-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
bibendum, Μιλάμε για Hamilton. Δεν μιλάμε για οτι κι ότι. Να σου αναφέρω ένα παράδειγμα στο έργο Χρόνος που παίζεται στους κιν/φους με τον Τζάστιν Τίμπερλεικ, δύο χαρακτήρες έχουν ονόματα ρολογιών. Του ενός το όνομα είναι Χάμιλτον(και του άλλου Φόρτις). Μην έχεις ενδιασμό για την εταιρεία. Μιλάμε για ρολογοεταιρεία κι όχι εταιρεία μόδας.
υγ Μόνο ο μηχανισμός (ΕΤΑ 251.272) πουλιέται μέχρι 120 ευρώ στο e-bayΡολογο-εταιρεία όντως, αλλά με κακή φήμη σε ό,τι αφορά την ποιότητα κατασκευής στις κάσες. Ο μηχανισμός είναι παγκόσμια σταθερά, αλλά δυστυχώς το ρολόι είναι πολλά περισσότερα από τη μηχανή του. Η κακή τους φήμη με έχει αποτρέψει από τα Χάμιλτον χρόνια τώρα, αν και μερικά μοντέλα μου αρέσουν πολύ.
Φίλε Σπυράκο, μας έκανες την καρδιά περιβόλι. Εδώ και πολύ καιρό λιγουρεύομαι αυτό:
Η άλλη εναλλακτική (και φτηνότερη) λύση θα ήταν ένα Boss:
...αλλά είναι quartz και fashion μάρκα.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Φίλε Σπυράκο, μας έκανες την καρδιά περιβόλι. Εδώ και πολύ καιρό λιγουρεύομαι αυτό:και ποσο κοστιζει αυτο?
-
Νικόλα, όπως σου έχω πει και από κοντά, είναι τόσο value for money και όμορφα τα Hamilton, που εγώ πάλι θα σου έλεγα να το πάρεις, ειδικά έναντι της άλλης αηδίας.
-
Ναι να πάρει, είναι όντως πολύ τίμια. Το συγκεκριμένο κοστίζει το πολύ 500€ (ακριβώς δε γνωρίζω, το αντίστοιχο μαύρο υπάρχει στα 440€ πάντως).
-
εγω παντως δεν το πηρα, το θεωρησα υπρεβολη προς το παρον...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Από Omega μόνο η σειρά constellation είναι όμορφη κατ' εμέ. Το έχει η μου. Αλλά όσα έχω δει από κοντά δε μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Το Bvlgari είναι πραγματικό ρολόι-κόσμημα... Αν το δει κανείς από κοντά θα καταλάβει. Αυτόματους μηχανισμούς δε θέλω, είμαι κατά εκ πεποιθήσεως... Χρειάζονται service, χάνουν λεπτά το μήνα, κτλ. Το θεωρώ μπελά.
Το μόνο που φοβάμαι είναι πως είναι κακή περίοδος να φορά κανείς όμορφο ρολόι στην Ελλάδα. Από κλοπές στους δρόμους άλλο τίποτα... Rolex είμαι κατά, κυρίως γιατί δε με ενθουσιάζουν και διότι έχει γεμίσει ο κόσμος μαϊμούδες, δεν ξέρει κανείς τί πάιρνει, ενώ μέχρι κ ο ντατσουνιέρης έχει από ένα...
Η μόνο εταιρία που θα ξαναδώ είναι η Omega, constellation. Και μάλλον αγορά θα γίνει από Ελλάδα. Φίλος ρώτησε κεντρικότατο κοσμηματοπωλείο Αθηνών για το Seamaster με ανθρακονήματα... Του το άφηνε από 6.000+€ στα 4.000+€. Με την κρίση αυτή συμφέρει ηα αγοράσει κανείς από Ελλάδα, αντί να πληρώσει πχ το ενοίκιο της KÖ.
Ξανασκέψου το για το Constellation. Στα πλαίσια αρραβώνα, αγοράστηκαν 2 constellation τον Δεκέμβριο του 2009, ένα για την αφεντιά μου κ ένα για την αρραβωνιάρα μου.
Και τα δύο βγήκαν ελατωματικά!Σταματάνε να δουλεύουν μία στις τόσες, ενώ παρά τις βόλτες στο σέρβις το πράγμα δεν φτιάχνει. Έγινε έλεγχος στα serial number και δεν είναι μαιμούδες, απλά ο μηχανισμός τους (3313) έχει βγάλει πολλά προβλήματα. Αγοράστηκαν από διαφορετικά μαγαζιά Θεσσαλονίκης (δεν τίθεται θέμα μαγαζιού),ενώ τα 2 μοντέλα είναι τα εξής:
http://www.omegawatches.com/gents/const ... 5382152001 , και
http://www.omegawatches.com/gents/const ... o/18195191Ήταν μεγάλη απογοήτευση, καθώς από Omega που υπάρχουν στην οικογένεια δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο.
Όσον αφορά τα seamaster, έχουν παλιότερους και πιό αξιόπιστους μηχανισμούς, αν και όπως καταλαβαίνεις ευρώ στην Omega δεν πρόκειται να ξαναδώσω... -
Ναι να πάρει, είναι όντως πολύ τίμια. Το συγκεκριμένο κοστίζει το πολύ 500€ (ακριβώς δε γνωρίζω, το αντίστοιχο μαύρο υπάρχει στα 440€ πάντως).απο ρολογια δεν ξερω και πολλα. Παντως απ'αυτα τα δυο που εδειξες, το Hamilton ειναι πιο ωραιο.
-
Orient Metro Automatic =130E
-
Σκεφτομαι την αγορα καποιου single hand. Δεν εχω αποφασισει ακομα, παντως καποιο φθηνο. Ας πουμε η luch εχει κοντα στα 50$. Φυσικα το πιο ομορφο ειναι της meistersinger, ομως 1000$ για ρολοϊ δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω.
εναλλακτικα σκεφτομαι καποιο κλασικο ρωσικο (vostok, shturmanskie κλπ) ή ισως και καποια κινεζια [spoiler:51bdax7e]με tourbillon[/spoiler:51bdax7e] [spoiler:51bdax7e]ξερω ξερω χοντρη καγκουρια, ανευ νοηματος, τα περισσοτερα ειναι απαισια + οταν ερθει η ωρα για σερβις απλα το παρκαρεις στο συρταρι για παντα, αλλα εχει πλακα να βλεπεις το ματζαφλαρι ρε γαμωτο και βρισκεις κινεζια με 200-300$[/spoiler:51bdax7e]
τι λετε οι γνωστες;
μιλαμε παντα για μη quartz ρολογια (οχι λογω καποιου ειδους σνομπισμου, εχω quartz), αν εχετε καμια προταση/ιδεα/whatever, ριχτε.
-
bibendum, Μιλάμε για Hamilton. Δεν μιλάμε για οτι κι ότι. Να σου αναφέρω ένα παράδειγμα στο έργο Χρόνος που παίζεται στους κιν/φους με τον Τζάστιν Τίμπερλεικ, δύο χαρακτήρες έχουν ονόματα ρολογιών. Του ενός το όνομα είναι Χάμιλτον(και του άλλου Φόρτις). Μην έχεις ενδιασμό για την εταιρεία. Μιλάμε για ρολογοεταιρεία κι όχι εταιρεία μόδας.
υγ Μόνο ο μηχανισμός (ΕΤΑ 251.272) πουλιέται μέχρι 120 ευρώ στο e-bayΡολογο-εταιρεία όντως, αλλά με κακή φήμη σε ό,τι αφορά την ποιότητα κατασκευής στις κάσες. Ο μηχανισμός είναι παγκόσμια σταθερά, αλλά δυστυχώς το ρολόι είναι πολλά περισσότερα από τη μηχανή του. Η κακή τους φήμη με έχει αποτρέψει από τα Χάμιλτον χρόνια τώρα, αν και μερικά μοντέλα μου αρέσουν πολύ.
Φίλε Σπυράκο, μας έκανες την καρδιά περιβόλι. Εδώ και πολύ καιρό λιγουρεύομαι αυτό:
http://admincp.hamiltonwatch.com/upload ... 415555.jpg
Σε βλέπω ψημμένο για τετράγωνο...
Έχω ένα Ingersoll Dakota, φορεμένο το πολύ δέκα (10) φορές και σκέφτομαι να το δώσω, γιατί έχω κολλήσει ότι δε μου πάνε τα τετράγωνα... Γερμανικό, αυτόματο. Δεν είναι ακριβή μάρκα, αλλά η κατασκευή είναι πολύ προσεγμένη, από κάσα ως λουρί και κούμπωμα. Είναι και open back. Αν ψήνεσαι, πάρε με τηλ.Αυτό είναι:
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σκεφτομαι την αγορα καποιου single hand. Δεν εχω αποφασισει ακομα, παντως καποιο φθηνο. Ας πουμε η luch εχει κοντα στα 50$. Φυσικα το πιο ομορφο ειναι της meistersinger, ομως 1000$ για ρολοϊ δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω.Meistersinger :drool:
Καλά ρε, θα πάρεις ρολόι από Κίνα ή Λευκορωσία; Καλή φάση
edit
:drooooooooooooooooool: -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σκεφτομαι την αγορα καποιου single hand. Δεν εχω αποφασισει ακομα, παντως καποιο φθηνο. Ας πουμε η luch εχει κοντα στα 50$. Φυσικα το πιο ομορφο ειναι της meistersinger, ομως 1000$ για ρολοϊ δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω.
Meistersinger :drool:
Το σκεφτομαι... με χαλαει που το Λουτς δεν ειναι αυτοματο βεβαια. Ομως, ενταξει. 50$ κανει. Δεν αξιζει λες;
Αλλα κι αυτη η Meistersinger: πολλα λεφτα για εναν μολις δεικτη
Σιγουρα το 03 ειναι το καλυτερο, και το 01 βεβαια δε θα με χαλαγε αν και δεν ειναι αυτοματο, οπως το Λουτς
Να κοιταξω αλλου την τυχη μου λες; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Meistersinger :drool:
Το σκεφτομαι... με χαλαει που το Λουτς δεν ειναι αυτοματο βεβαια. Ομως, ενταξει. 50$ κανει. Δεν αξιζει λες;
Αλλα κι αυτη η Meistersinger: πολλα λεφτα για εναν μολις δεικτη
Σιγουρα το 03 ειναι το καλυτερο, και το 01 βεβαια δε θα με χαλαγε αν και δεν ειναι αυτοματο, οπως το Λουτς
Να κοιταξω αλλου την τυχη μου λες;Κοίτα, κουρδιστό και αυτόματο κατά βάση είναι ίδια... στο ένα κουρδίζεις εσύ και στο άλλο κουρδίζεις... πάλι εσύ, φορώντας το
Έχει και την πλάκα του το πρωινό κούρδισμα, αν το φοράς συνέχεια γίνεται ιεροτελεστία σαν το πρωινό χ......... ένα πράμα
Το Luch, δεν ξέρω για πόσο θα δουλεύει. Προφανώς και ο μηχανισμός του δεν είναι κομψοτέχνημα όπως του Meistersinger, αλλά το ίδιο ισχύει για τα 5άρια Seiko και τους Miyota που φορούν τα Citizen. Φτηνοκατασκευές, που δουλεύουν για πάντα. Βέβαια, άλλο ο γιαπωνέζος, άλλο ο λευκορώσος. Μετά, από κάσα τι λέει το Luch; Οι φτηνές κάσες γίνονται ασταναπάν μετά από 4-5 χρόνια στο χέρι.
(μην αρπαχτεί κανείς με το 'φτηνοκατασκευές', αυτή τη στιγμή μόλις κούρδισα ένα Citizen, στο αριστερό χέρι κουρδίζει ένα 5άρι και στο δεξί φορτίζει ένα Kinetic )
-
Καταλαβα.. ευχαριστω για τις πληροφοριες. Τελευταια ερωτηση, για τα Ρωσικα τι λες; Να τα αφησω κι αυτα; Η μονη εναλλακτικη ουσιαστικα ειναι η Ιαπωνια; κι αυτα ακριβουτσικα ειναι γμτ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καταλαβα.. ευχαριστω για τις πληροφοριες. Τελευταια ερωτηση, για τα Ρωσικα τι λες; Να τα αφησω κι αυτα; Η μονη εναλλακτικη ουσιαστικα ειναι η Ιαπωνια; κι αυτα ακριβουτσικα ειναι γμτΡώσικο έχω ένα.
Aviator, κουρδιστό και με χρονογράφο. Η αλήθεια είναι ότι 5-6 χρόνια τώρα δεν έχει ζητήσει τίποτα και είναι αρκετά πιο ακριβές από τις προδιαγραφές του (σε μηνιαία χασούρα εννοώ). Ωστόσο δεν το ευχαριστιέμαι όσο τα γιαπωνέζικα, που πραγματικά τα νιώθεις άφθαρτα στο χέρι σου.Πλέον έχουν γίνει και τα ρώσικα της ψιλο-μόδας (στιλ πιλότου κι έτσι) και έχουν φτάσει ακριβότερα από ιαπωνικά εγνωσμένης αξίας, άσε που (πιθανότατα) δεν κατασκευάζονται στη Ρωσία αλλά κάπου αλλού, φασόν (Κίνα; ένας θεός ξέρει). Φαντάσου ότι το τελευταίο μου Seiko Kinetic Diver's το πήρα (με κάμποσο παζάρι) 360 από ελληνικό μαγαζί και το βρίσκεις ακόμη φθηνότερα στο ίντερνετ, τα ρώσικα παίζουν κι αυτά κάπου εκεί. Για μένα, αν θέλεις ρολόι της προκόπας και δεν θέλεις να τα χώσεις, κοίτα προς Ιαπωνία.
-
και τα ρώσικα μια χαρά είναι και φτηνά (αν τα πάρεις από Ρωσία ο εδώ αντιπρόσωπος τα τιμολογεί ελβετικά...) για μένα το ποσό δεν αξίζει τόση μελέτη αφού σου αρέσει αυτό το λευκορώσικο και είναι μόλις 50$ πάρτο και όταν χαλάσει ψάξου για άλλο.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
............... για μένα το ποσό δεν αξίζει τόση μελέτη αφού σου αρέσει αυτό το λευκορώσικο και είναι μόλις 50$ πάρτο και όταν χαλάσει ψάξου για άλλο.Σ' αυτό βέβαια, δεν έχεις καθόλου άδικο
-
ένα credor η ένα grand seiko με τον μηχανισμό sping drive
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
ένα credor η ένα grand seiko με τον μηχανισμό sping driveΈρωτας, αλλά σε αυτά τα λεφτά ομολογώ ότι θα έπαιρνα ένα Omega
-
Εγώ μιας και παρακολουθώ το τοπικό εδώ και καιρό αλλά πρώτη φορά γράφω να πω ότι έχω μια τρέλα με τα Omega. Ειδικά το speedmaster professional 'moonwatch'. Το θέμα είναι ότι είναι κουρδιστό.. όχι ότι θα με χάλαγε αλλά γενικά τα αυτόματα τα θεωρείτε καλύτερα? Τώρα φοράω σχετικά συχνά ένα Tag heuer formula 1 απλό χωρίς χρονόμετρο. Πρέπει να πάω να του αλλάξω και μπαταρία γτ άρχισε να μετρά ανα 3 δλ όπως και επαναστεγανοποίηση μετά από 4 χρόνια από τη στιγμή που άρχισα να το χρησιμοποιώ. Ξέρετε πόσο περίπου θα στοιχίσουν αυτά στην αντιπροσωπεία?
Διάφορες απορίες
Ένα καλό ρολόϊ με tourbillion είναι πραγματικά τόσο καλύτερο από ένα χωρίς? Τι κάνει τόσο ακριβά μερικά ρολόγια του στύλ vacheron ή patek? Το tourbillion? Γτ οι 30 διαφορετικές λειτουργίες να κοστίζουν 1Μ+ ?
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.