-
Καλησπέρα και απο μένα!
Είμαι καινουρια στο Forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας!
Έχουμε ενα Mazda 3 του 2006. Το αυτοκίνητο μας κάνει πολλά χιλιομετρα για αυτο και αποφασίσαμε να βάλουμε υγραέριο τον Αυγουστο του 2010.
Μετά την εγκατάσταση (από την εταιρία BRC) το αυτοκίνητο εκάνε γύρω στις 70.000χιλ και έκαψε βαλβίδες. Το κόστος επισκευής μας βγήκε γύρω στα 1.000€ και φυσικά το αυτοκίνητο δεν είναι όπως ήταν. Τρέμει στο ριλαντί, κρατάει στροφές και ακούγετε πολύ περίεργα (να φανταστείτε όλοι οι φίλοι που το ακούν μας ρωτούν αν είναι πειραγμένο).
Αυτος που μας το επισκεύασε ισχυρίζετε πως το αυτοκίνητο είναι μια χαρα. Εμέις όμως το καταλαβαίνουμε πολύ έντονα πως κάτι έχει. Όπως και όποιος άλλος το έχει οδηγήσει. Ο άντρας μου έδω και 3 μήνες έχει χάσει τον ύπνο του και κάθε τόσο τρέχει από συνεργείο σε συνεργείο. Όλοι του λένε να το αφήσει όπως είναι. Ούτως ή άλλως θα ξαναβγάλει πρόβλημα. Κάποιος γνωστός μας που έχει συνεργείο μας είπε πως δεν δουλεύουν σωστά οι βαλβίδες.
Δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση! Αποφάσισα να το ψάξω διεξοδικά για να βρώ κάποια λυση.
Τι μου προτείνετε να κάνω? -
Και οταν λειτουργει με βενζινη δεν δουλευει καλα;
Εχει γινει σωστος χρονισμος;
-
Και στα 2 καυσιμα λειτουργεί το ίδιο. Μας είπε πως είναι σωστός ο χρονισμός
-
Απο αισθητήρες το έψαξε?
-
Αυτο που διάβασα σήμερα στο συνημμένο έγγραφο, το οποίο αναφέρεται στις εγκαταστάσεις μέτα τον 02/2011 είναι πως υπέυθυνος για τα προβλήματα είναι αυτός που κάνει την εγκατάσταση και όχι η εταιρία BRC . Για αυτές που έγιναν πιο νωρίς τι γίνετε? Δεν είναι κάποιος ο υπέυθυνος? Φταίω έγω? Πλήρωσω ήδη 2.500€ (1500€ εγκατάσταση και 1000€ ζημια )και έχω ένα αυτόκινητο που δεν το εμπιστεύομαι καθόλου και περιμένω από στιγμή σε στιγμή να ξαναβγάλει πρόβλημα.
-
Ξέρεις είμαι και λίγο γυναίκα και δεν ξέρω τι είναι αισθητήρες??? Τι εννοείς? Πως μπορώ ζητήσω να το ψάξουν?
Πάντως αυτό που ξέρω είναι πως έχει πάει τουλάχιστον σε 5 συνεργεία το αυτοκίνητο και όλοι κουνουν το κεφάλι χωρίς να δώσουν σαφή απάντηση.....
Να φαντάστεις τι γίνεται: Αφήνεις το γκάζι για να κόψεις ταχύτητα και αυτό γκαζόνει ακόμα για κάποια δευτερόλεπτα....
Εγώ γελάω πάρα πολύ με τα χάλια του αλλα ο αντρας μου στεναχωριέται, δεν ξέρω τι να κάνω θέλω να τον βοηθήσω -
Η δημοσίευση:
http://www.brc.gr/problem.pdf -
Αυτό προφανώς(όταν αφήνεις το γκάζι),το κάνει όταν είναι στο υγραέριο,σωστά?
-
και με τη βενζίνη το κάνει. Όχι πάντα.... μια στις τόσες
-
Sequent 24,είναι το μοντέλο που έχεις?
-
Έκαψε βαλβίδες ;
Άλλαξε καπάκι για υγραεριο ; Δηλαδη έβαλες βαλβίδες και έδρες για υγραεριο ;
Λάθος σύστημα λάθος εγκαταστατης κακη επιλογή συστήματος σε ένα τέτοιο κινητήρα !!
Δες μήπως ο κύριος Χρήστος στην lpgas μπορει να στο σώσει !!
-
Δλδ,τι σύστημα βάζουμε σε τέτοιο αυτοκίνητο?
Είναι δλδ θέμα συμβατότητας? -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Δλδ,τι σύστημα βάζουμε σε τέτοιο αυτοκίνητο?
Είναι δλδ θέμα συμβατότητας?Διαβάζουμε και βρίσκουμε μια εταιρία που έχει ένα εργοστασιακου τύπου σύστημα για αυτο τον κινητήρα !!
Mazda 6 1800cc 2008
General information
System kind Dedicated system Εργοστασιακου τύπου
Engineset number 353/3000000
LPG system type VSI-LPG
Emission code G3
Engine specification
Valves 16
Engine code MZR L8
Transmission mt
Turbo noDedicated manual οδηγίες εγκατάστασης βίδα βίδα
ValveCare manual
Parameters **Δηλαδη έτοιμη χαρτογράφηση για το μοτέρ αυτο **
Remarks
10th position chassisnumber = 8. Prins recommends you take preventive measures to avoid excessive wear on the cylinder head and/or valves. Valve care σύστημα λιπανσης βαλβιδων -
πάντως μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα που εχω ακούσει να έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα με βαλβίδες ανήκουν στις μάρκες που είναι στις 'black lists'.
-
Εγω παλι εχω δει και εκτος λιστας (πχ audi Α4) αλλα πιστευω οτι τον μεγαλυτερο ρολο (σε ενα σωστα ρυθμισμενο συστημα εννοειται) εκτος της προστασιας (ψεκασμος βενζινης - λαδιερα - tunap) η οδηγικη συμπεριφορα. Για παραδειγμα αν το δουλευεις στις 5.000-5.500 επι το πλειστον μη περιμενεις οτι επειδη δεν εισαι blacklist θα την γλυτωσεις.Αντιστροφα αυτοκινητα σε blacklist κρατανε πολλα χλμ πιθανοτατα λογω ορθης ρυθμισης - προστασιας- χρησης. Εξαιρουνται τα ford που μονο στα Γιαννενα ξερω 5 με χτυπημενες βαλβιδες και καποια Ιαπωνικα που οπως μου ειπαν οι κινητηρες τους εχουν ανακυκλωμενα μεταλλα.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
...κάποια Ιαπωνικα που οπως μου ειπαν οι κινητηρες τους εχουν ανακυκλωμενα μεταλλα.Η άχρηστη πληροφορίας της ημέρας.
-
Αυτο μου το ειπε ο αρχιτεχνιτης του Φαρμακη στα Γιαννενα. Το ποσο αληθεια η αν παιζει ρολο στην φθορα δεν ξερω. Ξερω ομως οτι οταν πρωτοεβαζε υγραεριο σε αυτοκινητα και με καρμπυρατερ
(lovato συγκεκριμενα) ειμασταν ακομη στην δραχμη......οποτε η αποψη του δεν ειναι αναξια σημασιας για οσους τον γνωριζουν τουλαχιστον -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Αυτο μου το ειπε ο αρχιτεχνιτης του Φαρμακη στα Γιαννενα. Το ποσο αληθεια η αν παιζει ρολο στην φθορα δεν ξερω. Ξερω ομως οτι οταν πρωτοεβαζε υγραεριο σε αυτοκινητα και με καρμπυρατερ
(lovato συγκεκριμενα) ειμασταν ακομη στην δραχμη......οποτε η αποψη του δεν ειναι αναξια σημασιας για οσους τον γνωριζουν τουλαχιστον
Ορθά με το 100%...
Α. -
Όσο διαβάζω διάφορα φόρουμ που σχετίζονται με το υγραέριο σκεπτόμενος και τα δικά μου προβλήματα που κατά καιρούς προκύπτουν τόσο συμπαθώ όλο και περισσότερο το πετρέλαιο...Παντός δεν πειράζω άλλη φορά αυτοκίνητο … ότι τοποθετείτε στο εργοστάσιο καμία παρέμβαση από μένα ποτέ….
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Όσο διαβάζω διάφορα φόρουμ που σχετίζονται με το υγραέριο σκεπτόμενος και τα δικά μου προβλήματα που κατά καιρούς προκύπτουν τόσο συμπαθώ όλο και περισσότερο το πετρέλαιο...Παντός δεν πειράζω άλλη φορά αυτοκίνητο … ότι τοποθετείτε στο εργοστάσιο καμία παρέμβαση από μένα ποτέ….
A.
Υγραεριοκίνηση!