-
Τελικα το θεμα που ειχα με το πρατηριο που βαζω υγραεριο διευθετηθηκε απο μονο του.
Εκανα σχεδον 460 χιλιομετρα πριν αλλαξει σε βενζινη, πραγμα που σημαινει οτι τα 66 λιτρα, που εδειχνε η αντλια οτι εβαλε ,ηταν πραγματικα. Βαλε και 1-2 τουλαχιστον που ηταν μεσα και εχουμε σχεδον 70 λιτρα οσο δηλαδη ειναι η ονομαστικη τιμη χωρητικοτητας της δεξαμενης μου!!!
Παει στραφι το 20% περιθωριο.
Ξαναβαλα απο εκει και τωρα γεμισε με 56 λιτρα οπως ειναι το φυσιολογικο. Η δε αντλια που ειχα βαλει τα 66,
σημερα ειδα οτι την εβαλαν παλι σε λειτουργια οποτε μαλλον κατι εφτειαξαν.
Παντως το σημαντικο ειναι οτι αυτη η αντλια δεν εκλεβε (γιατι ετσι ειχα νομισει οπως ηταν φυσικο), απλα για καποιο λογο μπορεσε και εβαλε περισσοτερα του επιτρεπομενου, εκτος παλι αν την ταδε στιγμη η βαλβιδα απο την δεξαμενη μου δεν λειτουργησε σωστα και αφησε να γεμισει 100% σχεδον. -
Ο χρήστης dinoargy έγραψε:
Μετά από μελέτη πάρα πολλών σελίδων φόρουμ, επισκέψεις σε αντιπροσωπείες και σε συνεργεία εγκατάστασης υγραερίου, δεν τα κατάφερα να αποφασίσω αν αξίζει να κάνω την μετατροπή και ποια λύση είναι η καταλληλότερη για το δικό μου αυτοκίνητο (KIA Sportage 2.0). Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάθε κινητήρας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, αντοχές-ανοχές και κάθε «μάστορας» λέει την ιστορία του (αν και συνάντησα μερικά παιδιά πραγματικά καταρτισμένα- διαβασμένα). Συνοψίζω τις απαντήσεις που πήρα ως εξής:1η Περίπτωση: Ξέχασε το. Το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για υγραέριο. Με την μετατροπή το οποιοδήποτε κέρδος θα πληρωθεί αργότερα για την επισκευή του κινητήρα (βαλβίδες κλπ).
Αντίλογος: Αναφέρονται αυτοκίνητα με 200.000 χλμ και παραπάνω χωρίς πρόβλημα.2η Περίπτωση: Υγρός ψεκασμός.
Αντίλογος: Η χαμηλή θερμοκρασία εξαέρωσης θα κρεπάρει τα μέταλλα του κινητήρα. Δεν υπάρχει λίπανση (μόνο με σπρέυ).3η Περίπτωση: Αέριος ψεκασμός.
α. Με λιπαντήρα-λαδιέρα οπωσδήποτε.
Αντίλογος: Τζάμπα λεφτά, ζημιά στον καταλύτη, προβλήματα με τον ‘’λ’’.
β. Με λιπαντικά σπρέυ στις δεξαμενές.
Αντίλογος: Τζάμπα λεφτά, μη επιβεβαιωμένη λύση.
γ. Χωρίς λιπαντικά, με κατάλληλη ρύθμιση και εναλλαγές βενζίνας
Αντίλογος: Δεν υπάρχει λίπανση.Παρακαλώ αν υπάρχει κάποια γνώμη που να μπορούσε να με διαφωτίσει εμπεριστατωμένα πάνω στο θέμα.
Kia Sportage 2000cc 1996-
General information
System kind Universal system
LPG system type VSI-LPG
Emission code G3
Engine specification
Valves 16
Engine code
Transmission MT / AT
Turbo noοταν δινεται απο το καταλογο της prins το αμαξι δεν υπαρχει θεμα εχει δοκιμαστει χιλιάδες χιλιομερτα μονο λαδιερα φυσικα παντα δες στο www.prins.eu και αν εισαι αθηνα ρωτα στο www.qgas.gr
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Τελικα το θεμα που ειχα με το πρατηριο που βαζω υγραεριο διευθετηθηκε απο μονο του.
Εκανα σχεδον 460 χιλιομετρα πριν αλλαξει σε βενζινη, πραγμα που σημαινει οτι τα 66 λιτρα, που εδειχνε η αντλια οτι εβαλε ,ηταν πραγματικα. Βαλε και 1-2 τουλαχιστον που ηταν μεσα και εχουμε σχεδον 70 λιτρα οσο δηλαδη ειναι η ονομαστικη τιμη χωρητικοτητας της δεξαμενης μου!!!
Ξαναβαλα απο εκει και τωρα γεμισε με 56 λιτρα οπως ειναι το φυσιολογικο. Η δε αντλια που ειχα βαλει τα 66,
Παντως το σημαντικο ειναι οτι αυτη η αντλια δεν εκλεβε (γιατι ετσι ειχα νομισει οπως ηταν φυσικο), απλα για καποιο λογο μπορεσε και εβαλε περισσοτερα του επιτρεπομενου, εκτος παλι αν την ταδε στιγμη η βαλβιδα απο την δεξαμενη μου δεν λειτουργησε σωστα και αφησε να γεμισει 100% σχεδον.μαλλον ειχε πολυ πιεση αλλα οχι τοσο μεγαλη που να φθασει για να ανοιξουν τα ασφαλιστικα σου για ποιο πρατηριο μιλας στη βαρης κορωπιου ?
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
General information
LPG system type VSI-LPG
Emission code G3
Engine specification
Valves 16
Engine code
Transmission MT / AT
Turbo noοταν δινεται απο το καταλογο της prins το αμαξι δεν υπαρχει θεμα εχει δοκιμαστει χιλιάδες χιλιομερτα μονο λαδιερα φυσικα παντα δες στο http://www.prins.eu και αν εισαι αθηνα ρωτα στο http://www.qgas.gr
Λοιποοοοοοον....
Οπως ειχα πει και παλιωτερα δεν ειχα αεριο πρωτον γιατι δεν ειχα τα χρηματα της εγκαταστασης και δευτερον επειδη ειναι ενα μοτερ με 230.300 χλμ ( τα επισημα... μετα απο χρονια ανακαλυψα οτι οταν το αγορασα ηταν πειραγμενο το κοντερ απλά δεν εμαθα ποτε το πόσο ηταν πειραγμενο..) το οποιο τσιμπαει λαδια απο τους οδηγους βαλβιδων ( οχι τραγικη ποσοτητα ) αν και παραμενει σε μια σταθερη κατασταση.
Ε λοιπον ο πρωτος λογος..... απαληφθηκε καθοτι θα μπει δωρεαν, 4ης γενιας ( που εχω δει σε αλλο ιδιο και λειτουργει σωστα ) με οτι δεξαμενη ( ογκο ) θελω..
και τα 'φιδια που με ζωνουν'...
Θα αντεξει το μοτερ ικανο χρονο ή θα 'ανοιξει' σα τριανταφυλλο πολυ γρηγορα???
βεβαια:
- ο τροπος που οδηγω ειναι ακομα και στην Εθνική με 100 το πολυ
- Ανεβαζω γρηγορα ταχυτητες σπανιως περναω τις 3.000
- το θελω για οικονομια και ξερω οτι με γκαζι καλό ειναι να ζοριζω λιγοτερο το μοτερ.. πανω απο καποιες στροφές ή ζορια καλυτερα με βενζινα.
- Θα μπει και λαδιερα, εστω κι αν.... 'αυτολιπαινεται' αν μη τι αλλο για ψυχολογικους λογους.
- Καθοτι δωρεαν, η αποσβεση μου ξεκιναει με 'το καλημερα' οποτε και να προκυψει το μοιραιο τα εχω βγαλει και με περισσεμα..
Ενα θεμα ακομα.
το πορτμπαγκαζ ειναι για μενα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ καθοτι.... 5μελης οικογενεια.. ( ειναι το κοντό 5πορτο οχι το μακρυ) πειτε καμια ιδεα - προταση για δεξαμενη. σκεφτομουν απο κατω που εχω χωρο αλλα πχ. θα πρεπει να ειναι πιο μακρυα και με πιο στενη διαμετρο απο την συνηθη αναλλογία των 'θερμοσιφωνων'Αν πουμε οτι καταφερνω να 'στριμοξω' μια 45αρα ειτε κυλινδρική ειτε ντονατ, αξιζει ή ειναι εξαιρετικά μικρή η ποσοτητα??? κρατηστε στο νου σας οτι η καταναλωση με βενζινα εντός αθηνας και με κρυο καιρο ειναι χοντρικά στα 12 - 13 λιτρα... αρα οριακα και σε ταξιδι φτανουμε στα 300 χλμ αυτονομια...
Εντός αθηνας δεν εχω θεμα γιατι εχω 3-4 πρατηρια σε ακτινα 2-3χλμ. γυρω απο το σπιτι μου -
Μια βοήθεια παρακαλώ.
Ενώ το 'τρέμουλο' κι ο 'βήχας' στο ρελαντί όταν είναι ζεστός ο κινητήρας εξαφανίστηκε μεμιάς μειώνοντας την πίεση του πνεύμονα, όταν είναι κρύο 'ρετάρει' άσχημα σε σημείο που κοντεύει να σβήσει και ξαναπαίρνει μπροστά.
Μόλις ζεσταθεί όλα εξαφανίζονται!
Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί μόνιμα το πρόβλημα αυτό; Ο εγκαταστάτης μου είπε να πάω από εκεί να τσεκάρουμε το φίλτρο μήπως θέλει αλλαγή.
Τι άλλο να προσέξω; Τι μπορεί να φταίει; -
Ο χρήστης p23os έγραψε:
καλημέρα .. θα 'ηθελα την βοηθεια σας .. έχω ενα ford tranzit του 88 injektion 2000 κιβυκά . και θα ήθελα να βάλω ενα συστημα υγραεριου με οικονομική όσο γίνεται τιμή επειδη ειναι παλιό και επειδή κανω ταξίδια πατρα αθήνα. τι μου προτεινετε ?
ευχαριστώ .. στειλτε μου και pm .. ΥΓ,( με ενδιαφερει πολύ η τιμή λογω οτι τα πραγματα δυστηχως !! με τους γελοιους που μπλέξαμε δεν πανε καλα !!!!)Καμοια πρόταση ?
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, μην βάλεις τίποτα!. Τα στοιχεία που εμφαίνοντα, είναι ότι κάθε επένδυση είναι παρακινδυνευμένη. Κάλιο 5 και στο χέρι, παρά 10 και καρτέρει. Με το αυτοκίνητο, βγάζεις το ψωμάκι σου. Μην το στερήσεις έτι περισσότερο. Η αβεβαίωτα στην περίπτωση, είναι θάνατος. Προσαρμόσου στην πραγματικότητα.
Σε μια κυβέρνηση μη εκλεγείσα από τον λαό, πόσο βάρος δίνεις για της αποφάσεις της?.
Αστάθμητες αποφάσεις.
Αστάθμιστο μέλλον.
Αστάθμητο επαγγελματικό σου μέλλον?. Είναι άδικο.
Μα η εκλογή είναι δική σου. πάρε τον χαμό των συγκυριών επάνω σου……
Α. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Παντως το σημαντικο ειναι οτι αυτη η αντλια δεν εκλεβε (γιατι ετσι ειχα νομισει οπως ηταν φυσικο), απλα για καποιο λογο μπορεσε και εβαλε περισσοτερα του επιτρεπομενου, εκτος παλι αν την ταδε στιγμη η βαλβιδα απο την δεξαμενη μου δεν λειτουργησε σωστα και αφησε να γεμισει 100% σχεδον.
Παντελή μου σύνερθε!. Αυτά δεν μπορώ να τα ακούω από εσένα.
Για ποια βαλβίδα λες?. Φλοτέρ του κερατά είναι!!!!....
Εάν τους έφυγαν τα μπαρ, και έφτασαν στα 16, κάλυψες το 83 της %. Δεν μπορώ να τα ακούω από εσένα. ¨θα πηδηχτώ από το παράθυρο!!!!!....
100 της 100?, κάνε χαρακίρι!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
καλημέρα .. θα 'ηθελα την βοηθεια σας .. έχω ενα ford tranzit του 88 injektion 2000 κιβυκά . και θα ήθελα να βάλω ενα συστημα υγραεριου με οικονομική όσο γίνεται τιμή επειδη ειναι παλιό και επειδή κανω ταξίδια πατρα αθήνα. τι μου προτεινετε ?
ευχαριστώ .. στειλτε μου και pm .. ΥΓ,( με ενδιαφερει πολύ η τιμή λογω οτι τα πραγματα δυστηχως !! με τους γελοιους που μπλέξαμε δεν πανε καλα !!!!)Καμοια πρόταση ?
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, μην βάλεις τίποτα!. Τα στοιχεία που εμφαίνοντα, είναι ότι κάθε επένδυση είναι παρακινδυνευμένη. Κάλιο 5 και στο χέρι, παρά 10 και καρτέρει. Με το αυτοκίνητο, βγάζεις το ψωμάκι σου. Μην το στερήσεις έτι περισσότερο. Η αβεβαίωτα στην περίπτωση, είναι θάνατος. Προσαρμόσου στην πραγματικότητα.
Σε μια κυβέρνηση μη εκλεγείσα από τον λαό, πόσο βάρος δίνεις για της αποφάσεις της?.
Αστάθμητες αποφάσεις.
Αστάθμιστο μέλλον.
Α.Αμάν βρε Αντώνη, τη τρομάζεις έτσι τον κόσμο;;;
Λύση ζητά το παιδί όχι τρομοκρατία -
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Μια βοήθεια παρακαλώ.
Ενώ το 'τρέμουλο' κι ο 'βήχας' στο ρελαντί όταν είναι ζεστός ο κινητήρας εξαφανίστηκε μεμιάς μειώνοντας την πίεση του πνεύμονα, όταν είναι κρύο 'ρετάρει' άσχημα σε σημείο που κοντεύει να σβήσει και ξαναπαίρνει μπροστά.
Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί μόνιμα το πρόβλημα αυτό; Ο εγκαταστάτης μου είπε να πάω από εκεί να τσεκάρουμε το φίλτρο μήπως θέλει αλλαγή.
Τι άλλο να προσέξω; Τι μπορεί να φταίει;Εμένα λύση;
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Μια βοήθεια παρακαλώ.
ο εγκαταστάτης σου, είναι και κατ’ ουσία σύμβουλος σου……
Α. -
Μια βοήθεια παρακαλώ.
ο εγκαταστάτης σου, είναι και κατ’ ουσία σύμβουλος σου……
Α.Νομίζω ότι εδώ μέσα όλοι έχουν εγκαταστάτες.
Αλλά γνώμες συνεχίζουμε να λέμε... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
General information
LPG system type VSI-LPG
Emission code G3
Engine specification
Valves 16
Engine code
Transmission MT / AT
Turbo noοταν δινεται απο το καταλογο της prins το αμαξι δεν υπαρχει θεμα εχει δοκιμαστει χιλιάδες χιλιομερτα μονο λαδιερα φυσικα παντα δες στο http://www.prins.eu και αν εισαι αθηνα ρωτα στο http://www.qgas.gr
Ε λοιπον ο πρωτος λογος..... απαληφθηκε καθοτι θα μπει δωρεαν, 4ης γενιας ( που εχω δει σε αλλο ιδιο και λειτουργει σωστα ) με οτι δεξαμενη ( ογκο ) θελω..
και τα 'φιδια που με ζωνουν'...
Θα αντεξει το μοτερ ικανο χρονο ή θα 'ανοιξει' σα τριανταφυλλο πολυ γρηγορα???
βεβαια:
- ο τροπος που οδηγω ειναι ακομα και στην Εθνική με 100 το πολυ
- Ανεβαζω γρηγορα ταχυτητες σπανιως περναω τις 3.000
- το θελω για οικονομια και ξερω οτι με γκαζι καλό ειναι να ζοριζω λιγοτερο το μοτερ.. πανω απο καποιες στροφές ή ζορια καλυτερα με βενζινα.
- Θα μπει και λαδιερα, εστω κι αν.... 'αυτολιπαινεται' αν μη τι αλλο για ψυχολογικους λογους.
- Καθοτι δωρεαν, η αποσβεση μου ξεκιναει με 'το καλημερα' οποτε και να προκυψει το μοιραιο τα εχω βγαλει και με περισσεμα..
Ενα θεμα ακομα.
το πορτμπαγκαζ ειναι για μενα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ καθοτι.... 5μελης οικογενεια.. (Εντός αθηνας δεν εχω θεμα γιατι εχω 3-4 πρατηρια σε ακτινα 2-3χλμ. γυρω απο το σπιτι μου
Φωκίωνα, μήπως πρέπει να έρθεις μια βόλτα?. Να το σηκώσουμε για να βρούμε μια λύση?.
Θα μπορείς στον εγκαταστάτη σου, να έχεις κατοχυρωμένη και εμπεριστατωμένη γνώμη.
Ξεκόλλα από τον συνάδελφο….
Έχουμε και Everest διπλά μας!!!!....
Α. -
ξέχασες να βάλεις και τον τιμοκατάλογο της εργατοώρας
-
Ντρόπη και έλεγες οτι δεν ψαρεύεις πελάτες από τι site!!
-
Ψυχραιμία. Αν ήθελε να ψαρέψει κάποιον, υπάρχουν και τα πμ, δεν θα το έκανε φόρα παρτίδα.
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Αστάθμητες αποφάσεις.
Αστάθμιστο μέλλον.
Α.Αμάν βρε Αντώνη, τη τρομάζεις έτσι τον κόσμο;;;
Λύση ζητά το παιδί όχι τρομοκρατίακαλά να μην μπαινουμε και στην υπερβολή δεν εχει θεμα το αμαξι σου βαλε οτι θες παντως αν δεις οτι τρανζιτ εχει ερθει απο γερμανια μερια 90 % φοραει prins vci τυχαιο δεν νομιζω !!
-
Παντως το σημαντικο ειναι οτι αυτη η αντλια δεν εκλεβε (γιατι ετσι ειχα νομισει οπως ηταν φυσικο), απλα για καποιο λογο μπορεσε και εβαλε περισσοτερα του επιτρεπομενου, εκτος παλι αν την ταδε στιγμη η βαλβιδα απο την δεξαμενη μου δεν λειτουργησε σωστα και αφησε να γεμισει 100% σχεδον.
Παντελή μου σύνερθε!. Αυτά δεν μπορώ να τα ακούω από εσένα.
Για ποια βαλβίδα λες?. Φλοτέρ του κερατά είναι!!!!....
Εάν τους έφυγαν τα μπαρ, και έφτασαν στα 16, κάλυψες το 83 της %. Δεν μπορώ να τα ακούω από εσένα. ¨θα πηδηχτώ από το παράθυρο!!!!!....
100 της 100?, κάνε χαρακίρι!.
Α.Αντωνη μου, οπως παντα παρορμητικος και η παρορμηση αρκετες φορες φερνει λαθη.
Κατα πρωτον πεστο οπως θελεις, φλοτερ/βαλβιδα, το θεμα ειναι το ιδιο. Εξ΄'αλλου εγω αναφερομουν στην βαλβιδα εκτονωσης γιατι οπως θα δεις και παρακατω με υπολογισμους μου εφτασε τουλαχιστον 100% πληροτητα η δεξαμενη μου.
Κατα δευτερον λοιπον και σε συνεχεια του πρωτου, οταν η ονομαστικη χωρητικοτητα της δεξαμενης μου ειναι 70 αρα το 80% ειναι 56 και εγω ειχα μεσα τουλαχιστον αλλα 3-4 λιτρα (δεν ειχε γυρισει σε βενζινη και ειχα ακομα ενα λαμπακι) και μου βαζουν και 66+ λιτρα τοτε το συνολο δεν ειναι 70 λιτρα? Δηλαδη 100% της ονομαστικης τιμης? Που ειναι λοιπον το παραξενο που παρα λιγο να σε εκανε να πηδηχτεις απο το παραθυρο??
Οσο για το χαρακιρι, δεν το κατανοω! -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
.μαλλον ειχε πολυ πιεση αλλα οχι τοσο μεγαλη που να φθασει για να ανοιξουν τα ασφαλιστικα σου για ποιο πρατηριο μιλας στη βαρης κορωπιου ?
Ναι ετσι πρεπει να ηταν.
Το πρατηριο ειναι αυτο πριν την στροφη της Αγ. Μαρινας, της Shell/Coral.
Εβαλα την Παρασκευη και ολα ρολοι. Και γρηγορο το γεμισμα και στα 56 λιτρα απο αδειο.
Το κυριοτερο ειναι οτι εξυπηρετει πλεον γρηγορα γιατι οι ουρες προηγουμενως αλλα και η ωρα που χρειαζοταν ηταν απελπιστικες. -
Καλησπέρα είμαι καινούργιος στο forum και θέλω να ρωτήσω αν έχει βάλει κάποιος υγραέριο σε astra 1.6turbo και ποιες είναι τα αποτελέσματα. Είμαι κάτοχος ενός astra tt 1.6turbo του 2007 και η κατανάλωση στην πόλη είναι γύρω στα 8.8lt/100km και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο για οικονομία. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
-
Ο χρήστης kristos έγραψε:
Ντρόπη και έλεγες οτι δεν ψαρεύεις πελάτες από τι site!!
……έχασες φίλε μου αν και καλά έκανες και το έγραψες….. για άλλους!.
Ο Φωκίωνας είναι μέλος μια παρέας μας!!!!...
Εάν διαπίστωσες, του υπα και κάποιο υπονοούμενο, που ελάχιστοι το ξέρουν.
Μάλιστα θα πηγαίναμε και σε έναν αγώνα…. Μα κόλλησε κάπου.
Και σίγουρα έχει τα τηλέφωνα μου, το προσωπικό μου mail και δεν χρειαζόμαστε καν το ΠΜ!. Όχι πως δεν το κάνουμε…..
Θέλω να πιστέψεις ότι είναι πάρα πολλοί που επικοινωνούν καθημερινά μαζί μου. Δίνω παντού συμβουλές, μα μείωσα προσωπικό, και δεν προλαβαίνω να κάνω τσίς μου!. Σίγουρα για το προσωπικό μιλάω…..
Κατά συνεπεία για την περίπτωση, δεν πρέπει να ντρέπομαι.
Φιλικά
Α.
Υγραεριοκίνηση!