αλογα που αναφερονται ειναι υπερβολη..η 100αρα προφανως θα κανει καλυτερη καυση κτλ κτλ αλλα με την οικονομικη επιβαρυνση που υπαρχει πλεον ας μαθουν και τα αλογα σε βρωμικο νερο...
-
Αν θυμάμαι κάποιο Evo ή Impreza των ~300 ίππων είχε δυναμομετρηθεί πριν καιρό δοκιμαστικά με απλή και με 100άρα βενζίνη και η διαφορά που είχε προκύψει στο δυναμόμετρο ήταν περί τους 7 ίππους. Οπότε τα δικά μας το πολύ να χάνουν 3-4 ίππους και αν... Περισσότερο ψυχολογικό είναι το θέμα. Τα άλογα τα χάνουμε τώρα το καλοκαίρι που με τη ζέστη τα σαλιγκάρια μας δεν συμπιέζουν την ίδια ποσότητα αέρα με όταν κάνει κρύο
Για την 100άρα BP θα συμφωνήσω πάντως, την καλύτερη απόδοση κι εγώ την έχω δει με αυτή τη βενζίνη. Αλλά όχι αξιοσημείωτα πράγματα. -
Οι κραδασμοί γίνονται κάποιες φορές αντιληπτοί σε πλήρη ακινησία και κλειστό parking. Μπορεί να ανιχνεύονται δύσκολα αλλά αν προσπαθήσεις τους εντοπίζεις.
Σχετικά με το θέμα της διαφοράς 95άρας 100στάρας να συμπληρώσω τα εξής: H ΒP αναφέρει ότι η Ultimate μπορεί να επιφέρει δυνητική αύξηση της ιπποδύναμης μέχρι 11% έναντι της απλής αμόλυβδης χωρίς πρόσθετα. Το 11% των 150-155 Hp του TSI 140 είναι από 16,6Hp έως 17Hp... Φυσικά αυτό είναι το άνω όριο δυνητικής αύξησης. Εγώ ανέφερα νομίζω ότι διαπίστωσα αύξηση 10-12 hp χωρίς ειλικρινά να έχω στο μυαλό μου τον προαναφεόμενο υπολογισμό. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν ειναι υπερβολική η εκτίμησή μου....
Μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα:
http://www.bp.com/sectiongenericarticle ... Id=7010715
-
το 11% της διαφορας ειναι σε αμαξι με πολυυυ βρωμικο κινητηρα....
-
Σήμερα με 35 βαθμούς + A/C στο φουλ + 95άρα βενζίνη
ποιες επιδόσεις είπαμε;
βυθίζεις το ηλεκτρόγκαζο και νομίζεις ότι πατάς σταφύλια
-
δε θυμαμαι να χω δει τεστ που το αμαξι να βγαζει πανω απο 4-5 αλογα με 100αρα...
-
μονο ενα αμαξι 500 ιππων μπορει να εχει διαφορα 10-12 ιππων με 100αρα...ενα tsi 140 ιππων αποκλειεται να εχει τετοια διαφορα...2-3 ιπποι και πολλοι ειναι...
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
μονο ενα αμαξι 500 ιππων μπορει να εχει διαφορα 10-12 ιππων με 100αρα...ενα tsi 140 ιππων αποκλειεται να εχει τετοια διαφορα...2-3 ιπποι και πολλοι ειναι...Μιλας για εργοστασιακα αμαξια να υποθεσω.
-
εννοειται...
-
Ο χρήστης johnaudi έγραψε:
μονο ενα αμαξι 500 ιππων μπορει να εχει διαφορα 10-12 ιππων με 100αρα...ενα tsi 140 ιππων αποκλειεται να εχει τετοια διαφορα...2-3 ιπποι και πολλοι ειναι...Η εκτίμησή σου, καθώς και τα νούμερα που αναφέρεις προκύπτουν από κάποια στοιχεία;
-
To μόνο 'επίσημο' που έχω βρει και να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία 'υπεροχής' είναι αυτό
http://www.bp.com/sectiongenericarticle ... Id=7010715
Αναφέρει 6% διαφορά απόδοσης στο Mitsubushi Evo. Αλλά και πάλι της bp είναι το site, μπορεί να λένε ό,τι θέλουν για να διαφημιστούν.
Αν αναλογιστούμε και τη νοθεία που υπάρχει από το σιχαμερό κύκλωμα των βενζινάδων μας, οι διαφορές είναι ακόμα μικρότερες. -
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
μονο ενα αμαξι 500 ιππων μπορει να εχει διαφορα 10-12 ιππων με 100αρα...ενα tsi 140 ιππων αποκλειεται να εχει τετοια διαφορα...2-3 ιπποι και πολλοι ειναι...
Η εκτίμησή σου, καθώς και τα νούμερα που αναφέρεις προκύπτουν από κάποια στοιχεία;
αναλογικα αν το παρεις,ενα αμαξι με 500 ιππους θα εχει σιγουρα μεγαλυτερη αυξηση της ιπποδυναμης(με τη χρηση 100αρας) κατα απολυτο αριθμο σε σχεση με ενα αμαξι 150 ιππων...τα στοιχεια που δινει η bp για ευνοητους λογους δεν μπορουν να θεωρηθουν αξιοπιστα...θυμαμαι ειχα διαβασει παλιοτερα σε καποιο περιοδικο(δεν θυμαμαι σε ποιο) οτι σε polo(η ibiza) 16v 100 ιππων η διαφορα ηταν 2 αλογα(μπορει και λιγοτερο)...
-
Noμίζω στο drive ήταν το τεστ, και είχαν δοκιμάσει και ένα κουπρίδι αν δεν κάνω λάθος.
-
Σχετικά με την αναλογία για τους 500hp έχεις δίκιο αλλά: Ακόμα και 5% αύξηση να έχεις σε ένα αυτοκίνητο 500hp μιλάμε για 25hp διαφορά! Επιπλέον νομίζω ότι η σύγκριση σε ατμοσφαιρικά είναι παντελώς 'out of scope'.... Επαναλαμβάνω ότι στο παλιό RENAULT (Coupe 1.6) η Ultimate προσέδιδε ελάχιστη διαφορά. Στο TSI όμως τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Επιπλέον, δεν θεωρώ ότι η κάθε εταιρεία 'για ευνόητους λόγους' υπόσχεται το οτιδήποτε. Οι πετρελαικές εταιρείες έχουν τεράστια τμήματα R&D με ιδιαίτερα ικανά στελέχη της πετροχημικής βιομηχανίας που χρυσοπληρώνουν. Δεν είναι 'Βαλκάνιοι βελτιωτές...
-
νομιζω αυτα τα αποτελεσματα, ειναι σε συνδιασμο - παντα - με τη χρηση εκεινου του θαυματουργου μαγνητη που υποσχεται αυξηση ιπποδυναμης!
εκεινο που προσανατολιζει τα μορια της βενζινης και τρεχουν ολα πιο γρηγορα στη σωστη κατευθυνση! -
Αν το αμάξι χρησιμοποιεί διαφορετική χαρτογράφηση για να δουλέψει με 95 οκτάνια (αβάνς, υπερπίεση, μίγμα) τότε μπορεί να έχει διαφορά στην ιπποδύναμη.
Καλό θα ήταν να επιβεβαιωθεί με επιτάχυνση στα 0-400μ.Παρόμοιες διαφορές θα έχει και η κατανάλωση, μέτρησε κανείς;
-
να μιλουσαμε για κανα προγραμμα αντιστοιχο της revo, που εχει διαφορετικα mode αναλογα του τι βενζινη θα βαλεις και υστερα επιλεξεις ΕΣΥ το προγραμμα που θα δουλεψει...
Εργοστασιακος εγκεφαλος μπορει να προσαρμοζεται, αλλα για τοσο εξυπνο, δεν τον κοβω.. -
Ναι, η κατανάλωση έπεσε κατά περίπου 200ml ανά 100Km με την BP Ultimate. Σύμφωνα πάντα με το trip computer. Δεν ξέρω όμως αν αυτό αποτελέι ασφαλή ένδειξη. Εμένα προσωπικά LEONP μου φάνηκε ότι οδηγώ άλλο αυτοκίνητο με την 95άρα και δεν ξανάβαλα έκτοτε... Το αυτοκίνητο, έχασε την εκρηκτικότητά του από τις χαμηλές στροφές με την 95άρα και στις υψηλές ήταν πολύ περισσότερο διστακτικό. Αν σε βοηθάει έκανα και την εξής παρατήρηση. Μόλις ξανάβαλα Ultimate δεν μου φάνηκε να συνέρχεται αμέσως αλλά έκανε περίπου μισό ντεπόζιτο για να επανέλθει... Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πολύ ευαίσθητος στην ποιότητα του καυσίμου και αυτό το είδα να αναφέρεται και σε γερμανικά FORUM...
-
Παιδιά το στο TSi με το DSG τα 'αυτάκια' στο τιμόνι πάνε μαζί γιατί κάποιος μου είπε ότι είναι extra??
-
Ο χρήστης jgio1987 έγραψε:
Παιδιά το στο TSi με το DSG τα 'αυτάκια' στο τιμόνι πάνε μαζί γιατί κάποιος μου είπε ότι είναι extra??Δεν πανε μαζι. Πρεπει να βαλεις (χρεωθεις) εξτρα και το πολυχρηστικο τιμονι.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)