-
Δεν είναι παρανόηση.
Στο ρελαντί και στις χαμηλές στροφές το υγραέριο (και ακόμα περισσότερο το φυσικό αέριο)
απαιτούν πολύ περισσότερο αβανς από τη βενζίνη.
Εύκολο είναι να φανταστεί κανείς ότι μέρος του μίγματος θα μπορούσε να καεί και στην εξάτμιση.Για το φυσικό αέριο, συνήθως χρησιμοποιούνται κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές που λέγονται timing processors και δίνουν το σπινθήρα πιο νωρίς.
-
Κύριε Καψαλάκη όπως πάντα έυστοχος καί περιεκτικός.
Σέ καμία περίπτωση δέν ενοούσα πώς όσοι δέν σταματήσουν νά παρακολουθούν είναι κλπ κλπ.
Ϊσως δέν έδωσα μέ ακρίβεια τό νόημα τών όσων εγώ ενοούσα.
Καί βέβαια δέν είναι υποχρεωμένος ό καθείς νά γνωρίζει τήν δουλειά τού άλλου (πολύ δέ περισότερο νά χαρακτηρήζεται ανόητος γι'αυτόν τόν λόγο)αλλά κάποιος πού επαίρεται ''σάν γύφτικό σκεπάρνι''γιά τίς επαγγελματικές του ''γνώσεις''καί δίνει συμβουλές εμφανώς ή λιγότερο εμφανώς άτοπες καί διαρκώς αυτοανερούμενες, παρά τίς όποιες παραινέσεις γιά επαναφορά στήν ''τάξη''μέ χιούμορ ,μέ έμμεσα σχόλια αλλά καί θέσεις,τό αυτί του δέν ''υδρώνει''χρειάζεται κάτι άλλο.
Καί μπωρεί εσείς νά γνωρίζετε καλά τήν ένεια τής παροιμίας ''ή γλώσσα κόκκαλαδέν έχει''...(τό διαπίστωσα επάνω μου) αλλά θά πρέπει νά παραδεχτήτε πώς τό ''κράξιμο''είναι τό τελευταίο αν καί όχι σίγουρα αποτελεσματικό μέσο ''σοφρωνισμού''.
Καί μόνο γιά συναναγνώστες συνομηλητές σάν καί εσάς αξίζει νά συνεχίσω νά είμαι παρών. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Έχει κανένας καμιά εξήγηση γιατί το πάνω μέρος του κινητήρα γίνεται θορυβώδες ορισμένες φορές σε αυτοκίνητα με υγραέριο;
Ακούγεται σαν να έχουν μεγάλα διάκενα οι βαλβίδες, ενώ τα διάκενα είναι κανονικά.Το έχετε συναντήσει ποτέ;
Ευχαριστώ.
Γιά αφουγράσου τά μπέκ...
-
Δεν είναι τα μπεκ, δυστυχώς. Το κάνει και στη βενζίνη.
-
Αγοράζουμε υγραέριο κίνησης από τα πρατήρια με ο,80 έως 0,90 περίπου. Σήμερα έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό, για υγραέριο σε μπουκάλες 10 λίτρα 13ε (περιεχόμενο) , και έγραφε ευκαιρία!
Αναρτιέμαι: πόσο πωλείτε το βουτάνιο και πόσο το προπάνιο στην πηγή?. Σίγουρα χωρίς μεταφορικά.
Ο λόγος που αναρωτιέμαι είναι, ότι ο φόρος του υγραερίου των φιαλών, λόγο αντικειμένου την θέρμανση, είναι πολύ μικρότερος.
Ευχαριστώ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Σίγουρα χρειάζονται ακουστικά, για τον απόλυτο εντοπισμό του σημείου που κάνει θόρυβο. Το συνεργείο σου σίγουρα έχει, θα σε συμβούλευα να το επισκεφτείς, δεν θα σε χρεώσει 95%.
Μην το αφήνεις να συνεχίζετε.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Κύριε Καψαλάκη όπως πάντα έυστοχος καί περιεκτικός.
Σέ καμία περίπτωση δέν ενοούσα πώς όσοι δέν σταματήσουν νά παρακολουθούν είναι κλπ κλπ.
Ϊσως δέν έδωσα μέ ακρίβεια τό νόημα τών όσων εγώ ενοούσα.
Καί βέβαια δέν είναι υποχρεωμένος ό καθείς νά γνωρίζει τήν δουλειά τού άλλου (πολύ δέ περισότερο νά χαρακτηρήζεται ανόητος γι'αυτόν τόν λόγο)αλλά κάποιος πού επαίρεται ''σάν γύφτικό σκεπάρνι''γιά τίς επαγγελματικές του ''γνώσεις''καί δίνει συμβουλές εμφανώς ή λιγότερο εμφανώς άτοπες καί διαρκώς αυτοανερούμενες, παρά τίς όποιες παραινέσεις γιά επαναφορά στήν ''τάξη''μέ χιούμορ ,μέ έμμεσα σχόλια αλλά καί θέσεις,τό αυτί του δέν ''υδρώνει''χρειάζεται κάτι άλλο.
Καί μπωρεί εσείς νά γνωρίζετε καλά τήν ένεια τής παροιμίας ''ή γλώσσα κόκκαλαδέν έχει''...(τό διαπίστωσα επάνω μου) αλλά θά πρέπει νά παραδεχτήτε πώς τό ''κράξιμο''είναι τό τελευταίο αν καί όχι σίγουρα αποτελεσματικό μέσο ''σοφρωνισμού''.
Καί μόνο γιά συναναγνώστες συνομηλητές σάν καί εσάς αξίζει νά συνεχίσω νά είμαι παρών.Οταν καταλαγιαζει το κουρνιαχτο και η αναμπουμπουλα παντα βλεπεις καθαροτερα και αποτελεσματικοτερα. Αυτο ισχυει για ολους και ειναι διαδικασιακα αναγκαιο. Εξ'αλλου το 'κουρνιαχτο' ειναι απαραιτητο για να ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι.
Στην συζητηση εδω συμμετεχουν αρκετοι, με γνωσεις η χωρις, αλλα αρκετοι περισσοτεροι την παρακολουθουν. Ειναι και ακρως επικαιρο το θεμα. Απο οσους συμμετεχουν η απλα παρακολουθουν ειμαι σιγουρος οτι η συντριπτικη πλειοψηφια, με στοιχειωδεις γνωσεις των περι αυτοκινητου (γιατι χρειαζεται ωστε να εχεις μια οσο το δυνατον πιο ολοκληρωμενη αποψη περι του αντικειμενου) στο τελος της ημερας γνωριζει καλα ποια ειναι η ηρα και ποιο το σταρι και αυτο εντελει εχει σημασια.Ευχαριστω για την απαντηση και καλη συνεχεια.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σίγουρα χρειάζονται ακουστικά, για τον απόλυτο εντοπισμό του σημείου που κάνει θόρυβο. Το συνεργείο σου σίγουρα έχει, θα σε συμβούλευα να το επισκεφτείς, δεν θα σε χρεώσει 95%.
Μην το αφήνεις να συνεχίζετε.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Θα το δω, ευχαριστώ.
-
Ποσα πραγματικα χλμ εχεις?
-
~160000
-
Δεν είναι τα μπεκ, δυστυχώς. Το κάνει και στη βενζίνη.Έλεγξε τόν τύπο τών μπουζί.Νά είναι τά δικά του ή τά αντίστοιχα LPG spark plung τής NGK.
-
Επειδή την δευτέρα πάω για έλεγχο αφού συμπλήρωσα 3.000 χλμ με το υγραέριο, χωρις να έχω κανένα πρόβλημα (λαμπάκι, απόδοση, ρεταρίσματα κλπ). Μπορεί κάποιος να μου πεί τι ελέγχουν εκτός από οπτικό έλεγχοή ή τι μπορώ να ζητήσω να ελεγχθεί για καλύτερη λειτουργία (πχ όταν δουλέυω κλιμάτισμό μου φένεται (ίσως είναι και ιδέα μου γιατί τώρα τα προσέχω πιο πολύ) ότι ζορίζεται λίγο περισσότερο απο οσο με βενζίνη το αυτοκίνητο)
-
Ο χρήστης KostasVatsos έγραψε:
Έλεγξε τόν τύπο τών μπουζί.Νά είναι τά δικά του ή τά αντίστοιχα LPG spark plung τής NGK.
Χρεώνεις αυταναφλέξεις Κώστα?. Μα λέει ότι το κάνει και στην βενζίνα.
Α. -
~160000
Πόσα με αέριο?.
Α. -
~100000
-
Χαλασμενος αισθητηρας προαναφλεξης δεν θα 'μπερδευε' και τα 2 καυσιμα??? Αλλα απο την αλλη θα 'πεταγε' λαμπακι....
-
edit mod
-
Συγνώμη 5/9/11 12:44
-
.
-
[quote='thomas lpgπερνάνε συσκευές υγραερίου με υπογραφή αλονόν και το πέζουνε DOCTORADES με dresig στήν σαλάτα ΛΑΔΟΞΙΔΙΕΡΑ. Είσαστε λάθος Κυροίοι.[/quote]
Απο ότι κατάλαβα η εμπειρία σου στο εξωτερικο είναι πολύ χρήσιμη. Τελικά η λαδιέρα είναι ''αξεσουάρ χωρίς χρησιμότητα'' ή χρειάζεται;
Υγραεριοκίνηση!