-
χαρα στο κουραγιο σας με την 100αρα...και στο πορτοφολι θλιψη..
οι προτασεις του λεωνιδα να εξεταστουν απο το υπ.εθν.οικ!
-
Βάζε τους ιδέες Λεωνίδα, μπράβο.
-
η διαφορα τιμης της 95 με την 100 ειναι νομιζω 0,05€.
στο εξωτερικο φυσικα, ενω ο Ελληνας που ειναι ΚΑΙ σε αυτο LARGE, τη πληρωνει 0,15-1,25€ παραπανω...
-
δεν τιθεται θεμα επιδοσεων,το θεμα ειναι αν η 100αρα αφηνει λιγοτερα καταλοιπα στον κινητηρα...
-
Εξαρτάται για ποιο λόγο τη βάζεις. έχει διαφορά στις επιδόσεις αλλά και στην κατανάλωση. Πέρυσι που δούλευα εκτός Αθηνών και ήμουν κάθε μέρα στην εθνική με την 100άρα 'κέρδιζα' στην κατανάλωση.
-
Είχα καταλήξει στο εξής:
Χαμηλή συμπίεση (10); Υψηλά οκτάνια (100).
Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν γίνεται έκπτωση, απλά είναι τι ταιριάζει σε κάθε κινητήρα...
_
-
Επισκέφτηκα ξανά την αντιπροσωπεία για το θέμα της κλειδαριάς καθώς έκανε πάλι τον περίεργο ήχο της και δεν ήθελα να βαραίνει το νου μου, εξ'άλλου το ανταλλακτικό το είχαν ήδη εκεί.
Άψογη η συμπεριφορά των υπαλλήλων του συνεργείου, εξυπηρετικοί και γρήγοροι. Άφησα το αυτοκίνητο και πήγα 5 ώρες μετά να το πάρω γιατί δεν είχα χρόνο να μείνω. Επιπλέον της αντικατάστασης της κλειδαριάς, παρατήρησα ότι εξαφανίστηκε ένας ενοχλητικός τριγμός που προερχόταν από την πόρτα του συνοδηγού σε σαγρέ οδοστρώματα τον οποίο αναφέρουν αρκετοί κάτοχοι Golf (προφανώς κάτι δεν είναι κουμπωμένο καλά από το εργοστάσιο)και ο γνωστός τριγμός από τους αεραγωγούς. Δεν ξέρω αν έκαναν κάτι χωρίς να το ζητήσω ή το αμάξι χάρηκε που επισκέφτηκε το γιατρό
Θετική η εντύπωση που έχω αποκομίσει μέχρι τώρα από την συγκεκριμένη αντιπροσωπεία (αν εξαιρέσουμε ότι η κλειδαριά έκανε να έρθει 2 βδομάδες, αλλά γι αυτό θα ευθύνεται η kosmocar). -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
(αν εξαιρέσουμε ότι η κλειδαριά έκανε να έρθει 2 βδομάδες, αλλά γι αυτό θα ευθύνεται η kosmocar).Έλα...γρήγοροι είναι...Εδώ στην Πάτρα, έκαναν να μου φέρουν πίσω δεξιά κλειδαριά (για Golf IV) 2 μήνες και κάτι.
Παρότι πατούσα από μέσα το κουμπί για να κλείσει όλες τις ασφάλειες, η πίσω δεξιά ήταν ατίθαση (κλείδωνε και ξεκλείδωνε).Βέβαια με το συναγερμό, η ασφάλεια έκλεινε κανονικά.
Ευτυχώς μέσα στους 2 μήνες αυτο-γιατρεύτηκε και δεν πήγα να την αλλάξω.
Φαντάσουν να μην κλείδωνε το αμάξι και να έπρεπε να το αφήνω ξεκλείδωτο έξω στο δρόμο για 2 μήνες... -
Θα έπρεπε να βρεις τοίχο για να το παρκάρεις επί 2 μήνες με την πλευρά της προβληματικής πόρτας κολλητά να μην μπορεί να ανοίξει
Είναι παράξενο αυτό με την αυτογιατρειά τους πάντως γιατί και σε εμένα κανονικά δούλευε τώρα πια απλά μια δυο φορές έκανε τα ψυχολογικά του
Δε βαριέσαι, πιο πολύ χάρηκα που έφυγε ο τριγμός παρά για την κλειδαριάΩστόσο οι τιμές τους είναι παρανοϊκές Για αντικατάσταση του πίσω κάτω μαύρου μέρους του προφυλακτήρα (ένα πλαστικό της πλάκας) θέλουν 55 ευρώ εργασία και 75 ευρώ το ανταλλακτικό
-
Μια ερωτηση προς τους κατοχους TSi (140):
Εχετε παρατηρησει κατι σαν 'κοψιμο' της επιταχυνσης γυρω στις 3300-3400 σαλ? Σαν να 'κοβει' το αυτοκινητο για λιγο το ρυθμο της επιταχυνσης και μετα απο εκεινο το σημειο να συνεχιζει να επιταχυνει μεν, αλλα καπως πιο αργα...
Ειναι το σημειο που απεμπλεκεται ο συμπιεστης αυτο?
Ξερετε αν ειναι κατι φυσιολογικο ή μη?Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εχετε παρατηρησει κατι σαν 'κοψιμο' της επιταχυνσης γυρω στις 3300-3400 σαλ? Σαν να 'κοβει' το αυτοκινητο για λιγο το ρυθμο της επιταχυνσης και μετα απο εκεινο το σημειο να συνεχιζει να επιταχυνει μεν, αλλα καπως πιο αργα...
Φίλε μου όχι, ειδικά 3.000 με 5.000 στροφές είναι το φάσμα που το αυτοκίνητο δίνει πιο δυνατά.
Έχω διαβάσει περιπτώσεις όπου συνέβαινε αυτό που περιγράφεις (να δίνει εμφανώς καλύτερα ο κομπρέσσορας από την τουρμπίνα) και τελικά έχανε πίεση η τουρμπίνα είτε από κολλάρο που ξέσφιξε είτε από βαλβίδα.
Αν έχεις παρατηρήσει ότι αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σίγουρα, καλύτερα να περάσεις από την αντιπροσωπεία να το δουν. -
Το πιθανότερο είναι να σου αλλάξουν μία βαλβίδα που λέγεται Ν75 (θα στοιχημάτιζα να σου πω την αλήθεια ότι είναι αυτό).
Φίλος μου είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Από τότε που την άλλαξε ουδέν πρόβλημα...
Την αλλάζουν εντός εγγυήσεως δωρεάν (εκτός εγγυήσεως δε γνωρίζω)...
_
-
Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.
@Neos: Αυτες οι στροφες που ανεφερα ειναι οι στροφες απεμπλοκης του κομπρεσσορα? Αν ναι τοτε συμβαινει αυτο που περιγραφεις: Δηλαδη μολις τιθεται εκτος ο κομπρεσσορας, συμβαινει αυτο το 'κοψιμο' της επιταχυνσης. Με αλλα λογια η επιταχυνση με τον κομπρεσσορα παροντα ειναι πολυ καλυτερη αποτι μονο με το τουρμπο.
@kubiak: Η βαλβιδα N75 τι ειναι ακριβως? Η βαλβιδα ανακουφισης? Σκαστρα?
-
@kubiak: Η βαλβιδα N75 τι ειναι ακριβως? Η βαλβιδα ανακουφισης? Σκαστρα?Δυστυχώς δε γνωρίζω...
Η διαδικασία αλλαγής είναι αρκετά σύντομη πάντως (κάτι σαν κούμπωμα/ξεκούμπωμα)...
_
-
Ν75 είναι ο αριθμός αναγνώρισης ανταλλακτικού της VW/Audi για τη βαλβίδα ρυθμιστή παράκαμψης της θύρας διαφυγής. Αυτή η βαλβίδα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της κίνησης του πνευματικού ενεργοποιητή, ο οποίος κινεί τη θύρα διαφυγής.
-
Φοράνε τα ΤΣΙ για πρώτης τοποθέτησης Χανκοκ;
-
Ναι κάποια έρχονται με Ventus Prime.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Ν75 είναι ο αριθμός αναγνώρισης ανταλλακτικού της VW/Audi για τη βαλβίδα ρυθμιστή παράκαμψης της θύρας διαφυγής. Αυτή η βαλβίδα είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της κίνησης του πνευματικού ενεργοποιητή, ο οποίος κινεί τη θύρα διαφυγής.Η οποια βαλβιδα ταλαιπωρει τους κατοχους απο την εποχη του 20VT( αν δεν κανω λαθος) .
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ναι κάποια έρχονται με Ventus Prime.Ακριβως αυτα φοραει το δικο μου.
-
παδιά, να ρωτήσω κάτι?Τι διαφορές έχουν αυτές οι βαλβίδες μεταξύ τους?
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)