-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
... ειτε να εχουν βαλει αρκετα περισσοτερο του προβλεπομενου ποσοστου βουτανιου (ελαττωνοντας ετσι την πιεση εκτονωσης και κανοντας το λιγωτερο πτητικον με συνεπεια την μη επαρκη παροχη στο συστημα) σε χαμηλες θερμοκρασιες (0 και κατω). Ακομα και σε αυτη τη περιπτωση ομως δεν θα επρεπε να εχουν προβλημα του υγρου ψεκασμου...αυτη η απαντηση εμενα μου κανει.
ειδικος δεν ειμαι, αλλα 2-3 πραγματακια που ειναι δεδομενα, μαζι με λιγη λογικη, μου δειχνουν προς τα εκει.-
υπαρχει διαφορετικο μειγμα χειμωνα-καλοκαιριου με περισσοτερο προπανιο το χειμωνα
-
το μειγμα αλλαζει απο το Α στο Β μια συγκεκριμενη μερα
-
το καλοκαιρι ΔΕΝ αλλαζει σε χειμωνα μια συγκεκριμενη μερα.
-
φετος εχουμε αρκετα νωριτερα αρκετα πιο ψυχρο καιρο
-
το προβλημα εντοπιζεται ακριβως στο τελος της διαθεσης του 'καλοκαιρινου' μειγματος και οταν φετος το φθινοπωρο εχουν μειωθει σημαντικα οι θερμοκρασιες
-
εγω που παραπονεθηκα εχω αεριο ψεκασμο (αλλοι ισως εχουν υγρου και δεν καταλαβαν κατι)
-
καποια απο τα προβληματα ταιριαζουν με στιγμιαια διακοπη παροχης (κοψιματακια) και οχι με κατι σοβαροτερο που θα αναβε πχ το λαμπακι check engine.
-
ο κ. Βατσος ανεφερε φημες για διαθεση μεγαλων ποσοτητων προπανιου σε βιομηχανια και σημαντικη διαφορά στο βαρος των βυτιοφορων.
-
στη ν. Ελλαδα μοιαζει σα να εχει αποκατασταθει το προβλημα ενω στην κεντρικη και βορεια μαλλον συνεχιζεται.
εγω ολα αυτα ετσι τα συνδιαζω.
Αν καπου κανω λαθος, διορθωστε.Μηπως μπορεις να μας πεις ποια ημερομηνια εσεις αλλαξατε το μειγμα απο καλοκαιρινο σε χειμερινο στην ν.Ελλαδα?
-
-
Προσωπικα δεν ξερω γιατι αυτο ειναι θεμα διυλιστηριων και κρατικων οδηγιων των οποιων δεν εχω ασχοληθει για να εχω γνωση. Δεν πρεπει να ειναι δυσκολο να το μαθει καποιος.
Εμεις προμηθευουμε προπανιο και αγοραζουμε αντιστοιχα βουτανιο απο εδω για αλλους προορισμους θερμοτερους (Μεση Ανατολη, Αιγυπτος, Βορεια Αφρικη κλπ). Οπως αντιστοιχα πουλαμε προπανια σε Ιταλια. Στην Τουρκια πχ πουλαμε μειγμα 40/60 αλλα και καθαρα προπανια (τα χρησιμοποιουν και εκει για βιομηχανικη χρηση, οχι μονο για κινηση/θερμανση αλλα και για κατασκευη σπραυ ολων των ειδων).Εδω στην ν. Ελλαδα παντως δεν εχω παρατηρησει ποτε προβλημα με το υγραεριο κινησης.
Συμφωνω ομως με τον λογισμο σου ως προς τις πιθανες αιτιες. -
Σ'ε συνέχεια τής συσήτησης παραθέτω καί άλλα αποδεικτικά στοιχεία τής πρόσφατης ποιότητας τού υγραερίου πού ταλαιπωρεί πελάτες μηχανικούς καί πρατηριούχους.
-
Αυτο φυσιολογικα ειναι oil residues δηλαδη προιον με καταλοιπα. Απο τι βεβαια δεν μπορει να ξερει καποιος. Αν φανταστεις οτι η αλυσιδα ειναι πρωταρχικη παραγωγη (ειτε απο το διυλιστηριο εδω ειτε απο αυτο εκτος Ελλαδος)-μειξη/προσμιξη - φορτωση σε βυτια-εκφορτωση σε πρατηρια-διαθεση σε καταναλωση, παντου σε οποιοδηποτε σταδιο μπορει να εχει γινει η λαδια με τις πιο πολλες πιθανοτητες φυσικα στα πρωτα δυο βηματα πριν να φορτωθουν στα βυτια.
Οποτε επανερχομαστε παλι σε αυτο που ειπα εξ'αρχης.
Τεστ αναλυσης δειγματος. Υπαρχουν εταιριες που το κανουν. Πρεπει να υπαρχει ομως προσυνεννοηση γιατι το σωστο ειναι να γινεται κατα τον εφοδιασμο του πρατηριου και για να ειμαστε νομικα ενταξει, για καθε περιπτωση, να γινεται ελεγχος/πιστοποιηση απο την εταιρια και στο βυτιο πριν να γεμισει απο τα διυλιστηρια.Φυσικα δεν ειναι ευκολο, εχει διαδικασια και ειδικα εχει και κοστος αφου θα ειναι πχ μονο για ενα πρατηριο αλλα το κυριοτερο ειναι οτι μπορει στην καινουργια παρτιδα που θα ερθει (και αναλυθει) να μην υπαρχει προβλημα οποτε να μην βρεις και τον λογο για την σκαρτη παρτιδα.
Παντως μπορεις τωρα να παρεις δειγμα απο το υποπτο προιον και τουλαχιστον να ξερεις με τι εχεις να κανεις.
-
καλημέρα .. θα 'ηθελα την βοηθεια σας .. έχω ενα ford tranzit του 88 injektion 2000 κιβυκά . και θα ήθελα να βάλω ενα συστημα υγραεριου με οικονομική όσο γίνεται τιμή επειδη ειναι παλιό και επειδή κανω ταξίδια πατρα αθήνα. τι μου προτεινετε ?
ευχαριστώ .. στειλτε μου και pm .. ΥΓ,( με ενδιαφερει πολύ η τιμή λογω οτι τα πραγματα δυστηχως !! με τους γελοιους που μπλέξαμε δεν πανε καλα !!!!) -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Σ'ε συνέχεια τής συσήτησης παραθέτω καί άλλα αποδεικτικά στοιχεία τής πρόσφατης ποιότητας τού υγραερίου πού ταλαιπωρεί πελάτες μηχανικούς καί πρατηριούχους.
Στα πόσα χιλιόμετρα έγιναν έτσι τα μπεκ; Έχω την εντύπωση ότι είναι φυσιολογικό να γίνονται κάπως έτσι μετά από κάποιες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Απλά ένα καθαρισματάκι και όλα οκ.
-
Ο χρήστης dinoargy έγραψε:
Μετά από μελέτη πάρα πολλών σελίδων φόρουμ, επισκέψεις σε αντιπροσωπείες και σε συνεργεία εγκατάστασης υγραερίου, δεν τα κατάφερα να αποφασίσω αν αξίζει να κάνω την μετατροπή και ποια λύση είναι η καταλληλότερη για το δικό μου αυτοκίνητο (KIA Sportage 2.0). Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάθε κινητήρας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, αντοχές-ανοχές και κάθε «μάστορας» λέει την ιστορία του (αν και συνάντησα μερικά παιδιά πραγματικά καταρτισμένα- διαβασμένα). Συνοψίζω τις απαντήσεις που πήρα ως εξής:1η Περίπτωση: Ξέχασε το. Το αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για υγραέριο. Με την μετατροπή το οποιοδήποτε κέρδος θα πληρωθεί αργότερα για την επισκευή του κινητήρα (βαλβίδες κλπ).
Αντίλογος: Αναφέρονται αυτοκίνητα με 200.000 χλμ και παραπάνω χωρίς πρόβλημα.2η Περίπτωση: Υγρός ψεκασμός.
Αντίλογος: Η χαμηλή θερμοκρασία εξαέρωσης θα κρεπάρει τα μέταλλα του κινητήρα. Δεν υπάρχει λίπανση (μόνο με σπρέυ).3η Περίπτωση: Αέριος ψεκασμός.
α. Με λιπαντήρα-λαδιέρα οπωσδήποτε.
Αντίλογος: Τζάμπα λεφτά, ζημιά στον καταλύτη, προβλήματα με τον ‘’λ’’.
β. Με λιπαντικά σπρέυ στις δεξαμενές.
Αντίλογος: Τζάμπα λεφτά, μη επιβεβαιωμένη λύση.
γ. Χωρίς λιπαντικά, με κατάλληλη ρύθμιση και εναλλαγές βενζίνας
Αντίλογος: Δεν υπάρχει λίπανση.Παρακαλώ αν υπάρχει κάποια γνώμη που να μπορούσε να με διαφωτίσει εμπεριστατωμένα πάνω στο θέμα.
1η) περίπτωση.Μύθος ασχέτων.
Αντίλογος.Σωστός.2η) περίπτωση.Ανοησίες εντελώς άσχετου καί ώς μηχανικού καί ώς εγκαταστάτου.
Αντίλογος.Τό αυτοκίνητό σου λειτουργεί άψογα καί μέ τά δύο συστήματα,αέριου ή υγρού ψεκασμού.¨Η επιλογή τού συστήματος δική σου αφού ενημερωθείς γιά τά υπέρ καί τά κατά τής κάθε μίας φιλοσοφίας ξεχωριστά.
3η) περίπτωση. Μπές στόν κόπο καί διάβασε αρκετές σελίδες πιό πάνω.Σέ ενδιαφέρει...
Οί μύθοι γύρω από τήν αεριοκίνηση κρατάνε χρόνια καί βασίσωνται στήν πληγή τών νεοελλήνων.Τήν ημιμάθεια.... -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Στα πόσα χιλιόμετρα έγιναν έτσι τα μπεκ; Έχω την εντύπωση ότι είναι φυσιολογικό να γίνονται κάπως έτσι μετά από κάποιες δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Απλά ένα καθαρισματάκι και όλα οκ.
Να ρωτήσω και εγώ το ίδιο;;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μας σαφώς έχω γράψει ότι ΔΕΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩ ΣΕ ΙΧ ΠΛΕΟΝ, μα δεν θα μου κόψεις και τα service.
Και έγραψα:
-Η να δόσεις 3000ε και να πάρεις αντίστοιχο μα θετικό αποτέλεσμα, και το περιθώριο να παίξεις?.-
Που μέσα σε αυτά περιλαμβάνετε το κιτ και ορισμένες άλλες εργασίες….. το ποιές?, αυτό μόνον τηλεφωνικά και σε συνάδελφο…Διάβασε τι γράφεις. Αυτό ακριβώς εννοώ, ότι το έχεις κάνει μαγαζάκι σου εδώ μέσα, αλλιώς, πως θα μπορούσα να σου κόψω τα service (ή οτιδήποτε άλλο).
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Εάν το κράτος έβαζε πλαφόν στον εαυτό του και στην συνέχεια το πέρναγε αντικειμενικά στον πρατηριούχο - έμπορα ,τότε θα προορούσαμε να μιλήσουμε για τις τιμές , αφού δεν γίνεται όμως αυτό η μόνη λέξη που μπορώ να πω είναι ΜΠΑΧΑΛΩ!!!!!!Αρχισαν τα όργανα
http://www.tsantiri.gr/politiki/afxanou ... hesmo.html
-
Εάν το κράτος έβαζε πλαφόν στον εαυτό του και στην συνέχεια το πέρναγε αντικειμενικά στον πρατηριούχο - έμπορα ,τότε θα προορούσαμε να μιλήσουμε για τις τιμές , αφού δεν γίνεται όμως αυτό η μόνη λέξη που μπορώ να πω είναι ΜΠΑΧΑΛΩ!!!!!!
Αρχισαν τα όργανα
Ρε παιδιά προσέχετε και διαβάστε αυτά που ποστάρετε και τορμοκρατείτε τον κόσμο. Αυτή είναι η αυξηση του καλοκαιριού ΕΛΕΟΣ!
-
Σέ μόλις 3000 έως 5000 χιλιόμετρα .Νέες εγκαταστάσεις.
-
Μας σαφώς έχω γράψει ότι ΔΕΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΩ ΣΕ ΙΧ ΠΛΕΟΝ, μα δεν θα μου κόψεις και τα service.
Και έγραψα:
-Η να δόσεις 3000ε και να πάρεις αντίστοιχο μα θετικό αποτέλεσμα, και το περιθώριο να παίξεις?.-
Που μέσα σε αυτά περιλαμβάνετε το κιτ και ορισμένες άλλες εργασίες….. το ποιές?, αυτό μόνον τηλεφωνικά και σε συνάδελφο…Διάβασε τι γράφεις. Αυτό ακριβώς εννοώ, ότι το έχεις κάνει μαγαζάκι σου εδώ μέσα, αλλιώς, πως θα μπορούσα να σου κόψω τα service (ή οτιδήποτε άλλο).
Φίλε μου, και εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Το να ερμηνεύεις σωστά κάποιον κανόνα που θέτει ένα forum δεν είναι χάρισμα μα υποχρέωση. Σίγουρα δεν το ερμήνευσες σωστά….
Και άσε εμένα!. Μα εάν ο έγκριτος εγκαταστάτης, γνωστής του αντικειμένου, και με μεγάλη πήρα Kostas Vatsos, σας έλεγε ότι είναι κομμωτής, πόσο βάρος θα δίνατε στον λόγο του?.
Προτιμάς να παίρνεις συμβουλές για τεχνικά θέματα από λογοτέχνες?!....
Εκτός αν ποια, θίγονται ιδία συμφέροντα σου, οπότε πέστα μας.
Φιλικά και το εννοώ.
Α. -
Βεβαίως και να σου πω ποια είναι τα συμφέροντά μου.
Να συνεχίσει να λειτουργεί το αυτοκίνητό μου με το υγραέριο, χωρίς να ακουμπάω την όποια οικονομία σε συνεργεία.
Γιατί να θέλω:
- 1500 εγκατάσταση
- Πενηντάρικα και κατοστάρικα κάθε τόσο για ρύθμιση.
- 3000 για αβανς
- 1000 και βάλε για να φτιάξω την κεφαλή
και ίσως άλλα πολλά,
τότε βράστα.
Οπότε λοιπόν ψάχνω για τεχνικές γνώσεις και συμβουλές (όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα). Και γράφω και τις δικές μου όταν έχω, προσπαθώντας να συμβάλλω.
-
Ακούγονται πολλά και αντίστοιχα πολλά λέγονται.
Σε ΙΧ μου, που παίρνει και απλή και σουπερ αμόλυβδη, υπάρχει μηχανισμός που ‘διαβάζει’ το καύσιμο, με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω, και στέλνει σήμα στον εγκέφαλο. Όπως και υπάρχουν ΙΧ που αυτόν τον μηχανισμό δεν τον έχουν αυτόματο, μα έχουν διακόπτη κάπου στην θέση της μηχανής, με αναγραφόμενα οκτάνια της επιλογής μας.
Όταν γράφετε ότι «άλλο μίγμα αεριού το καλοκαίρι και άλλο τον χειμώνα» τι γίνετε?.
Επιπλέον έμαθα ότι έγιναν παραλαβές βουτανίου από φίλη χώρα της ΕΟΚ….. και καλό και φτηνό…. Μα όταν ανακατεύετε?.
Επί πλέον άκουσα για νοθεία με αιθυλένιο, αυτό που κάνει τα φίλτρα αεριού μαύρα, όπως έγραψε ένας φίλος εδώ μέσα…..
Έτσι η παράθεση σου φιλέ «m@evius » 01/12/11 7:13» περί…… «Ρε παιδιά προσέχετε και διαβάστε αυτά που ποστάρετε και τορμοκρατείτε τον κόσμο. Αυτή είναι η αυξηση του καλοκαιριού ΕΛΕΟΣ!» δεν παίζει!. Και δεν θα έχουμε έλεος εάν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά….. και περισσότερο οι συνάδελφοι που διαπιστώνουν το πρόβλημα. Και έτσι έμμεσα σου απαντάω και από αυτό μου το ‘ποστάρισμα’ φιλέ «alexeft » ότι:
Ναι καλά οι χρηστές παρατηρούν και αναφέρουν, μα οι συνάδελφοι αναδεικνύουν και βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα…..
Φιλικά
Α. -
Βεβαίως και να σου πω ποια είναι τα συμφέροντά μου.Να συνεχίσει να λειτουργεί το αυτοκίνητό μου με το υγραέριο, χωρίς να ακουμπάω την όποια οικονομία σε συνεργεία.
Γιατί να θέλω:
- 1500 εγκατάσταση
- Πενηντάρικα και κατοστάρικα κάθε τόσο για ρύθμιση.
- 3000 για αβανς
- 1000 και βάλε για να φτιάξω την κεφαλή
και ίσως άλλα πολλά,
τότε βράστα.
Οπότε λοιπόν ψάχνω για τεχνικές γνώσεις και συμβουλές (όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα). Και γράφω και τις δικές μου όταν έχω, προσπαθώντας να συμβάλλω.
Και εδώ συμφωνώ μαζί σου, για της εξωπραγματικές χρεώσεις, μα να τα πάρουμε με την σειρά!.
- 1500 για τι μηχάνημα και εγκατάσταση?.
- Πενηντάρικα και …… μέσα στην εγγύηση?.
- 3000 δεν ήταν για αβανς, διάβασε καλύτερα!.
- 1000 για καπάκι. Και εάν το αυτοκίνητο σου ήταν ρητά έκτος από της λίστες που επιτρέπονται?.
Διάβαζε λυπών τα γραφόμενα, και μην ρισκάρεις στης επιλογές σου. δεν με ρώτησαν, αυτοί αποφάσισαν, όταν ψώνιζαν αυτοκίνητα 3000cc!!!!...... και τώρα δεν έχουν ψωμί να φάνε.
Εγώ πάντα έλεγα: φέτααααααα πριν 2,5 χρόνια!!!. Και ναι μεν αλλά!!!.... και με χρεώνατε για γραφικό, (διότι είμαι επώνυμος) και εκτίθεμαι γράφοντας. Και έπεφταν οι παπαγάλοι να με φάνε…..
Καλό είναι να διαβάζουμε και τον λόγο προσεκτικά, και να παραθέτουμε τον αντίλογο.
Φιλικά
Α.
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
καλημέρα .. θα 'ηθελα την βοηθεια σας .. έχω ενα ford tranzit του 88 injektion 2000 κιβυκά . και θα ήθελα να βάλω ενα συστημα υγραεριου με οικονομική όσο γίνεται τιμή επειδη ειναι παλιό και επειδή κανω ταξίδια πατρα αθήνα. τι μου προτεινετε ?
ευχαριστώ .. στειλτε μου και pm .. ΥΓ,( με ενδιαφερει πολύ η τιμή λογω οτι τα πραγματα δυστηχως !! με τους γελοιους που μπλέξαμε δεν πανε καλα !!!!)Καμοια πρόταση ?
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Εάν το κράτος έβαζε πλαφόν στον εαυτό του και στην συνέχεια το πέρναγε αντικειμενικά στον πρατηριούχο - έμπορα ,τότε θα προορούσαμε να μιλήσουμε για τις τιμές , αφού δεν γίνεται όμως αυτό η μόνη λέξη που μπορώ να πω είναι ΜΠΑΧΑΛΩ!!!!!!
Αρχισαν τα όργανα
Ρε παιδιά προσέχετε και διαβάστε αυτά που ποστάρετε και τορμοκρατείτε τον κόσμο. Αυτή είναι η αυξηση του καλοκαιριού ΕΛΕΟΣ!
To μόνο λάθος που έκανα είναι πώς έπρεπε να γράψω:
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ …… Άρχισαν τα όργανα
Ξέρω τη ποστάρισα
Φιλικά
Thomas l.p.g. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Σέ μόλις 3000 έως 5000 χιλιόμετρα .Νέες εγκαταστάσεις.
Άρα έχουμε ακόμα μια τρανταχτή απόδειξη για το l.p.g.
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
ευχαριστώ .. στειλτε μου και pm .. ΥΓ,( με ενδιαφερει πολύ η τιμή λογω οτι τα πραγματα δυστηχως !! με τους γελοιους που μπλέξαμε δεν πανε καλα !!!!)Καμοια πρόταση ?
Βάλε κανένα τούρκικο σέ καλό μάστορα.
Υγραεριοκίνηση!