-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Θα το κάνω έτσι μόνο και για πειραματισμό και μετά τα αλλάζω.Γνωρίζει κάποιος αν θα πρέπει να τα κάνω χιαστί ή όχι?
Αν εχουν φορά κυλισης δεν θα αλλαξεις πλευρα,τα μπροστα θα τα βαλεις πισω και οχι διαγωνια.Νομιζω οτι τα λαστιχα σου ειναι τετοιου τυπου.
-
Καποιος ελεγε οτι μπορεις να τα κανεις και μονο σου(τις αλλαγες). Προφανως εννουσε μαζι με τη ζαντα αλλαγη ολον τον τροχο δηλαδη και οχι να ξεζανταρεις μπροστα και να τα βαλεις πισω κτλ. Ειναι ομως καλο να αλλαζουμε τις ζαντες με μπρος-πισω;
-
Στην corolla μου δεν παίζει πρόβλημα (τώρα που έχω ίσιες ζάντες) Στη Ferrari μου όμως που πήγα να βάλω τα πίσω μπροστά βρίσκει
-
Απλα βγαζεις την μπροστα ζαντα με το λαστιχο και την βαζεις πισω.Αν δεν ειναι πολυ στραβες (λουκουμαδες ) δεν εχεις προβλημα.
Τωρα ο συνονοματος με την Φερραρι καλα να παθει.Ολο οικονομια θελει να κανει -
Τί είναι αυτή η φορά κύλισης? Βασικά είχα την εντύπωση πως όλα τα ελαστικά έχουν φορά κύλισης...
Για να μην κάνω καμία χαζομάρα τα ελαστικά μου είναι αυτά:http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Goodyear&tiremodel=Eagle+F1+GS-D3
Τα βάζω διαγώνια ή όχι? -
Τί είναι αυτή η φορά κύλισης? Βασικά είχα την εντύπωση πως όλα τα ελαστικά έχουν φορά κύλισης...
Για να μην κάνω καμία χαζομάρα τα ελαστικά μου είναι αυτά:http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Goodyear&tiremodel=Eagle+F1+GS-D3
Τα βάζω διαγώνια ή όχι?Φυσικά τα F1 έχουν φορά κύλισης , στο πλάι θα έχουν και ένα βελάκι που θα γράφει Rotation για να μην τοποθετηθούν ανάποδα.
edit: ΔΕΝ μπαίνουν διαγώνια
-
Τα βάζω διαγώνια ή όχι?Φορα κυλισης ειναι οτι το λαστιχο μπαινει μονο με μια κατευθυνση.Φαντασου στα δικα σου να κοιτα το νυχι αναποδα(προς τα πισω) αντι για μπροστα.Στα πλαινα εχουν ενα βελακι που δειχνει πως πρεπει να κυλα το λαστιχο.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Τα βάζω διαγώνια ή όχι?Φυσικά τα F1 έχουν φορά κύλισης , στο πλάι θα έχουν και ένα βελάκι που θα γράφει Rotation για να μην τοποθετηθούν ανάποδα.
εκτός αν ξεζαντάρεις
πολλή φασαρία για λίγο κέρδος βέβαια... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
εκτός αν ξεζαντάρεις
πολλή φασαρία για λίγο κέρδος βέβαια...Τα ασσύμετρα δεν μπαίνουν διαφορετικά ..... υπάρχουν αριστερά και δεξιά ελαστικά μόνο.
-
ΟΚ κατανοητόν!
Για την ιστορία τώρα, υπάρχει περιπτωση τελικά τα ελαστικά να πρέπει να μπουν διαγώνια?
-
ΟΚ κατανοητόν!Για την ιστορία τώρα, υπάρχει περιπτωση τελικά τα ελαστικά να πρέπει να μπουν διαγώνια?
edit: **ΔΕΝ μπαίνουν διαγώνια **
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Τα ασσύμετρα δεν μπαίνουν διαφορετικά ..... υπάρχουν αριστερά και δεξιά ελαστικά μόνο.
Γι'αυτο χω μια ερωτηση. Εστω οτι εχουμε ενα ασυμετρο λαστιχο που εχει πχ το δεξι ενα μεγαλο αυλακι στην εξωτερικη μερια το αριστερο θα εχει κι αυτο ενα μεγαλο αυλακι στην εξωτερικη ή θα το εχει στην εσωτερικη για να ειναι ιδια; Και επειδη σαν λογικος ανθρωπος απαντω οτι θα το εχει στην εξωτερικη αρα υπαρχουν δεξια και αριστερα λαστιχα τοτε γιατι πολλες φορες βλεπω στο δρομο αυτοκινητα με ασυμετρα λαστιχα και ειναι ιδια και τα 4;;;;;; Μηπως οι λαστιχαδες βαζουν και τα 4 ιδια αν δεν εχουν 2+2;;;;
-
@Bill33: Δεν μιλάω για τα δικά μου. Γενικά ρωτάω αν υπάρχει κατηγορία ελαστικών που να πρέπει να τοποθετηθούν κατά την αλλαγή μπρος-πίσω διαγώνια.
-
Υπάρχουν τα εξής λάστιχα:
**Κατευθυντικά **(με ορισμένη φορά κύλισης): Σαν τα δικά σου! Αυτά τα λάστιχα έχουν συγκεκριμένη φορά κύλισης και μπαίνουν σε όλες τις πλευρές του αυτοκινήτου. Έχουν συμμετρία στο σκάλισμα ως προς τον διαμήκη άξονα. Απλά για να φέρεις κάποιο δεξιά αριστερά πρέπει να ξεζαντάρεις.
Ασύμμετρα: Δεν έχουν συμμετρία ως προς τον διαμήκη άξονα (διαφορετικό δεξί από αριστερό τμήμα του πέλματος). Συνήθως δεν έχουν συγκεκριμένη φορά κύλισης, αλλά έχουν εξωτερική και εσωτερική πλευρά. Αν θέλεις να φέρεις λάστιχο από αριστερά στα δεξιά, δεν χρειάζεται να ξεζαντάρεις. Σε αυτά, τα σκαλίσματα 'κοιτάνε' ανάποδα στα λάστιχα που βάζεις δεξιά και σε αυτά που βάζεις αριστερά.
Υπάρχουν και ελάχιστα **ασύμμετρα **που είναι και κατευθυντικά. Σε αυτά υπάρχουν λάστιχα που μπαίνουν μόνο αριστερά και λάστιχα που μπαίνουν μόνο δεξιά. Σε αυτά δεν μπορείς να τοποθετήσεις ένα 'αριστερό' λάστιχο στα δεξιά. Ούτε αν ξεζαντάρεις.
-
Γενικα αν ενα λαστιχο εχει 'πατησει' δεν ειναι σωστο να τα κανεις 'χιαστη' γιατι εχει ηδη παρει τις 'γωνιες' του και δεν θα παταει σωστα στο δρομο,κατα συνεπεια,μπορει πλεον να δειχνει λιγοτερο φθαρμενο εξωτερικα,αλλα δεν θα συμπεριφερεται σωστα.Μπρος-πισω τα κανεις κατα βουληση,αρκει να μην ειναι εντυπωσιακη η διαφορα στη φθορα των μπροστα με των πισω ελαστικων.Ευθυγραμμιση ΔΕΝ χρειαζεται.Ουτε ζυγισμα.
-
OK κατατοπιστικότατοι!
Συνεπώς δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα αλλαγής ελαστικών χιαστή.
-
Προσοχη οταν σας τοποθετουν τα λαστιχα.Δεν ξερετε ποσα αμαξια κυκλοφορουν με αναποδα τοποθετημενα λαστιχα.Exalto I που τα νυχια κοιταζουν αναποδα,Re720 στο ιδιο σχεδιο......
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προσοχη οταν σας τοποθετουν τα λαστιχα.Δεν ξερετε ποσα αμαξια κυκλοφορουν με αναποδα τοποθετημενα λαστιχα.Exalto I που τα νυχια κοιταζουν αναποδα,Re720 στο ιδιο σχεδιο......Παλιώτερα ήταν πολύ συνηθισμένο τό φαινόμενο.
Τελευταία νομίζω ότι έχει εκλείψει. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Προσοχη οταν σας τοποθετουν τα λαστιχα.Δεν ξερετε ποσα αμαξια κυκλοφορουν με αναποδα τοποθετημενα λαστιχα.Exalto I που τα νυχια κοιταζουν αναποδα,Re720 στο ιδιο σχεδιο......
Παλιώτερα ήταν πολύ συνηθισμένο τό φαινόμενο.
Τελευταία νομίζω ότι έχει εκλείψει.Ακόμα και σε διαφήμιση του Accord μπορείς να το δείς αυτό!
Άντε μετά να τους εμπιστευτείς! -
Η αλήθεια είναι ότι τό έχω δεί καί σέ άλλες δύο διαφημίσεις Γιάννη,πράγμα πού μού προκαλεί τό ενδιαφέρον.
Μήπως υπάρχει τέτοιος σκοπός στά μυαλά τών διαφημιστών;
Αλλαγή εμπρός ελαστικών με πίσω.