-
μαλλον δε ξερεις να μετρησεις...
-
τι εννοεις? Μόνο στο μέτρημα είμαι καλός λέει η γυναίκα μου...
Η πεθερά μου λέει ότι ούτε σε αυτό είμαι καλός
-
οπως καποιοι λενε οτι το tsi καιει λιγο επειδη και καλα δε ξερουν οι κατοχοι να το μετρησουν, ετσι μαλλον και εσυ βγαζεις περισσοτερο γιατι επισης δεν ξερεις...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απορω ποιος κανει το θαψιμο?αυτος που παραθετει στοιχεια απο πραγματικες μετρησεις, σε συνδιασμο με τις παρατηρησεις κατοχων ή αυτος που απλα δεν θελει να παραδεχθει τη πραγματικοτητα? Πόσο μαλιστα οταν, επαναλαμβανω, δεν εχει ΚΑΝ μπει μεσα σε συγκεκριμενο αυτοκινητο για να εχει μια στοιχειωδη προσωπικη εμπειρια...
ξερω, φταιει η βενζινη, ο καιρος, οι κατοχοι που λενε ψεματα (σε ολη την Ευρωπη ε!)...
ε, το να αγνοεις ολα αυτα, και να επιμενεις οτι εχεις δικιο, ειδικα οταν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια, ναι αυτο λεγεται θαψιμο.
οσο για τα συμπερασματα, ναι εχουν πολυ ενδιαφερον, και μαλιστα προς διάφορες κατευθυνσεις...
αν για σένα είναι θάψιμο το γεγονός να υποστηρίζει κανείς ότι σε συνθήκες αυξημένης κίνησης όπου το όχημα κινείται με σχεδόν...μονοψήφιες ταχύτητες και με πρώτη ταχύτητα επί το πλείστον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ένα όχημα αυτής της κατηγορίας ιπποδύναμης και βάρους να κάψει 8 λίτρα τότε εγώ θάβω τα golf.
Όταν προσωπικά με ανάλογης ιπποδύναμης και βάρους όχημα, το οποίο -να στο γράψω όπως θέλεις και ας ανατέλλει ο ήλιος από την δύση- καίει τα ίδια με το γκολφ, καταναλώνω 9,5 λίτρα, πως δικαιολογείς την διαφορά στην κατανάλωση;
Δεν θα σκεφτείς ότι κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο που υπολογίζεται η κατανάλωση; Δεν θα επικαλεστείς παράγοντες όπως η ώρα κυκλοφορίας, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο τρόπος οδήγησης, το καύσιμο που χρησιμοποιείται, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το κάθε αυτοκίνητο και πολλά άλλα; Που διαφωνείς δεν καταλαβαίνω...μήπως επειδή στα γράφω εγώ συνονόματε;
Βάλε λοιπόν τα στερεότυπα σου στην άκρη για κάποιους από τους συμφορουμίτες σου και απλά κάνε διάλογο χωρίς ειρωνείες. Δεν νομίζω ότι σου είναι τόσο δύσκολο.
Αν σε τελική ανάλυση με πείσεις με επιχειρήματα γιατί να μην δεχτώ τα όσα γράφεις;
Δεν έχω κανένα συμφέρον να θάψω το γκολφ, άλλωστε υπήρξα εν δυνάμει αγοραστής του πριν μήνες όταν έψαχνα... απλά επέλεξα κάτι άλλο που ταιριάζει περισσότερο στις δικές μου ανάγκες.
Σε τελική ανάλυση τα χιλιάδες γκολφ που πωλούνται κάθε μήνα στην χώρα αποδεικνύουν ότι αρέσουν στους πολλούς οπότε εγώ αποτελώ μειοψηφία. Ελπίζω να μην ξεκινήσει πόλεμος ειρωνικών μηνυμάτων και emoticons τώρα... ειλικρινά δεν το θέλω. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πρακτική μέτρηση κατανάλωσης στο 140άρι- πόσα λίτρα έβαλα, πόσα χλμ έβγαλε.
17 λίτρα για 190 χιλιόμετρα. Δηλαδή 8,94 λίτρα στα 100χλμ. Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης και με κίνηση κατά διαστήματα. Ρουφάει το άτιμο, βέβαια είναι ακόμα πολύ αρχή.Με κάτω από 9 λίτρα, για αποκλειστική χρήση στην πόλη και με τέτοια χαρακτηριστικά κινητήρα, δεν θα 'λεγα σε καμμιά περίπτωση πως 'ρουφάει'.
Ένα μικρό σχόλιο για to spritmonitor: το δικό μου Clio II 1.4, καθώς και το Clio του funkyreverend, φαίνεται να 'καίνε' κατά Μ.Ο. 8,8 και 8,1 λίτρα/100 χλμ., όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι αντίστοιχες καταναλώσεις κυμαίνονται από 8 λίτρα (στην χειρότερη περίπτωση) μέχρι ...6,6 λίτρα (στην καλύτερη). Δεν ενοχλούμαι επειδή έχω το πιο ...ενεργοβόρο Clio II 1.4 του spritmonitor, απλά θέλω να επισημάνω πως επειδή οι περισσότεροι έλληνες κινούμαστε υπό μάλλον αντίξοες συνθήκες κυκλοφοριακού (βλέπε πολλή και αρκετές φορές 'μποτιλιαρισμένη' πόλη) και για μικρότερες αποστάσεις, σε ανηφοροκατηφόρες, ανύπαρκτες 'εθνικές', με 'ιδρωμένα' προσπεράσματα με το γκάζι στο πάτωμα και με πάρα πολύ συχνή χρήση του κλιματισμού, μάλλον είμαστε εκ θέσεως σε χειρότερη μοίρα από πλευράς κατανάλωσης...
αυτό υποστηρίζω και εγώ απλά δεν γίνομαι κατανοητός.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Όταν προσωπικά με ανάλογης ιπποδύναμης και βάρους όχημα, το οποίο -να στο γράψω όπως θέλεις και ας ανατέλλει ο ήλιος από την δύση- καίει τα ίδια με το γκολφ, καταναλώνω 9,5 λίτρα, πως δικαιολογείς την διαφορά στην κατανάλωση;
Όλα τα αυτοκίνητα ίδιας ιπποδύναμης και βάρους καίνε το ίδιο;
-
βάση φυσικής θα έπρεπε
-
απορω ποιος κανει το θαψιμο?
αυτος που παραθετει στοιχεια απο πραγματικες μετρησεις, σε συνδιασμο με τις παρατηρησεις κατοχων ή αυτος που απλα δεν θελει να παραδεχθει τη πραγματικοτητα? Πόσο μαλιστα οταν, επαναλαμβανω, δεν εχει ΚΑΝ μπει μεσα σε συγκεκριμενο αυτοκινητο για να εχει μια στοιχειωδη προσωπικη εμπειρια...
ξερω, φταιει η βενζινη, ο καιρος, οι κατοχοι που λενε ψεματα (σε ολη την Ευρωπη ε!)...
ε, το να αγνοεις ολα αυτα, και να επιμενεις οτι εχεις δικιο, ειδικα οταν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια, ναι αυτο λεγεται θαψιμο.
οσο για τα συμπερασματα, ναι εχουν πολυ ενδιαφερον, και μαλιστα προς διάφορες κατευθυνσεις...
αν για σένα είναι θάψιμο το γεγονός να υποστηρίζει κανείς ότι σε συνθήκες αυξημένης κίνησης όπου το όχημα κινείται με σχεδόν...μονοψήφιες ταχύτητες και με πρώτη ταχύτητα επί το πλείστον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ένα όχημα αυτής της κατηγορίας ιπποδύναμης και βάρους να κάψει 8 λίτρα τότε εγώ θάβω τα golf.
Δεν θα σκεφτείς ότι κάτι δεν πάει καλά στον τρόπο που υπολογίζεται η κατανάλωση; Δεν θα επικαλεστείς παράγοντες όπως η ώρα κυκλοφορίας, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο τρόπος οδήγησης, το καύσιμο που χρησιμοποιείται, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει το κάθε αυτοκίνητο και πολλά άλλα; Που διαφωνείς δεν καταλαβαίνω...μήπως επειδή στα γράφω εγώ συνονόματε;
Βάλε λοιπόν τα στερεότυπα σου στην άκρη για κάποιους από τους συμφορουμίτες σου και απλά κάνε διάλογο χωρίς ειρωνείες. Δεν νομίζω ότι σου είναι τόσο δύσκολο.
Αν σε τελική ανάλυση με πείσεις με επιχειρήματα γιατί να μην δεχτώ τα όσα γράφεις;
Δεν έχω κανένα συμφέρον να θάψω το γκολφ, άλλωστε υπήρξα εν δυνάμει αγοραστής του πριν μήνες όταν έψαχνα... απλά επέλεξα κάτι άλλο που ταιριάζει περισσότερο στις δικές μου ανάγκες.
Σε τελική ανάλυση τα χιλιάδες γκολφ που πωλούνται κάθε μήνα στην χώρα αποδεικνύουν ότι αρέσουν στους πολλούς οπότε εγώ αποτελώ μειοψηφία. Ελπίζω να μην ξεκινήσει πόλεμος ειρωνικών μηνυμάτων και emoticons τώρα... ειλικρινά δεν το θέλω.Ολα αυτα που λες τα εχουμε αναλυσει, και εγω προσωπικα, ΠΟΛΛΕΣ φορες. Εχω την αισθηση οτι πραγματικα ΔΕΝ διαβαζεις οταν αναλυουμε κατι. Δε θα μπω στη διαδικασια να αντικρουσω για αλλη μια φορα αυτα τα οποια λες. Το εχω κανει ΗΔΗ πολλες φορες, χωρις να υπαρξει ουσιαστικος αντιλογος.
Πραγματικα ειναι εντυπωσιακο, γιατι **ΟΛΑ **αυτα εχουν αναλυθει, απλα κρατας αυτο που σε ενδιαφερει, και επανερχεσαι οταν καποιος (ψευτης) κατοχος γραψει κατι για αυτη τη γ@μημενη καταναλωση.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
όχι απλά είναι αναλογικά συγκρίσιμα. Ανήκουν στην ίδια κατηγορία (στην περίπτωση μας μικρομεσαία), είναι οικογενειακά και εξυπηρετούν παρόμοιες ανάγκες. Η σύγκριση είναι εκείνη που δίνει νόημα σε μία μέτρηση. Η παράθεση αριθμών απλά δεν έχει νόημα χωρίς μέτρο σύγκρισης.
-
όχι απλά είναι αναλογικά συγκρίσιμα. Ανήκουν στην ίδια κατηγορία (στην περίπτωση μας μικρομεσαία), είναι οικογενειακά και εξυπηρετούν παρόμοιες ανάγκες. Η σύγκριση είναι εκείνη που δίνει νόημα σε μία μέτρηση. Η παράθεση αριθμών απλά δεν έχει νόημα χωρίς μέτρο σύγκρισης.
Τι σχέση έχει το ότι είναι οικογενειακά και εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες, με τη φιλοσοφία λειτουργίας των κινητήρων τους;
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
βάση φυσικής θα έπρεπεμετεξεταστεος.-
-
Παιδιά το μόνο συμπέρασμα που θα βγάλετε είναι ότι κάποια αμάξια είναι αναλογικά οικονομικότερα ..
σημερα ρωτησα στο φαναρι εναν κάτοχο 1.8Τ quattro και μου ειπε πάνω από 14.... στην πόλη... τι να πεις...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ναι! Καθώς οι διαφορές της τεχνολογίας από εταιρεία σε εταιρεία δεν είναι αβυσαλέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Φ1 όπου η ΦΙΑ επηρεάζει τις στρατηγικές ανάλογα με το πόσο καύσιμο μπορεί η αντλία να βάλει στο δευτερόλεπτο. Διαφορές της τάξης του 5% δεν είναι απίθανες αλλά αυτό σημαίνει ότι αν εγώ καίω 10 λίτρα εσύ μπορείς να κάψεις 9.5 λίτρα. Διαφορές όμως του 20% είναι προβληματικές και είναι one off καταστάσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ όταν λέω εγώ 10 και εσύ 9.5 εννοώ ο πληθυσμός Α 10 και πληθυσμός Β 9.5. Τώρα αν εγώ έχω πόδι μολύβι και εσύ πάς με πούπουλο στο γκάζι μπορεί η διαφορά να είναι και 30%. Τώρα εφόσον δεν συγκρίνουμε την Landwind με την ΒΜW αλλά μεταξύ top εταιριών καταναλώσεις με διαφορές πάνω από 5% οφείλονται σε παράγοντες που δεν σχετίζονται με την δυνατότητα του κινητήρα.
Εχθές πάντως έκανα μία μικρή έρευνα κατανάλωσης από διάφορα πολύ γνωστά μοντέλα στο sprintmonitor.de. Αν συγκρίνεις οχήματα στην ίδια κατηγορία βάρους και απόδοσης θα δει κανείς μικρές διαφορές.
Κατά τα άλλα αν ο Α έχει τον βενζινά Β που τον κλέβει 10% και ο Γ έχει τον βενζινά Δ που τον κλέβει 5% για το ίδιο αμάξι ο Γ θα νομίζει ότι καίει ~5% λιγότερο από τον Α.
Στο diesel που φαίνεται ότι είναι τόσο οικονομικό μέρος της οικονομίας οφείλεται στο γεγονός ότι το diesel έχει ειδικό βάρος 0.85 και η βενζίνη 0.75. Κοινώς κάθε λίτρο έχει περίπου 15% περισσότερο καύσιμο και αντίστοιχα μεγαλύτερη θερμιδική ισχύ. Η πραγματική διαφορά απόδοσης δεν ξεπερνά τα 3-5% μεταξύ βενζινοκινητήρα και πετρελαιοκινητήτα (δηλαδή αν η βενζίνη είναι στο 28% το diesel να είναι στο 33%).
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Τι σχέση έχει το ότι είναι οικογενειακά και εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες, με τη φιλοσοφία λειτουργίας των κινητήρων τους;
αυτό σου περιγράφω ότι έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ανάλογες ανάγκες με γνώμονα την οικονομία και όχι τις επιδόσεις(που στην περίπτωση μας υπάρχουν βέβαια εκατέρωθεν). Δεν συγκρίνω το gt με το 1.8 αλλά το tsi.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ψευδή στοιχεία
δηλαδή????
Δηλαδή, στα 'λεγα, δε στα 'λεγα ;;;
-
Μπορεί έστω ΕΝΑΣ να παραθέσει ΕΝΑ τουλάχιστον link στο οποίο να αναφέρεται ότι η κατανάλωση είναι ανάλογη της ιπποδύναμης ?!?
-
Αυτό που θυμάμαι τώρα είναι 313 gr βενζίνης ανά kW (Honda εξωλέμβια ). Η καλύτερη κατανάλωση που έχω δει είναι σε Opel δίλιτρο (παρόμοιο με αυτόν που έχει ο HUNTER). Αυτή είναι η κατανάλωση του κινητήρα, πόσο καίει το αμάξι είναι άλλο - βάρος, κιβώτιο, αεροδυναμική κλπ.
-
Κανείς? Ούτε ένα?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
313 gr βενζίνης ανά kWΑυτό δεν κάνει;
Τι ακριβώς ψάχνεις;
-
Δηλαδή τι ακριβώς είναι αυτό? Σαν να λέμε 100 άλογα πχ 10 λίτρα, 200 άλογα 20 λίτρα και ούτω κάθ' εξης.
Μάλον δεν με κατάλαβες. Εγώ ζητάω έναν μαθηματικό τύπο, ένα νόμο της φυσικής, μια οποιαδήποτε θεωρία που να λέει ότι η κατανάλωση είναι ευθέως (ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο) ΑΝΑΛΟΓΗ με την υπποδύναμη ....
Κανείς άλλος?
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)