-
Ναι αλλά είναι διαφορετικό να έχεις και άλλα αυτοκίνητα να κινηθείς, και την άνεση χρόνου να περιμένεις, και άλλο να μην έχει κάποιος αυτοκίνητο και να καίγεται να το αποκτήσει το συντομότερο δυνατόν.
-
Μην ξεχνάμε επιπλέον οτι το 500 είναι ένα μοντέλο στο οποίο υπάρχει σε μεγάλο βαθμό το customization.
Πράγμα που σημαίνει οτι δεν είναι δυνατόν να είναι ετοιμοπαράδοτο όταν υπάρχουν τόσες εκατοντάδες διαφορετικοί συνδυασμοι χρωμάτων, αξεσουάρ, αυτοκόλλητων κτλ... -
Η ιστορία με τα ετοιμοπαράδοτα και τους χρόνους αναμονής έχει γενικευτεί. Δεν γίνεται κουβέντα μόνο για το 500αράκι.
-
Απλά λέω οτι αυτό έχει 2 λόγους παραπάνω να έχει μεγάλο χρόνο αναμονής.
-
Ποιοι 3-4 μήνες ρε παιδιά?Όποιος δώσει παραγγελία απο την Δευτέρα και μετά,το αμάξι θα το δεί Μάιο και βάλε.Χθές μιλούσαμε.Και μιλάμε πάντα για τις απλές εκδόσεις,και όχι τπτα αξεσουάρ.Άσχετο,αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε το την (εξτρά) ρύθμιση ύψους του καθίσματος.Αν είσαι 1.85 αρχίζεις και βρίσκεις στην οροφή απο την θέση του συνοδηγού...
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρεί λογικό κάποιος τέτοια καθυστέρηση...Εϊπαμε είναι ενα καλό αυτοκίνητο αλλά ως εκεί.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρεί λογικό κάποιος τέτοια καθυστέρηση...Εϊπαμε είναι ενα καλό αυτοκίνητο αλλά ως εκεί.Εντελώς παράλογο, ιδίως αν δεν έχει κλειστή τιμή ...
Το 1999 το Golf είχε κοντά στους 8 μήνες αναμονή και έκανε τόσους μήνες να δει πελάτες ... -
Θα το ξαναπώ:
Ο χρόνος αναμονής δεν είναι ανάλογος της αξίας του αυτοκινήτου, αλλά της ζήτησης!
Θεωρώ λογικό να υπάρχει μεγάλη αναμονή, αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ! Εχει συμβεί πολλές φορές ξανά στο παρελθόν και γι' αυτοκίνητα αρκετά μέτρια τολμώ να πω... Απλά η μετριότητά τους δεν τα εμπόδισε να πουλάνε σαν φρέσκα ψωμάκια!Αλλο το ενοχλητικό , άλλο το λογικό! Η αναμονή για το 500 είναι ΚΑΙ ενοχλητική (είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να περιμένεις τόσο καιρό, αλλά αν έχεις άλλο αυτοκίνητο ίσως και ν'αντέχεται... εγώ μόνον αν ήμουν τρελός και παλαβός για κάποιο θα το έκανα!) ΚΑΙ λογική (αφού το θέλει τόσος κόσμος, τι πρέπει να κάνει η FIAT; Η παραγωγή δεν επαρκεί, απλό είναι!).
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Άσχετο,αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε το την (εξτρά) ρύθμιση ύψους του καθίσματος.Αν είσαι 1.85 αρχίζεις και βρίσκεις στην οροφή απο την θέση του συνοδηγού...Αυτό συμβαίνει και στη θέση συνοδηγού του Corsa! Ενώ ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τάπα το κάθισμά του, ο συνοδηγός είναι με το κεφάλι στο ταβάνι.
Για το θέμα της κλειστής τιμής, εννοείται ότι όταν παραγγέλνεις ΠΡΕΠΕΙ η τιμή να είναι συμφωνημένη. Αλλιώς...
-
Και εδώ καταρρίπτεται κάθε έννοια λογικής!
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να κλείνεις συμφωνία παραγγελίας χωρίς να γνωρίζεις τα βασικά σημεία της αγοραπωλησίας. Και η τιμή -καλώς ή κακώς- είναι το βασικότερο. Η ημερομηνία παράδοσης δεν χάθηκε ο κόσμος αν είναι 1 ή 3 μέρες/εβδομάδες πριν ή μετά, αλλά το οικονομικό έχει πολλή σημασία να μην είναι μεταβλητό.
-
Ποια λογική; Εδώ υπάρχει κόσμος που πιστεύει ό,τι γράφει το AMS...
-
Είσαι γαμάτος ρε!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Για το θέμα της κλειστής τιμής, εννοείται ότι όταν παραγγέλνεις ΠΡΕΠΕΙ η τιμή να είναι συμφωνημένη. Αλλιώς...
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό....
Η φεραρι εχει την πολυτελεια να σου λεει ανοιχτη παραδοση και ανοιχτη τιμη, ολοι οι αλλοι σου λενε χρονο παραδοσης (βεβαια εδω γελαμε γιατι πολλες φορες διπλασιαζεται) αλλα στην τιμη ειναι οτι ακριβως υπογραψεις την ημερα παραγγελειας. Υπαρχει η διαδικασια εξ'αλλου price protection η οποιοα ισχυει για Χ πελατη με Χ πλαισιο, αν αλλαξει κατι απο τα δυο ψανεται η προστασια τιμης. Η μοναδικη περιπτωση να φας αυξηση στο κεφαλι ειναι να αλλαξει το ΦΠΑ.
-
Αυτο σου λεω ρε συ οτι οι πριμιουμ εταιριες εχουν την αβαντα να ανεβαζουν τις τιμες. οι υπολοιπες εταιριουλες κλεινουν την τιμη.
Σε αυτο ασε να ξερω κατι παραπανω, καθως πουλουσα αμαξια και ολοι οι ανταγωνιστες (εκτος της νισαν) κλειδωνανε την τιμη, τωρα μην μου πεις για πορσε φεραρι και μερσεντες, δεν ηταν ανταγωνιστες μου για να ξερω. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αυτο σου λεω ρε συ οτι οι πριμιουμ εταιριες εχουν την αβαντα να ανεβαζουν τις τιμες. οι υπολοιπες εταιριουλες κλεινουν την τιμη.
Σε αυτο ασε να ξερω κατι παραπανω, καθως πουλουσα αμαξια και ολοι οι ανταγωνιστες (εκτος της νισαν) κλειδωνανε την τιμη, τωρα μην μου πεις για πορσε φεραρι και μερσεντες, δεν ηταν ανταγωνιστες μου για να ξερω.
Όταν προσφέρεις πολυτέλεια και όνομα, μπορείς να χρεώνεις ό,τι θέλεις και να πουλάς με τους δικούς σου όρους. -
Επιτέλους ειπώθηκε και κάτι σωστό εδώ μέσα.
-
funkyreverend τονισα οτι η νισαν ηταν η μονη απο τους ανταγωνιστες μας (δλδ οχι πριμιουμ μαρκα) που δεν ειχε price protection.
Εκτος των αλλων ειδα ενα tida...φιλε σκετη χλιδη, απορω ποιος εδωσε λεφτα για αυτο το αμαξι!
-
Για αυτο το αυτοκινητο ενδιαφερετε η μητερα μου. Πηγα λοιπον σε αντιπροσωπεια των βορειων προαστειων στις 15/11 για να μαθω περισσοτερα. Μου ειπαν οτι ειχαν ηδη παραγγελθει 100 500αρακια και αν μου εκανε καποιο απο αυτα το εκλεινα και το παραλαμβανα τελη γεναρη... 1000Ε προκαταβολη για να μπεις στην λιστα αναμονης χωρις να ξερει ουτε καν ο πωλητης χρωματα εξοπλισμους και τιμες των αυτοκινητων που ειχαν παραγγειλει. Με συμβουλεψε να περασω αρχες δεκεμβρη οπου θα ειχε περισσοτερες πληροφοριες. Πηγα την δευτερα με την μητερα μου για να το δει απο κοντα... απλα κουκλακι ...
και ο πωλητης μου ειπε οτι πουλησαν και τα 100...
Χρονος αναμονης 7 με 8 μηνες(!) τιμη 14500Ε για το 1,4 100hp...
Απογοητευση... -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εμένα μου είπανε 2,5-3 μήνες για αυτοκίνητο που θα χτίσω όπως το θέλω.Σε ότι νάναι παράδοση τέλος Ιανουαρίου.Βέβαια ο dealer είναι φίλος.Σίγουρα κρατάνε κάποια αυτοκίνητα για τέτοιες περιπτώσεις.....Ε... Ναι... Εννοείται αυτό!
Το είπα εμμέσως και παραπάνω! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και εδώ καταρρίπτεται κάθε έννοια λογικής!Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείς να κλείνεις συμφωνία παραγγελίας χωρίς να γνωρίζεις τα βασικά σημεία της αγοραπωλησίας. Και η τιμή -καλώς ή κακώς- είναι το βασικότερο. Η ημερομηνία παράδοσης δεν χάθηκε ο κόσμος αν είναι 1 ή 3 μέρες/εβδομάδες πριν ή μετά, αλλά το οικονομικό έχει πολλή σημασία να μην είναι μεταβλητό.
Ρε συ funky, αφού όλοι γνωρίζουμε καλά ότι αυτό θα συμβαίνει για τους επόμενους 6 - 8 μήνες. Από εκεί κ πέρα το αυτοκινητάκι θα έχει μικρούς χρόνους παράδοσης και (αργότερα) χαμηλότερη τιμή κ καλύτερο εξοπλισμό.
Αντί να μουτζώνουμε τους καθρέφτες, που θέλουμε οι απίθανοι όλοι μαζί **αυτό **κ το θέλουμε τώρα, φωνάζουμε στη φίατ.732 σουβλάκια φίλε, τα μισά ξεροψημένα, 30% με γύρο, 10% με μπιφτέκι, το 1/3ο απ' τον κάθε τύπο χωρίς ντομάτα, το 1/5ο χωρίς τζατζίκι, το 1/7ο χωρίς κρεμμύδι. Σε μισή ώρα θα περάσω να τα πάρω, κοίτα μην είναι κρύα.
-
ililias αμφιβάλω για το εαν θα ειναι φθηνοτερο σε 1-2 χρονια το 500ρακι σε αντιστοιχο εξοπλισμο, ισως να κανουν καλη χρηματοδοτηση, αλλα να γινει πιο φθηνο το βλεπω απο δυσκολο εως αδυνατο
FIAT 5oo 2007