-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
^^
Έξηγούμαι:
Αυτό το 90%(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) που λές περιλαμβάνει διάφορα αμάξια,διαφόρων κατηγοριών.
Τι να σου πω...Focus και Civic μέχρι MX5,RX8,Audi TT και ότι άλλο θες....Δηλαδή,είναι τόσο μεγάλο, που συμπεριλάμβάνει και πολύ περισσότερες κατηγορίες απο αυτήν των hatchback.
Ξαναλέω,δεν λέω οτι δεν είναι καλό αυτοκίνητο.Αλλά ολονών οι προτιμήσεις δεν μπορούν να συγκεραστούν.Στρίβει επιταχύνει και φρενάρει πολύ καλά,αλλά για παράδειγμα, μου είναι παντελώς αδιάφορο αισθητικά μέσα-έξω (γνώμη μου).Δεν μπορεί να είναι τέλειο ΚΑΙ για τον καθένα.
Όταν λες ισάξιο,τι ακριβώς εννοείς??Δεν μπορεί όλα να είναι σε όλα το ίδιο ανταγωνιστικά πιστεύω...Αλλού θα χάσεις αλλού θα κερδίσεις.Η συζήτηση είναι offtopic.Απο δω και πέρα,pm me έαν θές.
Μάλλον δεν έχεις πιάσει το νόημα του δικού μου ποστ, καθώς δεν χωράει υποκειμενικότητα (μ'αρέσει δεν μ' αρέσει κλπ...).
Εγώ λέω πως σε μια δεδομένη διαδρομή, το Golf GT λόγω δυνατοτήτων κινητήρας, φρένα, ανάρτηση, συμπεριφορά, ηλεκτρονικά βοηθήματα (ESP κλπ...), θα είναι πιο γρήγορο από το 90% των αυτοκινήτων που θα βρεθούν στο δρόμο μαζί του!
Στο υπόλοιπο 10% ανήκουν το MX5 και το ΤΤ, στο 90% είναι οι Corollες τα Accent , οι 316 και το ...κακό συναπάντημα! To Civic αν είναι το type-R είναι στο 10% αν είναι τα υπόλοιπα στο 90% , ομοίως για το Focus μόνον αν μιλάμε για το ST πηγαίνει στο 10% ενώ όλα τα υπόλοιπα θα είναι στο 90% αφού θα τα έχει εύκολα το GT...
Δεν αναφέρομαι σε αισθητικά κριτήρια ή γούστα, αναφέρομαι στην ικανότητα του αυτοκινήτου!
Αν και πάλι διαφωνείς, το λήγουμε εδώ και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε, δεν χρειάζεται να το κουράζουμε...
Και όχι, δεν νομίζω πως είμαστε off topic!Διαφωνώ αλλά απαντώ δημόσια για τελευταία φορά γιατί όντως είμαστε offtopic(για TSI είναι το thread και όχι περι ποσοστών κλπα).
Άλλη μια φορά,πιάστηκα απο το 90% που είπες.Στο 90% που κυκλοφορούν θα βρείς τα χίλια μύρια(συμπεριλαμβανομένων καυτών εκδόσεων που απλά θα το ξεφτιλίσουν).Δεν με νοιάζει τά χρήματα τους,το μέγεθος τους,η προέλευση τους,απλά θα είναι στο 90% για να καταλάβεις το πόσο μεγάλο είναι.Στο 10% μάλλον θα συναντούσες exotics κλπά.
Όπως και να το κάνεις είναι 90% και εκεί διαφώνησα.Περαιτέρω δεν έχει νόημα.
Εντελώς φιλικάΑκόμη και τα ποσοστά να είναι λάθος και να μην είναι 90%, ακόμη και να είναι όπως τα λες, δηλαδή να μην...φτάνει το 10% για τα hot hatches και να μπαίνουν στο 90% , είναι ΛΙΓΑ αυτά που θα το ξεφτιλίσουν! Δεν θα το ξεφτιλίσει πχ το Golf GTI ή το Megane RS, γιατί δεν μιλάμε για πίστα αλλά για δρόμο... ΟΚ, αν βρεθεί κάνα Scooby, δεν το συζητάμε, αλλά ΟΚ, ας μην μιλήσω πάλι για ποσοστά...
Φιλικά πάντα, νομίζω πως απλά ...αντιπαθείς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που δεν είναι κακό, συμπάθειες και αντιπάθειες έχουμε όλοι!
Over and Out από εμένα. -
με ένα TSI GT μπορείς να κάνεις ταξίδια στο δρόμο ..... express και όντως είναι πολύ λίγα αυτοκίνητα που μπορούν να το ακολουθήσουν για μεγάλες αποστάσεις ... και συνολικά είναι easy στην οδήγηση του ...... ESP κτλ.... για τα χρήματα που ζητά και για το ελληνικό οικονομοτεχνικό σχήμα ... τέλη κτλ είναι μια πολύ καλή επιλογή ... για ένα συντηρητικό κοινό (σχήμα)
σε συγκεκριμένες κλειστές διαδρομές ... πχ ανάβαση-κατάβαση Πάρνηθας (πριν την κάψουν) που πέτυχα ένα, το 106 μου ήταν πιο γρήγορο από το GT, αλλά μέχρι εκεί ... για να πάμε και με τα ποσοστά, στο άλλο 90% των διαδρομών το έβλεπα με τα κιάλια και καμιά σχέση σχετικά με την άνεση που προσφέρει ...
all weather Car ----> golf GT
---δεν με τρελαίνει το σχήμα του
---φοβάμαι για τους ηλεκτροηδραυλικούς μηχανισμούς του
---σε λίγο καιρό θα έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα νεότητας
---η κατεργασία και η ακρίβεια επεξεργασίας και η κατανάλωση του μοτέρ του υπολείπεται του honda 1.8
---πολλά μπράβο στην VW που τόλμησε ... μήπως ξυπνήσουν και οι άλλοι !! -
H audi θα τολμήσει?
-
την audi ποιος την χ£'$'£%£', μην πέσετε να με φάτε !!!!!!
μα από τότε που έβαλε αυτές τις μάσκες φέρετρα .... μπορώ
να τα βλέπω μόνο από πίσω .... για αυτό τα αφήνω να με προσπερνάνε
πόσο πιο άσχημα μπορούν να τα κάνουν .... κρίμα γιατί το S3 είναι
καταπληκτικό ... αλλά πολύ άσχημο για τα γούστα μου από μπροστά ......να ξυπνήσουν και τα άλλα γρούπ ... της Γερμανίας / Ιαπωνίας να βγάλουν
πιο σύγχρονα μοτέρ ...... και ξέρετε όλοι θέλουμε τα αντικρουόμενανα είναι δηλαδή μέχρι
1,4κεκ
200hp
5lt/100
και τέρατα αξιοπιστίας
αλλάγες λαδιών κάθε 30000χλμτεχνολογία υπάρχει, αλλά ακόμα κοστίζει πολύ .........
όποιος μπορεί να επεξεργαστεί το υλικό με μεγαλύτερη ακρίβεια (laser CNC)
έχει καλή βάση ..... αλουμίνιο audi , ανθρακονήματα BMW έχει πολλές Cpu Lexus , ιδριβικά κτλκαι καταφέρει να κάνει οικονομίες κλίμακας ..... θα επιβιώσει στο μέλλον !!
-
Ξέρει κανείς αν το Golf TSI έχει intercooler; Πως μπορώ να το δω πάνω στο αμάξι μου; Είμαι άσχετος τελείως
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
την audi ποιος την χ£'$'£%£', μην πέσετε να με φάτε !!!!!!
μα από τότε που έβαλε αυτές τις μάσκες φέρετρα .... μπορώ
να τα βλέπω μόνο από πίσω .... για αυτό τα αφήνω να με προσπερνάνε
πόσο πιο άσχημα μπορούν να τα κάνουν .... κρίμα γιατί το S3 είναι
καταπληκτικό ... αλλά πολύ άσχημο για τα γούστα μου από μπροστά .......................Μηπως παραείσαι αυστηρός?? Μοιάζει αυτο με... 'φέρετρο'????
Εντάξει Brera δεν είναι, αλλά δεν είναι και άσχημο, μην τρελένεσαι.. -
Πριν από λίγο γύρισα από Επίδαυρο όπου είχα πάει στο θέατρο...
λοιπόν...
απλά τα γνωστά...
με νορμάλ οδήγηση, 'καλές' προσπεράσεις στους Sontagfahrer...
μέση κατανάλωση, 6,7 και Επίδαυρος - Κόρινθος 50 λεπτά...
Golf GT
-
Ε-Ξ-Ι, Ε-Π-Τ-Α !!!
Αποκλείεται! Αποκλείεται!!!!
-
Πρακτική μέτρηση κατανάλωσης στο 140άρι- πόσα λίτρα έβαλα, πόσα χλμ έβγαλε.
17 λίτρα για 190 χιλιόμετρα. Δηλαδή 8,94 λίτρα στα 100χλμ. Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης και με κίνηση κατά διαστήματα. Ρουφάει το άτιμο, βέβαια είναι ακόμα πολύ αρχή.
-
Στοιχεία από sprintmonitor.
**Κινητήρας TSi 140 άλογα. **
9 οχήματα 8.18lt/100 μέση, από 7.16 ως 9.53.
Τιμές κάτω από 7 δεν είναι αδύνατες αλλά είναι σπάνιες.
Ο πιο οικονομικός δηλώνει ότι σε ήσυχο ταξίδι Αυτοκινητόδρομο με 130 max δηλώνει κατανάλωση από 7 ως 7.7 λίτρα.
Σε όσους είδα το BC δίνει ασιόδοξες τιμές κατα 0.5 λίτρα στα 100.
Κινητήρας GT 170 άλογα
29 οχήματα με μέση 8.09 λίτρα τα 100 από 3.16!!! (user pionse) 9.49 (user istef). Στον χρήστη pionse είναι μαντάρα τα δεδομένα καθώς ενώ έχει προσθέσει 177 λίτρα το sprint έλαβε υπόψη μόνον τα τελευταία 53 για 1690 χιλιόμετρα.
Αν αφαιρέσουμε λοιπόν τον συγκεκριμένο χρήστη η μέση ανεβαίνει στα 8.12 λίτρα. Αν κάνουμε την πραγματική πρόσθεση του χρήστη τότε η κατανάλωση ανεβαίνει στα 8.14 λίτρα ανά 100.
Από την παραπάνω σύγκριση θα πω ότι τελικά από όσον φαίνεται το συγκεκριμένος κινητήρας είναι ένα μικρό διαμάντι και κακά τα ψέματα καλώς πήρε τα βραβεία που πήρε....
-
ωχ.... τωρα με αυτα που εγραψες παμε για 400σελ με μπουρδες και ασχετες αηδιες περι του μοτερ αυτου
-
ψευδή στοιχεία
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
ψευδή στοιχείαδηλαδή????
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ψευδή στοιχεία
δηλαδή????
Δηλαδή θα έρθουν -ως συνήθως- κάποιοι και θα πούν ότι τα
στοιχεία αυτά είναι ψευδή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, γιατί φταίει το...α), β), γ),.....ω) -
Ο χρήστης technik έγραψε:
ψευδή στοιχεία
δηλαδή????
στοιχεία αυτά είναι ψευδή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, γιατί φταίει το...α), β), γ),.....ω)HΔΗ εγινε...
καλυτερα να μη γραψω γιατι θα γινω κακος...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ψευδή στοιχεία
δηλαδή????
στοιχεία αυτά είναι ψευδή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, γιατί φταίει το...α), β), γ),.....ω)HΔΗ εγινε...
καλυτερα να μη γραψω γιατι θα γινω κακος...
πριν αρχίσει το θάψιμο κάλο θα είναι να αποδεχτούμε πρώτα ότι στη Δημοκρατία η ταύτιση απόψεων είναι το νοσηρόν και όχι η διαφωνία.
Αν ομιλείται για αυτά που γράφονται στο topic του Civic νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει ευρέως αποδεκτό ότι μέσα από την κουβέντα βγαίνουν και ενδιαφέροντα συμπεράσματα.....
-
απορω ποιος κανει το θαψιμο?
αυτος που παραθετει στοιχεια απο πραγματικες μετρησεις, σε συνδιασμο με τις παρατηρησεις κατοχων ή αυτος που απλα δεν θελει να παραδεχθει τη πραγματικοτητα? Πόσο μαλιστα οταν, επαναλαμβανω, δεν εχει ΚΑΝ μπει μεσα σε συγκεκριμενο αυτοκινητο για να εχει μια στοιχειωδη προσωπικη εμπειρια...
ξερω, φταιει η βενζινη, ο καιρος, οι κατοχοι που λενε ψεματα (σε ολη την Ευρωπη ε!)...
ε, το να αγνοεις ολα αυτα, και να επιμενεις οτι εχεις δικιο, ειδικα οταν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια, ναι αυτο λεγεται θαψιμο.
οσο για τα συμπερασματα, ναι εχουν πολυ ενδιαφερον, και μαλιστα προς διάφορες κατευθυνσεις...
-
εγω παραμένω ο χειρότερος της ΕΥΡΩΠΗΣ για 2 χρόνο..... Λέτε να πάρω μεταγραφή στη Ρωσία... με 15 εκ.....!!!!!!
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ower_e=152
12 λιτρα ΜΕΣΗ!!!!!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πρακτική μέτρηση κατανάλωσης στο 140άρι- πόσα λίτρα έβαλα, πόσα χλμ έβγαλε.
17 λίτρα για 190 χιλιόμετρα. Δηλαδή 8,94 λίτρα στα 100χλμ. Χρήση αποκλειστικά εντός πόλης και με κίνηση κατά διαστήματα. Ρουφάει το άτιμο, βέβαια είναι ακόμα πολύ αρχή.Με κάτω από 9 λίτρα, για αποκλειστική χρήση στην πόλη και με τέτοια χαρακτηριστικά κινητήρα, δεν θα 'λεγα σε καμμιά περίπτωση πως 'ρουφάει'.
Ένα μικρό σχόλιο για to spritmonitor: το δικό μου Clio II 1.4, καθώς και το Clio του funkyreverend, φαίνεται να 'καίνε' κατά Μ.Ο. 8,8 και 8,1 λίτρα/100 χλμ., όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι αντίστοιχες καταναλώσεις κυμαίνονται από 8 λίτρα (στην χειρότερη περίπτωση) μέχρι ...6,6 λίτρα (στην καλύτερη). Δεν ενοχλούμαι επειδή έχω το πιο ...ενεργοβόρο Clio II 1.4 του spritmonitor, απλά θέλω να επισημάνω πως επειδή οι περισσότεροι έλληνες κινούμαστε υπό μάλλον αντίξοες συνθήκες κυκλοφοριακού (βλέπε πολλή και αρκετές φορές 'μποτιλιαρισμένη' πόλη) και για μικρότερες αποστάσεις, σε ανηφοροκατηφόρες, ανύπαρκτες 'εθνικές', με 'ιδρωμένα' προσπεράσματα με το γκάζι στο πάτωμα και με πάρα πολύ συχνή χρήση του κλιματισμού, μάλλον είμαστε εκ θέσεως σε χειρότερη μοίρα από πλευράς κατανάλωσης...
-
το ίδιο λέμε...
α και κάτι ακόμα που πέρασε στα ψιλα σε άλλο τοπικ.... λέει ένα φίλος ότι με ιταλική βενζίνη καει λιγότερο.... Πολύ λιγότερο
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... &start=825
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)