-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Φιλος με opel astra G 1.4 εχει βαλει συστημα BRC. Αρχικά είχε καταναλώσεις Lpg κοντα στα 8 lit/100 .Εδω και 3-4 μήνες και έχοντας κανει 15000 χλμ (χωρις λαδιερα) η καταναλωση δεν πέφτει κατω απο 10 Lit/100 με ίδιο στυλ οδηγησης .Ο εγκαταστατης αφου το εβαλε στον εγκεφαλο και εκανε κατα καιρους ''ρυθμισεις'' τελικά του ειπε οτι ισως φταινε τα μπεκ και προτεινει να τα αλλαξει με άλλα για οχήματα έως 1400 cc (τα ''μπλε'' οπως ειπε).Τωρα φορα μπεκ για μεχρι 2000 cc.
Περιεργα μου ακουγονται αυτα.Για ποιοτητα του lpg δεν συζηταμε γιατι βαζουμε στο ιδιο πρατηριο και στο δικο μου η καταναλωση δεν εχει αλλαξει. Εχει κανεις καμιά ιδέα τι να ψαξει?Γενικα τα brc δεν ειναι τα πιο οικονομικά συστηματα το πίνουν το γκαζακι τους + 20 και τα εκατό στο δικο μου ml 350 + 10-15 % μάξιμουμ
τι σχεση εχει η αυξηση της καταναλωσης με τη μαρκα του κιτ?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
φιλε μου ,σε βλεπω πολυ ενημερωμενο και ευχαριστω για απαντηση σου.
Αν εννοεις το φορουμ scooby διαβασα τα σχετικα αλλα απο οτι καταλαβα ο φιλος εκει αλλαξε ΚΑΙ βαλβιδες ΚΑΙ αφαιρεσε και το κιτ υγραεριου, . Στο συγκεκριμενο ΦΟΡΟΥΜ οι πιο παλαιοι μου λενε να ΜΗΝ το κανω. Εγω το εχω το ΙΜΠΡΕΖΑ 1 μηνα (το πηρα μεταχ με 65000 χλμ) και εχω κανει 2500 χλμ...τα 400 ηταν τις πρωτες 3 μερες που πηγα για Πασχα στον Παρνασσο. Τα αλλα χλμ ηταν απλη, καθημερινη κινηση αλλα οχι σε τσιτωμενο τραφικ...( Διονυσος-Μενιδι-Κηφισια-Παπαγου )
Το αμαξι το οδηγει κυριως η συζυγος (γυναικειο οδηγημα), αλλα και εγω το παω ηρεμα οταν το παιρνω..εχω αλλο για ανωριμοτητες (ΜΧ5 2.0). Ουτως η αλλως , για τους γνωστους οικονομικους λογους πλεον, αλλαζω ταχυτητα λιιιγο πανω απο τις 2500 στροφες...(πανε οι καλες εποχες που το πηγαιναμε με μια κατω...τωρα μια πανω πια)
Μηπως ξερεις αν εχουμε **μεταλλικο η κεραμικο **προ-καταλυτη στα ΜΠΟΞΕΡ-ακια μας ?
Εσυ εβαλες το Αεριου ψεκασμου για το 800-αρι (που δεν το λες και λιγο) η και για τεχνικους λογους..η επειδη ετσι σου το προτεινε η μαμα-σουμπαρου?...για το κοστος συντηρησης?...η κατι αλλο?
Δεν αναφερομαι στο scooby αλλα στο foresterclub.gr όπου ο ιδιοκτήτης δεν αλλαξε βαλβιδες.Το θεμα ειναι οτι εχεις παρει μεταχειρισμενο αυτοκινητο οπότε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν το εχει ζορισει ήδη ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.Και αν το έχει κανει, μια βλαβη λογω lpg ειναι πιο πιθανή αλλα αντε να αποδειξεις οτι φταιει μονο αυτο.Εγω προτιμησα κιτ με πνευμονα γιατι η διαφορα τιμής ήταν 1000 ευρώ, εγγύηση κινητήρα δεν επαιρνα ουτως ή άλλως και τελος, η ιδια η subaru hellas μου ειχε απαντησει οτι πρεπει να βαλω λαδιερα σε τετοιο συστημα (αν και το κιτ της vialle που βαζει η subaru ειναι υγρου ψεκασμου και θεωρητικά δεν θελει λαδιερα...).Υπολογισα ποτε θα κανω αποσβεση χωρις βλαβη (και με τα δυο συστηματα) οπότε κατεληξα στο Brc με πνευμονα.Αν πας σε συστημα με πνευμονα και θες και λαδιέρα, υπάρχει και η λύση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης με~200 ευρώ (αντί 60 της απλής) ή των πρόσθετων Tunap. Στα 20000 χλμ με τιμη αεριου 85-90 c/lit κανεις αποσβεση.Αν ειχα δωσει +1000 ευρω πηγαινα ακομα πιο μακρυα την αποσβεση οπότε το απέρριψα.Και το κόστος μιας αντλιας σε συστημα 5ης γενιάς είναι υψηλό σε περίπτωση βλάβης. Μην ξεχνας το βασικότερο όμως.Δεν παιζει τοσο πολύ ρολο το κιτ αλλα Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ.Χωρίς εμπειρία και δική του πιστοποίηση μακρυά.Θα τρεχεις και δεν θα φτανεις.Η εγκατάσταση και η ρυθμιση ειναι το παν.Οι νόμοι της φυσικής ισχύουν και στην Ελλάδα και 1+1 κάνει παντα 2.Οικονομία 50% δεν υπάρχει.
Για τον τυπο προκαταλύτη δεν ξερω.Στα nissan που εχουν κεραμικό πάντως, προτεινουν αλλαγη με μεταλλικό.Δυσκολη η εξίσωση τελικά με πολλές παραμέτρους. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
αλλα και μεχρι 30% και ισως παραπανω σε συστηματα εργοστασιακα οπως το Picanto LPG.
σαν εργοστασιακο το picanto (και κάθε picanto) δεν θα' πρεπε να κινειται στο κατω οριο των 'αυξητικων τασεων' της καταναλωσης? 30% σαν πολυ δεν ειναι οταν ενα after κυμαινεται γυρω στο 20%?
παρεπιπτοντως το picanto LPG εισαγεται κανονικα τελικα?
Σχετικα με την καταναλωση αν θυμαμαι πρεπει να ειναι και πανω απο 30%.
Φαινεται οτι δινουν εμφαση στην καλυτερη αποδοση και ασφαλεια του κινητηρα ωστε τα αποτελεσματα να ειναι αντιστοιχα αυτου της βενζινης..
Μην ξεχνας οτι το lpg Picanto εχει υψηλοτερη ιπποδυναμη απο της βενζινης (82 με 69). -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Tο εχουμε πει τοσες φορες.
Το υγραεριο θερμοδυναμικα (στην ιδια μαζα δηλ βαρος) εχει μεγαλυτερη αποδοση απο την βενζινη.Δεν πρέπει να πολυ-ισχύει.
Τι AFR έχει το υγραέριο πάνω κάτω;http://www.engineeringtoolbox.com/fuels ... d_169.html
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
http://www.engineeringtoolbox.com/fuels ... d_169.html
Δες τον πίνακα.
Μας ενδιαφέρει το lower heating value of stoichiometric mixture (λ=1) MJ/kg
Ακόμα και με μεγαλύτερο LHV/HHV του προπανίου έναντι της βενζίνης το μείγμα έχει λιγότερη ενέργεια. -
Γιατι πρεπει να σε ενδιαφερει μονο το LHV και οχι ολες οι υπολοιπες τιμες και ειδικα το GCV που ειναι και το μετρο συγκρισης καλοριφικης αποδοσης?
-
GCV=HHV και NCV=LHV
γενικά προτιμάται το 2ο γιατί δεν έχουμε υγροποίηση των υδρατμών και 'that the heat in the water vapor is not recovered'.Αλλά με όποιο νούμερο και να γίνουν οι πράξεις το HV/CV of stoich mix θα είναι μικρότερο στο προπάνιο λόγω διαφορετικού
A/F R (μεγαλύτερου). -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
http://www.engineeringtoolbox.com/fuels ... d_169.html
Δες τον πίνακα.
Μας ενδιαφέρει το lower heating value of stoichiometric mixture (λ=1) MJ/kg
Ακόμα και με μεγαλύτερο LHV/HHV του προπανίου έναντι της βενζίνης το μείγμα έχει λιγότερη ενέργεια.http://en.wikipedia.org/wiki/Heat_of_co ... ting_value
Στον πρωτο πινακα παρατιθενται HHV/LHV απο τα πλεον γνωστα καυσιμα.
Απο που φαινεται οτι ιδια μαζα προπανιου εχει λιγοτερη ενεργεια απο ιση μαζα βενζινης?
Ολες οι αναγωγες ειναι σε MJ/kg. -
Ίση μάζα στοιχειομετρικού μείγματος (λ=1) μας ενδιαφέρει που προφανώς έχει διαφορετική μάζα καυσίμου.
Γιατί βάσει του αέρα που μπαίνει ελέγχουμε το καύσιμο. -
Οπως λες και συμφωνω σε στοιχειομετρικη φαση οπου η μαζα των δυο μειγματων (αερα-υγραεριου) /(αερα-βενζινης) ειναι διαφορετικη λογω του διαφορετικου ειδικου βαρους τους, ειναι φυσιολογικο να υπερτερει υπο ιδιες συνθηκες το μειγμα αερος/βενζινης.
Γι'αυτο και επιβαλλεται η στοιχειομετρικη αυξηση των μεγεθων του αερος/υγραεριου ωστε να ισοσκελισει οσο το δυνατον την αποδοση της βενζινης. Και εδω στοιχειομετρικα πρεπει να υπαρχουν διαφορες ακομα και μεταξυ των 'γενεων' 4/5 γενιας ητοι αεριου/υγρου ψεκασμου οπως ειναι το φυσιολογικο λογω διαφορετικης φασης (υγρου/ατμου) παροχης του καυσιμου (υγραεριου) στον θαλαμο καυσης.
Οχι ομως οτι θερμιδικα η βενζινη, σε ιδιο μεγεθος συγκρισης και αναγωγης δηλ σε mj/kg (και οχι σε mj/lt) , εχει καλυτερη αποδοση απο το υγραεριο και δη προπανιο. -
Υπάρχει περίπτωση αυξημένη κατανάλωση σε lpg στα τελευταία 4-5 γεμίσματα να οφείλεται σε κακή κατάσταση του φίλτρου αερίου ή/και του φίλτρου αέρα ? (χρειάζονται αλλαγή και τα δύο).
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Οπως λες και συμφωνω σε στοιχειομετρικη φαση οπου η μαζα των δυο μειγματων (αερα-υγραεριου) /(αερα-βενζινης) ειναι διαφορετικη λογω του διαφορετικου ειδικου βαρους τους, ειναι φυσιολογικο να υπερτερει υπο ιδιες συνθηκες το μειγμα αερος/βενζινης.
Γι'αυτο και επιβαλλεται η στοιχειομετρικη αυξηση των μεγεθων του αερος/υγραεριου ωστε να ισοσκελισει οσο το δυνατον την αποδοση της βενζινης. Και εδω στοιχειομετρικα πρεπει να υπαρχουν διαφορες ακομα και μεταξυ των 'γενεων' 4/5 γενιας ητοι αεριου/υγρου ψεκασμου οπως ειναι το φυσιολογικο λογω διαφορετικης φασης (υγρου/ατμου) παροχης του καυσιμου (υγραεριου) στον θαλαμο καυσης.
Οχι ομως οτι θερμιδικα η βενζινη, σε ιδιο μεγεθος συγκρισης και αναγωγης δηλ σε mj/kg (και οχι σε mj/lt) , εχει καλυτερη αποδοση απο το υγραεριο και δη προπανιο.Nαι δεν είπα πουθενά ότι δεν έχει το προπάνιο περισσότερη ενέργεια ανά κιλό, αλλα όταν έχουμε στοιχειομετρικό μείγμα λ=1 που τέτοιο θέλουμε γενικά, ούτε φτωχό ούτε πλούσιο, μεταξύ τον 2 καυσιμων η βενζίνη αποδίδει περισσότερη ενέργεια γιατί έχει πιο πολύ καύσιμο σε μάζα το μείγμα.
-
Ο χρήστης subarakis έγραψε:
φιλε μου ,
Μηπως ξερεις αν εχουμε **μεταλλικο η κεραμικο **προ-καταλυτη στα ΜΠΟΞΕΡ-ακια μας ?
Δεν αναφερομαι στο scooby αλλα στο foresterclub.gr όπου ο ιδιοκτήτης δεν αλλαξε βαλβιδες....ok παω να διαβασω.
Για τον τυπο προκαταλύτη δεν ξερω.Στα nissan που εχουν κεραμικό πάντως, προτεινουν αλλαγη με μεταλλικό.Δυσκολη η εξίσωση τελικά με πολλές παραμέτρους.
με καλυψες....
τωρα ο προκαταλυτης μας ειναι οτι ειναι...θα μας πει ο μηχανικος και αναλογα θα πραξουμε.
μπας και ηταν τουρμπο το φορεστερ του φιλου στο κλαμπ..? (θα παω να γραφτω και να μελετησω το θεμα του...)ξερεις κανα εγκαταστατη που να γνωριζει το θεμα ΜΠΟΞΕΡ+ΥΓΡΑΕΡΙΟ, που να ξεχωριζει απο τους αλλους?
(αν δεν θες δημοσια, στειλε πμ)...αν εισαι ευχαριστημενος, θα προτεινες τον δικο σου η εχεις αμφιβολιες?ευχαριστω / Τασσος
Εγω μεχρι στιγμης κλινω προς Χρηστο (ΙΝΚΤΕΚ Πειραιως) διοτι ειναι **και **μηχανικος ειδικος στα σουμπαρου
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
φιλε μου ,
Δεν αναφερομαι στο scooby αλλα στο foresterclub.gr όπου ο ιδιοκτήτης δεν αλλαξε βαλβιδες....ok παω να διαβασω.
Για τον τυπο προκαταλύτη δεν ξερω.Στα nissan που εχουν κεραμικό πάντως, προτεινουν αλλαγη με μεταλλικό.Δυσκολη η εξίσωση τελικά με πολλές παραμέτρους.
με καλυψες....
τωρα ο προκαταλυτης μας ειναι οτι ειναι...θα μας πει ο μηχανικος και αναλογα θα πραξουμε.
μπας και ηταν τουρμπο το φορεστερ του φιλου στο κλαμπ..? (θα παω να γραφτω και να μελετησω το θεμα του...)ξερεις κανα εγκαταστατη που να γνωριζει το θεμα ΜΠΟΞΕΡ+ΥΓΡΑΕΡΙΟ, που να ξεχωριζει απο τους αλλους?
(αν δεν θες δημοσια, στειλε πμ)...αν εισαι ευχαριστημενος, θα προτεινες τον δικο σου η εχεις αμφιβολιες?ευχαριστω / Τασσος
Εγω μεχρι στιγμης κλινω προς Χρηστο (ΙΝΚΤΕΚ Πειραιως) διοτι ειναι **και **μηχανικος ειδικος στα σουμπαρου
Σε πόσα χιλιόμετρα έχει πήρα?. Τα λόγια είναι εύκολα!. Στατιστικές δεν είδα!.
Α. -
Πήγα τελικά σήμερα στο συνεργείο και τους είπα για τη ρύθμιση.
Μου είπε ότι εφόσον δε βγάζει κάποια ένδειξη η μηχανή, δεν υπάρχει πρόβλημα με μη σωστή κατανάλωση καυσίμου (ή λάθος μείγμα).
Του είπα αν μπορεί να ρυθμιστεί κάτι και με βαριά καρδιά το πήρε μέσα να 'σετάρει' την κατανάλωση ξανά από την αρχή (όπως μου είπε). Βγαίνοντας είπε ότι πρέπει να τη μείωσε λίγο.
Μετά από μερικές μετρήσεις, θα σας πω αν έχει αλλάξει κάτι. (δε το νομίζω). -
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Του είπα αν μπορεί να ρυθμιστεί κάτι και με βαριά καρδιά το πήρε μέσα να 'σετάρει' την κατανάλωση ξανά από την αρχή (όπως μου είπε). Βγαίνοντας είπε ότι πρέπει να τη μείωσε λίγο.αν του φερεις κολάρο το αμαξι ολοκληρο θα ισχυει ακομα το 'με βαρια καρδια' ή θα τρεχει σαν πεταλουδιτσα να σε εξυπηρετησει; Ελεος με καποιους που βαριουνται να κανουν αυτο για το οποιο πληρωνονται.
-
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Πήγα τελικά σήμερα στο συνεργείο και τους είπα για τη ρύθμιση.
Μου είπε ότι εφόσον δε βγάζει κάποια ένδειξη η μηχανή, δεν υπάρχει πρόβλημα με μη σωστή κατανάλωση καυσίμου (ή λάθος μείγμα).
Του είπα αν μπορεί να ρυθμιστεί κάτι και με βαριά καρδιά το πήρε μέσα να 'σετάρει' την κατανάλωση ξανά από την αρχή (όπως μου είπε). Βγαίνοντας είπε ότι πρέπει να τη μείωσε λίγο.
Μετά από μερικές μετρήσεις, θα σας πω αν έχει αλλάξει κάτι. (δε το νομίζω).Δεν θα κάνεις πολλα η κατανάλωση έχει να κάνει και με το κιτ ένα megane tourbo που ξερω με prins έχει 9 -10 λίτρα τα 100 στην πόλη
-
Καλησπερα σας , εδω και μια εβδομαδα ανηκω στην οικογενεια των αεριοκινητων....αχαχαχαχαχα
Λοιπον εχω βαλει συστημα lo.gas στην Καλλιθεα χωρις λαδοτηρα. Θυμιζω οτι εχω ενα landrover 1.8
Η εγκατασταση φαινεται καλη. Εχω κανει εως τωρα 200χλμ χωρις προβλημα. Θα σας ενημερωσω για τα περαιτερω
Περιμενω σχολια -
Ο χρήστης Σταυρος Στρα έγραψε:
Καλησπερα σας , εδω και μια εβδομαδα ανηκω στην οικογενεια των αεριοκινητων....αχαχαχαχαχα
Λοιπον εχω βαλει συστημα lo.gas στην Καλλιθεα χωρις λαδοτηρα. Θυμιζω οτι εχω ενα landrover 1.8
Η εγκατασταση φαινεται καλη. Εχω κανει εως τωρα 200χλμ χωρις προβλημα. Θα σας ενημερωσω για τα περαιτερω
Περιμενω σχολιαLo gas τι ειναι αυτο ρε συ κάτι σαν j lo ? το ξέρει κανείς εδω ; Προέλευση ;Μάστορας ; Στοιχεία ;
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Περιμενω σχολιαLo gas τι ειναι αυτο ρε συ κάτι σαν j lo ? το ξέρει κανείς εδω ; Προέλευση ;Μάστορας ; Στοιχεία ;
Υγραεριοκίνηση!