-
Γιώργο...θέλω και εγώωωωωωωωωωωωω Τραυματική εμπειρία έτσι?
Όσο για τα coltάκια αναμένεται καυτός χειμώνας με τα τουρμπισμένα και....μή να χτυπάνε κόκκινα σε κάθε μας συνάντηση και όχι μόνο
-
Γιώργος..καλά το έθεσες το θέμα περί turbo timer!!!Είναι απαραίτητο και πρέπει να μπει!Σκεφτόμουν λύση τύπου συναγερμού που να έχει τέτοιο σύστημα (ELSER κτλ), που ταυτόχρονα μπορεί και ειδοποιεί σε απόσταση 1km τον ιδιοκτήτη για το αν παραβιάζεται το όχημα.Κομμάτι ακριβός όμως...θα κοιτάξω και για ξεχωριστό σύστημα turbo timer να δω τι παίζει με τιμές.
-
Και μιας και είχε γίνει λόγος για την όπισθεν...(καμιά φορά που ακούγεται κάπως δηλαδή!) Οι απανταχού έχοντες όχημα ας δοκιμάσουν πριν την όπισθεν να βάλουν την πρώτη και μετά όπισθεν!Κάπου διάβασα οτι αλληλοσυνδέονται και ίσως κουμπώνει καλύτερα!Δοκιμάστε και ενημερώστε!!
-
Den prolava xthes re gmt...
-
Ο χρήστης controlas έγραψε:
Και μιας και είχε γίνει λόγος για την όπισθεν...(καμιά φορά που ακούγεται κάπως δηλαδή!) Οι απανταχού έχοντες όχημα ας δοκιμάσουν πριν την όπισθεν να βάλουν την πρώτη και μετά όπισθεν!Κάπου διάβασα οτι αλληλοσυνδέονται και ίσως κουμπώνει καλύτερα!Δοκιμάστε και ενημερώστε!!swstos
ayto symvainei giati to CZT και ta alla colt (kai ta evo) foroun kivwtia X-track poly anthektika -
Ο χρήστης Und3R έγραψε:
Για αύρο μάλλον πολύ δύσκολο να έρθω μιας και θα είμα πολύ μακριά...
Αλλα ΄που θα πάει...Έχω όμως και καλά νέα:
- Ψήνεται σε συνεργασία με Έλληνα βελτιωτη πακέτο βελτίωσης bolt on (και off για εγγύηση ) για 200 PS περίπου....
- To πακέτο Ralliart που έχει το δικό μου δεν θα παραχθει αλλά θα είναι διαθέσιμο σε κομμάτια....
Αν δεν βαριέσαι μπορείς να μας γράψεις από τι αποτελείται το kit της Ralliart?
Opvs eixa pei kai ston xrhsto-toutouni to amaxi htan demo pro-paragwghs: dld ena CZT pou phge apo th ralliart gia ntoping...
alla vghke akrivoutsiko opote o kathenas tha mporei na epilegei kapoia pragmata gia to amaxi toy xexwristaExei ta exhs:
allh pol. exagwghs
allh tourbina-down pipe
ecu
anarthsh ralliart (me ta alathria poy dinei)
exatmish
takakia mpros piswalla exei to mama filtro!?!
kai den tha yparxei telika ara einai uniue to car mou xe,xe -
Ο χρήστης digilef έγραψε:
- Ψήνεται σε συνεργασία με Έλληνα βελτιωτη πακέτο βελτίωσης bolt on ( και off για εγγύηση ) για 200 PS περίπου....
- To πακέτο Ralliart που έχει το δικό μου δεν θα παραχθει αλλά θα είναι διαθέσιμο σε κομμάτια....
Ε κάντε τίποτα και για εμάς τα φτωχά 1300 άρια
ola tha ginoun apla oloi koitoun to gymnasmeno aderfaki prwta..
giati den xekinas me mia exatmish? -
Ο χρήστης sotiropoulosp έγραψε:
- Ψήνεται σε συνεργασία με Έλληνα βελτιωτη πακέτο βελτίωσης bolt on (και off για εγγύηση ) για 200 PS περίπου....
Αν δεν βαριέσαι μπορείς να μας γράψεις από τι αποτελείται το kit της Ralliart?
Opvs eixa pei kai ston xrhsto-toutouni to amaxi htan demo pro-paragwghs: dld ena CZT pou phge apo th ralliart gia ntoping...
alla vghke akrivoutsiko opote o kathenas tha mporei na epilegei kapoia pragmata gia to amaxi toy xexwristaExei ta exhs:
allh pol. exagwghs
allh tourbina-down pipe
ecu
anarthsh ralliart (me ta alathria poy dinei)
exatmish
takakia mpros piswalla exei to mama filtro!?!
kai den tha yparxei telika ara einai uniue to car mou xe,xe0-100 km/h τι χρόνους πετυχαίνεις?to antispin δε σε κόβει,γιατί από ότι ξέρω λειτουργεί μέχρι τα 50 km/h.Ή στα πλαίσια αλλαγής ecu ρυθμίστηκε και αυτό?
-
ws pros to ecu mallon reflash egine gia gia fuel kai boost alla kai pali poly prosektika 0.6 mexri tis 5600 kai 0.3-0.2-0.1 apo ekei mexri kofti
den eimai pantws sigouros -
Ερώτηση στους έχοντες συναγερμό META...ποιό μοντέλο σας έχουν τοποθετήσει?
-
Να ρωτήσω και εγω με την σειρά μου, μιάς και δέν έχω παραλάβει ακόμα το δικό μου czt.
Τι δυνατότητες εχει το αυτοκίνητό μας σε στροφές?
Το ESP σας έχει απασχολήσει καθόλου?
Ο πίσω άξονας είναι πραγματικά νευρικός? και άν ναί μπορεί να 'χρησημοποιηθεί' η νευρικότητά του για να στρίψει καλύτερα?
Σε κλειστά δεξιά-αριστερά κομμάτια υπάρχει αστάθεια?
TnX
-
Ο χρήστης controlas έγραψε:
Ερώτηση στους έχοντες συναγερμό META...ποιό μοντέλο σας έχουν τοποθετήσει?Είναι ακριβώς αυτός Αλέξανδρε http://www.metasystem.co.uk/index.php/msy_eng_en/content/view/full/210
-
Ο χρήστης sotiropoulosp έγραψε:
- Ψήνεται σε συνεργασία με Έλληνα βελτιωτη πακέτο βελτίωσης bolt on ( και off για εγγύηση ) για 200 PS περίπου....
Ε κάντε τίποτα και για εμάς τα φτωχά 1300 άρια
ola tha ginoun apla oloi koitoun to gymnasmeno aderfaki prwta..
giati den xekinas me mia exatmish?Σύντομα αναμένεται να το αποπληρώσω οπότε ξεφορτώνοντας την δόση κάτι θα γίνει αρκεί βέβαια να μην με βγάζει εκτός εγγύησης!
-
Για δείτε και αυτό http://www.mitsubishi-4wd-club.nl/mits4wdnieuws15.htm
-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Ερώτηση στους έχοντες συναγερμό META...ποιό μοντέλο σας έχουν τοποθετήσει?
Είναι ακριβώς αυτός Αλέξανδρε http://www.metasystem.co.uk/index.php/msy_eng_en/content/view/full/210
Οπότε είναι ο HPA 3.5 ! thnx Λευτέρη!!
-
Και η μετάφραση του απο τα Γερμανικα.
Τhe car has prepared especially as a rally car. Thanks to an adaptation of engine management the CZT provide rally 133kW/180 hp. now the colt obtain a top speed of 220 km/h and drive in six seconden of 0 to 100 km/h.
Also the colt CZT rally has equipped with all required security aspects which belong to a rally car. Thus is the car provide with exclusive for the colt role cage developed and inserted, rally bump silencing devices with Proflex, an intercom installation, 6-puntsgordels, tank Len and a fire extinguishing systems and handblusser.
180 hp
Αργό είναι -
Turbo timer το θεωρώ μία από τις προτεραιότητές μου αφού το στρώσω (και αφού το παραλάβω ). Μου αρέσουν πολύ της HKS και της Blitz. Της HKS ειδικά που έχει αυτή τη μαγκιά που set-άρεις τις στροφές που θέλεις να αλλάξεις ταχύτητα και όταν τις φτάσεις αλλάζει το display χρώμα και κάνει ενα blip(!!!) είναι πολύ καύ......(ahem, σεβασμός, πιπέρι στο στόμα!!!).
http://www.hksusa.com/products/?id=845
http://www.blitz-uk.co.uk/2003/electronics.htmlControla εσύ τοποθετείς turbo timers;;;;; Τι πρέπει να προσέξει κανείς;;; Ένα πράγμα που ξέρω είναι ότι αν δεν προσέξεις χτυπάει ο συναγερμός!!!!
Σήμερα το πρωί που λέτε 07:40 περίπου είμουνα στο ρεύμα της Βουλιαγμένης προς Αθήνα μετά τη βούτα (όχι, δεν γύριζα απο διασκέδαση, για δουλειά πήγαινα!), και πααααααπ!!!! βλέπω ένα κόκκινο CZT να πηγαίνει χαλαρά........Ωπ, εδώ είμαστε λέω, να'την η κούκλα!!!!! Κλασσικά εγώ το χαζεύο λίγο από πίσω και μετά παώ από την μεριά του οδηγού μπας και πιάσω καμμιά κουβέντα (ξέρεις, είμαστε μια παρέα, θέλουμε να συγκεντρωθούμε να ανοίξουμε ενα club και τέτοια....)..............πάω λοιπόν δίπλα και τι να δώ........ένας τύπος χαλαρά πανω από 60 χρονών........είχε και έναν νεαρό δίπλα του αλλά κόλλησα, τι να του πώ τώρα;;;;Τι έγινε λέω μπάς και οδηγάει ο Saracakis Colt;;;;;; Τέλως πάντων, το CZT έστριψε στην Αλίμου και εγω συνέχισα ευθεία.........Στροφή τώρα 3ης Σεπτεμβρίου για Πατησίων πετυχαίνω ασημί πεντάπορτο παρακαλώ Colt και ο τύπος το εσκιζε!!!!!! Μπουκωμένος μπαίνει στην Πατησίων προσπερνάει χωρίς flash και τέτοια, περνάει κόκκινα και χώνεται στην Αλεξάνδρας.............Τί έγινε ρε παιδιά λέω;;;;;;;;; Κάτι πάει στραβά, αντιστράφηκαν οι ρόλοι ή μήπως επειδή δεν έχω πιεί καφέ ακόμη..........
FableD πότε παραλαμβάνεις το τερατάκι σου;;;;;
-
Ο χρήστης DurinVIII έγραψε:
Turbo timer το θεωρώ μία από τις προτεραιότητές μου αφού το στρώσω (και αφού το παραλάβω ). Μου αρέσουν πολύ της HKS και της Blitz. Της HKS ειδικά που έχει αυτή τη μαγκιά που set-άρεις τις στροφές που θέλεις να αλλάξεις ταχύτητα και όταν τις φτάσεις αλλάζει το display χρώμα και κάνει ενα blip(!!!) είναι πολύ καύ......(ahem, σεβασμός, πιπέρι στο στόμα!!!).http://www.hksusa.com/products/?id=845
http://www.blitz-uk.co.uk/2003/electronics.htmlControla εσύ τοποθετείς turbo timers;;;;; Τι πρέπει να προσέξει κανείς;;; Ένα πράγμα που ξέρω είναι ότι αν δεν προσέξεις χτυπάει ο συναγερμός!!!!
Σήμερα το πρωί που λέτε 07:40 περίπου είμουνα στο ρεύμα της Βουλιαγμένης προς Αθήνα μετά τη βούτα (όχι, δεν γύριζα απο διασκέδαση, για δουλειά πήγαινα!), και πααααααπ!!!! βλέπω ένα κόκκινο CZT να πηγαίνει χαλαρά........Ωπ, εδώ είμαστε λέω, να'την η κούκλα!!!!! Κλασσικά εγώ το χαζεύο λίγο από πίσω και μετά παώ από την μεριά του οδηγού μπας και πιάσω καμμιά κουβέντα (ξέρεις, είμαστε μια παρέα, θέλουμε να συγκεντρωθούμε να ανοίξουμε ενα club και τέτοια....)..............πάω λοιπόν δίπλα και τι να δώ........ένας τύπος χαλαρά πανω από 60 χρονών........είχε και έναν νεαρό δίπλα του αλλά κόλλησα, τι να του πώ τώρα;;;;Τι έγινε λέω μπάς και οδηγάει ο Saracakis Colt;;;;;; Τέλως πάντων, το CZT έστριψε στην Αλίμου και εγω συνέχισα ευθεία.........Στροφή τώρα 3ης Σεπτεμβρίου για Πατησίων πετυχαίνω ασημί πεντάπορτο παρακαλώ Colt και ο τύπος το εσκιζε!!!!!! Μπουκωμένος μπαίνει στην Πατησίων προσπερνάει χωρίς flash και τέτοια, περνάει κόκκινα και χώνεται στην Αλεξάνδρας.............Τί έγινε ρε παιδιά λέω;;;;;;;;; Κάτι πάει στραβά, αντιστράφηκαν οι ρόλοι ή μήπως επειδή δεν έχω πιεί καφέ ακόμη..........
FableD πότε παραλαμβάνεις το τερατάκι σου;;;;;
Γιώργος...έχεις δίκιο όσον αφορά το ότι αν δεν γίνει σωστή εγκατάσταση ενεργοποιείται ο συναγερμός..έχει να κάνει με τη πτώση τάσης που δημιουργείται...στην περίπτωσή μας όμως ο συναγερμός ΜΕΤΑ (αλλά και οι περισσότεροι τουλάχιστον..) έχουν επιλογή απενεργοποίησης του αισθητήρα πτώσης τάσης, οπότε λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα
Επίσης πρέπει να αγοραστεί και το harness (η πλεξούδα με τον αντίστοιχο προσαρμογέα που εφαρμόζει στη μίζα μιας και το turbo timer παρεμβάλλεται σε αυτή).
Τρίτον και νομίζω το σοβαρότερο από όλα είναι η εξής περίπτωση:όλοι οι συναγερμοί έχουν immobiliser που δεν επιτρέπει τη λειτουργία της μηχανής.Θα πρέπει λοιπόν να διερευνηθεί αν κατά την ενεργοποίηση του συναγερμού (την ώρα δηλαδή που αφήνουμε το όχημα) και ενεργοποιείται το turbo timer, αν θα επιτραπεί να δουλεύει ο κινητήρας λόγω του turbo timer.
Προτείνω να περιμένουμε λίγο γιατί ακόμη δεν έχουν βγει πολλά σχετικά με το όχημά μας και βλέπουμε ποιο ταιριάζει καλύτερα..τώρα για τα δύο που προτείνεις...το κάθε ένα έχει τη χάρη του!
Και για το αν τοποθετώ ηλεκτρονικά κτλ φυσικά, ότι έχει να κάνει με ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά, υπολογιστές (αυτοκινήτου και μη) κτλ το κάνω, άλλωστε θα δεις το δικό μου toutou έπειτα από την εγκατάσταση νέου ηχοσυστήματος, λαμπών κτλ! Τι στο καλο φάγαμε τόσα χρόνια στα πανεπιστήμια?το τερπνόν μετά του οφελίμου!σωστός;;; -
Προτείνω να περιμένουμε λίγο γιατί ακόμη δεν έχουν βγει πολλά σχετικά με το όχημά μας και βλέπουμε ποιο ταιριάζει καλύτερα..
Thanks για τις πληροφορίες, να ρωτήσω όμως κάτι, μπορεί να ακουστεί λίγο χαζό, αλλά τεχνικός δεν είμαι και επομένως δεν ξέρω (γι'αυτό και ρωτάω!!!)
Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι να περιμένουμε να βρούμε ποιο ταιριάζει καλύτερα. Η Blitz π.χ., δεν βγάζει kits για το κάθε αυτοκίνητο όσον αφορα το turbo timer, απλά βγάζει το συγκεκριμένο προιόν. Λογικά, σε κάθε (turbo) αυτοκίνητο δεν μπορεί να τοποθετηθεί φτάνει ο τεχνικός που θα το τοποθετήσει να γνωρίζει όλα αυτά τα θέματα που ανέφερες; Με άλλα λόγια, αν εγω σου φέρω το turbo timer μάρκας Α, εσύ υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσεις να το τοποθετήσεις (χωρίς προβλήματα εννοείται); Είναι δυνατόν να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα EVO για παράδειγμα (ή σε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο), και να μην μπορεί να τοποθετηθεί στο Colt-άκι;;;; -
Συμπληρώνω......απ'ότι βλέπω, μονο τα harnesses είναι vehicle specific.............είναι απαραίτητα τα harnesses ή απλά καλό είναι να υπάρχουν γιατί κάνουν την εγκατάσταση πιο εύκολη έτσι ώστε να μην κάνει ο μάστορας πατέντες;;;;;
Εντυπώσεις από Mitsubishi Colt