-
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Για τη κοπελα μου Σκαστρα=Εθιστικος Ηχος!
-
Φαντάζομαι mfd2 σημαίνει multi function display?
Καλό φαίνεται αλλα λογικά θα ειναι πανάκριβο...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Καλό φαίνεται...Το μόνο πράγμα που κάνουν καλά τέτοιες οθόνες είναι να πέφτεις με δύναμη πάνω στο προφυλακτήρα του μπροστινού σου.
-
ποτέ δεν κατάλαβα τη χρήση DVD/NAV στο αυτοκίνητο...
μόνο λόγως αποπροσανατολισμού κατά την οδήγηση μπορεί να είναι...
εκτός κι αν το πρωί στο μποτιλιάρισμα, θέλεις να βλέπεις Μενεγάκη
-
τη χρηση dvd στο αυτοκινητο δεν την καταλαβα κι εγω ποτε.. Ειδικα αν μιλαμε για οθονη εγκατεστημενη μπροστα... Το θεωρω πολυ επικινδυνο, γιατι σε παρασυρει..
Το nav, ομως, ειναι αλλη ιστορια και μπορω να καταλαβω τη χρησιμοτητα του.. Σου δειχνει ανα πασα στιγμη που βρισκεσαι (αν εχεις τους χαρτες), ενω μπορει να σου βγαλει και πορεια. Τα συστηματα αυτα συνηθως συνοδευονται και απο οδηγιες φωνης, αρα δε χρειαζεται να πολυ-κοιτας το μονιτορ..
πληροφοριακα - παντως - ενα τετοιο συστημα εγκατεστημενο σε golf κοστιζει περι τα 2 χιλιαρικα μαζι με εγκατασταση '10 ηχειων'... (αν θυμαμαι καλα..) -
Ο χρήστης technik έγραψε:
ποτέ δεν κατάλαβα τη χρήση DVD/NAV στο αυτοκίνητο...μόνο λόγως αποπροσανατολισμού κατά την οδήγηση μπορεί να είναι...
εκτός κι αν το πρωί στο μποτιλιάρισμα, θέλεις να βλέπεις Μενεγάκη
Γιατι το λές, η μπουζουκογκόμενα με την Cayenne δεν γίνεται να χάνει την Μενεγάκη καθώς πηγαίνει στο Mall.
-
[OFFTOPIC]
technik,
Οι εφαρμογές πλοήγησης είναι πάρα πολύ χρήσιμες ιδίως όταν δε γνωρίζει ο οδηγός την περιοχή που κινείται, ή δεν έχει επισκεφτεί προηγουμένως τον προορισμό του.Οι καλοί χάρτες μπορούν να σε πληροφορήσουν για αρκετά πράγματα χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να κοιτάς την οθόνη...
Είναι σίγουρα μεγάλο βοήθημα για επαγγελματίες αλλά και εμείς οι απλοί χρήστες μπορούμε να ωφεληθούμε ανάλογα...
Για παράδειγμα μία οργανωμένη προσπάθεια θα μπορούσε να πληροφορεί τον χρήστη ότι πλησιάζει σημεία στο οδικό δίκτυο που διακρίνονται για τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων (όπως υπάρχουν ήδη για τα μπλόκα με ραντάρ)...
Και φυσικά όσο πιο πολύ πληροφορία περιέχει ένας χάρτης (έστω και αν δεν είναι σε πραγματικό χρόνο), και όσο πιο ενημερωμένος είναι τόσο πιο χρήσιμος είναι για το χρήστη.
Όσο για το να υπάρχει DVD και TV για τους μπροστινούς επιβάτες, τι να πω, V for Vlakeia...
Ο χρήστης tm έγραψε:
Τα συστηματα αυτα συνηθως συνοδευονται και απο οδηγιες φωνης, αρα δε χρειαζεται να πολυ-κοιτας το μονιτορ..Σωστό!
πληροφοριακα - παντως - ενα τετοιο συστημα εγκατεστημενο σε golf κοστιζει περι τα 2 χιλιαρικα μαζι με εγκατασταση '10 ηχειων'... (αν θυμαμαι καλα..)
Την ίδια δουλειά (και καλύτερη), μπορεί να κάνει κάποιος με ένα PPC με τα μισά χρήματα...
Μπορεί να χρησιμοποιήσει το PPC και σαν PPC, μπορεί να δοκιμάσει διαφορετικά προγράμματα πλοήγησης και να αποφασίσει για το καλύτερο, μπορεί να βάζει πανεύκολα νέους χάρτες, και να εγκαταστήσει προγράμματα που χρησιμοποιούν το GPS για άλλους λόγους (π.χ. μετρήσεις κλπ)...[/OFFTOPIC]
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Για παράδειγμα μία οργανωμένη προσπάθεια θα μπορούσε να πληροφορεί τον χρήστη ότι πλησιάζει σημεία στο οδικό δίκτυο που διακρίνονται για τον μεγάλο αριθμό ατυχημάτων (όπως υπάρχουν ήδη για τα μπλόκα με ραντάρ)...Το μόνο που ενδιαφέρει τον έλληνα οδηγό είναι να περάσει με κόκκινο και να μην τον πιάσουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τη κοπελα μου Σκαστρα=Εθιστικος Ηχος!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλό φαίνεται...
Το μόνο πράγμα που κάνουν καλά τέτοιες οθόνες είναι να πέφτεις με δύναμη πάνω στο προφυλακτήρα του μπροστινού σου.
+1
-
με την λογικη αυτη ομως το ιδιο επιφοβα ειναι και τα νεα after market r-cd με τις εντυπωσιακες προσοψεις και τις εγχρωμες οθονες με τα μικρα κουμπακια πολλαπλων λειτουργιων που κανεις δεν θυμαται ποιο κουμπι κανει τι...
-
Δεν νομίζω να είναι συγκρίσιμα μεγέθη όμως
-
εννοω οτι αποσπουν και εκεινα την προσοχη του οδηγου...αναφορικα με τα navigator ομως εγω τα κρινω χρησιμα και νομιζω οτι σε λιγα χρονια θα τα εχουν στον βασικο εξοπλισμο ολα τα καινουρια αυοτκινητα.
-
το θέμα με τα εργοστασιακά, είναι κυρίως το τί ποιότητας χαρτογράφηση έχει (για Ελλάδα)
-
για αυτό παίρνεις ένα ΤiBO και καθαρίζεις με μια 500ρου και έχεις και τελευταίας σοδειάς ελληνικότατους χάρτες. Αυτό έχω τώρα. Κορυφαίο!
-
...και να το πλασάρω πάνω στα μαλακά και όμορφα πλαστικά του Α3?
nightmare
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για αυτό παίρνεις ένα ΤiBO και καθαρίζεις με μια 500ρου και έχεις και τελευταίας σοδειάς ελληνικότατους χάρτες. Αυτό έχω τώρα. Κορυφαίο!+1
ειμαστε εκτος θεματος ομως....
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...και να το πλασάρω πάνω στα μαλακά και όμορφα πλαστικά του Α3?nightmare
παντελώς άσχετος εντάξει φαίνεσαι ότι είσαι...αλλά και γκαβός...?...no offence.
για κοίτα καλύτερα την φωτό.
δεν είπαμε να το πάρεις, δείχνω σε παιδιά που ίσως ενδιαφέρονται...
/οφτόπικ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
για αυτό παίρνεις ένα ΤiBO και καθαρίζεις με μια 500ρου και έχεις και τελευταίας σοδειάς ελληνικότατους χάρτες. Αυτό έχω τώρα. Κορυφαίο!αν και σε γενικες γραμμες ασχετος απο navigator δειχνει ωραιο...εχω δει και κατι pοcket pc με αναλογες ιδοτητες αλλα δεν γνωριζω τα κριτηρια με τα οποια πρεπει να τα επιλεξω...(ξερετε καπου που να ενημερωθω σχετικα;;;)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...και να το πλασάρω πάνω στα μαλακά και όμορφα πλαστικά του Α3?
nightmare
παντελώς άσχετος εντάξει φαίνεσαι ότι είσαι...αλλά και γκαβός...?...no offence.
για κοίτα καλύτερα την φωτό.
δεν είπαμε να το πάρεις, δείχνω σε παιδιά που ίσως ενδιαφέρονται...
/οφτόπικ
ναι, ξέρω, δεν μπαίνει πάνω στα πλαστικά,
αλλά πάλι, εμένα μου χαλάει το αισθητικό αποτέλεσμα
ούτε Α3 έχω
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)