-
Ο χρήστης cholomon έγραψε:
Μέσα στη πόλη 12,5-13.Φιλε μου αφου κανεις οπως λες 20000 χλμ το χρονο βαλε το ανεπιφυλακτα.
Ακομα και με 10 λιτρα μεση καταναλωση, γιατι πιστευω δεν εισαι παντα μεσα σε πολη, θα εχεις τουλαχιστον 1000+ ευρω κερδος το χρονο.
Βρες μια καλη μαρκα, καλο εγκαταστατη και προχωρα το. Σε 1.5 χρονο θα εχεις κανει αποσβεση αν οχι νωριτερα. -
Geo_thess_86,
δεν χρειαζεται να μετανοιωνεις που πηγες στην εκθεση. Πιστεψε με κερδισμενος βγηκες γιατι απλά βλεπεις ποσοι αεριτζηδες υπαρχουν και ετσι φυλαγεσαι.
Τα συστηματα γενικως ειναι καλα, απλα υπαρχουν καλα και καλυτερα. Ο μαστορας που θα το βαλει κανει την διαφορα.
Αφου υπαρχει φιλος με το ιδιο αυτοκινητο και με BRC (που ειναι και απο τις καλυτερες) καλο θα ηταν να πας απο εκει που γινεται η εγκατασταση και να το δεις. Οπως ειπα υπαρχουν κα αλλες καλες επωνυμες μαρκες και στη θεση σου μιας και βλεπω οτι το ψαχνεις αρκετα και αν κατι παει στραβα σε βλεπω να υποφερεις, καλο ειναι να πας σε δοκιμασμενη λυση με επωνυμη εταιρια, οπωσδηποτε να εξασφαλισεις το θεμα εγγυηση (οσο γινεται) και το οτι να μπορουν αμεσα να επιληφθουν του οποιου προβληματος, ω μη γενοιτω, προκυψει.
Το κοστος περναει σε δευτερη μοιρα γιατι απλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα και να κοστιζει και λιγωτερα. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τάση κοντά στο 1V σημαίνει πλήρως καμένα καυσαέρια. Κοντά στα 0V σημαίνει ότι υπάρχει πολύ οξυγόνο μετά τον καταλύτη. Τα υπόλοιπα ισχύουν.Ρωτησα σημερα αρχιμηχανικο της οπελ και μου ειπε οτι ο δευτερος λ στο αστρα ειναι ακριβως μετα τον καταλυτη(ο οποίος ειναι κολλητά με με την εξαγωγη) και μετρα σε ταση απο μερικα mVolt μερχι το πολυ 0,1. Γι αυτο και δεν μπορουσα να δω τα volt στον δευτερο λ μιας και η μικροτερη τιμη που μπορουσα να δω με το διαγνωστικό OBDII που εχω ηταν ο,1.
Το πολύ οξυγόνο στα καυσαέρια μπορεί να προέρχεται από ένωση της εξάτμισης πριν από τον δεύτερο λάμδα, η οποία έχει διαρροή.
Αυτο μου το απεκλεισε αμεσως μιας και μου ειπε οτι ειναι πολυ δυσκολο να γινει κατι τετοιο στο σημειο που βρίσκεται καταλύτης και λ. Το αν λειτουργεί σωστα θα το δω σε κανα διαγνωστικο της προκοπης. Μαλλον ειναι ολα καλα μιας και παιζει η ταση οταν γινεται πλουσιο, ειδικα με βενζινη στην εκκινηση(εχω δει μεχρι 0,4...). Ασε που ο μηχανικος μου ειπε οτι βαρανε καπου και που κατι ασχετα σφαλματα χωρις ιδιαίτερο λογο...
-
Και ο δεύτερος λ επηρεάζει το μείγμα
(πολύ λιγότερο από τον πρώτο), είναι εκεί για να ρυθμίζει τον τριοδικό καταλύτη να δουλεύει σαν οξειδωτικός ή σαν αναγωγικός. Δηλαδή να δουλεύει ο κινητήρας (για λίγο) συνέχεια πλούσιο ή συνέχεια φτωχό μείγμα ώστε να βγάζει ο καταλύτης λιγότερους ρύπους.Βέβαια αν ο καταλύτης είναι χαλασμένος αμέσως το αντιλαμβάνεται ο 2ος λ.
Στον αισθητήρα λ δεν σε ενδιαφέρει η απόλυτη τιμή των βολτ (OXI ΓΙΑ WIDE BAND). Αυτό που ενδιαφέρει είναι να πηγαίνει από πλούσιο σε φτωχό μείγμα, αυτό κοιτάς.
Δηλαδή αν δείχνει πλούσιο μείγμα δεν μετράς τα βολτ για να δεις πόσο πλούσιο είναι - δεν δουλεύει έτσι ο λ.Στον πρώτο λ θα βλέπεις συνέχεια να πηγαίνει από πλούσιο σε φτωχό μείγμα.
Στον δεύτερο λ θα βλέπεις να πηγαίνει από πλούσιο σε φτωχό μείγμα αρκετά πιο αραιά. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στον πρώτο λ θα βλέπεις συνέχεια να πηγαίνει από πλούσιο σε φτωχό μείγμα.
Στον δεύτερο λ θα βλέπεις να πηγαίνει από πλούσιο σε φτωχό μείγμα αρκετά πιο αραιά.Και ακριβως αυτο βλεπω. Να'στε καλα παιδια και το φορουμ γιατι μαθαίνουμε χρήσιμα πραγματα. Μην πηγαινει τσαμπα η ψυχή μας στην κούλουρη...
-
χαιρετω το forum.
εχω ενα daihatsu sirion 1.0 και λογω δουλειας κανω 20.000+km/ετος και οπως καταλαβαινεται με την βενζινα στο θεο σκεφτομαι την λυση του υγραεριου.
το θεμα με τις βαλβιδες με το δικο μου τι γινεται?ειναι μεσα στα ευαισθητα αυτοκινητα?χρειαζομαι λαδιερα?
ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα και εδω στο forum δεν εβγαλα ακρη..
εστω και με pm εχετε να προτεινετε καμμια καλη λυση η καποιο καταστημα να απευθηνθω?
ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας... -
Ο χρήστης terios2008 έγραψε:
χαιρετω το forum.
εχω ενα daihatsu sirion 1.0 και λογω δουλειας κανω 20.000+km/ετος και οπως καταλαβαινεται με την βενζινα στο θεο σκεφτομαι την λυση του υγραεριου.
το θεμα με τις βαλβιδες με το δικο μου τι γινεται?ειναι μεσα στα ευαισθητα αυτοκινητα?χρειαζομαι λαδιερα?
ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα και εδω στο forum δεν εβγαλα ακρη..
εστω και με pm εχετε να προτεινετε καμμια καλη λυση η καποιο καταστημα να απευθηνθω?
ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας...
Κατ’ αρχή, πόσα λίτρα βενζίνα /100?.
Δεν γράφεις την ευρύτερη περιοχή σου.
Α. -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
0,5V δεν πρέπει να δίνει το στοιχειομετρικό;
Μέσο όρο στον πρώτο λάμδα πρέπει να βλέπεις 0,45 που αντιστοιχεί στο στοιχειομετρικό και δείχνει κάποια ύπαρξη οξυγόνου και κατά συνέπεια και άκαυτου καυσίμου. Αυτό καίγεται στον καταλύτη.
Ναι οπότε μετά τον κατ γιατί να είναι 0;
Αν είναι ο ίδιος λ με πριν τέτοιο διάγραμμα δεν θα έχει;
Τα 0V είναι υπερ φτωχό.
Ή χάνω κάτι;Λογικά είναι διαρροή αέρα ή κομμένο καλώδιο.
-
πάντως με βάσιμες πληροφοριές ,ετοιμάζεται δίκτυο πρατηρίων με ΦΥΣΙΚΟ αεριο
-
Παιδιαμιλησα με Θεοδωρου κ μου ειπε συστημα zavoli σε peugeot 206 με 80000 κμ στα 1100 ευρω.Να το προχωρησω η εχει κανενας αναταση;
-
ΜΙΛΗΣΑ Κ ΜΕ brcΣΤΗΝ ΠΑΠΑΦΗ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ 1050. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΙ Κ ΟΙ ΔΥΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ;ΒΟΗΘΗΣΤΕ!
Σε παρακαλώ μη γράφεις με κεφαλαία, στο διαδίκτυο αυτό είναι σαν να φωνάζεις.[mod]
-
Δες προηγουμενες αναρτησεις οπου αναφερονται αναλογες εμπειριες.
Το να λεμε τα ιδια και τα ιδια ειναι και κουραστικο, υποκειμενικο αλλα κυριως μπορει να εκληφθει και σαν πατροναρισμα καποιων εταιρειων.
Δες και στους ιστοτοπους αυτων των εταιρειων που ενδιαφερεσαι και θα βγαλεις καποια γνωμη.
Κοιτα να πας σε καποιον που πρωτιστα κανει καλη δουλεια και ειναι γνωστης του θεματος. Αυτο θα το κρινεις φυσικα απο την προσωπικη επαφη που θα εχεις αλλα και βλεποντας τον χωρο εργασιας. -
Ευχαριστω για την απαντηση και κατανοω αυτα που μου λες αλλα εχω πραγματικα πελαγωσει. Ψιλοκατεληξα σε αυτους τους δυο. Απλα ζηταω μια παροτρυνση απο καποιον που ξερει η εχει μια εμπειρια με τα συγκεκριμενα συνεργεια να με βοηθησει να επιλεξω καθως ειμαι επιοικως αςχετος
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δες προηγουμενες αναρτησεις οπου αναφερονται αναλογες εμπειριες.
Το να λεμε τα ιδια και τα ιδια ειναι και κουραστικο, υποκειμενικο αλλα κυριως μπορει να εκληφθει και σαν πατροναρισμα καποιων εταιρειων.
Δες και στους ιστοτοπους αυτων των εταιρειων που ενδιαφερεσαι και θα βγαλεις καποια γνωμη.
Κοιτα να πας σε καποιον που πρωτιστα κανει καλη δουλεια και ειναι γνωστης του θεματος. Αυτο θα το κρινεις φυσικα απο την προσωπικη επαφη που θα εχεις αλλα και βλεποντας τον χωρο εργασιας.Σωστές οι προτάσεις σου και σύμφωνες με τη γραμμή του φόρουμ.
Καθώς όμως το θέμα έχει ξεπεράσει τις 600 σελίδες δεν είναι πάντα εύκολο κανείς να βρει και να μελετήσει τις ανάλογες εμπειρίες. Εννοείται ότι για το λόγο αυτό το φόρουμ διαθέτει και Αναζήτηση!! Επειδή όμως καμιά φορά όμως αυτό δεν αρκεί αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει δίνοντας λινκ για τις ανάλογες εμπειρίες καλό θα είναι.
Γενικά δεν διώκεται η ικανοποίηση του πελάτη από έναν επαγγελματία αλλά η διαφήμιση, δεν είναι το ίδιο αλλά μερικές φορές τα όρια είναι δυσδιάκριτα και επί αμφιβολίας θεωρούμε το χειρότερο για να προστατεύσουμε το φόρουμ. [mod] -
Ευχαριστω!Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει!
-
υπαρχει καποια σχεση τιμης της βενζινης και υγραεριου;
και αν ναι, γιατι; -
Οχι.
Ειναι δαφορετικες οι φορμουλες χονδρικης προμηθειας και φορολογησης.
Βεβαια επειδη ελευθερη αγορα εχουμε η λιανικη τιμη υποκειται στους νομους του ελευθερου εμποριου.
Προς το παρον εδω κρατειται η τιμη του σχεδον στο μισο αυτης της βενζινης αλλα αυτο μπορει φυσικα να αλλαξει.
Ειναι τοσο ρευστη η κατασταση στην εμπορια υγρων καυσιμων που δεν μπορεις να προβλεψεις τιποτα.
Διεθνως παντως ακολουθει η τιμη του την ανοδο η την πτωση του αργου αν και υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που καθοριζουν την τιμη του. -
αυτο ηθελα, ευχαριστω
-
Αναζήτηση!!.
Πως γίνετε αυτό κ.mod?.
Διότι τώρα που δεν παίρνω ενημέρωση, ούτε στα mail μου, ούτε στο κινητό μου, καταλαβαίνεις ότι έχω μια δυσκολία.
Ευχαριστώ.
Α. -
Αντώνη με απογοήτευσες, εσύ τόσα χρόνια ψάχνεις και βρίσκεις τόσες καταπληκτικές λεπτομέρειες σε τόσα πολλά αυτοκίνητα και τις μοιράζεσαι μαζί μας και σου ξέφυγε η αναζήτηση! Όχι ένα αλλά δύο πεδία υπάρχουν στη σελίδα που τώρα διαβάζεις!
Βάζεις τις λέξεις που θέλεις να ψάξεις σε ένα από τα δύο πεδία που λένε Αναζήτηση. Πχ στη σελίδα που βλέπεις τώρα αν πάς πάνω πάνω στην κορυφή της σελίδας δεξιά είναι το ένα πεδίο. Λίγο πιο κάτω και αριστερά ακριβώς κάτω από τον τίτλο του θέματος Υγραεριοκίνηση είναι το δεύτερο πεδίο αναζήτησης μέσα στο συγκεκριμένο θέμα.
Υγραεριοκίνηση!