-
Οι τιμές του Golf TSI 122PS
Σαν πολυ ακριβο βγαινει. Αυτο με τα 140ΗΡ θα συνεχισει;Golf 1.4 TSI 122 PS
Τrendline 3d: 17.350 ευρώ
Τrendline5d: 18.180 ευρώ
Ηighline 3d: 18.380 ευρώ
Ηighline 5d: 19.210 ευρώ
GT Sport 3d: 19.510 ευρώ
GT Sport 5d: 20.340 ευρώ -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Αυτο με τα 140ΗΡ θα συνεχισει;εννοείται ΝΑΙ.
-
Οι τιμές ισχύουν από 13/08/2007...
-
μετά από συζήτηση που είχα από μηχανικό που έλαβε μέρος στα σεμινάρια που κάνει η VAG (στα εξ συνεργεία) για το μοτέρ του GT, παρατείρουνται προβλήματα στα μπεκ σε υψηλότερο ποσοστό από ότι στα άλλα της μοτέρ...
ίσως προβλήματα νεότητας ... ίσως η ελληνική βενζίνη ...
-
Μήπως δουλεύουν σε (πολύ) μεγαλύτερες πιέσεις;
-
Ωραια η διαφημιση του DSG.
-
Ανούσια κατ'εμέ... CVT είναι;
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Ωραια η διαφημιση του DSG.Προσωπικά τη βρήκα από εμπνευσμένη έως θεϊκή
-
Για τους γνωστες.
Οι υπολοιποι δε θα καταλαβουν τπτ...
Γιαυτο δε τη θεωρω τοσο επιτυχημενη. -
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Για τους γνωστες.Οι υπολοιποι δε θα καταλαβουν τπτ...
Γιαυτο δε τη θεωρω τοσο επιτυχημενη.Ως προς το bold να πω ότι όταν την είδα πρώτη φορά καθόμουν δίπλα στον πατέρα μου και άρχισα να γελάω σα βλάκας, οπότε ο πατέρας μου με κοίταξε περίεργα.
Ε όταν τελείωσε η διαφήμιση και του εξήγησα γέλασε και εκείνος... -
Eγω ετυχε να τη δω με τη μανα μου.
Τι να εξηγησω ομως μετα...
-
Ευχάριστα νέα για τον τομέα της κατανάλωσης στο TSI
Μετά από 1.000 χιλιόμετρα με ουσιαστικά τελείως άδειο ντεπόζιτο γέμισε με 70 ευρώ 100άρας βενζίνης με τιμή 1.25 το λίτρο. Επειδή δεν έχω μετρητή κατανάλωσης στον πίνακα οργάνων (trendline), έβαλα το trip να μετράει χιλιόμετρα έως ότου τέλειωσε ξανά η βενζίνη.
Αποτέλεσμα 710 χιλιόμετρα με 70/1.25= 56 λίτρα
Δηλαδή 7,887 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα! Χρήση 100% στην Αθήνα, σε Βουλιαγμένη, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Καισαριανή αλλά όχι σε μεγάλα μποτιλιαρίσματα (συνολική διαδρομή σημειωτόν καμιά 30άρα χλμ) Στα τελευταία 50χλμ επειδή ήθελα να τελειώσω για να βγάλω συμπέρασμα μικτής χρήσης το πάταγα πολύ πιάνοντας κόφτες
Τελικά δεν είναι και τόσο πλασματικές οι καταναλώσεις που υπόσχονται Απλά από ότι φαίνεται χρειαζόταν τον χρόνο του ο κινητήρας για να δουλέψει σωστά - ίσως να έπαιξε ρόλο και ότι η θερμοκρασία αυτό τον καιρό ήταν 10 βαθμούς κάτω από ότι όταν έβγαζε κατανάλωση 9.Σε κάθε περίπτωση...
Δυσάρεστα για το θέμα των τριγμών κατά το στρίψιμο του τιμονιού με το αμάξι σταματημένο καθώς διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από τα πίσω... φρένα και μάλλον θα προχωρήσουμε σε αλλαγή. Επίσης νέα ψυχολογικά κάνει το κιβώτιο που σήμερα 2 φορές από αλλαγή 1ης σε 2α κλώτσαγε ο λεβιές αφού κούμπωσε κάνοντας θόρυβο και μετά από λίγο ακούστηκε ένα δυνατό ντουπ και σταμάτησε να κλωτσάει
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ευχάριστα νέα για τον τομέα της κατανάλωσης στο TSIΜετά από 1.000 χιλιόμετρα με ουσιαστικά τελείως άδειο ντεπόζιτο γέμισε με 70 ευρώ 100άρας βενζίνης με τιμή 1.25 το λίτρο. Επειδή δεν έχω μετρητή κατανάλωσης στον πίνακα οργάνων (trendline), έβαλα το trip να μετράει χιλιόμετρα έως ότου τέλειωσε ξανά η βενζίνη.
Δηλαδή 7,887 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα! Χρήση 100% στην Αθήνα, σε Βουλιαγμένη, Ηλιούπολη, Παγκράτι, Καισαριανή αλλά όχι σε μεγάλα μποτιλιαρίσματα (συνολική διαδρομή σημειωτόν καμιά 30άρα χλμ) Στα τελευταία 50χλμ επειδή ήθελα να τελειώσω για να βγάλω συμπέρασμα μικτής χρήσης το πάταγα πολύ πιάνοντας κόφτες
Τελικά δεν είναι και τόσο πλασματικές οι καταναλώσεις που υπόσχονται Απλά από ότι φαίνεται χρειαζόταν τον χρόνο του ο κινητήρας για να δουλέψει σωστά - ίσως να έπαιξε ρόλο και ότι η θερμοκρασία αυτό τον καιρό ήταν 10 βαθμούς κάτω από ότι όταν έβγαζε κατανάλωση 9.Σε κάθε περίπτωση...
Aποκλείεται. Η μέση κατανάλωση -7,2- του εργοστασίου είναι marketing trick!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ευχάριστα νέα για τον τομέα της κατανάλωσης στο TSI
Μετά από 1.000 χιλιόμετρα με ουσιαστικά τελείως άδειο ντεπόζιτο γέμισε με 70 ευρώ 100άρας βενζίνης με τιμή 1.25 το λίτρο. Επειδή δεν έχω μετρητή κατανάλωσης στον πίνακα οργάνων (trendline), έβαλα το trip να μετράει χιλιόμετρα έως ότου τέλειωσε ξανά η βενζίνη.
Aποκλείεται. Η μέση κατανάλωση -7,2- του εργοστασίου είναι marketing trick!
Neos είναι...τι να ξέρει...
-
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Θα ήθελα να θέσω το εξής θέμα...Απέκτησα πρόσφατα ένα TSI GT sport με DSG κιβώτο και παρατήρησα μεγάλη διαοφορά στην απόδοση του κινητήρα με χρήση βενζίνης BP Ultimate και απλής 95άρας (EKO). Έχετε παρατηρησει κάτι παρόμοιο....Παρόλο που δεν μπορώ να πιέσω το αυτοκίνητο καθώς είναι στο στρώσιμο, διαπίστωσα ότι με την ULTIMATE η απόκριση και η ροπή είναι απίστευτη για 1400 cc και βάρος 1250 kgr, ενώ με την προσθήκη 95άρας τα πράγματα χειροτερεύουν πολύ...όχι ότι υπάρχει πρόβλημα απόδοσης αλλά η σύγκριση με την Ultimate είναι αποκαρδιωτική...
Επιπλέον, έχετε διαπιστώσει μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση (λτ/100Km) με την χρήση Ultimate όπως συχνά διαφημίζεται....Σημειώνω ότι και σε άλλα οχήματα (όχι τεχνολογίας TSI) έχω διαπιστώσει διαφορά επίδόσεων με χρήση ULTIMATE αλλά όχι τέτοιας κλίμακας.Ως προς το βαρος (1250kg) απλα μεγαλο ψεμα (το ειχα πιστεψει κ εγω). Γνωστος μου το ζυγισε γδυμενο (χωρις ταπετσαριες πισω καθισματα, καθισματα bucket εμπρος, καρμπον κομματια κλπ) 1260kg.
Για οποιον αναρωτιεται ποσο να ειναι σταληθεια...Η αδεια γραφει 1504kg..Δε μπορω να πιστεψω οτι ειναι τοσο βαρυ!Και ναι, με χρηση 100αρας εχω παρατηρησει μειωμενη καταναλωση.Το θεμα ειναι οτι ερχεται μια η αλλη λογω τιμης της βενζινης...
-
1500 δύσκολα να είναι, έχουμε ξανασυζητήσει για τα ζυγίσματα στις άδειες κυκλοφορίας.
Τα 1250 μπορεί να είναι αισιόδοξα, αλλά δεν θα απέχουν και πάρα πολύ από την πραγματικότητα.
Για τη διαφορά σε απόδοση και κατανάλωση μεταξύ βενζινών -αν υποθέσουμε ότι και οι δυο βενζίνες που δοκιμάζεις είναι σωστών προδιαγραφών- μάλλον ευθύνεται ο υψηλός βαθμός υπερπλήρωσης. Λογικό και έχει φανεί και σε τεστ των 4Τ (και άλλων περιοδικών) ότι τα πολλά οκτάνια σε τούρμπο υψηλών πιέσεων έχουν διαφορές αξιοσημείωτες σε σχέση με ατμοσφαιρικούς χαλαρούς κινητήρες.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
1500 δύσκολα να είναι, έχουμε ξανασυζητήσει για τα ζυγίσματα στις άδειες κυκλοφορίας.
Τα 1250 μπορεί να είναι αισιόδοξα, αλλά δεν θα απέχουν και πάρα πολύ από την πραγματικότητα.
Για τη διαφορά σε απόδοση και κατανάλωση μεταξύ βενζινών -αν υποθέσουμε ότι και οι δυο βενζίνες που δοκιμάζεις είναι σωστών προδιαγραφών- μάλλον ευθύνεται ο υψηλός βαθμός υπερπλήρωσης. Λογικό και έχει φανεί και σε τεστ των 4Τ (και άλλων περιοδικών) ότι τα πολλά οκτάνια σε τούρμπο υψηλών πιέσεων έχουν διαφορές αξιοσημείωτες σε σχέση με ατμοσφαιρικούς χαλαρούς κινητήρες.Πραγματικα, δε μπορει να ειναι 1500..Αλλα απτη στιγμη που ζυγιστηκε 1260κιλα γδυμενο, δε μπορει να ειναι κατω απο 1350 (δικη μου εκτιμηση)
Σχετικα με την πιεση του τουρμπο, πραγματικα ειναι αξιοσημειωτη.
1-1.1 σταθερη και 1.5-1.6 over ειναι κατι που δε βλεπεις συχνα σε εργοστασιακους υπερτροφοδοτουμενους κινητηρες.
Και μας που πιασαμε τα νουμερα, οι max τιμες που εχουμε δει για θερμ.νερου/λαδιου ειναι ~100C -
έχει ένδειξη από τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων ???
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχει ένδειξη από τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων ???Οχι, εχουμε βαλει οργανα.
Υπαρχει ομως δυνατοτητα να δεις με ψηφιακη ενδειξη θερμοκρασια νερου, στροφες, ταχυμετρο κλπ απτην οθονη του κλιμα.. -
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Πραγματικα, δε μπορει να ειναι 1500..Αλλα απτη στιγμη που ζυγιστηκε 1260κιλα γδυμενο, δε μπορει να ειναι κατω απο 1350 (δικη μου εκτιμηση)Αν τις εκτιμήσεις τις κάνεις με το μάτι, μάλλον είσαι ταλέντο!
Οι 4Τ στους πίνακες λένε για το TSi 140 DSG 1190kg. Στο συγκριτικό με το Bravo όπου και το ζύγισαν, ο κατασκευαστής λέει 1313kg και με ρεζερβουάρ γεμάτο έδειξε 1368kg.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)