-
Αλήθεια μιας κ το φερε η κουβέντα στα Seat γενικά και Leon ειδικά θα μπουν οι ΤSi 170-140...?
-
Εγώ θα περίμενα να μπουν παντού (ίσως εκτός της Audi)...
-
lkar, έχεις πμ...
-
taurus
πριν απο πολλες σελιδες, καποιοι εδω μεσα επικαλεστηκαν οτι εχουν στοιχεια που αποδεικνυουν οτι τετοια μοτερ καηκαν.τους ζητηθηκαν τα στοιχεια, αλλα απο τοτε και εμεις τα περιμενουμε...
αυτο που εγινε απο τοτε, ειναι οτι μαθαμε οτι κινητηρας 1800κκ που κινει Ιαπωνικο μοντελο τελευταιας γενιας καιει λαδια. Φυσικα δεν το λεει σχεδον κανενας εδω μεσα (γιατι αραγε?) αλλα κανουν τα παραπονα τους σε αλλο φορουμ...
η αποψη μου ειναι οτι με τις πωλησεις που κανουν (και θα κανουν) τα GT/TSI καποια μοτερ θα παρουσιασουν προβληματα, συμβαινει σε ολες τις μαρκες. Μεχρι να δουμε κατι τετοιο ομως, ο γιατρος συνιστα υπομονη, συνεση και αυτοσυγκρατηση.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αλήθεια μιας κ το φερε η κουβέντα στα Seat γενικά και Leon ειδικά θα μπουν οι ΤSi 170-140...?μπας και 'ομορφυνει' και λιγο ξαφνικα το Λεον ε?
-
Μη ντρέπεσαι καλέ, πες ποιο αμάξι είναι.
Λάδι έκαψε ο κινητήρας μόνο ενός από τα αυτοκίνητα, του Zeus αν θυμάμαι καλά. Το 20% δηλαδή περίπου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, οι άλλοι θα παραλάβουν σε 6 μήνες και θα τραυματισθουν σοβαρά στους 7, λόγω των 4* ή της σκληρής ανάρτησης. Μιλώντας για ημιάκαμπτους, το αυτοκίνητο απλά ΔΕΝ στρίβει, μόνο κοπανάει. Ευτυχώς δεν το ακούς, γιατί ο κινητήρας κάνει πολύ θόρυβο, γκαρίζει σαν Ιάπωνας θεός του πολέμου. Δυστυχώς ο μόνος μάρτυρας που επέζησε από την πρώτη ανάκληση (ανατινάχτηκε το αυτοκίνητο από το πρόβλημα στην αντλία καυσίμου), μας άφησε πρόσφατα όταν δεν λειτούργησε το EPS (βλέπε 2η ανάκληση) και καρφώθηκε σε δέντρο, οπότε δεν έχουμε πια ανταπόκριση για το αυτοκίνητο.
Honda Civic '06, 5d
--Wii-nMik-- , ελαφρώς κουρασμένος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αλήθεια μιας κ το φερε η κουβέντα στα Seat γενικά και Leon ειδικά θα μπουν οι ΤSi 170-140...?
μπας και 'ομορφυνει' και λιγο ξαφνικα το Λεον ε?
Δεν βλέπεται λέμεεε....εγκυκλοπαιδικό το ενδιαφέρον. Γιατί μόνο η σπορ φίρμα του ομίλου δεν έχει σπορ μοτέρ....
-
δεν αναφερω αυτοκινητο, γιατι δεν με ενδιαφερει το θεμα.
παντως για το μοντελο που εννοω, προφανως δεν θα μιλουσα για 1 κινητηρα μονο...
για τα υπολοιπα που γραφεις δεν εχω αποψη, δεν το εχω οδηγησει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν βλέπεται λέμεεε....εγκυκλοπαιδικό το ενδιαφέρον. Γιατί μόνο η σπορ φίρμα του ομίλου δεν έχει σπορ μοτέρ....
Σπορ αυτοκίνητο δεν είναι μόνο το μοτέρ... Οδηγήστε το 1.6 Leon (ναι, αυτό με τον 'αρχαίο' 8V) και θα με θυμηθείτε...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σπορ αυτοκίνητο δεν είναι μόνο το μοτέρ... Οδηγήστε το 1.6 Leon (ναι, αυτό με τον 'αρχαίο' 8V) και θα με θυμηθείτε...
δεν αντιλέγω καθόλου...αλλά του κερατά πρέπει να μπουν και σωστά μοτέρ.
δεν την βάφτισα εγώ σπορ φίρμα.ε ρε να το έκαναν άλλοι αυτό με τον 8βάλβιδο τι θα ακούγανε εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Νταξ, μπορεί και να 'χεις δίκιο να ειρωνεύεσαι. Αλλά εγώ ξέρω ότι όπου υπάρχει καπνός, μπορεί να έχει και φωτιά. Και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το VAG, στο σπίτι του κρεμασμένου (VW) δεν μιλάμε για σχοινί (αξιοπιστία). Θα μάθω λεπτομέρειες και θα επανέλθω.
μόνο και μόνο για το γεγονός ότι η 'έγκυρη πηγή' μιλάει για... στοκ, είναι απλώς γελοίο! οι δύο κινητήρες είναι IΔΙΟΙ και διαφέρουν μόνο στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου.
είναι διαφορετικοί είπαμε, δεν έχουν κομπρέσσορα
-
**@technik & lkar:**Toν ευθυμικό-ειρωνικό χαρακτήρα αυτών που γράφετε, σε πολλά post, κάποιοι που μπαίνουν για πρώτη φορά δεν τον καταλαβαίνουν και δημιουργούνται εντυπώσεις...
Καλό θα ήταν κάθε φορά να διευκρινίζετε ότι κάνετε πλάκα (και όποιος άλλος)
Θα μου πεις...με όλα αυτά που ακούγονται, ήμαρτον! Μιλάμε για νευρικό κλονισμό των υπόλοιπων (μαρκών) όμως ε?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
**@technik & lkar:**Toν ευθυμικό-ειρωνικό χαρακτήρα αυτών που γράφετε, σε πολλά post, κάποιοι που μπαίνουν για πρώτη φορά δεν τον καταλαβαίνουν και δημιουργούνται εντυπώσεις...Καλό θα ήταν κάθε φορά να διευκρινίζετε ότι κάνετε πλάκα (και όποιος άλλος)
Θα μου πεις...με όλα αυτά που ακούγονται, ήμαρτον! Μιλάμε για νευρικό κλονισμό των υπόλοιπων (μαρκών) όμως ε?
τί είδους εντυπώσεις?
μετά από 190+ σελίδες, όταν λέγονται τα ίδια πράγματα μόνο με εύθυμο τρόπο αντιμετωπίζονται τα smileys το δηλώνουν αυτό
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Νταξ, μπορεί και να 'χεις δίκιο να ειρωνεύεσαι. Αλλά εγώ ξέρω ότι όπου υπάρχει καπνός, μπορεί να έχει και φωτιά. Και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το VAG, στο σπίτι του κρεμασμένου (VW) δεν μιλάμε για σχοινί (αξιοπιστία). Θα μάθω λεπτομέρειες και θα επανέλθω.
μόνο και μόνο για το γεγονός ότι η 'έγκυρη πηγή' μιλάει για... στοκ, είναι απλώς γελοίο! οι δύο κινητήρες είναι IΔΙΟΙ και διαφέρουν μόνο στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου.
είναι διαφορετικοί είπαμε, δεν έχουν κομπρέσσορα
.......εντελώς διαφορετικοί μιλάμε, είναι και... τρικύλινδροι και ... made in China...
-
Αυτό που είναι εξοργιστικό είναι το ότι 'άκουσα κλπ...'
Να πω και κάτι άλλο περί του θέματος 'σπάσιμο κινητήρα TSI';
ας υποθέσουμε ότι το αγοράζει κάποιος και από τα πρώτα χιλιόμετρα, δεδομένου ότι δεν μπορεί να εκτονώσει αλλού την κ***α του, αρχίζει σανίδωμα, μπηχτές στο σασμάν και γενικά ξεκάρφωμα...
ε,
μηχάνημα είναι... θα αντέξει τον οδηγό;
και μετά θα λένε όλοι, (σαν κάτι πωλητές της Τογιότα και της Οπελ), οι κινητήρες TSI σπάνε και είδα ένα σε γερανό...
τελοσπάντων....
σήμερα σε διαδρομή Κόρινθο - Αθήνα - Κόρινθο, με ανώτερη ταχύτητα 140 Km/h (σχετικά σταθερά σε αυτά τα επίπεδα) και με οδήγηση μέσα στην Αθήνα, έιχα μέση κατανάλωση...
7,2 l/100km
ενώ εφτάσα και
**7,1 l/100km
**
θα ακολουθήσει και φωτό από το κινητό, της οθόνης plus(μιλάμε για GT και όχι TSI)
-
sonath
ψεματα λες....
ποσα λιτρα λαδι σου εκαψε?
καταφερες να κανεις τοσο μεγαλο ταξιδι χωρις να καει το μοτερ? -
Κάηκε στα μισά. Τα υπόλοιπα χλμ έγιναν με ρυμούλκηση, γι' αυτό ήταν τόσο χαμηλή η κατανάλωση.
-
φυσιολογικο ειναι αν σκεφτει κανεις οτι το αυτοκινητο εχει 6αρι σασμαν και τα χιλιομετρα αυτα τα εχει σχεδον με 3500 στροφες...γιατι να καψει παραπανω σε αυτες τις στροφες; λογικο ειναι...το θεμα ειναι οτι θα ειναι ηρωας ο οδηγος που θα μπορει να ταξιδευει ετσι...οταν νιωθεις δυναμη σε ανοιχτο δρομο θελεις να το πατησεις...εκει μετα ερχονται τα 15λτ/100xlm και αναρωτιεσαι τι εγινε...και σε αυτο δεν εχει σημασια τι αυτοκινητο εχεις...
τωρα το αν θα σπασει η οχι δεν το ξερω ο χρονος ειπαμε θα δειξει...παντως οσα ακουω ως τωρα ειναι ενθαρρυντικα...καμια σχεση με απλο fsi -
spyros.s
ακόμα και με 150 km/h να πήγαινα, πιστεύω ότι η κατανάλωση δε θα ξεπερνούσε τα 7,5 l/100km (στη χειρότερη).
ε, και με 150 km/h δεν πηγαίνεις αργά στην εθνική, έστω και αν έχεις 6η.
το πρόβλημα έχω εντοπίσει που είναι τελικά, μέσα από πολλές συζητήσεις με γνωστούς - φίλους με εύρος ηλικιών από 18 έως 65.
Το GT δεν είναι ένα αυτοκίνητο σφαίρα... ή καλύτερα δεν πρέπει να είναι αυτή η αποστολή του από τον υποψήφιο αγοραστή.
Σου επιτρέπει να πηγαίνεις σχετικά 'φτηνά' σε νορμάλ ρυθμούς, και όταν χρειαστεί να κάνεις μια προσπέραση (ενεργητική ασφάλεια) θα έχεις στο πόδι σου 170 (;) PS και 24 (;) κιλάκια ροπής.
τότε, εμένα δε με νοιάζει, ας φτάσει η κατανάλωση και 100 lt το χιλιόμετρο.
-
Μα για τον ρόλο της σφαίρας υπάρχουν οι 2 μεγάλοι αδερφοί, λέγε με gti και R32. Πολύ ωραία το έθεσες όμως.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)