-
Η κατανάλωση σου για πόλη δεν είναι υψηλή, κατάλαβε το. Κάνε λίγο αυτό με το trip computer σου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η κατανάλωση σου για πόλη δεν είναι υψηλή, κατάλαβε το. Κάνε λίγο αυτό με το trip computer σου.Απλα τα πραγματα φιλε,με 10 λτ βενζινης (95αρα αμολυβδη)
κανω με το ζορι 100 χλμ με λαμπακι αναμενο.Αν αναψω και το aircondition κανω μολις 80χλμ..
Το κανω αυτο εδω και 4 μηνες..τα ιδια και τα ιδια..
Ασε η καταναλωση ειναι οπως ενα τζιπ οχι για μικρομεσαιο.
Η καλυτερη επιλογη για μενα θα ταν το tsi tων 122 αλογων η το Auris,
αλλα τωρα πια ειναι πολυ αργα.Βλεπεις οι εγκληματιες το βγαλανε αργοτερα,αφου ειδαν οτι υπαρχει προβλημα στην πολυδιαφημιζομενη χαμηλη καταναλωση.
Και να το πουλησω ,παλι χαμενος θα βγω.. -
-
tommaso
Αν κανεις θεμα για 2 η 3 λιτρα παραπανω στην καταναλωση, τοτε κακως πηρες ενα τοσο ακριβο αμαξι, γιατι απο οτι αντιλαμβανομαι δεν μπορεις καν να το συντηρησεις.
Τελικα οντως ισως θα επρεπε να επαιρνες καποιο matiz... Απο το να σε βαζει μεσα λοιπον οικονομικως και να μην το κινεις... πουλα το οσο οσο και παρε ενα matiz... η ακομα και Segway
-
Και τους ελεγα..γιατι στην αρχη ηθελα το golf 1600 η το corolla 1600
Sτην Vw ομως με διαβεβαιωναν ..ελαχιστα πιο υψηλη καταναλωση απο το
golf 1600 με τα 115 αλογα..Μονο που ηταν κατα +3 λιτρα υψηλοτερη........
Μαλιστα μου ειπαν οτι αν δεν χρησιμοποιω ολη την ιπποδυναμη και το οδηγω συντηριτικα η καταναλωση μπορει να ειναι και καλυτερη!!!!
Ερε λαμογια..
Γιατι ρε φιλε να επαιρνα το Ματιζ?? Ενα σχετικα καλο μικρομεσαιο εψαχνα.
Μια χαρα το συντηρω το Τsi 122 aloγων η το Auris..αλλα μεχρι εκει..Εδω τωρα δεν τολμω να κανω μια βολτα..σε χρονο μηδεν αδειαζει το ρεζερβουαρ.
Τι να πω ..Η κοροιδια δεν εχει ορια.. -
Ρε συ, άκου το εξής, και κατάλαβέ το. Η κατανάλωση που λες, 10l/100 χλμ για μέσα στην πόλη **ΔΕΝ ** είναι παράλογη. Είναι απολύτως λογική. Και εγώ μέσα στην πόλη πάνω κάτω τόσο καίω. 8,5-9 λίτρα. Οπότε μην παραπονιέσαι.
-
Η καταναλωση δεν εχει να κανει με την ταχυτητα τοσο οσο με το πατα ασε στο γκαζι, μπορεις να πηγαινεις με ελαχιστη καταναλωση με 130 πατωντας το γκαζι ελαχιστα ισα να διατηρεις την ταχυτητα αυτη.
Το 1600 πιστευω θα σου εκαιγε παραπανω, και μην κοιτας τι λεει το βιβλιο του κατασκευαστη για το 1600, ρωτα ποσο καιει εναν κατοχο. -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Μάλλον ούτε για Golf 1600 ήσουν γιατί και αυτό στην κίνηση 9-10 καίει
Στην εθνική μπορεί να κάψει και 6,5, αλλά και το TSi αποδεδειγμένα μπορεί να κάψει 7-7,5. Τώρα εσύ τι κάνεις και καις 10 λίτρα/100 χλμ με χαλαρή οδήγηση δε ξέρω. Ίσως στην προσπάθειά σου να κρατάς πολύ χαμηλές στροφές τελικά καις περισσότερο και πρέπει να αφήνεις τον κινητήρα να δουλεύει στις 2500-3000 στροφές/λεπτό και όχι στις 2000 στροφές/λεπτό.
Όσο για την corolla που την αναφέρεις συνεχώς λες και αυτή κινείται με νερό, στην πόλη καίει χαλαρά 9 λίτρα/100 χλμ, στην εθνική ~6,5-7,5 λίτρα/100 χλμ και σε μικτές συνθήκες 8-8,5 λίτρα/100 χλμ
Με λίγα λόγια οποιοδήποτε 1600άρι και αν έπαιρνες δε θα γλύτωνες παραπάνω από 1-2 λίτρα /100 χλμ, ακόμα και σε σχέση με τα 9-10 λίτρα που καις.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μάλλον ούτε για Golf 1600 ήσουν γιατί και αυτό στην κίνηση 9-10 καίει
Στην εθνική μπορεί να κάψει και 6,5, αλλά και το TSi αποδεδειγμένα μπορεί να κάψει 7-7,5. Τώρα εσύ τι κάνεις και καις 10 λίτρα/100 χλμ με χαλαρή οδήγηση δε ξέρω. Ίσως στην προσπάθειά σου να κρατάς πολύ χαμηλές στροφές τελικά καις περισσότερο και πρέπει να αφήνεις τον κινητήρα να δουλεύει στις 2500-3000 στροφές/λεπτό και όχι στις 2000 στροφές/λεπτό.
Όσο για την corolla που την αναφέρεις συνεχώς λες και αυτή κινείται με νερό, στην πόλη καίει χαλαρά 9 λίτρα/100 χλμ, στην εθνική ~6,5-7,5 λίτρα/100 χλμ και σε μικτές συνθήκες 8-8,5 λίτρα/100 χλμ
Με λίγα λόγια οποιοδήποτε 1600άρι και αν έπαιρνες δε θα γλύτωνες παραπάνω από 1-2 λίτρα /100 χλμ, ακόμα και σε σχέση με τα 9-10 λίτρα που καις.
Αυτα τα +2 λιτρα /100χλμ φιλε κανουν την διαφορα για μενα.
Μιλαμε για τελειως διαφορετικο αυτοκινητο αν υπαρχει τοση διαφορα.
Εγω οταν τους ακουμπαγα τα ωραια μου λεφτακια ειχα την εντυπωση οτι αγοραζω ενα αμαξι με καταναλωση με 7λτ αντε 8λτ πραγματικη.
ΟΧΙ ΜΕ 9ΛΤ ΚΑΙ 10 ΛΤ.
ΕΛΕΟΣΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ....
ΟΥΤΕ Καν μου ειπανε οτι ερχεται το Τsi 122 aλογων...η ξερεις κατι αυτη η καταναλωση που ενδιααφερεσαι ουτε στα ονειρα σου δεν πλησιαζει με αυτη του Τsi 140 aloγων..Αλλα εκει αυτοι.....επανασταση...
Λαμογια..Για να μην αναφερω τα 'Εγκυρα περιοδικα αυτοκινητου'
και τους 'ειδικους'.... -
Για να τελειώνουμε, από το spirit monitor:
Μέση κατανάλωση όλων των tsi 140: 8,16 λ/100 χλμ.
Μέση κατανάλωση golf 1,6 fsi: 8,41λ/100 χλμ.
-
Α, και σταμάτα να κατηγορείς την φάου-βε. Καλώς ή κακώς, οι εργοστασιακές καταναλώσεις είναι πλασματικές. Εσύ φταις που εμπιστεύτηκες τους πωλητές ως έναν βαθμό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για να τελειώνουμε, από το spirit monitor:Μέση κατανάλωση όλων των tsi 140: 8,16 λ/100 χλμ.
Μέση κατανάλωση golf 1,6 fsi: 8,41λ/100 χλμ.
Επισης για να τελειωνουμε..
TOYOTA AURIS 7,1 LT /100KM 1600 KYBIKA
GOLF TSi 122 hp 6,8lt 1400 κυβικαΝα μου λεγανε περιμενε το Τsi των 122 αλογων.
Η πηγαινε αλλου ρε φιλε αυτο που χανεις σε καταναλωση και συμφωνα
με τις αναγκες σου δεν το ικανοποιει το Τsi 140 hpAσε τα εγκυρα περιοδικα αυτοκινησης και οι ειδικοι..
τα ιδια.... 7- 7,5 λιτρα -
Μιλάω για πραγματικές καταναλώσεις κατόχων ρε συ, εσύ μιλάς για εργοστασιακές.
-
Tα έξτρα 2 λίτρα για 10.000χλμ. το χρόνο σημαίνουν επιπλέον 200 ευρώ.
Όχι ότι είναι μικρό ποσό αλλά δεν είναι και ποσό που σε βάζει μέσα...Σε τί στροφές αλλάζεις ταχύτητα? Λένε ότι το DSG αλλάζει ταχύτητα σε χαλαρή οδήγηση στις 1700σαλ. Δοκίμασέ το!
Άλλοι βέβαια έχουν παρατηρήσει το παράδοξο της καλής κατανάλωσης όταν αλλάζουν σε υψηλές σαλ. λόγω του ότι έτσι αποφεύγουν τον κομπρέσσορα ( που σίγουρα επιβαρύνει την κατανάλωση)Τί να πω και εγώ που καίω 10λ με Κόρσα!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μιλάω για πραγματικές καταναλώσεις κατόχων ρε συ, εσύ μιλάς για εργοστασιακές.ωραια... και σου επαναλαμβανω για τριτη φορα..μαλλον δεν διαβασες τα οσα εχω ηδη γραψει..
Στα ιαπωνικα η αποκλιση ειναι +1 Δηλαδη 7 λτ/.100 λενε 8 εννοουν
Στη Vw 7 lt λενε 9-10 εννοουν..Να μου λεγανε να περιμενω των 122 η να μου λεγανε να παω σε αλλη εταιρια.
Αντε με τα λαμογια...
-
Σου είπε κανείς ότι η απόκλιση είναι σταθερή; Και εγώ πάντως σου εξήγησα, συνήθως τα τούρμπο έχουν μεγαλύτερες αποκλίσεις.
-
όλοι οι άλλοι φταίνε tommaso εκτός απο εσένα.
θες να μας πεις οτι με 9-10 λ/100χλμ δεν βγαίνεις οικονομικά ενώ με 7-8 βγαίνεις?με 15000 χλμ το χρόνο έχεις περίπου 300 ευρώ διαφορά το χρόνο. Αν οι προυπολογισμοί σου είναι τόσο σφικτοί κάτι λάθος έχει γίνει. Δεν συμφωνείς?
εάν αντιδράς για τα 9-10 ως υπερβολική, όλοι σου λένε οτι για 140 άλογα δεν είναι καθόλου υπερβολική
εάν αντιδράς για την απόκλιση εργοστασιακών τιμων πραγματικότητας δυστυχώς συμβαίνει λίγο πολύ σε όλες τις μάρκες και γιαυτό υπάρχουν project όπως spritmonitor που δίνουν μια καλύτερη άποψη της πραγματικότητας και θα όφειλες να έχεις συμβουλευτεί πριν την αγορά αφού δίνεις τόσο βάρος
τέλος αν αντιδράς για το μέλλον του πλανήτη και εγώ μαζί σου
-
Μάλλον έχουμε πρόβλημα διατύπωσης εμείς, ή αντίληψης αυτός.
Η κατανάλωση που αναφέρει είναι νορμάλ. Ακόμα και οι κορόλλες που αναφέρει τόσο καίνε μέσα στην πόλη.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Tα έξτρα 2 λίτρα για 10.000χλμ. το χρόνο σημαίνουν επιπλέον 200 ευρώ.
Όχι ότι είναι μικρό ποσό αλλά δεν είναι και ποσό που σε βάζει μέσα...Σε τί στροφές αλλάζεις ταχύτητα? Λένε ότι το DSG αλλάζει ταχύτητα σε χαλαρή οδήγηση στις 1700σαλ. Δοκίμασέ το!
Άλλοι βέβαια έχουν παρατηρήσει το παράδοξο της καλής κατανάλωσης όταν αλλάζουν σε υψηλές σαλ. λόγω του ότι έτσι αποφεύγουν τον κομπρέσσορα ( που σίγουρα επιβαρύνει την κατανάλωση)Τί να πω και εγώ που καίω 10λ με Κόρσα!!!
Αλλαζω στις 2000 στροφες ταχυτητα.
Και δεν μπορω να εχω τα ματια μου συνεχεια στο στροφομετρο,στο δρομο πρεπει να ναι τα ματια μου.Το Τsi 122 αλογων και αυτοματι κιβωτιο θα ηταν η ιδανικοτερη επιλογη για μενα,,Αλλα αφου διαπιστωσανε οτι to Tsi 140,170 δεν φερνει τα αναμενομενα αποτελεσματα,
βγαλανε και το 122 με ενα turbo .Ουτε καν λογος να μου πουνε για το Τsi 122 η να μου πουνε οτι η καταναλωση που ψαχνω δεν την βρισκv στο Tsi 140 και θα πρεπει να κοιταξω αλλου.
Οσο για τα εγκυρα περιοδικα αυτοκινησης εκει 7-,7,5 λιτρα!!!
Οι ειδικοι γκαζοφονιαδες ...αντε 8 λιτρα..Που να ξερα τι αγοραζω..
Ακου 9-10 λιτρα...
Πληρωνω καταναλωση ενος τζιπ και εχω golf.Συγχαρητηρια στους ειδικους..
-
Ρε, ξέρεις πόσο καίει ένα τζιπ μέσα στην πόλη;
ΞΕΚΟΛΛΑ!!!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)