-
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
Πρόπερσι μία καλοκαιρινή Πέμπτη αποφάσισε ο λαός να κάνει μποικοτάζ στην αγορά γάλακτος, οι πωλήσεις έπεσαν μόλις κατά 40% και μόνο για 1 ημέρα, αποτέλεσμα: Την επόμενη περίοδο έπεσε η τιμή γάλακτος από το 1.30 στο 1.00€ / λίτρο.
Η δυναμική μας είναι 'όλα τα λεφτά', απλά τα 30 χρόνια επιχορηγήσεων απο ΕΕ και η ελεύθερη τηλεόραση με τα σκουπίδια που προβάλει μας έχουν ευνουχίσει. Η πιο σπουδαίες λύσεις είναι και απλές: να γίνουμε αντικαταναλωτικοί και αποταμιευτικοί πολίτες με συλλογική αντίδραση......πράγματα που μισούν και αντιπαλεύουν οι 'από πάνω'φιλε μου, τωρα μου θυμησες, πριν 30τοσα χρονια οταν πηγαιναμε Δημοτικο, καθε χρονο γραφαμε εκθεση για την Αποταμιευση.
Γραφουνε τωρα τετοια πραγματα στο Δημοτικο?
Μαλλον θα γραφουνε για το καινουργιο μας αυτοκινητο (με δανειο), τα καινουργια ρουχα (με καταναλωτικο δανειο) και που πηγαμε διακοπες το καλοκαιρι (με διακοποδανειο) -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
μια ακομα ερωτηση ,στο ραβ (150αλογα)επειδη ειναι στο οριο για μεγαλυτερο πνευμονα μου προτειναν να βαλω τον μεγαλο (κοστος 150ευρω)για μεγαλυτερη αξιοπιστια
Ποιο το οφελος ,μηπως ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες?Καλό θα είναι να έχεις ένα καλό περιθώριο ασφαλείας στα πόσα άλογα μπορεί να σου δώσει ο 'πνεύμονας' για 2 λόγους.
- Οποιαδήποτε συσκευή δουλεύει στο όριο των προδιαγραφών της καταπονείτε περισσότερο και μειώνεται ο χρόνος ζωής της. Αν το αυτοκίνητο σου το πας συνέχεια κόφτες δεν θα σπάσει αμέσως το μοτέρ αλλά δεν θα κρατήσει όσο αν το πηγαίνεις ανθρώπινα. Έτσι και η μεμβράνη στον 'πνεύμονα', άλλο να κάνει μια μικρή διακύμανση και άλλο μια στο όριο της ανοχής της.
2)Αν χρειαστείς άμεσα άλογα και ο πνεύμονας είναι οριακός μπορεί να έχεις στιγμιαία πτώση πίεσης οπότε μπορεί να σου παρουσιαστεί κάποιο στιγμιαίο 'κόψιμο' ή να αργήσει να 'αρπάξει' όπως με την βενζίνη. Μιλάμε για οριακές καταστάσεις αλλά σίγουρα για να ζητάς πλήρη ισχύ την χρειάζεσαι (προσπέραση, ανηφόρα κλπ ) και δεν θες κάτι από αυτά που ανέφερα.
Όσον αφορά τις θερμοκρασίες έχει ήδη αναλυθεί ότι αν δεν ταΐζεις τον κινητήρα με αρκετή ποσότητα καυσίμου οδηγεί σε αύξηση θερμοκρασίας στον θάλαμο καύσης.
- Οποιαδήποτε συσκευή δουλεύει στο όριο των προδιαγραφών της καταπονείτε περισσότερο και μειώνεται ο χρόνος ζωής της. Αν το αυτοκίνητο σου το πας συνέχεια κόφτες δεν θα σπάσει αμέσως το μοτέρ αλλά δεν θα κρατήσει όσο αν το πηγαίνεις ανθρώπινα. Έτσι και η μεμβράνη στον 'πνεύμονα', άλλο να κάνει μια μικρή διακύμανση και άλλο μια στο όριο της ανοχής της.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ωραία τα λες. Εφόσον είναι έτσι, γιατί να μην ανεβεί η τιμή κι άλλο...δε θα χαλαστεί και κανένας...
Στην αγορα ετσι ειναι τα πραγματα,οταν κατι εχει ζητηση,η τιμη του αυξανεται.Simple as that...Στο αν θα χαλαστει καποιος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι στο χερι μας η οποια αυξηση,συνεπως χαλαστω δε χαλαστω,αν αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του υγραεριου θα την αυξησουν και σιγα το πραγμα αν αντι για 85 λεπτα παει 90.Στο κατω κατω ηδη στη λαρισα που βαζουμε εμεις λογω μονοπωλειου βαζουμε με 80-83 λεπτα ενω οπως ειπωθηκε εδω,στα γιαννενα υπαρχει πρατηριο που το χει 75 λεπτα.Να τα βαψω μαυρα?οχι βεβαια και το 1 ευρω/λιτρο που λεει ο λογος παλι ειναι καλυτερο απο το 1.65 της βενζινης
Κι εγω θα διαφωνησω μαζι σου, για τον εξης λογο:
Να αυξηθει το LPG επειδη αυξανονται οι τιμες του πετρελαιου ή το κοστος διυλησης ή μεταφορας, ή ακομα-ακομα και οι φοροι, ναι να το καταλαβω και να πω ας παει και το παλιαμπελο
Αλλα να αυξανεται η τιμη επειδη εδω στην ελλαδιτσα εχουμε επιτηδειους αλητες λαμογια που βρισκουν ευκαιρια και βαρανε για να τα τσεπωσουν, ε οχι δεν θα το δεχτω.
Δεν θα τα βαψω μαυρα, δεν ξερω τι θα κανω, αλλα δεν θα πω κι ενταξει ευχαριστω.τετοια αμα λεμε και γραφουμε, θα τα ακουν και θα τα διαβαζουν αυτοι και θα γελανε και θα λενε καλα κανω και τα κοπαναω τα θυματα...
δεν ξερω τι πρεπει να γινει, αλλα οτι κατι πρεπει να κανουμε ειναι γεγονος.
Μα θα ειναι οτι αντι να γεμιζουμε να τους λεμε με τετοιες τιμες βαλε 20αρικο και πολυ σου ειναι
μα να περιορισουμε τα χλμ
μα να κανουμε καταγγελιεςπαντως οχι να μας μαμανε κι εμεις να λεμε κι ευχαριστω.
-
Ελευθερη αγορα ειναι,εχω γνωστο που παει και γεμιζει στην βουλγαρια.Τοσο τον κοβει,κανει 400 χιλιομετρα να παει και να ρθει κ οτι γλιτωνει λογω τιμης,το τρωει στην καταναλωση απο τα επιπλεον χιλιομετρα.Αμα θεωρεις τον εαυτο σου θυμα γιατι βαζουν στην τιμη ενα 3λεπτο τοτε βγαλτο το κιτ και πηγαινε κανε γεμισματα με 1.65 ανα λιτρο βενζινη.Το επιχειρημα μου περι του τροπου που λειτουργει η αγορα ομως,κανενας απο σας που διαφωνειτε δε μπηκε στον κοπο να το αντικρουσει.Σημερα το ''φρεσκο ψωμι'' ειναι το υγραεριο αυριο το υδρογονο μεθαυριο δε ξερω κ γω τι.Τα λαμογια οσο αυξανεται η ζητηση θα τσιμπανε 2λεπτα στις τιμες αλλα ως που να φτασει και το υγραεριο εστω και το 1 ευρω,εγω θα μαι ικανοποιημενος γιατι θα χω γλιτωσει αρκετες εκατονταδες ευρω ειτε η τιμη ηταν 65 λεπτα ειτε 85...Μιλαω φιλικα,συνεπως χαρακτηρισμοι του τυπου ''μας μαμανε και λεμε ευχαριστω'' δε προσφερουν πολλα στη συζητηση,αλλωστε δε νιωθω να με μαμανε οταν κανω το λαρισα αθηνα με 35 ευρω κ ας το κανω στο μελλον και με 38 ευρω γιατι με μαμησαν κ ειπα ευχαριστω
-
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
Σήμερα πήγα στον εγκαταστάτη μου για τα μπουκώματα, μαγκώματα, μή σταθερό ρελαντί, αυξημένη κατανάλωση, θόρυβο υψηλών συχνοτήτων στις 3.000 με 4,000 στροφές,μη ορθή ένδειξη κατανάλωσης στο cruise control
Διάγνωση: Χαλασμένα πηνία σε κάποια από τα μπεκ.Συνεπάγεται αλλαγή και των 4 μπεκ
Μάλιστα είπε ότι τα υπάρχοντα είναι διαμέτρου 2,2 χιλιοστών και θα μου τα αντικαταστήσει με 2,1 ή με 2,0
Τη μικρότερη διάμετρο να την εκλάβω ως καλό ή ως κακό;(Το αυτοκίνητό μου AVENSIS 2001 1,6lt, vvti)
Θα μου τα φέρει σε 10 ημέρες οπότε ίσως μπορέσω να τον πείσω να φέρει κάτι άλλο.
ΥΓ:Μπράβο για τις γνώμες σας τις προηγούμενες ημέρες για το πρόβλημά μου, παρόλο τις ελλειπής πληροφορίες μου είχε ειπωθεί από εσάς ότι ένα από τα προβλήματα μπορεί να ήταν τα μπεκ.
Προχθές πέρασα από την TOYOTA όπου μου είπαν ότι εγκαταστάτες lpg προτείνουν σε πελάτες με TOYOTA να ανοίγουν τη διατομή στις βαλβίδες από 25 σε 30κάτι ώστε να έχουν μεγαλύτερες ανοχές.Σωστό ή λάθος;Τα μικρότερα μπεκ από μόνα τους δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Το πολύ σημαντικό είναι να είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους και να προκύπτει σωστή ηλεκτρονική ρύθμιση σε συνδυασμό με αυτά.
Αν για παράδειγμα βάλω 2,2 αλλά στον εγκέφαλο πρέπει να ρυθμίσω τέρμα φτωχό για να έρθω καλά, καλύτερα να βάλω 2,1 ή παρακάτω και η ηλεκτρονική ρύθμιση να έρθει στη μέση.Δεν ξέρω πως ρυθμίζεται το σύστημά σου, αλλά να σου θυμίσω ότι σε κινητήρες vvti (από ότι έχω δει τουλάχιστον), υπάρχει τελείως διαφορετική απαίτηση σε καύσιμο στο ρελαντί χωρίς φορτίο, σε σχέση με φορτίο (πχ AC σε λειτουργία). Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ότι αν το σύστημα ρυθμιστεί χωρίς φορτίο στον κινητήρα, να έχεις φτωχά μίγματα όταν θα είσαι σε κανονική λειτουργία.
Τα μεγαλύτερα διάκενα στις βαλβίδες θα βόλευαν αν είχες μεγάλες θερμοκρασίες λόγω λανθασμένων μιγμάτων. Καλύτερα να φτιάξεις τα μίγματα σωστά (βλέπε παραπάνω). Αυτό χωρίς να έχω κάποια εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε δεν παίρνω και όρκο.
-
Το επιχειρημα μου περι του τροπου που λειτουργει η αγορα ομως,κανενας απο σας που διαφωνειτε δε μπηκε στον κοπο να το αντικρουσει.Ακολουθεί ψιλόofftopic
Μα ακριβώς γι αυτό ανέφερα το παράδειγμα με το lpg και το γάλα.
Σίγουρα ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης υπάρχει αλλά ποιός είναι ο κύριος παράγοντας που τον ορίζει;;;Η δική μας καταναλωτική συμπεριφορά. του καταναλωτή
Προσωπικά έχω μπει σε καβγα με 2 πρατηριούχους για την τιμή του lpg και έπεται συνέχεια, δεν μπορώ να δεχτώ να μου λένε κατάμουτρα ότι είμαι ένας υπερκαταναλωτικός χάνος , δεν μπορώ να δεχτώ ότι είμαι σαν τον γλάρο και τα καταπίνω όλα αμάσητα.
Η δράση (αυτών) (πρέπει να) φέρνει αντίδραση (ημών)Ontopic:
1)alexeft, σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, σε βλέπω 'έσω έτοιμος'
2)Απ'ότι γνωρίζω άλλοι εγκαταστάτες χρησιμοποιούν λαστιχένιες σωληνώσεις και άλλοι χάλκινες.Υπάρχει κάποια διαφορά;Μήπως οι λαστιχένιες σωληνώσεις χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Ποιά τα σύν και ποιά τα πλην της κάθε μίας; -
Ελευθερη αγορα ειναι,εχω γνωστο που παει και γεμιζει στην βουλγαρια.Τοσο τον κοβει,κανει 400 χιλιομετρα να παει και να ρθει κ οτι γλιτωνει λογω τιμης,το τρωει στην καταναλωση απο τα επιπλεον χιλιομετρα.Αμα θεωρεις τον εαυτο σου θυμα γιατι βαζουν στην τιμη ενα 3λεπτο τοτε βγαλτο το κιτ και πηγαινε κανε γεμισματα με 1.65 ανα λιτρο βενζινη.Το επιχειρημα μου περι του τροπου που λειτουργει η αγορα ομως,κανενας απο σας που διαφωνειτε δε μπηκε στον κοπο να το αντικρουσει.Σημερα το ''φρεσκο ψωμι'' ειναι το υγραεριο αυριο το υδρογονο μεθαυριο δε ξερω κ γω τι.Τα λαμογια οσο αυξανεται η ζητηση θα τσιμπανε 2λεπτα στις τιμες αλλα ως που να φτασει και το υγραεριο εστω και το 1 ευρω,εγω θα μαι ικανοποιημενος γιατι θα χω γλιτωσει αρκετες εκατονταδες ευρω ειτε η τιμη ηταν 65 λεπτα ειτε 85...Μιλαω φιλικα,συνεπως χαρακτηρισμοι του τυπου ''μας μαμανε και λεμε ευχαριστω'' δε προσφερουν πολλα στη συζητηση,αλλωστε δε νιωθω να με μαμανε οταν κανω το λαρισα αθηνα με 35 ευρω κ ας το κανω στο μελλον και με 38 ευρω γιατι με μαμησαν κ ειπα ευχαριστωτο επιχειρημα σου ποιο ειναι?
οτι η ελληνικη αγορα λειτουργει με 15 μεσαζοντες και με αισχροκερδεια, οποτε παρτε το αποφαση και πειτε κι ευχαριστω?ξερεις, στο Δημοτικο σε μαθαινουνε οτι η αυξηση απο 65 σε 85 ειναι 30,77%
Σωστα, 30% αυξηση δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.το υγραεριο εγω το εβαλα οταν υποτιθεται οτι θα ηταν σταθερα στο 45% της τιμης της βενζινης για 6-7 χρονια.
θα παει στο 65% και εσυ θα χειροκροτας γιατι θα ειναι και παλι φτηνοτερο απο τη βενζινη.
και η διαφορα θα πηγαινει στην τσεπη των μεσαζοντων και των αισχροκερδουντων.
εσυ και στην κατοχη μπορει να ησουν ευχαριστημενος γιατι η λακερδα στην 1 χρυση λιρα ηταν και παλι φτηνοτερη απο τη μπριζολα που εκανε 2 χρυσες λιρες. -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
ξερεις, στο Δημοτικο σε μαθαινουνε οτι η αυξηση απο 65 σε 85 ειναι 30,77%WOW
το υγραεριο εγω το εβαλα οταν υποτιθεται οτι θα ηταν σταθερα στο 45% της τιμης της βενζινης για 6-7 χρονια.
θα παει στο 65% και εσυ θα χειροκροτας γιατι θα ειναι και παλι φτηνοτερο απο τη βενζινη.Σου ειπε κανενας οτι το υγραεριο για 7 χρονια θα ηταν σταθερα στο 45% της τιμης της βενζινης?
K αν παει στο 65% τι?Αμα δε σε καλυπτει ως χρηματικη διαφορα,ψαχνεις αλλες λυσεις(υδρογονο,φυσικο αεριο νομιζω κλπ κλπ)
Ειναι σα να πει ο πατερας μου,γαμω το κρατος που παλια η βενζινη ηταν φτηνη και πηρα αμαξι που εκαιγε 15 λιτρα/100 και τωρα θελω 130 ευρω να το φουλαρω.Ε δεν ειναι λογικη αυτη ρε παιδια,πρεπει να δεχτουμε οτι στις μικρες ειδικα πολεις υπαρχει μονοπωλειο,κ οπου υπαρχει μονοπωλειο υπαρχει ασυδοσια στις τιμες.Κ αμα παω εγω να του σπασω τη μουρη του πρατηριουχου τι θ αλλαξει?στα @@@ του εχει τη μιση λαρισα να βαζει lpg σ αυτον σιγα μη μειωσει την τιμη για μενα.
Εκανα αποσβεση?Ναι
Κερδιζω 30ευρα σε καθε γεμισμα?Ναι
Εχει καποια βλαβη το αμαξι μου?Οχι
Γιατι να χαλασω τη διαθεση μου για ενα μονοευρο σε καθε γεμισμα?Η τεχνολογια προχωραει.Θελουν να αισχροκερδισουν στο υγραεριο?κακο του κεφαλιου τους,θα βρω κατι πιο συγχρονο που ωσπου να αισχροκερδισουν και σ αυτο,θα χω κανει αποσβεση και θα χω κερδισει μερικες 100αδες ευρω οπως εκανα και με το Lpg.Δε μου περισσευουν αλλα διαολε η συζητηση εδω μεσα μου θυμιζει τη παροιμια με τον γαιδαρο και τα δοντια..Δηλαδη '''γαμω τον μεσαζοντα,αντι να κανω αποσβεση στα 14000 χιλιομετρα,θα κανω στα 14100'' -
δεν μπορω να καταλαβω γιατι να πρεπει να διαλεξω το ενα ή το αλλο?
ΚΑΙ γουσταρω το υγραεριο, και εχω βαλει σε 2 αμαξια και παλι θα ξαναβαζα, και χαιρομαι που πληρωνω λιγοτερα απο τη βενζινη,
αλλα ταυτοχρονα
ΚΑΙ γ*μω και τον μεσαζοντα και τον κλεφτη και τον καρτελατζή που πουλαει αισχροκερδώντας,
ανενοχλητος επειδη ζουμε σε ενα ανυπαρκτο ελεγκτικο κρατος, που δεν κανει τη δουλεια του, να κυνηγαει τα καρτελ και τους κερδοσκοπους.Και τελος ναι μου το ειπε αυτο ακριβως καποιος, για LPG/βενζινη=45%, και θα ψαξω να το βρω το που.
(οπως ειχανε πει βεβαια και για το φυσικο αεριο σε σχεση με το πετρελαιο θερμανσης...) -
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
δεν μπορω να καταλαβω γιατι να πρεπει να διαλεξω το ενα ή το αλλο?ΚΑΙ γουσταρω το υγραεριο, και εχω βαλει σε 2 αμαξια και παλι θα ξαναβαζα, και χαιρομαι που πληρωνω λιγοτερα απο τη βενζινη,
αλλα ταυτοχρονα
ΚΑΙ γ*μω και τον μεσαζοντα και τον κλεφτη και τον καρτελατζή που πουλαει αισχροκερδώντας,
ανενοχλητος επειδη ζουμε σε ενα ανυπαρκτο ελεγκτικο κρατος, που δεν κανει τη δουλεια του, να κυνηγαει τα καρτελ και τους κερδοσκοπους.Οταν το θετεις ετσι,συμφωνω και κανενα προβλημα
Τωρα στο υπολοιπο..μαλλον σου πε μαλ@κιες και κακως τον πιστεψες -
Να υπενθυμίσω βέβαια ότι μια ελέυθερη αγορά λειτουργεί και σαν δίκοπο μαχαίρι.
Όσο ανεβαίνουν οι τιμές, φεύγουν οι πελάτες...Σε πρατήριο που χρησιμοποιώ συχνά, μόλις ανέβασε την τιμή, είδα τρία αυτοκίνητα μαζεμένα να βάζουν από...10 ευρώ.
Δεν το είχα ξαναδεί αυτό. -
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
Σήμερα πήγα στον εγκαταστάτη μου για τα μπουκώματα, μαγκώματα, μή σταθερό ρελαντί, αυξημένη κατανάλωση, θόρυβο υψηλών συχνοτήτων στις 3.000 με 4,000 στροφές,μη ορθή ένδειξη κατανάλωσης στο cruise control
Διάγνωση: Χαλασμένα πηνία σε κάποια από τα μπεκ.Συνεπάγεται αλλαγή και των 4 μπεκ
Μάλιστα είπε ότι τα υπάρχοντα είναι διαμέτρου 2,2 χιλιοστών και θα μου τα αντικαταστήσει με 2,1 ή με 2,0
Τη μικρότερη διάμετρο να την εκλάβω ως καλό ή ως κακό;(Το αυτοκίνητό μου AVENSIS 2001 1,6lt, vvti)
Θα μου τα φέρει σε 10 ημέρες οπότε ίσως μπορέσω να τον πείσω να φέρει κάτι άλλο.
ΥΓ:Μπράβο για τις γνώμες σας τις προηγούμενες ημέρες για το πρόβλημά μου, παρόλο τις ελλειπής πληροφορίες μου είχε ειπωθεί από εσάς ότι ένα από τα προβλήματα μπορεί να ήταν τα μπεκ.
Προχθές πέρασα από την TOYOTA όπου μου είπαν ότι εγκαταστάτες lpg προτείνουν σε πελάτες με TOYOTA να ανοίγουν τη διατομή στις βαλβίδες από 25 σε 30κάτι ώστε να έχουν μεγαλύτερες ανοχές.Σωστό ή λάθος;Τα 2.2 χιλ μπεκ αυτος δεν τα ειχε βαλει? Αν ναι τοτε θα ανησυχουσα που τωρα θελει να βαλει 2.1 η 2.0 χιλ γιατι μαλλον δεν ξερει τι χρειαζεται.
Απο τα λιγα που ξερω παντως η μεγαλυτερη διατομη στα μπεκ δεν κανει κακο, απεναντιας, αλλα συγχρονως να ειναι αναλογα επαρκης και ο πνευμονας, δηλαδη μην μπαινει μικροτερης παροχης η οριακα απ'οτι χρειαζεται για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Εχει μπει συγκεκριμενο κιτ για το αυτοκινητο η πασπαρτου? Αν ειναι το δευτερο τοτε ελπιζω να μην ταλαιπωρηθεις ψαχνοντας λυση γιατι γνωμη μου ειναι να ψαχνουμε και να βαζουμε πρωτιστα κιτ που ειναι φτειαγμενα για το καθε ενα συγκεκριμενο αυτοκινητο. Ετσι η τυχον βλαβη εντοπιζεται αμεσα, χωρις πειραματα και ταλαιπωρια (χωρια το κοστος) και εχεις και συγκεκριμενη εγγυηση για τα ανταλλακτικα. -
H ελευθερη αγορα στην Ελλαδα εχει γινει ελευθερη εκμεταλλευση. Απο ελευθερα λειτουργουντα καρτελ σε ολες τις πτυχες της οικονομιας. Το τραγικο στην ολη υποθεση ειναι οτι σκοπιμα χρησιμοποιουν και κακοποιουν την λεξη 'ελευθερια' για να παραπλανησουν την πραγματικη εννοια της 'ελευθερης' αγορας, που δεν ειναι αλλο απο την ανεξελεγτη αγορα.
Σε μια κοινωνια οπου η διαφθορα και οι συντεχνιες/καρτελ εχουν τον πρωτο λογο στην εκμεταλλευση της οικονομιας και του φορολογουμενου λαου ηταν προμελετημενο εγκλημα η 'θεσπιση' της 'ελευθερης' αγορας. Δεν υπαρχει ουτε ενα προιον η υπηρεσια που να μην εκτοξευθηκε η τιμη του μεσω της 'ελευθερης' αγορας, ενω το αντιθετο θα επρεπε να συμβει.
Ολα αυτα συναδουν στην προμελετημενη/προαποφασισμενη αποσυνθεση τη Ελληνικης κοινωνιας και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε πλεον ολοι μπροστα μας και το χειροτερο ειναι οτι οπως φαινεται ειναι μη αναστρεψιμα εκτος και αν ξεριζωθει αυτος ο καρκινος που μας κατατρωει απο ολες τις μεριες. Επεμβαση χρειαζεται και μαλιστα γρηγορα. Τα λογια μου μοιαζουν τωρα που το σκεφτομαι με του Παπαδοπουλου οταν εγινε το πραξικοπημα. Το θεμα ειναι οτι εμεις πρεπει να κανουμε ενα δημοκρατικο πραξικοπημα που ειναι πιο δυσκολο απο ενα στρατιωτικο.Με αυτα και τα αλλα ειμαι εκτος θεματος και συγγνωμη.
-
«από alexeft » 15/09/11 16:25
Τι είδους πρόσθετο είναι αυτό; Τι κάνει;Εννοώ, δεν ξέρουμε τι είναι, ξέρουμε τι κάνει και υπάρχει ενδιαφέρον;»
Ναι φίλε μου!. Σίγουρα από τι αποτελείτε θα το μάθουμε αργότερα. Αλά το τι κάνει, θα το ήθελα τώρα.
Ευχαριστώ
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Έχω ρυθμίσει πολλές φορές το διάκενο και δεν έχω σπάσει ακίδα μέχρι τώρα.
Εννοείται ότι το κάνω πολύ προσεκτικά.
Πολύ κακός καλέ μου φίλε. Όπως είπε και ο φίλος μας ο Λέοντας δεν ρυθμίζονται. Μάλιστα η ρύθμιση τους δεν έχει καμία σχέση με τα απλά. Σίγουρα δεν λιώνουν, και κατά συνέπια δεν χρειάζονται ρεγουλάρισμα. Το ‘ποδαράκι’ είναι από διάφορο υλικό από το κλασικό μπούζι, και δεν αλλοιώνετε η μορφή του με την θερμοκρασία.
Τουλάχιστον αυτά συμβαίνουν στα NGK, που χρησιμοποιώ.
Χτες έκανα χαρά μεγάλη!. Στα 18000κμ που έχω κάνει με το Jimny μου, έβγαλα ένα μπουζί να δω. Ήταν της μάρκας που χρησιμοποιώ στο μαγαζί!.
NGK IR IFR6J II.κατά συνέπια έχω μπούζι για τουλάχιστον 30000κμ ακόμη!. Μπράβο SUZUKI. Θα μπορούσαν σαν πρώτη τοποθέτηση να είχαν τα φτηνά που αναφέρουν ότι κάνουν, και να κέρδιζαν 60ε ακόμη.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Να υπενθυμίσω βέβαια ότι μια ελέυθερη αγορά λειτουργεί και σαν δίκοπο μαχαίρι.
Όσο ανεβαίνουν οι τιμές, φεύγουν οι πελάτες...Σε πρατήριο που χρησιμοποιώ συχνά, μόλις ανέβασε την τιμή, είδα τρία αυτοκίνητα μαζεμένα να βάζουν από...10 ευρώ.
Δεν το είχα ξαναδεί αυτό.
πολύ σωστά!!!!....
άμεσο μποϊκοτάζ……
Ποτέ φουλάρισμα, και αλλαγές στα πρατήρια να μην θυμούνται την φάτσα μας. Να πιστέψουν ότι φτωχύναμε. Αυτό προϋποθέτει απόλυτη γνώση που υπάρχουν πρατήρια, για να μην ξεμένουμε.
Α. -
«από ejinta » 15/09/11 22:32……..λαστιχένιες σωληνώσεις και άλλοι χάλκινες.Υπάρχει κάποια διαφορά;Μήπως οι λαστιχένιες σωληνώσεις χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Ποιά τα σύν και ποιά τα πλην της κάθε μίας;»
Τεράστια διάφορα!!!!...
Πρώτα στα χρήματα αγοράς τους.
Μετά στο ότι κάθε πλαστικό έχει ημερομηνία λήξεις. Εάν δε είναι και σχετικά κοντά σε εξάτμιση…..
Και τέλος μηχανική αντοχή, σε πιθανά χτυπήματα. Αλλιώς αντέχει ο χαλκός, όταν μάλιστα είναι και υπενδεδυμένος, και αλλιώς το πλαστικό.
Μα με χαλκό δεν ‘βγαίνει’ η εγκατάσταση στο χιλιάρικο!!!!..... άλλο 1,3 το μέτρο, και άλλο 4ε . κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, φτάσαμε στο χιλιάρικο.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έχω ρυθμίσει πολλές φορές το διάκενο και δεν έχω σπάσει ακίδα μέχρι τώρα.
Εννοείται ότι το κάνω πολύ προσεκτικά.
Σίγουρα δεν λιώνουν, και κατά συνέπια δεν χρειάζονται ρεγουλάρισμα. Το ‘ποδαράκι’ είναι από διάφορο υλικό από το κλασικό μπούζι, και δεν αλλοιώνετε η μορφή του με την θερμοκρασία.
Α.
Δυστυχώς στα Iridium Power της Denso, η γείωση λιώνει και ανοίγει το διάκενο, στο υγραέριο τουλάχιστον, εξ ου και ο τακτικός έλεγχος-ρύθμιση.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«από ejinta » 15/09/11 22:32……..λαστιχένιες σωληνώσεις και άλλοι χάλκινες.Υπάρχει κάποια διαφορά;Μήπως οι λαστιχένιες σωληνώσεις χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Ποιά τα σύν και ποιά τα πλην της κάθε μίας;»
Τεράστια διάφορα!!!!...
Πρώτα στα χρήματα αγοράς τους.
Μετά στο ότι κάθε πλαστικό έχει ημερομηνία λήξεις. Εάν δε είναι και σχετικά κοντά σε εξάτμιση…..
Και τέλος μηχανική αντοχή, σε πιθανά χτυπήματα. Αλλιώς αντέχει ο χαλκός, όταν μάλιστα είναι και υπενδεδυμένος, και αλλιώς το πλαστικό.
Μα με χαλκό δεν ‘βγαίνει’ η εγκατάσταση στο χιλιάρικο!!!!..... άλλο 1,3 το μέτρο, και άλλο 4ε . κόψε από εδώ, κόψε από εκεί, φτάσαμε στο χιλιάρικο.
Φιλικά
Α.Μήπως κάπου μπερδεύεσαι (γι ακόμη μιά φορά); Κοιτάζω σε ιντερνετικό κατάστημα και μάλλον ισχύει το αντίθετο. Το λάστιχο είναι πιο φθηνό περίπου 25% το πλαστικό όντως έχει ημερομηνία λήξης όπως λες αλλά το κύριο πρόβλημα του όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η **ακτινοβολία **από τον ήλιο. Κάτω από το αυτοκίνητο που να το δει ο ήλιος; Να μην σου πω δε ότι αν είναι καλής ποιότητας το πλαστικό ή μάλλον καλύτερα το λάστιχο γιατί λαστιχένιοι είναι μπορεί πριν χαλάσει να έχουμε αλλάξει πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα. Αυτό για την εξάτμιση είναι πάλι μάλλον λόγια του αέρα να χαμε να λέγαμε μιας και το ΦΕΚ που επικαλείσαι αναφέρει ότι υποχρεωτικά ο σωλήνας παροχής υγραερίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 cm μακριά από την εξάτμιση. Δεν νομίζω να είναι τόοοοσο ζεστά 20 εκ μακριά. Για τα χτυπήματα θα σου πρότεινα το παρακάτω πείραμα. Πάρε το σφυρί και βάρα μια χάλκινη σωλήνα και ένα λάστιχο. Ποιο λες να χαλάσει; Μετά πάρε το σουβλί και δοκίμασε να τρυπήσεις τον χαλκό και το λάστιχο. Εδώ μάλλον ο χαλκός θα αντέξει μεγαλύτερες δυνάμεις αλλά πάλι όχι πολύ και εύκολα θα τον τρυπήσεις και αυτόν μιας και είναι από τα μαλακά μέταλλα. Α και ξέχασα να σου θυμίσω ότι είναι πολύ καλός αγωγός της θερμότητας (όπως και του ηλεκτρισμού) και αν τον βάλεις δίπλα σε μια πηγή έντονης θερμοκρασίας όπως η εξάτμιση που αναφέρεις θα απορροφήσει μέρος της θερμότητας με ότι κακό μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Για την επένδυση μάλλον εμπόδιο είναι παρά κάνει κάτι. Αν τους καλύψεις (έχω δει φώτο με σπιράλ καλοριφέρ αυτό το κόκκινο μπλε αλλά ήταν σε γκρι, ηλεκτρολογικά κανάλια κλπ κλπ) πως θα μπορεί κάποιος να κάνει έλεγχο των σωληνώσεων; Μπορεί να προστατεύσει από πιθανή ζημιά μεν αλλά αν φτάσει να γίνει ζημιά εκεί οι σωλήνες παροχής του υγραερίου δεν θα είναι το μόνο πρόβλημα στο αυτοκίνητο . Αν υπήρχε λόγος προστασίας δεν θα κάλυπταν οι κατασκευαστές και του σωλήνες με τα υγρά των φρένων; Πιστεύω ότι όσοι βάζουν λάστιχο δεν το κάνουν λόγο οικονομίας μιας και όπως σου είπα είναι πιο ακριβό αλλά για λόγους ευκολίας στην δουλεία τους και ταχύτητας εγκατάστασης.
-
Αλήθεια τα κολάρα γιατί δεν ειναι χάλκινα; Γιατί οι καινούργιες σωληνώσεις (σε καλοριφερ κλπ) που αντικαθιστούν τις χάλκινες είναι τεφλον; Φίλε gakost με πρόλαβες, ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που σκέφτομαι απλά.......
Υγραεριοκίνηση!