-
φαινεται οτι δεν τα διαβαζεις ολα, τα εχουμε γραψει ηδη:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 758#891758
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
http://carscoop.blogspot.com/2007/04/vw-golf-vi-presentation-postponed-for.htmlδεν σημαίνει ότι γράφει αλήθεια...για μένα δεν είναι είδηση το...
'since from what we’ve heard...'
όμως πρώτα η δημιουργία των μοτέρ tfsi με 160 άλογα, έπειτα ο 1,4 turbo με τα 122 άλογα...σε βάζουν σε πονηρές σκέψεις.
Άρα ή εκεί στην vw κοροϊδεύουν τον ανταγωνισμό και κάνουν πλάκα μαζί του ή κοροϊδεύουν τους πελάτες τους.
Οι γνωρίζοντες εκ των έσω τα της VW ας γράψουν την αλήθεια.γιατί κοροιδία;
το έχεις οδηγήσει με κομπρέσορα και turbo και με turbo μόνο του;
νομίζεις ότι είναι το ίδιο;
καλύτερα να έχω επιλογές παρά 2 μοτόρια 1 ψόφιο κι ένα οικονομικό ή ένα τυπικό 110αρι κι ένα 2λιτρο ημιψόφιο 180άρι.
dont you think?
edit: από όσο έχω καταλάβει τα μοτέρ 1.4-1.8 TFSi δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο για να μπουν στην Audi & Seat μιας και τα TSi θα μείνουν αποκλειστικά στην VW.
-
Η είδηση απλά δεν είναι είδηση (ακόμα τουλάχιστον). Ένα σχόλιο κάποιου δημοσιογράφου, δεν έχει να πει κάτι, κυρίως όταν δεν τεκμηριώνεται.
Τώρα το ότι θα βάλουνε τον 1.8TFSi στο Golf μου φαίνεται λογικό μιας και το GTi θα βγει με upgraded έκδοση του τωρινού δίλιτρου TFSi. Ακόμα και 30 άλογα να τον ανεβάσουνε - που δεν νομίζω να 'ναι μόνο 30- δημιουργείται ένα κενό από τα 170 έως τα 230, οπότε φαντάζομαι ότι αυτό το κενό θα πάει να καλύψει ο 1.8. Εξάλλου λένε για 'updated version' του 1.8, οπότε καλά 200 θα ναι κι αυτός..
Το ότι βγάζουνε και 120άρι TSi εμένα δεν μου λέει κάτι για κοροιδία των πελατών. Ίσα ίσα για περισσότερο σεβασμό στις ανάγκες των πελατών. Άν βγάζανε με 1 τούρμπο 140άρι-170άρι, θα σκεφτόμουν ότι κάτι τρέχει, τώρα όμως μου φαίνεται φυσιολογικό.
Καλημέρες!
-
παντως ειναι μ@λακες εκει στη VW, το Σεπτεμβρη που θα παρουσιασουν το Tiguan* θα του βαλουν το μοτερ 1,4 150hp, ξερετε απο αυτα τα ληγμενα που σταματησαν τη παραγωγη
- Τiguan 1.4 150hp 4x4 με λιγοτερο απο 30000ε.
**επι του θεματος: **
κανενα σπασμενο μοτερ
λιγες (10 περιπου στα 6000 που εχουν πουληθει) τσιμουχες στροφαλου. Αλλαγη εγγυηση φυσικα. Μαλλον προβληματικη παρτιδα γιατι ηταν μαζεμενες.
2-3 αντιλες νερου (παλι στα 6000)
ευτυχως που σταματουν τη παραγωγη του, θα σωθει ο κοσμακης!!!
-
Σπύρο -πέρα από πλάκα- επειδή γνωρίζεις λεπτομέρειες από συνεργεία...
έχεις ακούσει για προβλήματα στην ηλεκτρονική βαλβίδα απεμπλοκής του κομπρέσορα;
(εννοώ εκείνη που τον απενεργοποιεί όταν μπαίνει το τούρμπο). -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Προσωπικά έχω οδηγήσει μόνο 1.6 fsi...υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσω ένα gt μέσα στην εβδομάδα και τότε θα σας πω την γνώμη μου για το μοτέρ.
-
Σπύρο -πέρα από πλάκα- επειδή γνωρίζεις λεπτομέρειες από συνεργεία...
έχεις ακούσει για προβλήματα στην ηλεκτρονική βαλβίδα απεμπλοκής του κομπρέσορα;
(εννοώ εκείνη που τον απενεργοποιεί όταν μπαίνει το τούρμπο).απο οσα ξερω, δεν υπαρχει τετοιο θεμα.
-
Προσωπικά έχω οδηγήσει μόνο 1.6 fsi...υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσω ένα gt μέσα στην εβδομάδα και τότε θα σας πω την γνώμη μου για το μοτέρ.
έχει διαφορά ένα 2T από ένα 1Τ ...το πρώτο παντού ροπή...το δεύτερο σε μεγάλο εύρος αλλά όχι παντου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έχει διαφορά ένα 2T από ένα 1Τ ...το πρώτο παντού ροπή...το δεύτερο σε μεγάλο εύρος αλλά όχι παντου.
από απλό τούρμπο έχω προσωπική εμπειρία 14 ετών...τούρμπο λαγκ χαμηλά... και μειωμένη ροπή...όταν όμως έμπαινε το τούρμπο αφήνιαζε...
Πλέον το λαγκ θα είναι μικρό στα απλά τούρμπο αλλά υπαρκτό...σε εκείνα με τον κομπρέσσορα απλά θα έχει ροπή παντού...δεν ξέρω αν θα νιώθεις κάποιο κενό στο σημείο αλλαγής με το τούρμπο αλλά και πάλι αυτό θα είναι αμελητέο. -
Στα απλά TSi με τα 140 όσοι γνωστοί μου τα οδήγησαν παραπονέθηκαν για ένα λόξυγγα όταν εμπλέκεται η τουρμπίνα. Στο GT DSG που οδήγησα εγώ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.
-
από απλό τούρμπο έχω προσωπική εμπειρία 14 ετών...τούρμπο λαγκ χαμηλά... και μειωμένη ροπή...όταν όμως έμπαινε το τούρμπο αφήνιαζε...
Πλέον το λαγκ θα είναι μικρό στα απλά τούρμπο αλλά υπαρκτό...σε εκείνα με τον κομπρέσσορα απλά θα έχει ροπή παντού...δεν ξέρω αν θα νιώθεις κάποιο κενό στο σημείο αλλαγής με το τούρμπο αλλά και πάλι αυτό θα είναι αμελητέο.Και η παραμικρή υστέρηση που μπορεί να παρατηρηθεί -όχι πάντα- δεν είναι ικανή να χαλάσει την εικόνα για τη συνολική απόδοση του μοτέρ (επιδόσεις/κατανάλωση)...
Μακάρι να πάει καλά ο TSi και να τον δούμε και σε άλλους κυβισμούς και -γιατί όχι- σε άλλους κατασκευαστές πλέον του VAG...
_
-
όμως πρώτα η δημιουργία των μοτέρ tfsi με 160 άλογα, έπειτα ο 1,4 turbo με τα 122 άλογα...σε βάζουν σε πονηρές σκέψεις.
Άρα ή εκεί στην vw κοροϊδεύουν τον ανταγωνισμό και κάνουν πλάκα μαζί του ή κοροϊδεύουν τους πελάτες τους.
Οι γνωρίζοντες εκ των έσω τα της VW ας γράψουν την αλήθεια.τα TFSI μοτέρ (160ps και 122) είναι κινητήρες που εξελίσσει η Audi
τον ανταγωνισμό δεν τον κοροιδεύουν, απλά τον οδηγούν...
τέλος, ο 122 (κινητήρας της Audi) είναι προς αντικατάσταση των 1,6FSI (σε VW & Audi).
Aλήθεια, σε τί τιμή θα βγεί το 122 Golf? -
οποιος απο τους αντιγερμανουε εφτιαξε αυτο το μπλογκ να βγει να το πει...
-
παίδες έχει διαβάσει κανείς το τελευταίο drive; Μου είπαν ότι επιβεβαιώνει τα γραφόμενα στο παραπάνω site.
Στην ιστοσελίδα τους όμως έχει το νέο jetta gt...πως γίνεται να καταργεί κάτι και παράλληλα να εμφανίζει νέα έκδοση με αυτό;
...όποιος έχει αγοράσει το τεύχος ας ενημερώσει και εμάς δίνοντας λεπτομέρειες για το άρθρο-είδηση(;;;) -
Έχω το τελευταίο τεύχος του Drive. Tο έψαξα πριν απαντήσω. Άυτό που αναφέρει είναι ο νέος κινητήρας 1,4 του ομίλου, 122 ίππων, που θα έχει μόνο τούρμπο, σε αντίθεση με τον 140άρη και τον 170άρη που έχουν και κομπρέσσορα και για το 7άρι DSG. Μάλιστα, έχει και συγκριτικό Golf GT - Astra Turbo (180 ps). Mε εξέπληξε το γεγονός ότι τα δύο αμάξια είναι ισοδύναμα μόνο στις επιταχύνσεις από στάση. Στα ρεπρίζ προηγείται παντού το VW.(σύμφωνα με τις μετρήσεις του περιοδικού.
Συγκεκριμένα.
0-100: Άστρα 7,9 Γκολφ 7,6
60-160: Άσστρα 16,3 Γκολφ 16,4
50-80 Γκολφ: 3η 3,4, 4η 4,3, 5η 5,5, 6η 7,2
Άστρα: 3η 3,5, 4η 5,3, 5η 8,1, 6η 11,780-110 Γκολφ: 3η 3,7, 4η 4,7, 5η 5,9, 6η 7,6
Άστρα: 3η 4, 4η 5,8, 5η 7,2, 6η 8,7Φρενάρισμα (100 Km/H): Άστρα 37,3 μ., Γκολφ 37,9 μ.
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
σε αντίθεση με τον 140άρη και τον 170άρη που έχουν και κομπρέσσοραΟ 140αρης εχει **και ** κομπρεσορα?
** edit **
Το 'ξερα... απλα σας δοκιμαζω...
Εχω μπερδευτει ρε γμτ με τοσες εκδοσεις... -
παίδες έχει διαβάσει κανείς το τελευταίο drive; Μου είπαν ότι επιβεβαιώνει τα γραφόμενα στο παραπάνω site.
Στην ιστοσελίδα τους όμως έχει το νέο jetta gt...πως γίνεται να καταργεί κάτι και παράλληλα να εμφανίζει νέα έκδοση με αυτό;
...όποιος έχει αγοράσει το τεύχος ας ενημερώσει και εμάς δίνοντας λεπτομέρειες για το άρθρο-είδηση(;;;)απλά δε γίνεται
δεν επιβεβαιώνει τίποτα ασφαλώς...
-
καπου ειχα δει το αστρα να κερδιζει στις ρεπριζ σε αλλο περιοδικο η νομιζω?
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Μάλιστα, έχει και συγκριτικό Golf GT - Astra Turbo (180 ps). Mε εξέπληξε το γεγονός ότι τα δύο αμάξια είναι ισοδύναμα μόνο στις επιταχύνσεις από στάση. Στα ρεπρίζ προηγείται παντού το VW.(σύμφωνα με τις μετρήσεις του περιοδικού.Μιας και το έχεις το περιοδικό μπορείς να αναφέρεις το βάρος του κάθε αυτοκινήτου και τη διάσταση των ελαστικών που φοράνε;
_
-
Μήπως υπάρχει η λίστα με τα extra (και τις τιμές τους) του TSI;
Κάπου την είχε πάρει το μάτι μου, αλλά αυτή η ρημάδα η 'Αναζήτηση' δεν με βοηθά καθόλου...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)