-
Ο χρήστης dimitris_v έγραψε:
Για σενα ακομα καλυτερα!!Ασχετο, ειναι η ιδεα μου ή καθε φορα που ανεβαινω στα μερη σας υπαρχουν και περισσοτερα ορια στις autobahns (120); Γραφουν κανενα; γιατι βλεπω πολλους και πανε αερα πατερα ασχετα με τα ορια, ή απλα αυτοι ειναι οι ελληνες;
Τα όρια αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους όντως, αλλά πολύ σπάνια ακόμα και κυρίως κοντά σε περιοχές με έργα στους δρόμους.
Αυτοί που τα αγνοούν είναι είτε κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν σταθερές κάμερες (φορητές όμως??) και τρέχουν πάνω από το όριο αυτό, είτε πλούσιοι που αδιαφορούν για το κόστος των κλήσεων....
Έλα να μαζεύουμε παρουσίες.....
-
Καλησπέρα,
Πριν λίγη ώρα γύρισα από τη σημερινή απίστευτη εκδρομή στην πίστα, για άλλη μια φορά.
Η διαδρομή ιδανική έως να φτάσουμε, εκτός από τον μ@λ@κα με το παλιό Mini που νόμιζε πως είχε Ferrari ή 4κίνητο Subaru και στην κατάβαση - ερχόμενος από την πίστα - βγήκε σε δεξιά στροφή προς το μέρος μου (ήμουν αριστερά του και ανέβαινα) και ευτυχώς που είχε δεξιά μου χώρο και το έβγαλα εκεί......ο δρόμος βρεγμένος και πήγαινα με 50Km/h, εάν δε σταματούσε πιο κάτω θα τον πλάκωνα τον μ@λ@κοπίτουρα!
Η άφιξη συνοδεύτηκε από τους ξαφνικούς βρυχηθμούς μιας GT3 RS που ετοιμαζόταν να μπει στο ring, τι θόρυβος ήταν αυτός.... Κόσμος και πάλι κόσμος, ο καιρός συννεφιασμένος αλλά είχε πολύ κόσμο, από Βουλγαρία έως Νορβηγία, με την Αγγλία & την Ολλανδία να έχουν τα πρωτεία (μετά τους Γερμανούς βέβαια).....και κάπου εκεί κι εγώ....
Πρώτα καφεδάκι στην καφετέρια, γεμίζεις την κάρτα με ευρώπουλα και απολαμβάνεις τον cappuccino σου κοιτώντας τα οχήματα στα πάρκινγκ (και όχι τις σερβιτόρες).
Ακολούθησε η περιήγηση στα πάρκινγκ όπου τραβήχτηκαν φωτό και video από τα αυτ/τα που ήταν εκεί, όπου μπορούσες να δεις πολλές Ε46 Μ3 (πάνω από 10), 2-3 Ferrari (ένας με Βουλγαρικές πινακίδες μάλιστα), Nissan GTR, BMW Z4 3.5i, Dodge Caliber SRT (6.1l HEMI), Honda Type R, Caterham Super 7, τα πασίγνωστα άσπρα BMW M5 RingTaxi....τι να πρωτοθυμηθώ...
Αν και απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και οι φωτογραφίες στην πίστα, έβαλα - όπως και άλλοι το κάνουν φυσικά - την κάμερα μέσα, χρέη cameraman εκτελούσε ο ίδιος και πάλι φίλος μου (που έβγαζε τις φωτό την προηγούμενη φορά), ο οποίος τράβηξε όλη τη διαδρομή σε video το οποίο θα επεξεργαστώ τώρα και αργότερα θα δοκιμάσω να το ανεβάσω στο Youtube (πρωτάρης).
Όλη η διαδρομή στην πίστα έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση, όπως μου αρέσει κιόλας.....η υδρολίσθηση συνεχής και τα γλιστρήματα με τα 4 πολλά (ακούγονται οι ήχοι στο video), το δε ESP δούλευε υπερωρίες ειδικά στις εξόδους των στροφών.....οφείλω να ομολογήσω πως το diesel σε συνθήκες βροχής αποδίδει πολύ ομαλά τη δύναμη-ροπή....
Οι περισσότεροι που περίμεναν να μπουν δεν το έκαναν όταν άρχισε να βρέχει, φοβόντουσαν το βρεγμένο οδόστρωμα, εγώ τότε ήθελα να μπω για να δω στη βροχή πως πάει......και πάει πολύ καλά!
Στη διαδρομή προσπέρασα ένα Renault Megane (άγνωστο κυβισμό αλλά πήγαινε καλά) και λίγο πιο κάτω με προσπέρασαν ένα VW Golf R32, 1 Porsche Carrera και 1 Αudi A6 3.0 TDi.......στο τέλος άφησα κι ένα 'λαχανιασμένο' Ε46 αγνώστων λοιπών στοιχείων να με περάσει, πρέπει να ήταν το πολύ 2λιτρο, δεν είχε δύναμη πολύ.
Το μοτέρ είχε συνεχώς λειτουργία στο μέγιστο της ροπής του και από ταχύτητες χρησιμοποιούσα 3η & 4η κατά κόρον, με την 5η σπάνια (2 φορές νομίζω) και την 6η μόνο στην τελευταία ευθεία του τερματισμού όπου έπιασα τα 185Km/h οπότε και άρχιζα να φρενάρω νωρίς ....
Υπενθυμίζω πως ΟΛΗ η διαδρομή έγινε υπό καταρρακτώδη & συνεχή βροχή, άριστο περιβάλλον (είμαι λάτρης οδήγησης σε βροχή) για μένα. Έβλεπα δε την Porsche μπροστά μου να κόβει σημαντικά ταχύτητα στις στροφές, σε σημείο που νόμιζες πως θα την περάσω στην επόμενη.....αλλά στις ευθείες ή καμπές πήγαινε αέρα φυσικά, ώσπου χάθηκε μετά από λίγο.....αλλά πρόλαβα και είδα το Αudi A6 3.0 TDi να τον προσπερνάει σε στροφή.....ιεροσυλία!!
Έξοδος από την πίστα και παρκάρισμα, ρελαντί για κανα 2-3 λεπτά και σβήσιμο. Έλεγχος ελαστικών και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, δεν νομίζω να είχαν φθορές διότι γλιστρούσαν στο βρεγμένο οδόστρωμα, θα τα μετρήσω αύριο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το ότι έφευγε με τα 4 το αμάξι στις στροφές - όταν το πίεζα - και λίγα παιχνιδάκια έκανε όταν το σανίδωνα στις εξόδους των στροφών αλλά το ESP ήταν πανταχού παρόν και τα έκοβε όλα (εάν το είχα βγάλει εκτός λειτουργίας, ακόμα θα γύριζε εκεί).
Όντας κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια, ανεβήκαμε ξανά στο cafe για την ανάπαυση του πολεμιστή με ένα Extra King Burger (339gr) Menu!! Καφεδάκι έπειτα και επίσκεψη στο Souvenir Shop, όπου αγοράστηκε καπελάκι και αυτοκόλλητο - το οποίο ήδη μπήκε στο αμάξι.
Αποχαιρετισμός στην πίστα με μια αναμνηστική φωτό και μετά αναχώρηση για το σπίτι, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για άλλη μια φορά.....
Λεπτομέρειες της κίνησης στην πίστα ήταν το ότι έκανα το γύρο σε 13+ λεπτά, ο Μ.Ο ταχύτητας ήταν 66,6Km/h και η κατανάλωση ήταν 9,6 l/100Km......
ΥΓ: Όλα τα παραπάνω ελπίζω να μπορέσω να τα ανεβάσω σε video στο Youtube.....
-
................... ζηλεύω
αλλά
που τουλάχιστον μας τα γράφεις .
-
Καλημέρα,
Θα αργήσει το video λιγάκι διότι η @>
-
Σε τι μορφή είναι γραμμένο το βίντεο;
Θυμάμαι σε μια παλιά Panasonic που έγραφε σε mini-DV και ο μόνος τρόπος που βρήκα να το περάσω στον υπολογιστή ήταν βάζοντας την να παίζει realtime (συνδεδεμένη με mini USB καλώδιο) και κάνοντας capture από πρόγραμμα Η/Υ...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σε τι μορφή είναι γραμμένο το βίντεο;Θυμάμαι σε μια παλιά Panasonic που έγραφε σε mini-DV και ο μόνος τρόπος που βρήκα να το περάσω στον υπολογιστή ήταν βάζοντας την να παίζει realtime (συνδεδεμένη με mini USB καλώδιο) και κάνοντας capture από πρόγραμμα Η/Υ...
Εχω το ιδιο προβλημα με την panasonic αλλα θυμαμαι οτι μας εδεινε ενα προγραμμα που μπορουσαμε να κατευασουμε σε AVI αρχειο... αλλα το δικο της προγραμμα ηλεγχε την καμερα στο σταματα ξεκινα.... δυτυχως δεν βρισκω το CD αυτο που την συνοδευε.... μεσα στο σπιτι..... που αλλου μπορω να ψαξω για να το κατεβασω???
-
Τι να σου πω...και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα (η κάμερα δεν ήταν δική μου). Έψαξα για το πρόγραμμα της Panasonic αλλά δεν βρήκα άκρη...μάλλον δεν κυκλοφορεί στο net αλλά δίνεται μόνο με την αγορά της κάμερας..
Εγώ έκανα capture με το Corel Video Studio.
Αν θες πες μου το μοντέλο της κάμερας σου να ρίξω μια ματιά μπας και βρω κάτι
ΥΓ. για το
-
Σε τι μορφή είναι γραμμένο το βίντεο;Θυμάμαι σε μια παλιά Panasonic που έγραφε σε mini-DV και ο μόνος τρόπος που βρήκα να το περάσω στον υπολογιστή ήταν βάζοντας την να παίζει realtime (συνδεδεμένη με mini USB καλώδιο) και κάνοντας capture από πρόγραμμα Η/Υ...
Είναι καινούργια η κάμερα, το βιντεο είναι σε μορφή .vro και έχει 3 αρχεία το DVD-RW (.vro , .bup , .ifo) ......δοκίμασα να μετατρέψω το αρχείο .vro σε .avi αλλά έχει πρόβλημα σε μερικές σκηνές (δεν ακολουθεί ο ήχος την εικόνα, κολλάει σε άλλες σκηνές αλλά ο ήχος παίζει κανονικά)
-
Με τι πρόγραμμα έκανες τη μετατροπή; Ή απλώς μετονόμασες το extension;
Έψαξα λίγο, βρήκα αρκετά προγράμματα για τέτοια μετατροπή, αλλά τα περισσότερα δεν είναι free.
Πάντα βέβαια υπάρχει μια κάποια λύση γι αυτό το πρόβλημα Λεπτομέρειες με PM
-
Καλησπέρα,
έτοιμο το βίντεο, όμως είναι πάνω από 10' και δεν ανεβαίνει στο Youtube, πρέπει να το κόψω στα 2 λοιπόν.....(είναι και συνολικά 600ΜΒ )
@ArrowsF1: Ευχαριστώ για τις λύσεις, έκαναν δουλειά τελικά!!
-
600mb? Γιατί τόσα πολλά? Σε τι μορφή το έσωσες και με ποιό πρόγραμμα? Εγώ έχω video 10 λεπτών σε HD και είναι γύρω στα 260 MB.
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
600mb? Γιατί τόσα πολλά? Σε τι μορφή το έσωσες και με ποιό πρόγραμμα? Εγώ έχω video 10 λεπτών σε HD και είναι γύρω στα 260 MB.Είναι 16' και το έχει σε μορφή .mpg .......δεν ξέρω πολλά από αυτά τα ρημάδια, πως το κάνω μικρότερο μέγεθος?
-
Ελαττώνεις ανάλυση, συμπίεση, frames ανά δευτερόλεπτο και πολλά άλλα.
-
Μάλλον εννοείς bitrate (σε kbps) αντί για framerate...η ελάττωση του framerate μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα αποτελέσματα
@PuntoLord: Αν το .mpg που έκανες είναι ήδη υψηλής ποιότητας, μπορείς να δοκιμάσεις να ξανασυμπιέσεις αυτό το ίδιο το .mpg με χαμηλότερες παραμέτρους ή σε άλλο πρότυπο (π.χ. DivX/Xvid avi). Αλλιώς δοκιμάζεις ξανά να μετατρέψεις το αρχικό .vro με χαμηλότερες παραμέτρους.
Πάντως...για 16 λεπτά αν η ανάλυσή σου είναι υψηλή, δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημο, οπότε ίσως απλά το μόνο που μένει είναι να το διασπάσεις χρονικά σε 2 κομμάτια χωρίς να ανησυχήσεις για τίποτα άλλο. Εγώ για 15,5 λεπτά συμπιεσμένο ΗD video σε ανάλυση 1920x1080 χρειάζομαι 710 ΜΒ..
-
Μάλλον εννοείς bitrate (σε kbps) αντί για framerate...η ελάττωση του framerate μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα αποτελέσματα@PuntoLord: Αν το .mpg που έκανες είναι ήδη υψηλής ποιότητας, μπορείς να δοκιμάσεις να ξανασυμπιέσεις αυτό το ίδιο το .mpg με χαμηλότερες παραμέτρους ή σε άλλο πρότυπο (π.χ. DivX/Xvid avi). Αλλιώς δοκιμάζεις ξανά να μετατρέψεις το αρχικό .vro με χαμηλότερες παραμέτρους.
Πάντως...για 16 λεπτά αν η ανάλυσή σου είναι υψηλή, δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημο, οπότε ίσως απλά το μόνο που μένει είναι να το διασπάσεις χρονικά σε 2 κομμάτια χωρίς να ανησυχήσεις για τίποτα άλλο. Εγώ για 15,5 λεπτά συμπιεσμένο ΗD video σε ανάλυση 1920x1080 χρειάζομαι 710 ΜΒ..
Ευχαριστώ, μάλλον θα το κόψω στα 2 και θα το ανεβάσω μετά.....από 8' έκαστο ανεβαίνει στο Youtube και περιορισμός μεγέθους 2GB νομίζω...
-
Μάλλον εννοείς bitrate (σε kbps) αντί για framerate...η ελάττωση του framerate μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα αποτελέσματαΕκεί που λέω συμπίεση εννοώ το bitrate και το είδος κωδικοποίησης. Σαν frame εννοώ αυτό που λές κι εσύ. Όντως μπορείς να παίξεις τόσο καλά με τα προηγούμενα (διαστάσεις, bitrate, κωδικοποίηση) που καλύτερα να μην το πειράξεις αυτό.
-
-
Μπράβο , απλά και μόνο για το κέφι σου .
Να σε καλά να το ξανακάνεις. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Επιτέλους κατάφερα και ανέβασα στο YouΤube τα 2 video από την βόλτα στην πίστα του Nürburgring (Nordschleife) με το αμάξι μου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτ 2009.
Λεπτομέρειες στην περιγραφή των video (Part 1 & Part2)......
Πραγματικα σε ζηλευω τοσο μα τοσο πολυ!Αν και δεν εχω δει ακομα μεχρι το τελος τα βιντεο γιατι δε το εστρωσες λιγο σε καμια στροφη?Το ειδες και θετικα που δε φθειρονται τα λαστια! Θελω να παω να τρεξω και εγω.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Μπράβο , απλά και μόνο για το κέφι σου .
Να σε καλά να το ξανακάνεις.Ευχαριστώ, ήταν για την εμπειρία κυρίως και για το κέφι όπως ακριβώς είπες.....δεν θα έχω δυνατότητα - δυστυχώς - να το επαναλάβω*****, αρκεί που πήγα 3 φορές (επί 2 γύρους έκαστη φορά).....
ΥΓ*****: Διανύω την τελευταία μέρα εδώ στη Γερμανία δυστυχώς, αύριο επιστροφή Ελλάδα μόνιμα.
Πραγματικα σε ζηλευω τοσο μα τοσο πολυ!Αν και δεν εχω δει ακομα μεχρι το τελος τα βιντεο γιατι δε το εστρωσες λιγο σε καμια στροφη?Το ειδες και θετικα που δε φθειρονται τα λαστια! Θελω να παω να τρεξω και εγω.
Εάν το αποφασίσεις δεν είναι τίποτα να το κάνεις, όρεξη για ταξιδάκι να έχεις.....
Το όλο project είχε ως σκοπό την οδηγική ευχαρίστηση και την απόκτηση εμπειρίας και όχι την πίεση του αυτ/του (οικογενειακό, ιδιοκτησίας μου) έως τα όριά του, εξάλλου έβρεχε όπως βλέπεις. Εάν είχα άλλο αμάξι και δεν με ένοιαζε, τότε θα το πήγαινα σαφώς πιο επιθετικά....
Nuerburgring!