-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Γεια σας,
ύστερα από πολύ καιρό που είχα παγώσει το θέμα της μετατροπής του opel corsa D 1.4 sport σε αέριο,αυτόν τον καιρό ξαναμπήκα στη διαδικασία καθαρά για λόγους κόστους. Το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο το 2007 και τώρα συμπληρώνει πενταετία οπότε βγαίνει και από την εγγύηση της αντιπροσωπείας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν το είχα επιχειρήσει μήπως και χάσω την εγγύηση.
Εντωμεταξύ μεσολάβησε και η εμφάνιση του opel corsa LPG στο οποίο η εταιρεία βάζει το κιτ της landirenzo. Από γνωστούς και φίλους που έχουν κάνει μετατροπές έχω διαπιστώσει ότι έχουν πέσει ελαφρώς και οι τιμές εγκατάστασης (ένας έχει βάλει στο VW του με 900€).
Σε αναζήτηση που έχω κάνει για τα κιτ που τοποθετούνται δεν έχω βγάλει άκρη ποια μπαίνουν στο opel corsa D 1.4. Επομένως από όσους έχουν εμπειρία από εγκαταστάσεις στα αυτοκίνητά τους θα ήθελα να ρωτήσω- Ποια είναι τα κιτ που ταιριάζουν στο opel corsa D ?
- Σε τι εύρος τιμών παίζουν οι εγκαταστάσεις πλέον?
- Ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην έρευνα αγοράς στους διάφορες εγκαταστάτες? Τι πρέπει να ρωτήσω και ποια σημεία είναι κρίσιμα για την απόδοση και την απροβλημάτιστη χρήση του αυτοκινήτου με αέριο?
- Γνωρίζετε αν η επίσημη αντιπροσωπεία κάνει τέτοιες μετατροπές και αν συμφέρει να το πάω εκεί ακόμα και με ελαφρώς μεγαλύτερο κόστος αντιπροσωπείας?
- Σε τι επίπεδο είναι η τεχνολογία των κιτ εγκατάστασης? Πριν ενα χρόνο ήταν η κόντρα ανάμεσα στα 4ης και 5ης γενιάς συστημάτων. Τελικά έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το ποια είναι καλύτερα για ένα αυτοκίνητο όπως το δικό μου?
Ευχαριστώ
Πες μας αυτά που ρωτάμε συνήθως για να πάρεις ασφαλείς απαντήσεις.
Που κινείσαι.
Πως κινείσαι.
Χιλιόμετρα κατ’ έτος.
Ευρύτερη περιοχή σου.
ολικά χιλιόμετρα.
Α.Γενικά κινούμαι στην Αττική, ιδιαίτερα στο κέντρο.Προσπαθώ να είμαι πολύ συντηρητικός στην οδήγηση για λόγους κόστους. Στα 5 χρόνια που έχω το opel corsa D έχω κάνει 88000 χιλιόμετρα,περίπου 17000 το χρόνο αν και τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει λιγότερα από 15000, αλλά ως μέσος όρος είναι 17000-18000 χιλιόμετρα το χρόνο. Στο trip computer η μέση κατανάλωση όταν κινούμαι μέσα στην πόλη είναι στο 7.2-7.7l/100km ενώ όταν κινούμαι σε ταξίδια στην εθνική οδό προσπαθώ να κινούμαι συντηρητικά στα 6.2l/100km.
Τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι σε ταξίδια που γίνονται προς Β. Ελλάδα και είναι συχνά. -
Ο χρήστης freenet2004 έγραψε:
Γεια σας,
ύστερα από πολύ καιρό που είχα παγώσει το θέμα της μετατροπής του opel corsa D 1.4 sport σε αέριο,αυτόν τον καιρό ξαναμπήκα στη διαδικασία καθαρά για λόγους κόστους. Το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο το 2007 και τώρα συμπληρώνει πενταετία οπότε βγαίνει και από την εγγύηση της αντιπροσωπείας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν το είχα επιχειρήσει μήπως και χάσω την εγγύηση.
Εντωμεταξύ μεσολάβησε και η εμφάνιση του opel corsa LPG στο οποίο η εταιρεία βάζει το κιτ της landirenzo. Από γνωστούς και φίλους που έχουν κάνει μετατροπές έχω διαπιστώσει ότι έχουν πέσει ελαφρώς και οι τιμές εγκατάστασης (ένας έχει βάλει στο VW του με 900€).
Σε αναζήτηση που έχω κάνει για τα κιτ που τοποθετούνται δεν έχω βγάλει άκρη ποια μπαίνουν στο opel corsa D 1.4. Επομένως από όσους έχουν εμπειρία από εγκαταστάσεις στα αυτοκίνητά τους θα ήθελα να ρωτήσω- Ποια είναι τα κιτ που ταιριάζουν στο opel corsa D ?
- Σε τι εύρος τιμών παίζουν οι εγκαταστάσεις πλέον?
- Ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην έρευνα αγοράς στους διάφορες εγκαταστάτες? Τι πρέπει να ρωτήσω και ποια σημεία είναι κρίσιμα για την απόδοση και την απροβλημάτιστη χρήση του αυτοκινήτου με αέριο?
- Γνωρίζετε αν η επίσημη αντιπροσωπεία κάνει τέτοιες μετατροπές και αν συμφέρει να το πάω εκεί ακόμα και με ελαφρώς μεγαλύτερο κόστος αντιπροσωπείας?
- Σε τι επίπεδο είναι η τεχνολογία των κιτ εγκατάστασης? Πριν ενα χρόνο ήταν η κόντρα ανάμεσα στα 4ης και 5ης γενιάς συστημάτων. Τελικά έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το ποια είναι καλύτερα για ένα αυτοκίνητο όπως το δικό μου?
Ευχαριστώ
Πες μας αυτά που ρωτάμε συνήθως για να πάρεις ασφαλείς απαντήσεις.
Που κινείσαι.
Πως κινείσαι.
Χιλιόμετρα κατ’ έτος.
Ευρύτερη περιοχή σου.
ολικά χιλιόμετρα.
Α.Γενικά κινούμαι στην Αττική, ιδιαίτερα στο κέντρο.Προσπαθώ να είμαι πολύ συντηρητικός στην οδήγηση για λόγους κόστους. Στα 5 χρόνια που έχω το opel corsa D έχω κάνει 88000 χιλιόμετρα,περίπου 17000 το χρόνο αν και τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει λιγότερα από 15000, αλλά ως μέσος όρος είναι 17000-18000 χιλιόμετρα το χρόνο. Στο trip computer η μέση κατανάλωση όταν κινούμαι μέσα στην πόλη είναι στο 7.2-7.7l/100km ενώ όταν κινούμαι σε ταξίδια στην εθνική οδό προσπαθώ να κινούμαι συντηρητικά στα 6.2l/100km.
Τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι σε ταξίδια που γίνονται προς Β. Ελλάδα και είναι συχνά.
Εν πρώτης πληροίς τα προσόντα της τοποθέτησης!.
Και το C & D, είχαν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στο καπάκι. Στο ‘έβγαλε’ μέσα στην εγγύηση για να στο φτιάξουν?.
Α. -
Αν εννοείς στο ντεπόζιτο βενζίνης που μύριζε, ναι μου το έβγαλε και το άλλαξα.Εννοείς κάτι άλλο?
Επανέρχομαι για να ρωτήσω σε σχέση με τα θέματα της λίστας που έβαλα σε παραπάνω μήνυμα. Επειδή θα αρχίσω την έρευνα αγοράς σε συνεργεία εγκατάστασης κιτ θα ήθελα από την εμπειρία των μελών και των εγκαταστατών εδώ μέσα να ρωτήσω ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην επιλογή και στη διαδικασία εγκατάστασης.
Ευχαριστώ
-
Αν εννοείς στο ντεπόζιτο βενζίνης που μύριζε, ναι μου το έβγαλε και το άλλαξα.Εννοείς κάτι άλλο?Επανέρχομαι για να ρωτήσω σε σχέση με τα θέματα της λίστας που έβαλα σε παραπάνω μήνυμα. Επειδή θα αρχίσω την έρευνα αγοράς σε συνεργεία εγκατάστασης κιτ θα ήθελα από την εμπειρία των μελών και των εγκαταστατών εδώ μέσα να ρωτήσω ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην επιλογή και στη διαδικασία εγκατάστασης.
Ευχαριστώ
Εννοώ το καπάκι της μηχανής!. Αυτό συνέβη και στο τότε δικό μου, μα και σε πελάτες μου.
Α. -
Αν εννοείς στο ντεπόζιτο βενζίνης που μύριζε, ναι μου το έβγαλε και το άλλαξα.Εννοείς κάτι άλλο?
Επανέρχομαι για να ρωτήσω σε σχέση με τα θέματα της λίστας που έβαλα σε παραπάνω μήνυμα. Επειδή θα αρχίσω την έρευνα αγοράς σε συνεργεία εγκατάστασης κιτ θα ήθελα από την εμπειρία των μελών και των εγκαταστατών εδώ μέσα να ρωτήσω ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην επιλογή και στη διαδικασία εγκατάστασης.
Ευχαριστώ
Εννοώ το καπάκι της μηχανής!. Αυτό συνέβη και στο τότε δικό μου, μα και σε πελάτες μου.
Α.Δεν έχω κάνει καμία τέτοια αλλαγή,δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κάτι αντίστοιχο.Τι συμπτώματα εμφανίζει και σχετίζεται αυτό με την μετατροπή για να δεχτεί υγραέριο?
-
Χθες παρέλαβα και το δικό μου Xsara 1,6 με σύστημα BRC. Όλα καλά, αλλά διάβαζα από άλλους συμφορουμίτες ότι δεν παρατήρησαν καμιά διαφορά με την τοποθέτηση υγραερίου. Στο δικό μου οι επιδόσεις είναι μεν σχεδόν ίδιες, αλλά για να τις πετύχεις χρειάζεται περισσότερο γκάζι (σαν να έχεις σε λειτουργία το AC, ή να το έχεις φορτωμένο με 4-5 άτομα). Τελικά γίνεται τόσο αισθητή στο πόδι αυτή η διαφορά 15% - 20% στην κατανάλωση;
Ένα άλλο που παρατηρώ είναι η αίσθηση που δίνει η διαφορά των 50+ κιλών κρεμασμένα κάτω από το πορτ μπαγκάζ.
Τελικά εγώ είμαι τόσο παράξενος ή με όλα τα αυτοκίνητα έτσι συμβαίνει; -
Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό.
Όταν ξαναπάς μετά απο 2.500-3.000 χλμ,να στο ξαναρυθμίσει,πές του να στο κάνει λίγο πλουσιότερο,για να μην καταλαβαίνεις αυτή τη διαφορά. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Όταν ξαναπάς μετά απο 2.500-3.000 χλμ,να στο ξαναρυθμίσει,πές του να στο κάνει λίγο πλουσιότερο,για να μην καταλαβαίνεις αυτή τη διαφορά.
Εγώ θα έλεγα όχι. Διότι ο σκοπός είναι η οικονομία βασικά.
Α -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Χθες παρέλαβα και το δικό μου Xsara 1,6 με σύστημα BRC. Όλα καλά, αλλά διάβαζα από άλλους συμφορουμίτες ότι δεν παρατήρησαν καμιά διαφορά με την τοποθέτηση υγραερίου. Στο δικό μου οι επιδόσεις είναι μεν σχεδόν ίδιες, αλλά για να τις πετύχεις χρειάζεται περισσότερο γκάζι (σαν να έχεις σε λειτουργία το AC, ή να το έχεις φορτωμένο με 4-5 άτομα). Τελικά γίνεται τόσο αισθητή στο πόδι αυτή η διαφορά 15% - 20% στην κατανάλωση;
Ένα άλλο που παρατηρώ είναι η αίσθηση που δίνει η διαφορά των 50+ κιλών κρεμασμένα κάτω από το πορτ μπαγκάζ.
Τελικά εγώ είμαι τόσο παράξενος ή με όλα τα αυτοκίνητα έτσι συμβαίνει;
Όλα αυτά συμβαίνουν με όλους. Μα ο στόχος είναι η μεγίστη οικονομία και όχι οι επιδόσεις. Θα το συνηθίσεις. Εάν κάποια φορά οπωσδήποτε θέλεις της επιδόσεις, γύριζε το στην βενζίνα.
Καλορίζικο.
Α. -
Όταν ξαναπάς μετά απο 2.500-3.000 χλμ,να στο ξαναρυθμίσει,πές του να στο κάνει λίγο πλουσιότερο,για να μην καταλαβαίνεις αυτή τη διαφορά.
ΑΜάστορα στο δικό μου,η διαφορά(πλούσιο-φτωχό),είναι 0,3l/100.
Κατέβηκα κάτω,αλλά δεν πρόλαβα να περάσω να σε δώ,την επόμενη........
-
με τα καλοκαιρινά μίγματα, έχετε παρατηρήσει αύξηση της κατανάλωσης ?
-
Ευχαριστώ
Α.Δεν έχω κάνει καμία τέτοια αλλαγή,δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κάτι αντίστοιχο.Τι συμπτώματα εμφανίζει και σχετίζεται αυτό με την μετατροπή για να δεχτεί υγραέριο?
Από την πήρα μου, μα και από ότι μου είπε ο αρχιμηχανικός της Opel τότε (του έφτιαχνα το αγωνιστικό του ford), υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, κυρίως στους τρεχαλιάρηδες.
Πως θα έβλεπες να δαπανήσεις + 1000ε περίπου, και να μην σε ακούσουμε να παραπονιέσαι?. Και τότε πολλοί θα το ρίξουν στο αέριο….
Α. -
Εγώ όχι,καμμία διαφορά.
Καί κάνω πολλά χλμ,να φανταστείς απο τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα(χτές για την ακρίβεια),έγραψα 3.850χλμ. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
ΑΜάστορα στο δικό μου,η διαφορά(πλούσιο-φτωχό),είναι 0,3l/100.
Κατέβηκα κάτω,αλλά δεν πρόλαβα να περάσω να σε δώ,την επόμενη........
Για τόση μικρή διαφορά δεν θα έλεγα όχι, εάν έχει αποτέλεσμα. Ποιο πολλή αρχίζουν προβλήματα. Δεν παίρνει εμπρός εύκολα. Καίγετε στην εξάτμιση!..... και άλλα πολλά!.
Φιλικά
Αντώνης. -
Tzakos και κυρ-Αντώνη, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Αν με όλους συμβαίνει το ίδιο, δεν τρέχει τίποτε. Απλά πατάς λίγο περισσότερο γκάζι. Άλλωστε σε 2-3 μέρες αυτό συνηθίζεται και δεν το καταλαβαίνεις πια. Απλά με παραξένεψε ότι διάβαζα 'δεν καταλαβαίνω καμιά διαφορά'.
Σε κανένα μήνα το ξαναβλέπουμε το θέμα με το μάστορα. -
Γεια σας και πάλι,
επανέρχομαι στο προηγούμενο μήνυμά μου για να ρωτήσω από όσους έχουν κάνει εγκαταστάσεις κιτ αερίου αν γνωρίζουν
- Σε τι εύρος τιμών παίζουν οι εγκαταστάσεις ?
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Αν με όλους συμβαίνει το ίδιο, δεν τρέχει τίποτε. Απλά πατάς λίγο περισσότερο γκάζι. Άλλωστε σε 2-3 μέρες αυτό συνηθίζεται και δεν το καταλαβαίνεις πια. Απλά με παραξένεψε ότι διάβαζα 'δεν καταλαβαίνω καμιά διαφορά'.
Σε κανένα μήνα το ξαναβλέπουμε το θέμα με το μάστορα.και ο αντωνης και ο αλλος φιλος δεν σου τα λενε καλα.
πηγενε το υγραεριοκινητο σου για ρυθμιση.
εισαι φτωχος.
το αυτοκινητο πρεπει να παει οπως και με την βενζινη να μην πω και ποιο στρωτα. -
Ο χρήστης doukias έγραψε:
το αυτοκινητο πρεπει να παει οπως και με την βενζινη να μην πω και ποιο στρωτα.
+1000
-
Σε κανένα μήνα το ξαναβλέπουμε το θέμα με το μάστορα.και ο αντωνης και ο αλλος φιλος δεν σου τα λενε καλα.
εισαι φτωχος.
το αυτοκινητο πρεπει να παει οπως και με την βενζινη να μην πω και ποιο στρωτα.¨Έτσι ακριβός να πάς το γρηγορότερο δυνατών για ρύθμιση, Δεν θα έπρεπε να σου γονατίζει έτσι το αυτοκίνητο. Μην φανταστής πώς υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα η ότι θα σου πάθη ζημιά , απλός θέλει καλύτερη ρύθμιση .
Kαι δεν θα καταλαβαίνεις την διαφορά -
εισαι φτωχος.
το αυτοκινητο πρεπει να παει οπως και με την βενζινη να μην πω και ποιο στρωτα.
Κόψε κάτι κόψεεεεεεεε…. Όπως λέει και το τραγούδι φίλε!.
Εάν έλεγες και ποιο ‘δυνατά’ θα φρίκιαζα ο καημένος…..
Α.
Υγραεριοκίνηση!