-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ποιά πόλη βρίσκεσαι;Στην Αθηνα γινονται οι περισσοτερες διαδρομες.
Εχω κανει περιπου 15000χλμ με αρκετα ταξιδια.
Οι αλλαγες στις ταχυτητες γινονται στις 2000 στροφες.Παντως προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το Τsi 122 hp με πιο απλη σχεδιαση κινητηρα θα κανει παρα πολλες πωλησεις αφου ειναι πιο κοντα στις
αναγκες των περισσοτερων ανθρωπων στην μικρομεσαια κατηγορια
αυτοκινητων. -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Για να τελειώνουμε, από το spirit monitor:
Μέση κατανάλωση όλων των tsi 140: 8,16 λ/100 χλμ.
Μέση κατανάλωση golf 1,6 fsi: 8,41λ/100 χλμ.
Επισης για να τελειωνουμε..
TOYOTA AURIS 7,1 LT /100KM 1600 KYBIKA
GOLF TSi 122 hp 6,8lt 1400 κυβικαΌπως σου είπε ήδη ο drdino αυτές οι τιμές που αναφέρεις είναι εργοστασιακές τιμές. Οι πραγματικές είναι αυτές που έχουν εισάγει οι χρήστες στο spritmonitor, όπου:
Μέση κατανάλωση Toyota Auris 1.6: 8,32λ/100 χλμ
Άρα, το tsi καίει ΛΙΓΟΤΕΡΟ από το Auris 1.6
-
Βασικα το εχω ξανακουσει αυτο με καποια TSI που ειχαν αυξημενη καταναλωση γυρω στο 15%, χωρις να εχουν και την αντιστοιχη αποδοση, οι περισοτερες βενζινες φευγανε ακαυστες, στον χρονο πανω περιπου εμφανιζονταν τα πρωτα σημαδια (σπασιμο καταλυτη) ο λ τρελαινοτανε, διαβαζε αλλα ντ'αλλα εδινε λαθος πληροφοριες με αποτελεσμα να παιζουν πλεον αλλα μιγματα, πότε πολυ φτωχο πότε πολυ πλουσιο, μια πνιγοτανε στην βενζινη μια στεγνωνε. Η καταλληξη δεν ηταν ιδια για ολα. αλλα σωνοντουσαν γιατι αναβε το check engine το περναν πρεφα και πηγαινανε στο συνεργειο. Αλλοι συνεχιζαν ακαθεκτοι μιας και δεν το καταλαβαιναν με αποτελεσμα να θελει ελατηρια πιστονιων (τοτε αρχισε να βγαινει η βρομα οτι σπανε τα TSI) και αλλα κατα τυχη σωνονταν οταν καποιος φιλοτιμος υπαλληλος του service το έπαιρνε πρεφα.
Ευτυχως που το πηρες πρεφα νωρις παντως.
Ρε ειμαστε στα καλα μας? Ποιος διαβαζει τις καταναλωσεις απο τα φυλαδια των πωλητων? Και αυτοι που τα διαβαζουν γιατι δεν κανουν τον κοπο να διαβασουν και τον αστερισκο που λεει πως ακριβως βγαινει αυτο το νουμερο?
Αν εισαι με 5η και 60 χλμ και σανιδωνεις θα καψει τον πατο του. Με σα στην πολη σε σταματα ξεκινα το ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ αστρα του πατερα μου παιζει στα 9+ λιτρα, ΕΛΕΟΣ. Σε λιγο θα μας πεις οτι καις πιο πολυ και απο H2
-
Φίλε ρατανπλάν, εγώ νομίζω ότι φταίει το σκίσιμο που του κάνει. Άκου εκεί αλλαγές στις 2.000. Ούτε αγωνιστικό να ταν.
-
Πουλατο και χτυπα μετρο-λεωφορειο-ηλεκτρικο.Απο κηφισια-λιμανι πειραια 8α καις 1 ευρω για 35 χιλιομετρα..Δηλαδη στα 100 χιλιομετρα σκαρτα 3.5 ευρω.Τι λες?
-
Μπορει να ειναι αυτο που λες ..καταλυτης...
αξιοπιστια κατα τα αλλα η VwOσο γιατο αλλο κομματι,θα επαναλαβω για αλλη μια φορα οτι δεν συγκρινω μονο τις μετρησεις που δινουν οι εταιριες,
αλλα κυριως συγκρινω τις μετρησεις που βλεπω καθημερινα στο αμαξι μου.
Και αυτες ειναι 9- 10 λτ στα 100Συγνωμη αλλα θα δικαιολογουσα αποκλιση κοντα στα 8 λτ. οχι 10 λτ.
Λαθος επισης που δεν με ενημερωσαν οτι σε λιγους μηνες θα ειναι στη διαθεση μας το Τsi 122,ειδικα αφου πηγαινα καθημερινα και τους ρωτουσα
αναλυτικα για την καταναλωση σε σχεση με αλλα αυτοκινητα της μικρομεσαιας κατηγοριας.
Μαλλον ηθελαν να πουλησουν τα Τsi 140- 170 αδιαφοροντας για τις αναγκες μου.
Και επειδη τοτε δεν υπηρχαν αξιολογ ες πραγματικες μετρησεις(ολοι ελεγαν και εδω στο φορουμ μεχρι 8lt) ,αφου μολις ειχε κυκλοφορησει ,την πατησα. -
Πάντως είναι άσκοπο να πιστεύει κανείς πως με ένα auris 1.6 θα έχει την κατανάλωση που λέει στο φυλλάδιο η τογιότα, το ίδιο και με ένα οποιοδήποτε άλλο αμάξι. Εγώ έχω το Corolla το προηγούμενο το 1.4, και με μεικτή χρήση (και σκίσιμο και ήρεμη οδήγηση) είναι μόνιμα στα 11,5 L/100, ενώ όσο και να προσέξεις μέσα στην πόλη κάτω από 9,5 δεν πρόκειται να πάει. Το τραγικότερο όλων ήταν τώρα το καλοκαίρι που πήγα διακοπές σε νησί, όπου εκεί δεν έχει μποτιλιάρισμα και συνεχές σταμάτα-ξεκίνα, και είναι λογικό να κάψει λιγότερο. Όμως επειδή αρκετές φορές πήγαινα με 2-3 ακόμα άτομα και a/c, το αμάξι δεν τράβαγε, λόγω και της κλίσης που είχε ο δρόμος, με αποτέλεσμα πιέζοντάς το για να κινηθώ αξιοπρεπώς, να είμαι μόνιμα στις 4000+σαλ, και η κατανάλωση την οποία μέτρησα με υπολογισμό από γέμισμα σε γέμισμα και με τα χιλιόμετρα που έκανα(για να μη θεωρηθεί ότι ο υπολογιστής μπορεί να τα λέει αλλιώς) ήταν μόνιμα στα 12,5+ Η διαφορά είναι ότι με ένα TSi ή άλλο σύγχρονο turbo, σε τέτοιες συνθήκες, λόγω της ροπής θα κινείται πιο άνετα, και θα κάψει πολύ λιγότερο. Εγώ πήγαινα σε ανηφορικό δρόμο και όπως είχα πάρει φόρα και πήγαινα άνετα, ξαφνικά λόγω της κλίσης με 'κρέμαγε' και από 3η που πήγαινε έπρεπε να αλλάζω συνέχεια σε 2α, και μετά από λίγο πάλι 3η κλπ. Με το turbo με μια 3η καθαρίζεις. Και ναι, στην πόλη άμα γράψει 9-10 λίτρα είναι πολύ καλύτερα.
-
Λαθος επισης που δεν με ενημερωσαν οτι σε λιγους μηνες θα ειναι στη διαθεση μας το Τsi 122,ειδικα αφου πηγαινα καθημερινα και τους ρωτουσα
αναλυτικα για την καταναλωση σε σχεση με αλλα αυτοκινητα της μικρομεσαιας κατηγοριας.Τότε μπορεί ούτε οι ίδιοι να το ήξεραν ότι θα βγει έκδοση με 122 άλογα. Και να το ήξεραν όμως ένας έμπορος προσπαθεί να πουλήσει βάση της υπάρχουσας γκάμας και όχι βάση του τι θα βγει σε ένα χρόνο.
Μαλλον ηθελαν να πουλησουν τα Τsi 140- 170 αδιαφοροντας για τις αναγκες μου.
Συγγνώμη, αλλά αν αυτοί ήθελαν να σου πουλήσουν το 6λιτρο Touareg θα το αγόραζες; Εσύ αδιαφόρησες για τις ανάγκες σου και για το τι σηκώνει η τσέπη σου και όχι οι υπάλληλοι της αντιπροσωπείας. Όταν πάμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο έχουμε κατασταλάξει από πριν στο τι θέλουμε και ζητάμε προσφορές γι' αυτό που θέλουμε και δε λέμε στον αντιπρόσωπο τι έχεις να μου προτείνεις.
Και επειδη τοτε δεν υπηρχαν αξιολογ ες πραγματικες μετρησεις(ολοι ελεγαν και εδω στο φορουμ μεχρι 8lt) ,αφου μολις ειχε κυκλοφορησει ,την πατησα.
Εμ, και συ μόλις βγήκε το πήρες. Συγγνώμη, αλλά εδώ ταιριάζει η έκφραση 'καλά να πάθεις'. Επρόκειτο για μια εντελώς καινούργια τεχνολογία που δεν είχε δοκιμαστεί ξανά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για να τελειώνουμε τώρα, τα 9-10 λίτρα/100χλμ μέσα στην πόλη είναι η αναμενόμενη κατανάλωση όχι μόνο για ένα TSI, αλλά και για ένα Auris 1.6, ένα Focus 1.6, ένα Golf 1.6, κτλ. Για μικρότερες καταναλώσεις πρέπει να βγαίνεις και σε πιο ανοιχτούς δρόμους και να ξέρεις να οδηγείς οικονομικά.
Παρεπιπτόντως, λες ότι είναι πολλά τα 9-10 λίτρα/100χλμ, πραγματικά όμως δε μπορώ να σκεφτώ άλλο αυτοκίνητο που να έχει ~160 ίππους (άσχετα με το τι ανακοινώνεται) και να καίει ΜΟΝΟ τόσο σε συνθήκες κίνησης.
Αλήθεια, εγώ πώς έχω δει μέση κατανάλωση σε Golf GT ~8 λίτρα/100χλμ; Το σπρώχνει για να δείξει τόσα;
Περιττό να πω ότι το ίδιο στην Εθνική καίει 7-8 λίτρα/100χλμ, κινούμενο φυσικά με χαλαρούς ρυθμούς.
-
Yπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορείς να πετύχεις χαμηλότατες καταναλώσεις. Όταν όμως χρησιμοποιείς τα άλογά σου, καις.
Και επαναλαμβανω για ακομα μια φορα...
9lt στα 100 χλμ πετυχαινω πηγαινοντας σαν κοτα,σαν φλωρος ,οπως θελετε πεστε το..Συνεχεια κοντα στις 2000 στροφες με πολυ χαλαρη οδηγηση.Αν θελησω να κανω αποτομες επιταχυνσεις απλα το κοντερ χορευει
Η καταναλωση παει στα 10,11,12 και δεν μου κανει καρδια ουτε να το βλεπω.εμενα με σοκαρει η καταναλωση στις φυσιολογικες συνθηκες φιλε,αυτο με στεναχωρει.
Ενας αποκαρδιωμενος κατοχος Τsi...
Φίλε tommaso και εγώ έχω την εντύπωση πως κάτι κάνεις λάθος. Ίσως να αλλάζεις ταχύτητα σε υπερβολικά χαμηλές στροφές (κάτω των 2000 στροφών) με αποτέλεσμα να πνίγεις τον κινητήρα και να θέλει περισσότερο γκάζι για να επιταχύνει και να 'γεμίσει' η επόμενη ταχύτητα. Δοκίμασε να αλλάζεις λίγο υψηλότερα στις 2300-2500 στροφές και πάντα με ομαλές και όχι απότομες κινήσεις και το γκάζι να το χαιδεύεις σχεδόν.
Δεν μου φαίνεται λογικό να έχεις τέτοια κατανάλωση 9-10lt/100km την ίδια στιγμή που στους άδειους δρόμους της Αθήνας (με φανάρια και ελάχιστη κίνηση κτλ) και χαλαρή οδήγηση, ίδια κατανάλωση πετύχαινε το δίλιτρο GTi...!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Yπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορείς να πετύχεις χαμηλότατες καταναλώσεις. Όταν όμως χρησιμοποιείς τα άλογά σου, καις.
Και επαναλαμβανω για ακομα μια φορα...
9lt στα 100 χλμ πετυχαινω πηγαινοντας σαν κοτα,σαν φλωρος ,οπως θελετε πεστε το..Συνεχεια κοντα στις 2000 στροφες με πολυ χαλαρη οδηγηση.Αν θελησω να κανω αποτομες επιταχυνσεις απλα το κοντερ χορευει
Η καταναλωση παει στα 10,11,12 και δεν μου κανει καρδια ουτε να το βλεπω.εμενα με σοκαρει η καταναλωση στις φυσιολογικες συνθηκες φιλε,αυτο με στεναχωρει.
Ενας αποκαρδιωμενος κατοχος Τsi...
Φίλε tommaso και εγώ έχω την εντύπωση πως κάτι κάνεις λάθος. Ίσως να αλλάζεις ταχύτητα σε υπερβολικά χαμηλές στροφές (κάτω των 2000 στροφών) με αποτέλεσμα να πνίγεις τον κινητήρα και να θέλει περισσότερο γκάζι για να επιταχύνει και να 'γεμίσει' η επόμενη ταχύτητα. Δοκίμασε να αλλάζεις λίγο υψηλότερα στις 2300-2500 στροφές και πάντα με ομαλές και όχι απότομες κινήσεις και το γκάζι να το χαιδεύεις σχεδόν.
Δεν μου φαίνεται λογικό να έχεις τέτοια κατανάλωση 9-10lt/100km την ίδια στιγμή που στους άδειους δρόμους της Αθήνας (με φανάρια και ελάχιστη κίνηση κτλ) και χαλαρή οδήγηση, ίδια κατανάλωση πετύχαινε το δίλιτρο GTi...!
Tελικα ενας απο τους λογους που μπηκε το αυτοματο κιβωτιο στο καινουριο tsi 122 ειναι γιατι τελικα η επιθυμητη καταναλωση που προσδοκουσαν στη VW ηταν μακρυα απο την πραγματικοτητα.
Οπως και να το χαιδευω το γκαζι φιλε ,η καταναλωση ειναι στο 9-9,5,
με αδειους δρομους οπως λες.
Και καταλυτη να αλλαξω παλι τα ιδια θα καιει πιστευω.. -
Ο καταλύτης πού κολλάει; Να σε ρωτήσω, το Κ7 τι λέει;
-
με αδειους δρομους οπως λες.Η κατανάλωση των 7-8 λίτρων σε ανοιχτό δρόμο ΔΕΝ είναι εκτός πραγματικότητας! Το ξέρω αποδεδειγμένα σε GT που είναι και πιο πιεσμένο από το TSI. Ή το αμάξι σου έχει κάποιο πρόβλημα ή οδηγείς λανθασμένα ή βάζεις κακής ποιότητας βενζίνη ή...
Όλα τα TSI δεν καίνε 9-9,5 λίτρα. Όπως σου ανέφερε ο drdino η ΔΗΛΩΜΕΝΗ μέση κατανάλωση ΚΑΤΟΧΩΝ TSI στο spritmonitor είναι 8,16 λ/100 χλμ. Άρα η VW ΔΕΝ ψεύδεται. Κάτι δεν πάει καλά με τη δική σου περίπτωση.
Και γω καίω με 1400άρι 72 ίππων 10,2 λίτρα/100 χλμ, ενώ η Fiat δήλωνε στο περίπου μέση κατανάλωση 7,5 λίτρα/100 χλμ, 6,5 λίτρα/100 χλμ στην εθνική και 8,5 λίτρα/100 χλμ στην πόλη. Πρέπει να βγω να πω ότι η Fiat με κορόιδεψε; Φυσικά και όχι μιας και αυτά τα νούμερα είναι ρεαλιστικά, απλά όχι ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
με αδειους δρομους οπως λες.Η κατανάλωση των 7-8 λίτρων σε ανοιχτό δρόμο ΔΕΝ είναι εκτός πραγματικότητας! Το ξέρω αποδεδειγμένα σε GT που είναι και πιο πιεσμένο από το TSI. Ή το αμάξι σου έχει κάποιο πρόβλημα ή οδηγείς λανθασμένα ή βάζεις κακής ποιότητας βενζίνη ή...
Όλα τα TSI δεν καίνε 9-9,5 λίτρα. Όπως σου ανέφερε ο drdino η ΔΗΛΩΜΕΝΗ μέση κατανάλωση ΚΑΤΟΧΩΝ TSI στο spritmonitor είναι 8,16 λ/100 χλμ. Άρα η VW ΔΕΝ ψεύδεται. Κάτι δεν πάει καλά με τη δική σου περίπτωση.
Και γω καίω με 1400άρι 72 ίππων 10,2 λίτρα/100 χλμ, ενώ η Fiat δήλωνε στο περίπου μέση κατανάλωση 7,5 λίτρα/100 χλμ, 6,5 λίτρα/100 χλμ στην εθνική και 8,5 λίτρα/100 χλμ στην πόλη. Πρέπει να βγω να πω ότι η Fiat με κορόιδεψε; Φυσικά και όχι μιας και αυτά τα νούμερα είναι ρεαλιστικά, απλά όχι ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
Σωστά. Και φίλη μου που έχει το GT εδώ και ένα χρόνο τώρα εκεί γύρω στο 8άρι ήταν η μέση κατανάλωση από ότι θυμάμαι. Θα την ξαναρωτήσω αύριο και θα ενημερώσω.
-
To θέμα είναι ότι (για μια ακόμα φορά) ψεύδονται τα περιοδικά. Όταν έβγαινε γνωστότατο περιοδικό και δήλωνε για το GT η κατανάλωση ακόμα και με 'σκίσιμο' δεν ξεπέρναγε τα 10λ/100 χλμ και φωνάζαν μερικοί, οι άλλοι τους τη λέγαν που αμφισβητούσαν το ΘΑΥΜΑ.
-
tommaso, περιμένω φωτό μέσης κατανάλωσης και μέσης ταχύτητας.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
η ΔΗΛΩΜΕΝΗ μέση κατανάλωση ΚΑΤΟΧΩΝ TSI στο spritmonitor είναι 8,16 λ/100 χλμ. Άρα η VW ΔΕΝ ψεύδεται. Κάτι δεν πάει καλά με τη δική σου περίπτωση.Δεν θεωρώ σωστό να επικαλούμαστε το συγκεκριμένο site διότι τα στοιχεία που παραθέτει είναι υποκειμενικά. Εκτός και αν ορίζετε ως αστική οδήγηση τόσο την οδήγηση στο κέντρο του Μονάχου όσο και εκείνη στο κέντρο μιας επαρχιακής πόλης της συγκεκριμένης χώρας. Πάντως 8,16 στην Αθήνα απλά δεν είναι εφικτό. Με το σαφώς οικονομικότερο σιβίκ αυτό δεν μπορώ να το πετύχω...ούτε εγώ ούτε όσοι ξέρω. Σας αναφέρω το παραδειγμα του coyote και των άλλων ταπερ του εξωτερικού. Αυτός χωρίς να το πηγαίνει σπασμένο καίει περισσότερο από όλους τους ευρωπαίους που παραθέτουν στοιχεία...Τυχαίο είναι και αυτό;;;
Πέρα πάντως από την περίπτωση του τομμασο το +2-3 λίτρα από την τυποποιημένη κατανάλωση είναι λογικά και αναμενόμενα. -
Πάντως το ότι μιλάμε για την κατανάλωση σαν μόνο αμφιλεγόμενο στοιχείο του αυτοκινήτου, δείχνει πόσο ολοκληρωμένο είναι. Η κατανάλωση εξάλλου είναι κάτι σχετικό και παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο στη διαμόρφωσή της. Πχ από γνωστό μου κάτοχο GT έχει σχεδόν αποδειχθεί επανειλημένα ότι καίει την 95άρα αρκετά πιο γρήγορα από την 100άρα (διαφορά κατανάλωσης στο 1 λίτρο τουλάχιστον).
Τελικά την ανάρτηση την βρίσκω κάπως σκληρή καθώς παρά τα 65άρια λάστιχα που φοράει το trendline μου οι ανωμαλίες γίνονται αρκούντως αισθητές. Του δίνει όμως πολύ ωραίο και σταθερό πάτημα στις στροφές -
Πάντως ρε παιδιά με το συμπάθιο, αλλά πιστεύω πως ο 122άρης TSi θα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για τον φίλο tomasso...Και βέβαια αυτό κατάλαβα μιας και είχα 2-3 μέρες να διαβάσω το φόρουμ και αυτό φαίνεται να υποστηρίζει ο φίλος στις τελευταίες 7-8 σελίδες...το είπε μία, δύο, τρείς...δεκατρείς, έλεος δηλαδή.
Και μετά ρε φίλε tomasso μου παραθέτεις εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης για 2λιτρα τζίπ και τα συγκρίνεις με τις πραγματικές καταναλώσεις του 140άρη Golf μέσα στην πόλη...Κάνε ένα βήμα πίσω και δες τα γραφόμενά σου. Δηλαδή τι συμπεράσματα είναι αυτά που βγάζεις, ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω...Και άντε πες πως εγώ δεν μπορώ για τους α, β λόγους, εσύ έχεις καταλάβει τι το ήθελες και το πήρες το αμάξι; Εδώ ο κόσμος όλος μέσα σε πόλη με φανάρια, ξεκίνημα σταμάτημα κανείς δεν πετυχαίνει κάτω από 8λτ, εσύ θέλεις με 140άρη κάτω από 9-10; Την παλεύουμε;!; Με 1600άρι Scenic μόνο σε ταξίδια έχω δεί 7άρια σε συνθήκες χαλαρής οδήγησης, ξύπνα από τα παπατζοθεωρίες των αντιπροσωπειών και των πωλητών και δώσε βάση στην πραγματικότητα...
...και αυτή όπως καταλαβαίνεις βέβαια είναι πως ο καλύτερος κινητήρας για εσένα θα ήταν ο 122άρης TSi...Ρε που πάει αυτός ο κόσμος...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
η ΔΗΛΩΜΕΝΗ μέση κατανάλωση ΚΑΤΟΧΩΝ TSI στο spritmonitor είναι 8,16 λ/100 χλμ. Άρα η VW ΔΕΝ ψεύδεται. Κάτι δεν πάει καλά με τη δική σου περίπτωση.
Δεν θεωρώ σωστό να επικαλούμαστε το συγκεκριμένο site διότι τα στοιχεία που παραθέτει είναι υποκειμενικά. Εκτός και αν ορίζετε ως αστική οδήγηση τόσο την οδήγηση στο κέντρο του Μονάχου όσο και εκείνη στο κέντρο μιας επαρχιακής πόλης της συγκεκριμένης χώρας. Πάντως 8,16 στην Αθήνα απλά δεν είναι εφικτό. Με το σαφώς οικονομικότερο σιβίκ αυτό δεν μπορώ να το πετύχω...ούτε εγώ ούτε όσοι ξέρω. Σας αναφέρω το παραδειγμα του coyote και των άλλων ταπερ του εξωτερικού. Αυτός χωρίς να το πηγαίνει σπασμένο καίει περισσότερο από όλους τους ευρωπαίους που παραθέτουν στοιχεία...Τυχαίο είναι και αυτό;;;
Πέρα πάντως από την περίπτωση του τομμασο το +2-3 λίτρα από την τυποποιημένη κατανάλωση είναι λογικά και αναμενόμενα.Μην ξεχνάμε ότι παίζει ρόλο και η απόσταση που μετακινείται κανείς... Άλλο να κάνεις 5-10km (δηλαδή ίσα που έχει ζεσταθεί ο κινητήρας και καίει ακόμα πολύ καθότι κρύος) και άλλο να κάνεις μια μεγαλύτερη απόσταση που βρισκόμενος εν κινήσει πέφτει η μέση κατανάλωση. Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο...
-
Στο spiritmonitor την μεγαλύτερη κατανάλωση για TSI την έχει έλληνας πάντως, με 9,53 μέση.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)