-
Πρεπει μαι μερα να κατσω να γραψω τι εχει τραβηξει ο ξαδερφος μου με Golf V 1400 90PS 3ετιας περιπου....
-
Τουλάχιστον να τα επισκέυαζαν στην εγγύηση τα όποια προβλήματα αντί να κάνουν τους ανήξερους οι φούστηδες
-
neos κουλαρησε....απολαυσε το γιατι δεν εισαι και ο μονος...
-
Neos το τραχύ 'τσοκ' (αν κατάλαβα καλά) είναι από την υγρασία...όλα τα αμάξι το παθαίνουν αυτό...βέβαια το δικό σου παραείναι καινούριο... (χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν γίνεται να το 'πάθει' )
ΥΓ:Ο θόρυβος είναι σαν από καουτσούκ, έτσι?
ΥΓ2:Για τα υπόλοιπα, απλά... -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Τουλάχιστον να τα επισκέυαζαν στην εγγύηση τα όποια προβλήματα αντί να κάνουν τους ανήξερους οι φούστηδες
Τα παντα μεσα στην εγγυηση...δεν ειχε δωσει φραγκο....αλλα με 18χιλιαρικα αν θυμαμαι καλα που του ειχε παει τοτε το 1400ρι με 90 μουλαρια για την γερμανικη αξιοπιστια.....ε δεν νομιζω να ζηταγανε και φραγκα, πηγαν δλδ να το κανουν οταν εσπασε το σαζμαν ενα μηνα πριν ληξει η εγγυηση (2 χρονια) και του λεγανε μπορει να ειναι δισκοπλατο κλπ, και αφου εγινε της πορνης, του δωσανε επι πλεον αλλα 2 χρονια εγγυηση
-
Χάλασε σασμάν σε group VAG? Δεν σε πιστεύω
-
Για τη στάμπα Neos δοκίμασες να το καθαρίσεις με ατμό? Φίλος δοκίμασε ένα Karcher και του έλυσε πολλά προβλήματα. (+οτι μένει η συσκευή για χρήση οικιακή πχ καθάρισμα κουρτινών,χαλιών,καναπέδων κτλ)
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ούτε με βενζίνη έγινε τίποτα . Δεν τον γλιτώνω τον καθαρισμό.Είναι απαράδεκτο πως όταν μπαίνει άνθρωπος πίσω τρίζει στον πίσω άξονα/ανάρτηση/φρένα κάτι τέλος πάντων. Θα το πάω μέσα στη βδομάδα κι αν μου το βγάλουν φυσιολογικό θα τους το αφήσω εκεί μέχρι να βρουν τι φταίει κ θα αρνηθώ να το πάρω. Δεν πλήρωσα 20.000 ευρώ για να ακούω 'γγγγρρρρουνκ' κάθε φορά που μπαίνει τρίτο άτομο. Κ ο διακόπτης των παραθύρων το ξανάκανε να μην κατεβαίνει το παράθυρο, σαν να μην κάνει επαφή.
Επίσης θα πω να ελέγξουν τον συμπλέκτη που ορισμένες φορές νιώθω να κάνει σαν τραχύ τοκ τοκ κατά το άφημα.Τώρα τι σας τα λέω θα μου πείτε... αλλά 4000χλμ μόνο και να παρατηρώ τέτοια πράγματα μου χαλάνε την ψυχολογία.
Αυτό με τον τριγμό ίσως θα πρέπει να το αναλύσεις περισσότερο. Δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να είναι. Σκέφτομαι και το χειρόφρενο ως πιθανή αιτία θορύβου αν και όπως το περιγράφεις δεν δείχνει και κάτι σοβαρό. Αυτό για το παράθυρο να απαιτήσεις να στο φτιάξουν μέσα στην εγγύηση. Συμβαίνουν αυτά...Τώρα για το εσωτερικό που λερώνει τι να πω...όταν πήρα το δικό μου έλεγα ότι αν λερώνει θα βάλω δέρμα στο εσωτερικό. Ευτυχώς που δεν το έκανα...Σε κλίμα σαν αυτό της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Αθήνας το δέρμα έχει μόνο αυτό το πλεονέκτημα, του εύκολου καθαρισμού κατά τ' άλλα γλιστράει, είναι κρύο το χειμώνα και απάνθρωπα ζεστό το καλοκαίρι, κολλάει κλπ. Πήγαινε καθάρισε το λοιπόν και στην χειρότερη των περιπτώσεων μελλοντικά βάλε κάποια καλύμματα που δεν καλύπτουν. τους πλευρικούς αερόσακους. Προσωπικά απλά προσέχω...αν τύχει το κακό θα το πάω για καθάρισμα.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Αυτό με τον τριγμό ίσως θα πρέπει να το αναλύσεις περισσότερο. Δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να είναι. Σκέφτομαι και το χειρόφρενο ως πιθανή αιτία θορύβου αν και όπως το περιγράφεις δεν δείχνει και κάτι σοβαρό. Αυτό για το παράθυρο να απαιτήσεις να στο φτιάξουν μέσα στην εγγύηση. Συμβαίνουν αυτά...Τώρα για το εσωτερικό που λερώνει τι να πω...όταν πήρα το δικό μου έλεγα ότι αν λερώνει θα βάλω δέρμα στο εσωτερικό. Ευτυχώς που δεν το έκανα...Σε κλίμα σαν αυτό της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Αθήνας το δέρμα έχει μόνο αυτό το πλεονέκτημα, του εύκολου καθαρισμού κατά τ' άλλα γλιστράει, είναι κρύο το χειμώνα και απάνθρωπα ζεστό το καλοκαίρι, κολλάει κλπ. Πήγαινε καθάρισε το λοιπόν και στην χειρότερη των περιπτώσεων μελλοντικά βάλε κάποια καλύμματα που δεν καλύπτουν. τους πλευρικούς αερόσακους. Προσωπικά απλά προσέχω...αν τύχει το κακό θα το πάω για καθάρισμα.
Για τον τριγμό: όταν μπαίνει άτομο πίσω βαρύτερο των 60 κιλών και ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει άτομο στο πίσω κάθισμα και μπαίνει και δεύτερο, εκείνη τη στιγμή ακούγεται δυνατός τριγμός (τύπου 'γρουνκ' όπως έγραψα πιο πάνω ) που θυμίζει στρέβλωση μετάλλου. Πιστεύω ότι είτε παίζει κάτι με τα αμορτισέρ και ακουμπάνε κάπου που δεν πρέπει είτε τα δισκόφρενα τρίζουν για κάποιο λόγο τη στιγμή που μεταφέρεται βάρος στον πίσω άξονα.
Για το παράθυρο, μάλλον μόνο ο διακόπτης έχει λασκάρει λίγο και δεν φταίει όλος ο μηχανισμός, απλά δεν κάνει καλή επαφή.
Τώρα για τον συμπλέκτη και την περίεργη αίσθηση-ανάδρασή του με ελαφριά γρήγορα χτυπηματάκια λίγο πιο πάνω από το ύψος σύμπλεξης τι να πω. Κάθε φορά που ξεκινάω το αυτοκίνητο από στάση το νιώθω και έχει αρχίσει να μου τη δίνει.
Όσο για το δέρμα, μπορεί το καλοκαίρι να καίει πολύ αλλά είναι απίστευτη ευκολία το να έχεις πρακτικά αλέκιαστο εσωτερικό. Σκέφτομαι να ψάξω για μηχάνημα ατμού που να συνδέεται στην υποδοχή του αναπτήρα, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν θα βγουν οι στάμπες.
-
Το τρίξιμο στο κάνει όταν έχεις τραβηγμένο το χειρόφρενο;
Δοκίμασε να κάνεις ένα τεστ, μία με τραβηγμένο το χειρόφρενο και μία χωρίς. Λογικά, το χειρόφρενο είναι που σου κάνει το τριγμό, με λίγο γρασάρισμα στο συρματόσχοινο θα σταματήσει. Δεν νομίζω πως είναι κάτι σοβαρό. -
Το έχω ήδη δοκιμάσει, το κάνει και απλά με φρένο αλλά και με χειρόφρενο.
-
χωρίς φρένο το κάνει; Κατά 99% είναι από τα δισκοφρενα.
-
Χωρίς φρένο δεν έχω δοκιμάσει, μη φύγει και έχουμε κανένα ατύχημα
Είναι λογικό να κάνουν τέτοιο ήχο τα δισκόφρενα ρε γμτ;
Α έχω ξεχάσει να το γράψω, όταν φρενάρω και έχω κλειστά παράθυρα-ηχοσύστημα έχω προσέξει πως ακούγεται (σε κάθε φρενάρισμα, πάντα) ένα χχχχχχ από τα πίσω (μόνο απ'τα πίσω) δισκόφρενα. -
Και σε μένα ακούγεται πάντως, ειδικά μετά από περίοδο ακινησίας σε συνδυασμό με ατμοσφαιρική υγρασία. Και το έχω ακούσει σε διάφορα αμάξια.
-
Τι να πω, θα το πάω και απάντηση του τύπου 'όλα έτσι κάνουν' δεν θα τη δεχτώ. Δεν είναι δυνατόν μετάχειρο Fabia που έχουμε να μην κάνει τσικ ακόμα και με 5 άτομα και το Golf να... χασμουριέται όταν μπαίνει τρίτος άνθρωπος μέσα. Το αυτοκίνητο πάνω από 2-3 μέρες ακινησίας δεν έχει μετρήσει. Αν και είμαι σίγουρος για την πρώτη απάντηση που θα λάβω 'Δεν είναι τίποτα, έτσι γίνεται'.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Τι να πω, θα το πάω και απάντηση του τύπου 'όλα έτσι κάνουν' δεν θα τη δεχτώ. Δεν είναι δυνατόν μετάχειρο Fabia που έχουμε να μην κάνει τσικ ακόμα και με 5 άτομα και το Golf να... χασμουριέται όταν μπαίνει τρίτος άνθρωπος μέσα. Το αυτοκίνητο πάνω από 2-3 μέρες ακινησίας δεν έχει μετρήσει. Αν και είμαι σίγουρος για την πρώτη απάντηση που θα λάβω 'Δεν είναι τίποτα, έτσι γίνεται'.To Fabia έχει δίσκους ή ταμπούρα πίσω;
Ακινησία εν προκειμένω νοείται ακόμα και το το βράδυ, κατά το οποίο αρκεί για να κρυώσουν οι πίσω δίκοι και τα τακάκια, να μαζευτεί λίγη υγρασία και να 'σκουριάσουν' να ρινίσματα πάνω στο δίσκο. -
Το συγκεκριμένο fabia έχει δίσκους.
Το τρίξιμο συμβαίνει ακόμα κι όταν κινήσω το αμάξι για να πάμε κάπου με παρέα και μετά από 2 ώρες που μπαίνουμε για να επιστρέψουμε ακούω πάλι τα ίδια (την τελευταία φορά έβαλαν και τα γέλια οι κοπέλες αστειευόμενες ότι μάλλον το αμάξι δυσανασχετεί που τις βάζω μέσα ) οπότε δεν έχει να κάνει με υγρασία. -
Πήγαινε και ρίχτου μια ματιά για να ηρεμήσεις. Ίσως και να μην είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται. Να σε ρωτήσω κάτι όσο αστείο κι αν φανεί γιατί το είχα πάθει στο Focus στις 15 μέρες. Μήπως έριξες κανένα κάθισμα και δεν το κούμπωσες πολύ καλά και γι' αυτό τρίζει;
-
Θα το πάω, ελπίζω να βρω χρόνο σύντομα. Όσο για το κάθισμα, έχω ψάξει τα πάντα και έχω καταλήξει ότι ο ήχος δεν προέρχεται από την καμπίνα αλλά από το πίσω δεξί μέρος, είτε δισκόφρενο είναι είτε τμήμα της ανάρτησης. Θα ενημερώσω όταν (αν) λάβω απάντηση από συνεργείο.
-
Δεν είναι εύκολο να το βρεις στο κάθισμα. Εμένα για να το πιάσει ο μηχανικός μου στο συνεργείο με είχε βάλει να κάνω το αμάξι βόλτα και αυτός ήταν στο πορτμπαγκάζ!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)