-
Eμενα σιγουρα δεν με παρεξηγει,για προσωπικους λογους.
Τους υπολοιπους,ο καθε ανθρωπος τους κρινει ,ΕΦΟΣΟΝ δεν τους γνωριζει, απο τα εδω γραπτα μας.Προφανως αυτα που γραφουμε ειναι καλαμπουρι,αλλα ποτε δεν μπορουμε να ξερουμε,πως θα το εκλαβει ο απενατι,αν δεν τον γνωριζουμε!
Το οτι γραφουμε με ανεση για τον οποιονδηποτε,οτι εκανε εκεινο,εκανε το αλλο η οτιδηποτε,δεν ειναι και πολυ καλο και ανετα μπορουμε να ξεφυγουμε.......
Οπως συμβαινει συχνα εδω μεσα!(Παντως μεχρι στιγμης αυτα που γραφουμε ειναι σιγουρα καλαμπουρι,αλλα και ανουσια,γι΄αυτο δεν μου αρεσουν τα σχολια τυπου ΛΕΒ,που πεταει κατι χωρις να μας λεει τιποτα και δεν ειναι και καλαμπουρι )
-
Ας γραψω ομως και μια επιβεβαιωμενη 'ειδηση':
Κρανιου τοπο (σχεδον) βλεπω στη αναβαση ομπλου.
64 συμμετοχες ολες και ολες με τους γνωστους διεκδικητες πρωταθληματων και ελαχιστους ακομα.(σε σχεση με περσι ,ας πουμε με 89 συμμετοχες)
Κυρια δυναμη η Α6-Ν2-Α5 και βεβαια ερημωμενη η Ν1 που αλλοτε(βλεπε 97 που ετρεχα π.χ. )τρεχανε περιπου 20-25 αυτοκινητα!!!!.....
Περι προοδου.....κολοκυθοπιτα και ποιος νεος να παρει και γιατι Ν1,την ωρα που κοστιζει το ιδιο με Ν2??Αλλα και για χιλιους αλλους λογους.
Οπως ειπε και ο Κυριος APR,η οικονομικη κριση ειναι τεραστια,και ενω τα προηγουμενα προσφατα χρονια η προβολη των αναβασεων ηταν πολυ καλη,κυριως απο Φωτεινελλη και Πατσουρεα(και παρεσερναν και τα υπολοιπα μεσα,βλεπε περιοδικα)τωρα που λιγο κοπασε και αυτη η προσπαθεια προωθησης,απο φετος διακρινουμε μια ταση φυγης.
(ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!!!!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ????? ........ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ)
Θα μου πεις τι σε ενδιαφερει ρε αμαξοπουλε?
Ετσι ειναι,οπως δεν με ενδιαφερε οταν ισχυε πολλα χρονια οτι πρεπει να κανουμε αναγνωρισεις με νορμαλ αυτοκινητα,αλλα οταν πεσαν οι πρωτες καμπανες,ξαφνικα ανακαλυψαμε τον νομο,και οτι δεν ειναι σωστος!!!!Καλο αγωνα σε ολους στην Ομπλου!
-
Ο χρήστης kri.kri έγραψε:
O G.T. ΜΑΛΛΟΝ εχει αλλαξει και στο παρελθον θεση?????
ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ σε βλεπω kri.kri.
Πριν περιπου 1 ΜΗΝΑ ετρεξε στον Αχλαδοκαμπο,αλλα φαινεται πως διαβαζεις περισσοτερο κους κους παρα rally.gr!
Εκτος και αν δεν θυμασαι καλα,και εννοεις τοτε που οδηγουσε για τη CITROEN στο παρισι-ντακαρ το 92?Ετσι δικαιολογησαι.
Όχι, εννοώ τότε σε μιά Κορσική που είχε δεξιά του τον Κάνκουνεν γιά να τον πάει μία βόλτα και όλοι ρωτούσαν ποιός είναι δίπλα στον GT.
(Αυτά βεβαίως με την άνεση του χώρου ότι ο συμπαθής, τουλάχιστον απο τα γραπτά του GT, δεν παρεξηγεί το καλαμπούρι). Τον ζηλεύω. Αχ και να με ρωτούσε κάποια στιγμή ο Λέμπ πως περνάει μιά στροφούλα, έτσι γιά να έχω να λέω και εγώ κάτι, όπως καλή ώρα λένε τώρα γιά τον GT.
Kri.kri
Καλό παιδί ο Γιούχας! Αν και ήθελε καριέρα στην Ελλάδα (ως ψιλοκουλός ήθελε την εύκολη λύση!!), εγώ τον απέτρεψα, γιατί με τέτοιο όνομα θα έτρωγε πολλές... γιούχες!!!
Μετά την εξέλιξη που του έκανα τελικά τα κατάφερε ο μπαγάσας!Τώρα μπάκετ δώστε μου, είτε δεξί είτε αριστερό, και σε δεξιοτίμονο ακόμα, και παρατήστε με μέσα να σαπίσω!!! Πλέον που είδα και την άλλη όψη του νομίσματος δε θα κάνω διακρίσεις!!!
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Eμενα σιγουρα δεν με παρεξηγει,για προσωπικους λογους.Τι λες ρε;;;;
Ποιος νομίζεις πως είσαι, ο Πάπας;;;
Άντε μην έρθω και σου πάρω καμιά ειδική με ποδήλατο!!! -
Θα σε βαλω σε τρικυκλο να καθεσαι στη μεση!
-
(Παντως μεχρι στιγμης αυτα που γραφουμε ειναι σιγουρα καλαμπουρι,αλλα και ανουσια,γι΄αυτο δεν μου αρεσουν τα σχολια τυπου ΛΕΒ,που πεταει κατι χωρις να μας λεει τιποτα και δεν ειναι και καλαμπουρι )
Κακό παιδί ο ΛΕΒ... Πρώτα από όλα μου κάνει για γιαλαντζί Lev (ο οποίος πού χάθηκε; ) και δεύτερον δεν κάνει χαβαλέ!
-
Γιωργο,με τις ιδιες υπογραφες που εχουμε,κοντευω να μας μπερδεψω,σε λιγο θα απανταω σε μενα!
-
Δημήτρη διαφωνώ....
Ένα 106 Ν1 ΦΕΤΟΣ κοστίζει ΠΟΛΥ λιγότερο από ένα Ν2....Δεν έχει ομολογκαρισμένο τίποτα....Ούτε μπλοκέ ούτε σχέσεις ούτε τίποτα....Απλά με τις μαϊμούδες που έτρεχαν παλιά κι επειδή έσφιξαν τα πράγματα στους ελέγχους (...λίγο) κόστιζε πολύ λιγότερο να τα κάνεις Α παρά Ν......Άρα αλλού βρίσκονται τα αίτια....Συν το γεγονός ότι όλοι οι χεράδες θέλουν το γκάζι του 16V.....Να δώ τώρα που οσονούπω λήγει η ομολογκασιόν του 1300 τι θα απογίνει η έρημη η Ν1...Όσο για την Ομπλού...να χαίρονται τα αυξημένα παράβολα και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες τους........Θα πάω Πορταριά όχι για τίποτε άλλο άλλα γιατί είναι το Πήλιο και με ακολουθούν φίλοι και για την εκδρομή..... -
Γιωργο,με τις ιδιες υπογραφες που εχουμε,κοντευω να μας μπερδεψω,σε λιγο θα απανταω σε μενα!Κι εγώ έτοιμος είμαι!!
-
Τα αιτια τα ειπες μονος σου,πρακτικα κανεις νεος-νεος δεν υπαρχει που να θελει να ξεκινησει απο τη βαση,αλλα και η βαση δεν διατηρηθηκε.
Απαραδεκτη η αρχη του σπορ,που δεκτηκε-αφησε να συμβει αυτο,καποια χρονια τωρα!
Παντως Σπυρο,αναφερομουν στο Ν1-Ν2 σε σχεση με τα ι.χ. αυτοκινητα,που να σκεφτει ο 'κακομοιρης' ο νεος οτι Ν λεμε εμεις με σχεσεις-οριακες κεφαλες-οριακα βαρη-μπλοκε και παει λεγοντας.
Ευτυχως φετος κατι αλλαξε αλλα παρα πολυ αργα.
Ξανα σε 3-5 χρονια θα φανει ,αν επηρεασε η επαναφορα των νορμαλ ομολογκασιον στη βαση του σπορ,αλλα μεχρι τοτε παλι θα εχουν αλλαξει οι κανονες και παει λεγοντας...... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γιωργο,με τις ιδιες υπογραφες που εχουμε,κοντευω να μας μπερδεψω,σε λιγο θα απανταω σε μενα!
Κι εγώ έτοιμος είμαι!!
Κάτι σαν τους roadrunners ένα πράγμα που είχε χαθεί η μπάλα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κι εγώ έτοιμος είμαι!!
Κάτι σαν τους roadrunners ένα πράγμα που είχε χαθεί η μπάλα...
Στο λιγότερο κρυφτό!
-
... και βεβαια ερημωμενη η Ν1 που αλλοτε(βλεπε 97 που ετρεχα π.χ. )τρεχανε περιπου 20-25 αυτοκινητα!!!!.....
Περι προοδου.....κολοκυθοπιτα και ποιος νεος να παρει και γιατι Ν1,την ωρα που κοστιζει το ιδιο με Ν2??Δεν νομίζω ότι στοιχίζει το ίδιο με Ν2
Πάντως θεωρώ ότι ιδιαίτερα να ξεκινήσεις Ν1 είναι από τα μεγαλύτερα σχολεία. 'Αν μπορείς να πας γρήγορα ένα αργό αυτόκίνητο, σίγουρα μετά μπορείς να οδηγήσεις οποιοδήποτε γρήγορο'.
Αυτοκίνητα όμως δεν υπάρχουν πολλά. Αποφάσισα να ξεκινήσω από το 2006 κανένα σπιντάκι (για χαβαλέ και αν επιτρέψει τελικά το budget μου) και έκανα αμάν να βρώ ένα καθαρό ραλλάκι!
-
To ζήτημα είναι και πόσα αυτοκίνητα έχουν αξιόλογη ομολογκασιον για Ν. Το MG ήταν πολύ καλή βάση, αλλά ...
Η Ν/1 δεν είχε ποτέ πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα, τα περισσότερα ήταν Peugeot. Κάποια Swift, κανα Polo ... Άν το πάμε μακρύτερα, ακόμα και τα Ν/3 έχουν ομολογκασιον για σουπερ Ν, ΠΟΛΥ ακριβότερα από το 'απλό' Ν.
Ό,τι γίνεται στη Ν/1 τώρα θα γίνει στη Ν/2 σε λίγα χρόνια ... -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Ό,τι γίνεται στη Ν/1 τώρα θα γίνει στη Ν/2 σε λίγα χρόνια ...Το οποιο κανει επιτακτικη την αναγκη για εθνικες ομολογκασιον
-
Tο 'προβλημα' για τα αλλα αυτοκινητα ηταν και ειναι οτι υπαρχει(υπηρχε) πολυ καλη βαση,ΠΕΖΩ 106 1.3,ΠΕΖΩ 205 1.3,SWIFT 1.3 ακομα και τα παλαιοτερα σιτροεν 1.3.
Δυστυχως κανενα αλλο μοντελο δεν πληρουσε τετοιες προδιαγραφες.
Οταν η Ν1 εγινε εως 1400 κυβικα,τοτε μπηκε το Πολο(και καποια αλλα μοντελα),αλλα και αυτο κατα περιπτωση ακολουθουσε.
Οσο περνανε τα χρονια τα αυτοκινητα βαραινουν,με αποτελεσμα τα καινουργια Ν1 με τις νορμαλ προδιαγραφες(κιβωτιο,σχεσεις,ελευθεριες μοτερ,κλπ),να ειναι σαφως πιο αργα σε απολυτες επιδοσεις(βλεπε MG,παρολο που εχει πολυ καλο σασι.)
Κοινως τα Ν1(νεα μοντελα) θα ειναι σαν να βλεπεις νορμαλ 1400αρια,ενω τοτε(τωρα?)τα πεζω,σουζουκι,ηταν τα πιο αργα,αγωνιστικα ομως,αυτοκινητα.
Ακομα και το νεο σουζουκι,μπουρουχιδης θα ειναι απο πλευρας επιδοσεων,αλλα για αυτον που θελει να παει Ν1 ειναι καλο.
Συγκρινοντας ομως αυτα,λεω οτι ο Νεος ,βλεποντας αρχικη τιμη σε συγχρονο Ν1 η λιγο παλιο η και ολοκαινουργιο Ν2,προτιμαει τη μεγαλυτερη ευχαριστηση που θα του προσφερει το 1600,απεναντι σε νωχελικα 1400αρια.Καταληγει ομως να ειναι ακριβουτσικο για διακρισεις,και στο τελος παρατηρουμε το φαινομενο της εξαφανισης της βασης των κατηγοριων,της Ν1......
Μελλον αγνωστο,αν και μου φαινεται οτι ξανατεινουμαι στο να ειναι οι αγωνες για τους πολυ λιγους(με ισως διαφορετικη οπτικη,απο οτι αυτο σημαινε παλια) -
Tο 'προβλημα' για τα αλλα αυτοκινητα ηταν και ειναι οτι υπαρχει(υπηρχε) πολυ καλη βαση,ΠΕΖΩ 106 1.3,ΠΕΖΩ 205 1.3,SWIFT 1.3 ακομα και τα παλαιοτερα σιτροεν 1.3.
Δυστυχως κανενα αλλο μοντελο δεν πληρουσε τετοιες προδιαγραφες.
Οταν η Ν1 εγινε εως 1400 κυβικα,τοτε μπηκε το Πολο(και καποια αλλα μοντελα),αλλα και αυτο κατα περιπτωση ακολουθουσε.
Οσο περνανε τα χρονια τα αυτοκινητα βαραινουν,με αποτελεσμα τα καινουργια Ν1 με τις νορμαλ προδιαγραφες(κιβωτιο,σχεσεις,ελευθεριες μοτερ,κλπ),να ειναι σαφως πιο αργα σε απολυτες επιδοσεις(βλεπε MG,παρολο που εχει πολυ καλο σασι.)
Κοινως τα Ν1(νεα μοντελα) θα ειναι σαν να βλεπεις νορμαλ 1400αρια,ενω τοτε(τωρα?)τα πεζω,σουζουκι,ηταν τα πιο αργα,αγωνιστικα ομως,αυτοκινητα.
Ακομα και το νεο σουζουκι,μπουρουχιδης θα ειναι απο πλευρας επιδοσεων,αλλα για αυτον που θελει να παει Ν1 ειναι καλο.
Συγκρινοντας ομως αυτα,λεω οτι ο Νεος ,βλεποντας αρχικη τιμη σε συγχρονο Ν1 η λιγο παλιο η και ολοκαινουργιο Ν2,προτιμαει τη μεγαλυτερη ευχαριστηση που θα του προσφερει το 1600,απεναντι σε νωχελικα 1400αρια.Καταληγει ομως να ειναι ακριβουτσικο για διακρισεις,και στο τελος παρατηρουμε το φαινομενο της εξαφανισης της βασης των κατηγοριων,της Ν1......
Μελλον αγνωστο,αν και μου φαινεται οτι ξανατεινουμαι στο να ειναι οι αγωνες για τους πολυ λιγους(με ισως διαφορετικη οπτικη,απο οτι αυτο σημαινε παλια)Ναι, σύμφωνοι. Μόνο που ο νέος αν είναι 'νέος' και στα χρήματα, δηλ. έχει λίγα, θα κοιτάξει εκεί που μπορεί να πάει και όχι εκεί που θα ήθελε ή εκεί που τα αυτοκίνητα γράφουν χρόνους. Το ζήτημα είναι ότι πολύ σωστά, λείπουν φτηνά και γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά αν το Clio 1.4 έχει ομολογκασιον (δεν ξέρω) δεν μπορεί να γίνει ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό ? Ή αν πάρει εθνική ομολογκασιον όπως είπε ο Κώστας ? Πρέπει να κοιτάζουμε τί καλύτερο μπορούμε να πάρουμε τώρα, τι να κάνουμε αν τα παλιότερα αυτοκίνητα ήταν από μαμά πιο γρήγορα ... Πχ τα Micra πάνε αέρα, ειδικά σε αγώνες που βολεύονται (όχι στις τέρμα ανηφόρες). Άσχημα είναι ?
Για να πάμε παρακάτω, καλό θα ήταν να μην περιμένουμε από την Peugeot άν θα βγάλει 107 με ομολογκασιον για Ν, αλλά να βρεθεί μια εταιρία ή έστω και ντιλερ (βλ. Aveo) που να ενδιαφερθεί και να προωθήσει ένα μοντέλο. Αλλά οι καιροί είναι χαλεποί, κυκλοφορούν πολλά μεταχειρισμένα σε ελκυστική τιμή και η μόδα είναι 'πολλά κυβικα+πολλά διαφορικά' ... Φαύλος κύκλος και δικαιολογημένα ...
Όλα αυτά που λέμε για νέους και Ν/1, Ν/2 κλπ εννοείται ότι αναφέρονται στην άσφαλτο, Το χώμα είναι αλλού.
-
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠ ΤΗΣ ΠΕΖΟ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ,ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ 20 ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ 50.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ 5??
ΤΙ ΝΑ ΠΩ... -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ό,τι γίνεται στη Ν/1 τώρα θα γίνει στη Ν/2 σε λίγα χρόνια ...
Το οποιο κανει επιτακτικη την αναγκη για εθνικες ομολογκασιον
Ετοιμάζονται
Ομως το πρόβλημα είναι αυτό που λέει ο Amaxopoulos: τα Ν/1 είναι πλέον αρκετά βαριά (~950 κιλά) λόγω κατασκευής, αστεριών στα EuroNCAP κτλ. κτλ. και άρα δύσκολα ανταγωνίζονται τα 106R 1.3 (~800 κιλά) και ας έχουν και 15-20 άλογα παραπάνω.
Αρα τι να πάρει ένας νέος ?
Σύγχρονο Ν/1 και να τρώει ξύλο από τα 106R 1.3 ? (ή να δώσει μια περιουσία για να το εξελίξει και να το κάνει ανταγωνιστικό ?)
106R 1.3 και να είναι αυτοκίνητο δεκαετίας και ταλαιπωρημένο (και λήγει και το δελτίο αναγνώρισής του το 2007 ? Ισως το 2008 να δούμε μια νέα φουρνιά από σύγχρονα Ν/1 )Με λίγα περισσότερα χρήματα παίρνει Ν/2 και έχει περισσότερο γκάζι, καλύτερο καθημερινό αυτοκίνητο και περισσότερα αγωνιστικά χρόνια μπροστά του.
Εν ολίγοις έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα της Ν/1 είναι ο συνδυασμός του ότι για τους παραπάνω λόγους δεν υπάρχουν νέα αυτοκίνητα στην κατηγορία συν το ό,τι τα ήδη υπάρχοντα επηρεάστηκαν από την αλλαγή των κανονισμών.
-
Αναφερομαι στο σχολιο του Matador:
O κυριος Λεγακις το ειχε πει,το προκυρηξε και εμενε τοτε μονο να δηλωσουν ενδιαφερον οι νεοι και ανησυχοι,δευτερο ετος και πολυ χρονος για να ωριμασει η σκεψη του καθε νεου η παλιου,που ελεγε οτι ηθελε αλλα δεν μπορουσε.Το συμπερασμα,'μα γιατι να παω στους 75 και να μην εχω 100','γιατι 100 και να μην εχω 120' και παει λεγοντας.........
Αυτο ειναι ενα απο τα ασχημα στην Ελλαδα,δεν προβαλονται οι αγωνες,ποσο μαλλον οι επιμερους κλασεις,cup,οποτε δυσκολα αναγνωριζονται καποιες επιδοσεις,γι' αυτο και ολοι προσπαθουν να δουν τι κανουν στη γενικη,γι' αυτο και δεν φτανουν(η ετσι νομιζουν) οι 75 ιπποι.......
Δυστυχως ηταν μαλλον εξαιρεση και αποτελσμα υπερβολικα καλης δουλειας η καλη πορεια του τροφεο τσικουεντσεντο στην Ελλαδα.....
Να παραθεσω εδω οτι στη Γαλλια,για να μην συμμετεχουν στον ανταγωνισμο της γενικης ,το clio cup τρεχει με νορμαλ λαστιχα pilot exalto!!!!(αν γινοταν στην Ελλαδα θα τα 'αντικαθιστουσαμε' παρανομως με πιρελλι και θα γραφαμε πανω τους michelin,κλασικα !)
"Κακές Γλώσσες"