-
Ο χρήστης snahmi έγραψε:
Καλησπέρα σας,Θα ηθελα να ρωτήσω, γνωρίζει κανείς κάποιον ΣΟΒΑΡΟ τεχνικό που να ασχολείται με συστήματα LOVATO στη Θεσσαλονίκη?
Μετά από τόσα που έχω ακούσει και διαβάσει στο forum αυτό, ομολογώ ότι έχω θορυβηθεί από το ενδεχόμενο το σύστημα EASYFAST που φοράει το αυτοκίνητό μου να μην είναι ρυθμισμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δεν έχω κάποιο σημάδι κακής ρύθμισης (λ.χ λαμπάκι check engine, ρεταρίσματα, σβησίματα, μυρωδιές) αλλά θα ήθελα να γνωρίζω εάν έγινε σωστή ρύθμιση πλούσιου/φτωχού μίγματος κλπ. κλπ. με σκοπό να αποφύγω -το δυνατόν- ταλαιπωρίες στο μέλλον.......Θελω απλά να γινει ενας έλεγχος σωστής ρύθμισης-λειτουργίας στο σύστημά μου.
Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη, και εαν δεν θέλετε να θεωρηθεί διαφήμιση, παρακαλώ στείλτε μου pm.
Ευχαριστώ.
μπορεις πολυ απλα να βαλεις ενα wideband sensor ή afr ή halmeter η οπως αλλιως το ξερεις τελοσπαντωνν για να βλεπεις ΜΟΝΙΜΑ τα στειχειομετρικα του κινητηρα σου δεν θα σου στοιχισει πανω απο 150 ευρω και θα εχεις πληρη και ολοκληρωμενη αποψη παντα και παντου για το αν ειναι ''φτωχος'' ο κινητηρας σου
γνωμη μου. -
Σε πρόσφατη εγκατάσταση υγραερίου που έγινε στο αυτοκίνητό μου (Ford focus 1.6 lt 120 ps), ο εγκαταστάτης το έχει ρυθμίσει να γυρίζει σε βενζίνη μετά από τις 4.900 στροφές. Αυτό είναι απαραίτητο;
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μετά από 1.200 χλμ χρήσης είναι 1) η υψηλή κατανάλωση υγραερίου (12,7 lt/100 Km με υγραέριο και 9,7 έως 10 το πολύ lt/100 Km με βενζίνη) και 2) όταν γκαζώνω με πλήρες φορτίο πάνω από τις 4.000 στροφές και μετά πατάω συμπλέκτη, το αμάξι σβήνει. Το κάνει μόνο με υγραέριο και όχι με βενζίνη. Ο εγκαταστάτης έψαξε το πρόγραμμα και δεν μπορεί να δει κάτι. Μου λέει να του το αφήσω να αλλάξει την πολυβαλβίδα η οποία μπορεί να χάλασε από υψηλή πίεση της αντλίας του πρατηρίου που γέμισα!! Εγώ σκέφτομαι μήπως έχει απλώς βουλώσει το φίλτρο.
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Για να ξαναρωτησω για να σιγουρευτω αν πρεπει να κανω κατι.
εχω κανει 14.000 χλμ μεχρι τωρα με το Panda/Landi και το 1o μου προβλημα το αντιμετωπιζω τωρα, απο τοτε με τα χιονια που εκανε πολυ κρυο μεχρι και σημερα,
γυρναει στο αεριο πριν ζεσταθει καλα η μηχανη και τοτε μου κανει κοψιματα, δεν τραβαει, ρεταρει, καποια στιγμη αναβει και λαμπακι, μεχρι που σβηνει κι ολας αν επιμεινω και το αφησω.
οποτε αυτο που αναγκαζομαι να κανω ειναι το γυρναω χειροκινητα για λιγα λεπτα σε βενζινη μεχρι να φτασει στην κανονικη θερμοκρασια ο κινητηρας και τοτε το ξαναγυρναω στο αεριο και ολα κανονικα.
ή για να ειμαι 100% ακριβης, εκεινη την 1η στιγμη που θα γυρισει σε αεριο με τον κινητηρα σε κανονικη θερμοκρασια, κομπιαζει αλλη μια φορα για 1 δευτερολεπτο, (σα να ξεπεταει το τελευταιο μπουκωμα που ειχε απο πριν) και μετα παει κανονικοτατα, οπως το ειχα συνηθισει τοσο καιρο.Δηλ λαμπακι κινητηρα, κοψιματα/μπουκωματα και σβησιματα, μου τα κανει μονο οσο η θερμοκρασια του κινητηρα δεν εχει ανεβει, και ειδικα αν ειναι πρωι ή βραδυ και δεν το εχω κινησει για ωρες το αυτοκινητο.
Αλλιως, οταν η θερμοκρασια πιασει το κανονικο, δεν εχω προβλημα, παει κανονικα και χωρις λαμπακια.
Επισης, αν σταματησω για λιγη ωρα και μετα το ξαναβαλω μπροστα, εχοντας προσφατα κυκλοφορησει ζεστο το αμαξι, τοτε αν γυρισει στο αεριο πριν ο δεικτης θερμοκρασιας προλαβει να ξαναπιασει τους 90 βαθμους, τοτε συνεχιζει με αεριο κανονικα, δεν τα κανει τα ρεταρισματα οση ωρα ο δεικτης Θ συνεχιζει να ανεβαινει (βεβαια πολυ συντομα ξαναπιανει τους 90).
Τελος να ξαναπω οτι με βενζινη δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα, και κρυος ο κινητηρας δουλευει κανονικα.Προς το παρον το αποδιδω στη χαμηλη θερμοκρασια σε συνδιασμο με τα μιγματα που μας πουλανε, και το συνδιαζω με το γεγονος οτι στο αλλο μου αυτοκινητο το μεγαλο, που αργει απο μονο του πιο πολυ να γυρισει σε αεριο τωρα με τα κρυα, δεν εχω τετοια προβληματα.
Κατα τη γνωμη σας, χρειαζεται να κανω κατι αλλο, ή να συνεχισω ετσι περιμενοντας την αλλαγη του καιρου και των μιγματων?
Κινδυνευει καθολου το αμαξι (κινητηρας/βαλβιδες/καταλυτης) απο αυτα τα (εστω λιγα) λεπτα (ή και δευτερολεπτα) κακης λειτουργιας?Μήν κάνεις τίποτε απολύτως.
Έχεις πιάσει 100 στά 100 τούς λόγους πού σού παρουσιάσεται τό ''πρόβλημα''.
Τά έχω περιγράψει στό παρελθόν καί οφείλωνται στήν φτωχή σύνθεση τού υγραερίου σέ σχέση μέ τό προπάνιο πού αναλογεί στίς χαμηλές θερμοκρασίες τού χειμώνα.
Δέν κινδυνεύει τίποτε από τό μοτέρ υπό ανάλογες (ολιγόλεπτες)συνθήκες.κε Βάτσο, μια ερώτηση επί του προβλήματος που ανέφερε ο φίλος tommygun.
Σχετικά με τη χρήση/λύση Lpg pre-heater γνωρίζεις κάτι σχετικά;
http://www.anlero-polska.pl/index.php?l ... roducts=29
Είναι ίσως μια μικρή λύση για εμάς που ζούμε σε περιοχές με πολύ κρύο και προβλήματα με την χρήση του lpg στα 'κρύα' αυτοκίνητα μας;Υ.Γ. Εννοείται απαντάει κι όποιος άλλος έχει εμπεριστατωμένη άποψη...
-
Χωρίς να έχω ιδία γνώση της συσκευής, θα σου πω τι βλέπω και τι σκέφτομαι.
Αυτό πρέπει να μπαίνει στη γραμμή του υγραερίου πριν τον πνεύμονα και παίρνει ζεστό νερό από τη μηχανή, όπως και ο πνεύμονας. Ο σκοπός του είναι η ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του υγραερίου.
Προβληματίζομαι όμως γιατί σκέφτομαι ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. Εμένα τουλάχιστον δε μου χρειάστηκε εδώ και δύο χρόνια και με θερμοκρασίες μέχρι -9.
Ο λόγος για τον οποίο φαντάζομαι αυτό το μηχάνημα μπορεί να χρειάζεται είναι ένας κακοσχεδιασμένος ή κακοτοποθετημένος πνεύμονας. Στο δικό μου αμάξι για παράδειγμα, ο πνεύμονας είναι τοποθετημένος πίσω από τη μηχανή (δεν τον χτυπάει απ'ευθείας κρύος αέρας) και σίγουρα χαμηλότερα από το ανώτερο επίπεδο του αντιψυκτικού, αλλιώς νομίζω ότι θα μαζευόντουσαν εκεί φυσαλίδες αέρα.
Το σύστημά μου είναι ρυθμισμένο να γυρίζει σε υγραέριο στους 30 βαθμούς θερμοκρασίας πνεύμονα (όχι μηχανής). Ακόμα και σκέτο βουτάνιο να είναι το υγραέριο, εξατμίζεται στους 0 βαθμούς, οπότε στους 30 καταλαβαίνεις ότι όλα πρέπει να είναι οκ.
Το πρόβλημα που απομένει όταν έχουμε χαμηλής ποιότητας υγραέριο (που δεν περιέχει σχεδόν καθόλου προπάνιο δηλαδή, το οποίο εξατμίζεται στους -40 χοντρικά), είναι ότι όταν και η δεξαμενή βρεθεί σε θερμοκρασία κάτω από 0, το υγραέριο δεν θέλει να βγει και να πάει στον πνεύμονα γιατί δεν υπάρχει τίποτα να το σπρώξει. Αυτό το πρόβλημα φυσικά, δεν λύνεται με αυτή τη συσκευή. Είναι σαν να λες ότι θα γεμίσεις ένα σπρέυ με ωφέλιμο υλικό (βουτάνιο) και δεν θα βάλεις προωθητικό αέριο (προπάνιο).
Σ'αυτό το σημείο πλεονεκτούν τα συστήματα υγρού ψεκασμού, τα οποία έχουν αντλία στη δεξαμενή. Πιθανώς και εκεί όμως να δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα, γιατί καθώς η πίεση είναι χαμηλή και η αντλία αφαιρεί υγραέριο, δημιουργείται υποπίεση!!!
-
Ένα άλλο πρόβλημα σχετικό που δεν ξέρω αν ισχύει, ίσως να είναι το εξής.
Το προπάνιο και το βουτάνιο έχουν διαφορετικές πυκνότητες, οπότε όταν το αμάξι μένει σε ακινησία, πρέπει να διαχωρίζονται και το αμάξι να μένει σε ακινησία. Αν τώρα το σωληνάκι που τραβάει το υγραέριο μέσα στη δεξαμενή δεν φτάνει να ακουμπήσει στον πάτο της, όταν η γραμμή κατά την οποία διαχωρίζονται τα δύο υλικά φτάσει στο επίπεδο από το σωληνάκι, αρχίζεις να τραβάς σκέτο προπάνιο, ενώ το βουτάνιο μένει μέσα. Έτσι, ενώ κατά το αρχικό γέμισμα μπορεί να είχες καλής ποιότητας υγραέριο (με καλή αναλογία προπανίου δηλαδή), προς το τέλος της δεξαμενής καταλήγεις να έχεις ακόμα και σκέτο βουτάνιο μέσα, το οποίο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν βγαίνει από τη δεξαμενή. Αν προεκτείνουμε αυτό το φαινόμενο σε πολλά γεμίσματα με παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες, δε θα μου φαινόταν περίεργο να έχεις τελικά και σκέτο βουτάνιο μέσα στη δεξαμενή.
Εδώ και πάλι πλεονεκτούν τα συστήματα υγρού ψεκασμού γιατί λόγω της γραμμής επιστροφής καυσίμου, ανακατεύουν το προπάνιο με το βουτάνιο διαρκώς.
Μία πιθανή λύση για τα αέριου ψεκασμού είναι να αδειάζει εντελώς η δεξαμενή (ή τουλάχιστον πολύ), πριν πάμε για φουλάρισμα. Έτσι θα μπει και πάλι φρέσκο υγραέριο το οποίο κατά το νόμο περιέχει τουλάχιστον 20% προπάνιο.
Ας μας πει και κανένας άλλος αν μπορεί τη γνώμη του, είναι αλήθεια τα παραπάνω ή είναι εκτός πραγματικότητας;
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Χωρίς να έχω ιδία γνώση της συσκευής, θα σου πω τι βλέπω και τι σκέφτομαι.Αυτό πρέπει να μπαίνει στη γραμμή του υγραερίου πριν τον πνεύμονα και παίρνει ζεστό νερό από τη μηχανή, όπως και ο πνεύμονας. Ο σκοπός του είναι η ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του υγραερίου.
Προβληματίζομαι όμως γιατί σκέφτομαι ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται. Εμένα τουλάχιστον δε μου χρειάστηκε εδώ και δύο χρόνια και με θερμοκρασίες μέχρι -9.
Ο λόγος για τον οποίο φαντάζομαι αυτό το μηχάνημα μπορεί να χρειάζεται είναι ένας κακοσχεδιασμένος ή κακοτοποθετημένος πνεύμονας. Στο δικό μου αμάξι για παράδειγμα, ο πνεύμονας είναι τοποθετημένος πίσω από τη μηχανή (δεν τον χτυπάει απ'ευθείας κρύος αέρας) και σίγουρα χαμηλότερα από το ανώτερο επίπεδο του αντιψυκτικού, αλλιώς νομίζω ότι θα μαζευόντουσαν εκεί φυσαλίδες αέρα.
Το σύστημά μου είναι ρυθμισμένο να γυρίζει σε υγραέριο στους 30 βαθμούς θερμοκρασίας πνεύμονα (όχι μηχανής). Ακόμα και σκέτο βουτάνιο να είναι το υγραέριο, εξατμίζεται στους 0 βαθμούς, οπότε στους 30 καταλαβαίνεις ότι όλα πρέπει να είναι οκ.
Το πρόβλημα που απομένει όταν έχουμε χαμηλής ποιότητας υγραέριο (που δεν περιέχει σχεδόν καθόλου προπάνιο δηλαδή, το οποίο εξατμίζεται στους -40 χοντρικά), είναι ότι όταν και η δεξαμενή βρεθεί σε θερμοκρασία κάτω από 0, το υγραέριο δεν θέλει να βγει και να πάει στον πνεύμονα γιατί δεν υπάρχει τίποτα να το σπρώξει. Αυτό το πρόβλημα φυσικά, δεν λύνεται με αυτή τη συσκευή. Είναι σαν να λες ότι θα γεμίσεις ένα σπρέυ με ωφέλιμο υλικό (βουτάνιο) και δεν θα βάλεις προωθητικό αέριο (προπάνιο).
Σ'αυτό το σημείο πλεονεκτούν τα συστήματα υγρού ψεκασμού, τα οποία έχουν αντλία στη δεξαμενή. Πιθανώς και εκεί όμως να δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα, γιατί καθώς η πίεση είναι χαμηλή και η αντλία αφαιρεί υγραέριο, δημιουργείται υποπίεση!!!
Πολύ καλή τοποθέτηση στό τελευταίο όμως τό χαλάς.
Υπερβολή....
Γία σκέψου το λίγο... -
Ναι, δεν ήμουν σίγουρος γι'αυτό και ο λόγος είναι από τη μία μεριά η αντλία η οποία δημιουργεί πίεση προς τα μπεκ και από την άλλη η υποπίεση της εισαγωγής, η οποία σίγουρα είναι μικρότερη από την όποια υποπίεση μπορεί να δημιουργηθεί στη δεξαμενή.
Εγώ πάντως θα απέφευγα τα μεγάλα πατήματα του γκαζιού (μικρή υποπίεση ή και θετική πίεση στην εισαγωγή) όταν η καμπίνα είναι κρύα (χαμηλή θερμοκρασία δεξαμενής) ειδικά αν είχα τούρμπο!!!!!!!!!!!!
Ας ζεσταθεί το κοκκαλάκι μου πρώτα και μετά τα λέμε
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι σε σύστημα υγρού ψεκασμού καταστράφηκαν βαλβίδες σε 30000 χλμ.
Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε...Ποιος μυθος ρε παιδια ??? Εδω το παλικαρι εγραψε οτι του αναβε λαμπακι καθε 3 και λιγο (ή ο καταλυτης ή για μυγμα), χώρια που ρεταριζε... Αν σου φαινεται αυτη φυσιολογική λειτουργεια εγω τι να πω ...
Ξερω τουλαχιστον 4 αμαξια με υγρο ψεκασμο(τα περισσοτερα ειναι στις black list - ιαπωνικα και ford) με 60.000χλμ και πανω, χωρις κανενα απολυτως προβλημα στον κινητηρα.
Διευκρίνηση. Ο υγρος εχει οντως εχει καποια προτερήματα(οπως και ελαττώματα) αλλα ΔΕΝ κανει και θαυματα οπως σε περιπτωσεις λαθος ρύθμισης ή βλαβης...
με 45000 χλμ με icom και mondeo mk4 1.6 δεν εχω κανένα πρόβλημα. ΄Όταν έβαλα την καινούρια βελτιωμένη αντλία της icom άναψε λαμπάκι , πλούσιο μείγμα, διορθώθηκε αμέσως με αλλαγή καλιμπρατόρων
-
Ε, και εγώ έχω 54000 χλμ μετά την επισκευή με σύστημα αέριου ψεκασμού σε ένα blacklisted αυτοκίνητο.
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ένα άλλο πρόβλημα σχετικό που δεν ξέρω αν ισχύει, ίσως να είναι το εξής.Το προπάνιο και το βουτάνιο έχουν διαφορετικές πυκνότητες, οπότε όταν το αμάξι μένει σε ακινησία, πρέπει να διαχωρίζονται και το αμάξι να μένει σε ακινησία. Αν τώρα το σωληνάκι που τραβάει το υγραέριο μέσα στη δεξαμενή δεν φτάνει να ακουμπήσει στον πάτο της, όταν η γραμμή κατά την οποία διαχωρίζονται τα δύο υλικά φτάσει στο επίπεδο από το σωληνάκι, αρχίζεις να τραβάς σκέτο προπάνιο, ενώ το βουτάνιο μένει μέσα. Έτσι, ενώ κατά το αρχικό γέμισμα μπορεί να είχες καλής ποιότητας υγραέριο (με καλή αναλογία προπανίου δηλαδή), προς το τέλος της δεξαμενής καταλήγεις να έχεις ακόμα και σκέτο βουτάνιο μέσα, το οποίο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν βγαίνει από τη δεξαμενή. Αν προεκτείνουμε αυτό το φαινόμενο σε πολλά γεμίσματα με παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες, δε θα μου φαινόταν περίεργο να έχεις τελικά και σκέτο βουτάνιο μέσα στη δεξαμενή.
Εδώ και πάλι πλεονεκτούν τα συστήματα υγρού ψεκασμού γιατί λόγω της γραμμής επιστροφής καυσίμου, ανακατεύουν το προπάνιο με το βουτάνιο διαρκώς.
Μία πιθανή λύση για τα αέριου ψεκασμού είναι να αδειάζει εντελώς η δεξαμενή (ή τουλάχιστον πολύ), πριν πάμε για φουλάρισμα. Έτσι θα μπει και πάλι φρέσκο υγραέριο το οποίο κατά το νόμο περιέχει τουλάχιστον 20% προπάνιο.
Ας μας πει και κανένας άλλος αν μπορεί τη γνώμη του, είναι αλήθεια τα παραπάνω ή είναι εκτός πραγματικότητας;
Περιορίσωμαι νά επισημάνω ''εκτός πραγματικότητας''διότι ή επέκταση θά ήταν άσκοπη φλυαρία.
-
Ναι, σωστά, έχεις δίκιο.
Προπάνιο και βουτάνιο διαλύονται το ένα στο άλλο και δεν αποτελούν απλά μίγμα, οπότε και δεν διαχωρίζονται από μόνα τους.
-
Φυσικα και ειναι μειγμα και φυσικα 'δεν 'διαλυονται' μεταξυ τους. Μαλλον αλλοιως ηθελες να το διατυπωσεις.
Το σωστο ειναι 'ομοιογενες' μειγμα.
Για να γινει αυτο πρεπει να γινει σωστη κυκλοφορια κατα την αναμειξη στο διυλιστηριο και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ετσι γινεται.
Τωρα αν στο πρατηριο γινονται τιποτα 'μαιμουδιες' με προπανια που προοριζονται για βιομηχανικη η οικιακη χρηση (που ειναι σχετικα φτηνοτερα) τοτε η αναμειξη δεν μπορει να ειναι τελεια αλλα και παλι με περισσοτερο προπανιο δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα. Αν δεν κανω λαθος τα προβληματακια με το οχι τοσο καλης ποιοτητας υγραεριο κινησης ακουγονται απο βορειο Ελλαδα και η μονη υποθεση οπως εχω ξαναπει ειναι κακης ποιοτητας εισαγωγη προπανιου (γιατι προπανιο εισαγουμε καθοτι εχουμε περισσεια βουτανιου η αρκετα περισσοτερο ποσοστο βουτανιου στο μειγμα). -
Αν είναι διάλυμα δεν θα διαχωριστεί. Αν όμως είναι μίγμα όπως λες, δεν θα πρέπει το ελαφρύτερο συστατικό να ανέβει πάνω;
Μήπως ξέρεις να μας διαφωτίσεις; Thanks. -
''Οταν λέτε ότι κάποιες μάρκες είναι blacklist, ποιές είναι αυτές;
-
Από την ίδια μάνικα – γεμιστηκό που παίρνομαι μίγμα για οικιακή , βιομηχανική χρήση , παίρνομαι και για κίνηση . Είναι το ίδιο υλικό χωρίς να διαφέρει σε τίποτα μα απολύτως τίποτα στην παρασκευή του .
Η μόνη διαφορά του είναι στην φορολογία -
Και ας μην ξεχνάμε αυτό!!!!
από KostasVatsos » 22/11/11 16:56
Κάθε χειμώνα τά τελευταί χρόνια ώς τεχνικοί αντιμετωπίσουμε τά προβλήματα πού περιέγραψε ό Tommy ιδίως στήν αρχή τής εποχής.Από τίς πληροφορίες μου, πού προέρχονται από ανθρώπους εμπλεκόμενους μέ τόν χώρο (καί τέτοιος είναι καί ό άνθρωπος πού απαντάτε καί μάλιστα πολύ αξιόπιστος) λένε πώς ή αιτία είναι ή απορόφηση τού απαραίτητου ποσοστού προπανίου στήν χειμωνιάτικη ποσόστοση από βιομηχανία (συγκεκριμέμενης ιδιότητας) τής Μακεδονίας.Τά συμπτώματα μάλιστα κάποια χρονιά ήταν πολύ έντονα .
Μέ εκτίμηση.
Κώστας Βάτσος.
KostasVatsos -
Ο χρήστης NIKOLAOS68 έγραψε:
''Οταν λέτε ότι κάποιες μάρκες είναι blacklist, ποιές είναι αυτές;Είναι μάρκες και/ή συγκεκριμένα μοντέλα. Κάνε ένα search. Έχει αναρτηθεί στο παρελθόν.
-
Ο χρήστης NIKOLAOS68 έγραψε:
Σε πρόσφατη εγκατάσταση υγραερίου που έγινε στο αυτοκίνητό μου (Ford focus 1.6 lt 120 ps), ο εγκαταστάτης το έχει ρυθμίσει να γυρίζει σε βενζίνη μετά από τις 4.900 στροφές. Αυτό είναι απαραίτητο;Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω μετά από 1.200 χλμ χρήσης είναι 1) η υψηλή κατανάλωση υγραερίου (12,7 lt/100 Km με υγραέριο και 9,7 έως 10 το πολύ lt/100 Km με βενζίνη) και 2) όταν γκαζώνω με πλήρες φορτίο πάνω από τις 4.000 στροφές και μετά πατάω συμπλέκτη, το αμάξι σβήνει. Το κάνει μόνο με υγραέριο και όχι με βενζίνη. Ο εγκαταστάτης έψαξε το πρόγραμμα και δεν μπορεί να δει κάτι. Μου λέει να του το αφήσω να αλλάξει την πολυβαλβίδα η οποία μπορεί να χάλασε από υψηλή πίεση της αντλίας του πρατηρίου που γέμισα!! Εγώ σκέφτομαι μήπως έχει απλώς βουλώσει το φίλτρο.
Απο ότι μπόρεσα να δω, ο κινητήρας μου δεν είναι στη blacklist κανενός κατασκευαστή.
Μπορεί κάποιος να δώσει λίγη βοήθεια; -
alexeft σε ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια να αναλύσεις το πρόβλημα!
Παρολαυτά δεν πήρα κάποια απάντηση για το αν εν τέλει το lpg heaterαξίζει τον κόπο.
Πάντως τι να πω... όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο post μερικές σελίδες πίσω, ο πνεύμονας είναι πολύ χαμηλά τοποθετημένος. Ίσως το post μιας φωτογραφίας να βοηθούσε;
Θα πω στον εγκαταστάτη να το ξανακοιτάξει, αν και όσοι έχουν δει την τοποθέτηση (άσχετοι και σχετικοί) εντυπωσιάστηκαν... -
Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο από ανάλυση.
Χωρίς να έχω δοκιμάσει ο ίδιος ή να έχω δει τέτοιο μηχάνημα αλλού, σου λέω πως δε νομίζω ότι θα κερδίσεις κάτι.
Υγραεριοκίνηση!