-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Αυτό εννοούσα. Αν υπάρχει τρόπος να βρεθεί ένα service manual θα έλυνε μερικές απορίες.
Αυτο εχω ρωτησει κι εγω μερικα ποστ πιο πριν αν δεις...
-
Φαντάζομαι πως ο ιμάντας του supercharger θα θέλει και αυτός αλλαγή γύρω στα 60.000χλμ, δεν νομιζω να κοστίζει πολλά αφου θα γίνεται μαζί με τον ιμάντα χρονισμού. Το θέμα είναι τι γίνεται με τον μαγνητικό συμπλέκτη εμπλοκής/απεμπλοκής του supercharger (αν τα λέω καλά) και αν θέλει αλλαγή.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Φαντάζομαι πως ο ιμάντας του supercharger θα θέλει και αυτός αλλαγή γύρω στα 60.000χλμ, δεν νομιζω να κοστίζει πολλά αφου θα γίνεται μαζί με τον ιμάντα χρονισμού. Το θέμα είναι τι γίνεται με τον μαγνητικό συμπλέκτη εμπλοκής/απεμπλοκής του supercharger (αν τα λέω καλά) και αν θέλει αλλαγή.Σε προηγουμενα ποστ γραφτηκε οτι εχει καδενα και οχι ιμαντα χρονισμου.
Τα ερωτηματικα ειναι τι γινεται με τα αλλα 2 που ειπες (ιμαντας του κομπρεσσορα,μαγνητικος συμπλεκτης) καθως και με τη βαλβιδα που οδηγει ή απομονωνει την εισαγωγη αερα μεσω του κομπρεσσορα. -
Φαντάζομαι πως ο ιμάντας του supercharger θα θέλει και αυτός αλλαγή γύρω στα 60.000χλμ, δεν νομιζω να κοστίζει πολλά αφου θα γίνεται μαζί με τον ιμάντα χρονισμού. Το θέμα είναι τι γίνεται με τον μαγνητικό συμπλέκτη εμπλοκής/απεμπλοκής του supercharger (αν τα λέω καλά) και αν θέλει αλλαγή.Για εξήγησε μας λίγο.Τόσο λίγη είναι η ζωή του supercharger; Το κόστος γιατί να είναι λίγο στο κυρίως supercharger; Δεν κάνει περίπου όσο ένα turbo;
Για το μαγνητικό συμπλέκτη από τα MERCEDES που ξέρω από φίλο έχει γύρω στα 300 ευρώ. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Για εξήγησε μας λίγο.Τόσο λίγη είναι η ζωή του supercharger; Το κόστος γιατί να είναι λίγο στο κυρίως supercharger; Δεν κάνει περίπου όσο ένα turbo;
Για το μαγνητικό συμπλέκτη από τα MERCEDES που ξέρω από φίλο έχει γύρω στα 300 ευρώ.Κατσε γιατι σε μπέρδεψα, δεν είπα οτι η ζωη του super charger είναι μικρή απλώς είπα οτι λογικά ο ιμάντας του κάποια στιγμή θα θέλει αλλαγή.
-
Για εξήγησε μας λίγο.Τόσο λίγη είναι η ζωή του supercharger; Το κόστος γιατί να είναι λίγο στο κυρίως supercharger; Δεν κάνει περίπου όσο ένα turbo;
Για το μαγνητικό συμπλέκτη από τα MERCEDES που ξέρω από φίλο έχει γύρω στα 300 ευρώ.Κατσε γιατι σε μπέρδεψα, δεν είπα οτι η ζωη του super charger είναι μικρή απλώς είπα οτι λογικά ο ιμάντας του κάποια στιγμή θα θέλει αλλαγή.
Επανέρχομαι.Την έψαξα λίγο την δουλειά και για γίνει κουβέντα δηλαδή.
Το supercharger μπορεί να έχει και λιγότερο ζωή από ένα turbo.
Δεν μπόρεσα να βρω την τιμή του συγκεκριμένου supercharger αλλά μπόρεσα να βρώ την τιμή του αντίστοιχου για τα MINI της BMW.
Λοιπόν στοιχίζει τελική τιμή με ΦΠΑ: 2344 ευρώ.
Δεν λέω ότι τόση θα είναι η τιμή για το Golf αλλά ρώτησα πάλι και έμαθα ότι ο παλιός υπερτροφοδότης της VW, ο γνωστός και G λεχει αυτή την στιγμή σε τιμή αντιπροσωπείας περίπου 3000 ευρώ και γύρω στα 1800 μεταχειρισμένος.
Τα Turbo τώρα στοιχίζουν από 1300 και πάνω.
Επειδή έχω ζήσει με turbo το ξαναλάεω και ας φανώ κουραστικός.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από ζητήματος κόστους συντήρησης. -
Ενα turbo τι ζωή έχει; Και η αντικατασταση του γίνεται λόγω μειωμένης απόδοσης η προβληματικής λειτουργίας;
Ρε παιδια δεν νομιζω το αυτοκινητο να είναι για μεχρι 100.000χλμ και μετα ενα σωρο λεφτά για αλλαγές turbo, super-charger κτλπ. -
Δεν μπόρεσα να βρω την τιμή του συγκεκριμένου supercharger αλλά μπόρεσα να βρώ την τιμή του αντίστοιχου για τα MINI της BMW.
Δεν λέω ότι τόση θα είναι η τιμή για το Golf αλλά ρώτησα πάλι και έμαθα ότι ο παλιός υπερτροφοδότης της VW, ο γνωστός και G λεχει αυτή την στιγμή σε τιμή αντιπροσωπείας περίπου 3000 ευρώ και γύρω στα 1800 μεταχειρισμένος.
Τα Turbo τώρα στοιχίζουν από 1300 και πάνω.Το θεμα ειναι σε τι km θα απαιτειται αντικασταση των super / turbocharger...Εκει ειναι το 'ζουμι' της υποθεσης.
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες παντως.Επειδή έχω ζήσει με turbo το ξαναλάεω και ας φανώ κουραστικός.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από ζητήματος κόστους συντήρησης.Μπορεις να μας πεις λιγα παραπανω πραγματα γι' αυτο που λες? (ειδικα στο θεμα του κοστους συντηρησης). Να ξεκαθαρισω οτι αναφερομαι στα συγχρονα turbo και οχι σε μοντελα οπως η Delta HF turbo, Renault 5 Turbo, G40, G60 κλπ. Φανταζομαι (χωρις να ειμαι βεβαιος) οτι ισως εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα σημερα.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μπορεις να μας πεις λιγα παραπανω πραγματα γι' αυτο που λες? (ειδικα στο θεμα του κοστους συντηρησης). Να ξεκαθαρισω οτι αναφερομαι στα συγχρονα turbo και οχι σε μοντελα οπως η Delta HF turbo, Renault 5 Turbo, G40, G60 κλπ. Φανταζομαι (χωρις να ειμαι βεβαιος) οτι ισως εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα σημερα.Πάντως απο προσωπική πείρα το G40 στα 100.000χλμ δεν είχε κανένα πρόβλημα λειτουργίας ούτε μειωμένης απόδοσης. Και το μοτέρ ακούραστο χωρις κανένα πρόβλημα.
-
Ενα turbo τι ζωή έχει; Και η αντικατασταση του γίνεται λόγω μειωμένης απόδοσης η προβληματικής λειτουργίας;
Ρε παιδια δεν νομιζω το αυτοκινητο να είναι για μεχρι 100.000χλμ και μετα ενα σωρο λεφτά για αλλαγές turbo, super-charger κτλπ.Ένα turbo αν συντηρηθεί καλά και από τους περισσότερους δεν συντηρείται μπορεί να ζήσει και 200.000 χλμ αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας.Υπολόγισε παραπάνω από 100.000.Πολλά μπορεί να πάθει.Από ράγισμα του κέλυφους του μέχρι καταστροφή των φτερωτών, μέχρι και να κολήσει και να πάει για πέταμα αν κολήσουν τα ρουλεμάν που εδράζεται ο άξονας της τουρπίνας (αν έχει ρουλεμάν γιατί υπάρχουν και με δαχτυλίδια).
Το supercharger δεν ξέρω που μπορεί να φθείρεται, προφανώς στα στροφεία, στο κέλυφος...
Η μαγνητική βαλβίδα εμπλοκής του supercharger που ξέρω από τα MERCEDES ζει γύρω στα 100.000 πολλές φορές και λιγότερο.Μετά χωρίς προειδοποίηση αρχίζει να κολλά και στην ουσία να μην εμπλέκει την υπετροφοδότηση και το αυτοκίνητο χάνει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης τουΚαι είχα κάνει λάθος με την τιμή για τα MERCEDES τελικά κάνει ανάλογα το μοντέλο από 350 έως 850 ευρώ πάντα.
Για να το πούμε πιο χοντρά.Για να το πάρεις μεταχειρισμένο θα είναι το δύσκολο.
-
Μπορεις να μας πεις λιγα παραπανω πραγματα γι' αυτο που λες? (ειδικα στο θεμα του κοστους συντηρησης). Να ξεκαθαρισω οτι αναφερομαι στα συγχρονα turbo και οχι σε μοντελα οπως η Delta HF turbo, Renault 5 Turbo, G40, G60 κλπ. Φανταζομαι (χωρις να ειμαι βεβαιος) οτι ισως εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα σημερα.
Πάντως απο προσωπική πείρα το G40 στα 100.000χλμ δεν είχε κανένα πρόβλημα λειτουργίας ούτε μειωμένης απόδοσης. Και το μοτέρ ακούραστο χωρις κανένα πρόβλημα.
Ο supercharger του G40 αν δεν κανω λαθος δεν ηταν Roots. G-ladder λεγοταν ή καπως ετσι, δεν θυμαμαι, εσυ θα ξερεις σιγουρα καλυτερα.
O supercharger του GT ομως ειναι τυπου Roots. Πρακτικα σε αξιοπιστια δεν ξερω τι σημαινει αυτο βεβαια για το ποιος ειναι καλυτερος... -
Μπορεις να μας πεις λιγα παραπανω πραγματα γι' αυτο που λες? (ειδικα στο θεμα του κοστους συντηρησης). Να ξεκαθαρισω οτι αναφερομαι στα συγχρονα turbo και οχι σε μοντελα οπως η Delta HF turbo, Renault 5 Turbo, G40, G60 κλπ. Φανταζομαι (χωρις να ειμαι βεβαιος) οτι ισως εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα σημερα.
Πάντως απο προσωπική πείρα το G40 στα 100.000χλμ δεν είχε κανένα πρόβλημα λειτουργίας ούτε μειωμένης απόδοσης. Και το μοτέρ ακούραστο χωρις κανένα πρόβλημα.
Τυχερός είσαι πάντως, γιατί είναι πασίγνωστο ότι η VW ξέροντας το πρόβλημα συνέχιζε να θεωρεί ότι το συγκεκριμμένο ανταλλακτικό είναι σε εγγύηση πολύ χρόνο αφού είχε λήξει η κανονική εγγύηση.
Προς τιμή της βέβαια! -
Ο κινητήρας του δικου μου είχε βγεί διαμάντι. Τα υπολοιπα ηταν εντελως σάπια χαλούσαν συνέχεια. Ναι G-Lader λεγόταν.
-
Αν είναι να βγάζει 60-70.000χλμ με τα turbo το μοτερ είναι δυνατόν να το βγάζανε;
-
Τα Turbo τώρα στοιχίζουν από 1300 και πάνω.Το θεμα ειναι σε τι km θα απαιτειται αντικασταση των super / turbocharger...Εκει ειναι το 'ζουμι' της υποθεσης.
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες παντως.Επειδή έχω ζήσει με turbo το ξαναλάεω και ας φανώ κουραστικός.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ, τόσο από τεχνικής απόψεως όσο και από ζητήματος κόστους συντήρησης.Μπορεις να μας πεις λιγα παραπανω πραγματα γι' αυτο που λες? (ειδικα στο θεμα του κοστους συντηρησης). Να ξεκαθαρισω οτι αναφερομαι στα συγχρονα turbo και οχι σε μοντελα οπως η Delta HF turbo, Renault 5 Turbo, G40, G60 κλπ. Φανταζομαι (χωρις να ειμαι βεβαιος) οτι ισως εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα σημερα.
Κατ' αρχή να μην ξεχνάμε ότι η υπερτροφοδότηση έχει ζωή όσο και και το αυτοκίνητο σαν εφεύρεση, οπότε όπως εξελίσονται τα αυτοκίνητα έτσι εξελίσεται και η υπερτροφοδότηση αυτό είναι σίγουρο.Δεν λέω ότι τα μοτέρ σπάνε πια ότι έχουν τεράστιο χρόνο turbo lag ότι έχουμε πια μεγάλες καταναλώσεις , αλλά ας πούμε το πρόβλημα τών πολλών παρελκομένων δεν γίνεται να λυθεί ποτέ.
Παράδειγμα.
Στα turbo υπάρχουν πολύ περισσότερα μέτρα κολλάρα για την ψύξη.Υπάρχουν παραπάνω κολλάρα για την μεταφορά του αέρα συμπιεσμένου ή όχι.Υπάρχει το ιντερκούλερ.Υπάρχουν παραπάνω σένσορες που διαβάζουν στοιχεία απαραίτητα για την σωστή λειτουργία.
Όλα αυτά δεν γίνεται να αλλάξουν όσο και να προχωρήσει η τεχνολογία γιατί είναι αναγκαία για την σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου.
Εκεί είναι και η μεγάλη διαφορά από τα ατμοσφαιρικά.
Τα πολλά-πολλά παρελκόμενα και η πιο περίπλοκη λειτουργία -
Ο supercharger του G40 αν δεν κανω λαθος δεν ηταν Roots. G-ladder λεγοταν ή καπως ετσι, δεν θυμαμαι, εσυ θα ξερεις σιγουρα καλυτερα.
O supercharger του GT ομως ειναι τυπου Roots. Πρακτικα σε αξιοπιστια δεν ξερω τι σημαινει αυτο βεβαια για το ποιος ειναι καλυτερος...Δεν ήταν το ίδιο.Ο G ήταν εκλαικευμένα σαν ένα σαλιγκάρι πατέντα της ίδιας της VW αν δεν κάνω λάθος.
Αν είναι Roots στo GT νομίζω ότι είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί και το MINI της BMW αν δεν κάνω λάθος πάλι. -
Δε νομίζω να τίθεται θέμα ζωής του συγκεκριμένου κομπρέσσορα, εκτός απροόπτου δε θα χρειαστεί ποτέ αλλαγή. Σε αντίθεση με τους twin-screw δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των κινούμενων μερών. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μεγάλο ανεμιστήρα που περιστρέφεται έως τις 15.000σαλ. =>τα θερμικά φορτία έχω την εντύπωση πως είναι μικρά.
Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα εμπλοκής του πάντως ανήκει στην κατηγορία αντικειμένων όπου κάλλιστα κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δε νομίζω να τίθεται θέμα ζωής του συγκεκριμένου κομπρέσσορα, εκτός απροόπτου δε θα χρειαστεί ποτέ αλλαγή. Σε αντίθεση με τους twin-screw δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των κινούμενων μερών. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν μεγάλο ανεμιστήρα που περιστρέφεται έως τις 15.000σαλ. =>τα θερμικά φορτία έχω την εντύπωση πως είναι μικρά.
Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα εμπλοκής του πάντως ανήκει στην κατηγορία αντικειμένων όπου κάλλιστα κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά.Πάντως στα MERCEDES έχουν χαλάσει αρκετά από αυτά, όχι βέβαια πολλά.
Όμως για της βαλβίδα εμπλοκής υπάρχει μεγάλο ποσοστό βλάβης και αντικατάστασης. -
Και να μην ξεχνάμε ότι η MERCEDES έχει εδώ και περίπου ένα χρόνο σταματήσει την παραγωγή των κινητήρων με υπερτροφοδότη ROOTS γυρίζοντας στα κλασσικά turbo.
Νομίζω ότι στην ανακοίνωση της εταιρείας για την αλλαγή πλεύσης ετίθετο θέμα αξιοπιστίας των ROOTS. -
Αν είναι Roots στo GT νομίζω ότι είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί και το MINI της BMW αν δεν κάνω λάθος πάλι.
Αν δεν κανω λαθος ο supercharger του GT ειναι ο M24 της Eaton.
Αυτον χρησιμοποιει και το Mini?
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)