-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ενδιαφέρον άρθρο από το Βήμα:«Λουκέτο» έχουν βάλει πάνω από 500 βενζινάδικα από τις αρχές του 2010
Δυστυχώς σήμερα διαπίστωσα ότι και ένα πρατήριο στον Γέρακα που έβαζε υγραέριο έκλεισε (όχι της Μαραθώνος, το άλλο στη Λ. Σπάτων και Βουτσινά.
Στη συνέχεια της αναζήτησης μου, και αυτό είναι ανησυχητικό, είχε τελειώσει το γκάζι και στο πρατήριο της Παιανίας, αλλά και στη Βάρης - Κορωπίου και με παρέπεμψαν για αύριο.Αν άρχισε η ζήτηση να αυξάνεται τόσο πολύ και τα πρατήρια που απομένουν δεν μπορούν μνα ανταπεξέλθουν, θα έχουμε πρόβλημα.
Μίλησα με πρατηριούχους οι οποίοι το ξέρουν το θέμα και θέλουν να βάλουν υγραέριο στα πρατήρια τους αλλά όπως με ενημέρωσαν οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί. Κατ' αρχήν χρειάζονται 4 στρέμματα οικόπεδο, κ.α.
Είδωμεν!! -
Ο χρήστης DAK to indalma έγραψε:
...γιατί εαν αναγκαστώ να ξηλώσω και αυτό το σύστημα θα κινούμαι με ποδήλατο.Δεν κοιτάζεις και στη vialle (LPi 5ης γενιάς);
Αν ο κινητήρας σου είναι ο 2.4i 16V 118kW υπάρχει σχετικό κιτ, ειδικά για το αυτοκίνητό σου.
Πάντως τα προβλήματα που είχες με το icom μου θυμίζουν κάποια θέματα που είχαν αναφερθεί με τις προβληματικές αντλίες του jtg της icom... -
O δικός μου κινητήρας είναι από το νέο μοντέλο 2.4 16 170 KW
είχανε λοιπόν και άλλοι παρόμοια προβλήματα ? λύθηκαν ? -
Σήμερα μου άναψε το πορτοκαλί λαμπάκι του κινητήρα. Για την ακρίβεια, δεν θυμάμαι να έλεγξα αν έσβησε καθόλου μετά το άναμμα της μηχανής...
Εν πάσει περιπτώσει, αν και δεν είχα προσέξει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου, έσβησα τη μηχανή και γύρισα σε βενζίνη για 2 χλμ. περίπου. Το λαμπάκι παρέμεινε αναμμένο και κατάλαβα οτι ήθελε να σβήσει από τη μνήμη του εγκεφάλου...
Γύρισα λοιπόν πάλι σε υγραέριο και έκανα κάπου 45 χιλιόμετρα επί της Εθνικής Οδού χωρίς καμία διαφορά, ρετάρισμα, κλπ. Όλα δούλευαν κανονικά. Όταν έφθασα στον προορισμό μου, χρησιμοποίησα ένα διαγνωστικό πρόγραμμα (Rev), το kiwi wifi OBD-II interface και το iPhone μου και 'καθάρισα' εύκολα τον κωδικό (P2187: Lean fuel at idle, δηλαδή το γνωστό 'φτωχό μίγμα'...). Έκανα κάπου 25 χλμ. μετά και δεν εμφανίστηκε κάτι...
Σκοπεύω να δοκιμάσω διαφορετικό πρατήριο την επόμενη φορά που θα γεμίσω (μήπως κι έχει καλύτερης σύνθεσης καύσιμο). -
είχανε λοιπόν και άλλοι παρόμοια προβλήματα ? λύθηκαν ?Είχαν αναφερθεί σε κάποιο ιταλικό forum διάφορα προβλήματα με τις αντλίες της icom αρκετά παλιότερα σε διάφορα αυτοκίνητα και όχι ειδικά με το outlander.
Η λύση ήταν αλλαγή της προβληματικής αντλίας.
Τώρα για τα μπεκ που λες, μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχουν κάποια κατάλληλα για την περίπτωσή σου. Ο Μπίρμπος εμένα μου είχε πει οτι στα εργοστασιακά μοντέλα, χωρίς πειραγμένα μπεκ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα Siemens που βάζει επαρκούν (και μάλιστα μου είχε αναφέρει την περίπτωση κάποιου αρκετά πειραγμένου κινητήρα με 600 άλογα!) -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Σήμερα μου άναψε το πορτοκαλί λαμπάκι του κινητήρα. Για την ακρίβεια, δεν θυμάμαι να έλεγξα αν έσβησε καθόλου μετά το άναμμα της μηχανής...
.Εχεις διαπιστώσει μείωση της ροπής ή άλλα συμπτώματα που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου ?
-
Ο χρήστης Michael1924 έγραψε:
Δυστυχώς σήμερα διαπίστωσα ότι και ένα πρατήριο στον Γέρακα που έβαζε υγραέριο έκλεισε (όχι της Μαραθώνος, το άλλο στη Λ. Σπάτων και Βουτσινά.Αυτό ήταν κλειστό εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον !!!!
Περνάω από εκεί κάθε 4 μήνες και κάθε φορά το βλεπω κλειστό!!!
Απλα δεν άνοιξε ποτέ!!!!Στη συνέχεια της αναζήτησης μου, και αυτό είναι ανησυχητικό, είχε τελειώσει το γκάζι και στο πρατήριο της Παιανίας, αλλά και στη Βάρης - Κορωπίου και με παρέπεμψαν για αύριο.
Επρεπε να πάς 100 μετρα προς τα πάνω στην Λ.Μαραθώνος όπου υπάρχει εκεί βενζινάδικο με υγραέριο (αδελφός του άλλου στην Λ.Σπατών) ή να πάς στο Χαλάνδρι
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
είχανε λοιπόν και άλλοι παρόμοια προβλήματα ? λύθηκαν ?Είχαν αναφερθεί σε κάποιο ιταλικό forum διάφορα προβλήματα με τις αντλίες της icom αρκετά παλιότερα σε διάφορα αυτοκίνητα και όχι ειδικά με το outlander.
Η λύση ήταν αλλαγή της προβληματικής αντλίας.
Τώρα για τα μπεκ που λες, μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχουν κάποια κατάλληλα για την περίπτωσή σου. Ο Μπίρμπος εμένα μου είχε πει οτι στα εργοστασιακά μοντέλα, χωρίς πειραγμένα μπεκ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα Siemens που βάζει επαρκούν (και μάλιστα μου είχε αναφέρει την περίπτωση κάποιου αρκετά πειραγμένου κινητήρα με 600 άλογα!)Εμένα στον Μπίρμπο επείδή μου έκανε τα ίδια την πρώτη φορά μου άλλαξε αντλία υγραερίου και την επόμενη φορά που μου έκανε το ίδιο, τον έβαλα και άλλαξε μπουκάλα!!!!!!!
-
Εμένα στον Μπίρμπο επείδή μου έκανε τα ίδια την πρώτη φορά μου άλλαξε αντλία υγραερίου και την επόμενη φορά που μου έκανε το ίδιο, τον έβαλα και άλλαξε μπουκάλα!!!!!!! [/quote]
Σε τι αυτοκίνητο έβαλες το υγραέριο?
Λύθηκαν τώρα τα προβληματά σου , είσαι ευχαριστημένος? -
.Εχεις διαπιστώσει μείωση της ροπής ή άλλα συμπτώματα που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου ?
Όχι κανένα πρόβλημα, εφόσον υπάρχει υγράεριο, οι επιδόσεις είναι τουλάχιστον ίδιες με εκείνες της βενζίνης.
Την προηγούμενη φορά που μου μου άναψε λαμπάκι κινητήρα και έκοψε εντελώς ο κινητήρας (μετά από 200 χλμ. στην Εγνατία κινούμενος σχεδόν συνέχεια με 150 χλμ./ώρα), ήταν επειδή τελείωσε το υγραέριο και για κάποιον λόγο δεν γύρισε αυτόματα στη βενζίνη. -
Εμένα στον Μπίρμπο επείδή μου έκανε τα ίδια την πρώτη φορά μου άλλαξε αντλία υγραερίου και την επόμενη φορά που μου έκανε το ίδιο, τον έβαλα και άλλαξε μπουκάλα!!!!!!!
Λύθηκαν τώρα τα προβληματά σου , είσαι ευχαριστημένος?Εχουν λυθεί πολλά προβλήματα (είχα πρόβλημα και με τα μπεκάκια... πρέπει να τα άλλαξε καμια 10ρια φορές!!!) και μου έχει άλλαξει όλα στο αυτοκιντο... Μπεκάκια, εγκέφαλο, μπουκάλα. το μονο που άφησε έτσι είναι οι σωληνώσεις!
Τώρα είμαι καλά.... το μονο πρόβλημα που έχω και δεν μπορώ να σκεφτώ λύση είναι ότι κατά την πορεία του αυτοκινήτου μου κάνει κοψίματα.... εκεί που πηγαίνω σαν να μην ψεκάζει το ένα από τα 4 μπεκάκια! και μετά το ξανακάνει σε άτακτα χρονικά διαστήματα... ή μετά από 1 χιλ ή μετά από 50 χιλ!!!!
σκέφτεσε κάτι? -
Σε τι αυτοκίνητο?
-
Σε τι αυτοκίνητο?Το γράφω στην υπογραφή μου
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Εμένα στον Μπίρμπο επείδή μου έκανε τα ίδια την πρώτη φορά μου άλλαξε αντλία υγραερίου και την επόμενη φορά που μου έκανε το ίδιο, τον έβαλα και άλλαξε μπουκάλα!!!!!!!
Λύθηκαν τώρα τα προβληματά σου , είσαι ευχαριστημένος?Εχουν λυθεί πολλά προβλήματα (είχα πρόβλημα και με τα μπεκάκια... πρέπει να τα άλλαξε καμια 10ρια φορές!!!) και μου έχει άλλαξει όλα στο αυτοκιντο... Μπεκάκια, εγκέφαλο, μπουκάλα. το μονο που άφησε έτσι είναι οι σωληνώσεις!
Τώρα είμαι καλά.... το μονο πρόβλημα που έχω και δεν μπορώ να σκεφτώ λύση είναι ότι κατά την πορεία του αυτοκινήτου μου κάνει κοψίματα.... εκεί που πηγαίνω σαν να μην ψεκάζει το ένα από τα 4 μπεκάκια! και μετά το ξανακάνει σε άτακτα χρονικά διαστήματα... ή μετά από 1 χιλ ή μετά από 50 χιλ!!!!
σκέφτεσε κάτι?Αγαπητοί, το ίδιο θέμα έχω και εγώ με σύστημα ICOM JTG (Opel Astra 1.4 - 2007). Από την αρχή δουλεύει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (π.χ. δεν έχω πρόβλημα στην αυτόματη μετάβαση, πολύ καλή συμπεριφορά σε επιταχύνσεις, κτλ) αλλά σε τυχαίες χρονικές στιγμές εμφανίζεται αυτό το κόψιμο-ρετάρισμα (άλλοτε πιο έντονο και άλλοτε μη επιλήψιμο)...Έχει ρωτήσει κανείς στην εταιρία ICOM (Μπίρμπος) γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί?
-
Εγώς πάντως δεν μπορούσα να ανεχτώ να έχω αυτά τα θέματα που περιγράφεις εσύ συν τα δικά μου (σβήσιμο κινητήρα , ρετάρισμα κτλ)
-
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Αγαπητοί, το ίδιο θέμα έχω και εγώ με σύστημα ICOM JTG (Opel Astra 1.4 - 2007). Από την αρχή δουλεύει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (π.χ. δεν έχω πρόβλημα στην αυτόματη μετάβαση, πολύ καλή συμπεριφορά σε επιταχύνσεις, κτλ) αλλά σε τυχαίες χρονικές στιγμές εμφανίζεται αυτό το κόψιμο-ρετάρισμα (άλλοτε πιο έντονο και άλλοτε μη επιλήψιμο)...Έχει ρωτήσει κανείς στην εταιρία ICOM (Μπίρμπος) γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί?Δεν ξέρω.. έχω βαρεθεί να πηγαίνω στον Στάθη (μπίρμπος)
αν καποιος έχει πάει και του έχει πει την λύση... ας μας το πεί!! -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Αγαπητοί, το ίδιο θέμα έχω και εγώ με σύστημα ICOM JTG (Opel Astra 1.4 - 2007). Από την αρχή δουλεύει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (π.χ. δεν έχω πρόβλημα στην αυτόματη μετάβαση, πολύ καλή συμπεριφορά σε επιταχύνσεις, κτλ) αλλά σε τυχαίες χρονικές στιγμές εμφανίζεται αυτό το κόψιμο-ρετάρισμα (άλλοτε πιο έντονο και άλλοτε μη επιλήψιμο)...Έχει ρωτήσει κανείς στην εταιρία ICOM (Μπίρμπος) γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί?
Δεν ξέρω.. έχω βαρεθεί να πηγαίνω στον Στάθη (μπίρμπος)
αν καποιος έχει πάει και του έχει πει την λύση... ας μας το πεί!!Το θέμα αγαπητοί είναι το εξής: Υπάρχει άτομο που να έβαλε της ICOM και να μην του παρουσιάζει συνολικά κανένα από τα προβλήματα (σβήσιμο, ρετάρισμα τυχαίο εν κινήσει, κτλ). Αν ναί, τότε φταίει ο εγκαταστάτης αλλιώς πρέπει να συνεχίσουμε...Εμένα πάντως το ρετάρισμα επειδή γίνεται τυχαία και είναι πολύ μικρό δεν με ενοχλεί ούτε στην οδήγηση ούτε όταν κάνω προσπέραση (δεν μου έχει τύχει ποτέ πάνω σε προσπέραση!)
-
Ο χρήστης djoannid έγραψε:
Αγαπητοί, το ίδιο θέμα έχω και εγώ με σύστημα ICOM JTG (Opel Astra 1.4 - 2007). Από την αρχή δουλεύει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (π.χ. δεν έχω πρόβλημα στην αυτόματη μετάβαση, πολύ καλή συμπεριφορά σε επιταχύνσεις, κτλ) αλλά σε τυχαίες χρονικές στιγμές εμφανίζεται αυτό το κόψιμο-ρετάρισμα (άλλοτε πιο έντονο και άλλοτε μη επιλήψιμο)...Έχει ρωτήσει κανείς στην εταιρία ICOM (Μπίρμπος) γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί?
Δεν ξέρω.. έχω βαρεθεί να πηγαίνω στον Στάθη (μπίρμπος)
αν καποιος έχει πάει και του έχει πει την λύση... ας μας το πεί!!Το θέμα αγαπητοί είναι το εξής: Υπάρχει άτομο που να έβαλε της ICOM και να μην του παρουσιάζει συνολικά κανένα από τα προβλήματα (σβήσιμο, ρετάρισμα τυχαίο εν κινήσει, κτλ). Αν ναί, τότε φταίει ο εγκαταστάτης αλλιώς πρέπει να συνεχίσουμε...Εμένα πάντως το ρετάρισμα επειδή γίνεται τυχαία και είναι πολύ μικρό δεν με ενοχλεί ούτε στην οδήγηση ούτε όταν κάνω προσπέραση (δεν μου έχει τύχει ποτέ πάνω σε προσπέραση!)
+100
-
Και? Θα το παει στην τιμη της βενζινης? Αυτοκτονικο για την οικονομια...Ηδη εχει πολυ φορο!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Γιατί έχω την αίσθηση ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφού θα έχουν γίνει χιλιάδες μετατροπές το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακαλύψει την υγραεριοκίνηση ?Αγαπητέ, το και τα πολλά 'θα' φάγανε την Ελλάδα και την φέρανε στην κατάσταση που βρίσκεται. Όταν έρθει ο καιρός για να αλλάξουν τα υπάρχοντα δεδομένα για την υγραεριοκίνηση το ξανασυζητάμε. Οι περισσότεροι από εμάς θα βγάλουμε το κόστος το πολύ σε 6-12 μήνες, οπότε δεν τίθεται θέμα...Καλή συνέχεια και στην προσπάθεια τουλάχιστον επίλυσης των εξής θεμάτων:
α) Προβλήματα με τα συστήματα 4ης και 5ης γενιάς που αντιμετωπίζουμε καθημερινάβ) Θέματα νοθείας ή μη στο υγραέριο.
Υγραεριοκίνηση!