-
Η εγγύηση κακά τα ψέματα δίνεται μόνο σε οχήματα τα οποία κάνουν σέρβις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία αντιπροσωπειών αυτοκινήτων. Εδώ δεν την αναγνωρίζουν αν κάνεις σερβις έξω σε μάστορα (Γιατί φυσικά στην αντιπροσωπεία θα σου πίασουν τον πισινο) και σου βάλει πχ άλλη μάρκα ανταλλακτικό. Και περιμένουμε να δίνουν σε αυτοκίνητο που μετατρέπουν σε υγραεριοκίνητο που τους πάει ο Χ ελληνάρας οδηγός (με την γνωστη οδηγικη συμπεριφορά) και ο οποίος για να δείξει στον φίλο του πως αλλάζει από lpg σε βενζίνη χωρίς πρόβλημα στις 6.500 στροφές και το πάει στα κόκκινα για να δείξει ''οτι τραβάει'' με lpg; . Και που αγοράζει ένα καλώδιο από το ebay και ρυθμίζει μόνος του για να ''καιει'' λιγότερο (χωρίς γνώσεις πλην εξαιρέσεων). Για να μην τρελλαθούμε μόνο αμα παρακολουθεί το αυτοκίνητο σου κάποια αντιπροσωπεία από την αγορά ανελλειπως και περάσεις εκεί το κιτ μόνο τότε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Η μόνη εγγύηση καλής λειτουργίας (μετά από σωστη εγκαστατση πάντα) είναι η δική μας συμπεριφορά σαν ιδιοκτήτες και οδηγοί (συντήρηση-οδήγηση) . Αλήθεια εμείς αν είχαμε σοβαρό συνεργείο λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω θα δίναμε εύκολα εγγύηση;
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Γενικά, ο εγκαταστάτης πριν προχωρήσει στη μετατροπή, οφείλει, σαν καλός επαγγελματίας (που πρέπει να είναι) να διαπιστώσει κάποια πράγματα όσον αφορά την κατάσταση του αυτοκινήτου. Για να προφυλάξει και τον πελάτη και την εταιρεία από την οποία κερδίζει!
τωρα αυτο το λες σοβαρα??????
( προς Θεου δεν σε πικαρω - καταλαβαινεις φανταζομαι πως το λεω..)
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
...τα δικά σου 100.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετραω ...
Δυστυχώς δεν ήταν απροβλημάτιστα. Στις 60000 αναγκάστηκα να επισκευάσω βαλβίδες.
Σε ρωτάω γιατί όπως φαίνεται έχουμε παρόμοιο κινητήρα (vvti)
1)Τρόπος οδήγησης;Ξεπερνούσες τις 4.000 στροφές στο στροφόμετρο;
2)Κόστος επισκευής βαλβίδων;
3)Πως κατάλαβες ότι είχες πρόβλημα με τις βαλβίδες;
4)Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε; -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Η εγγύηση κακά τα ψέματα δίνεται μόνο σε οχήματα τα οποία κάνουν σέρβις σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.Η δική μου ασφαλιστική κάλυψη δεν λέει κάτι τέτοιο. Αρκεί μια τυπική σφραγίδα από αναγνωρισμένο συνεργείο κάθε 10.000 χλμ. οτι ο κινητήρας λειτουργεί κανονικά. Μέχρι στιγμής έχω ήδη πάρει 2 σφραγίδες από το (εξειδικευμένο) συνεργείο της Ford που πηγαίνω. Επιπλέον κάποιο πρόσθετο στη βενζίνη (30 ml κάθε 30 λίτρα βενζίνης).
Γενικά, ο εγκαταστάτης πριν προχωρήσει στη μετατροπή, οφείλει, σαν καλός επαγγελματίας (που πρέπει να είναι) να διαπιστώσει κάποια πράγματα όσον αφορά την κατάσταση του αυτοκινήτου. Για να προφυλάξει και τον πελάτη και την εταιρεία από την οποία κερδίζει!
τωρα αυτο το λες σοβαρα??????
( προς Θεου δεν σε πικαρω - καταλαβαινεις φανταζομαι πως το λεω..)
Σοβαρά το λέω, γιατί ξέρω εγκαταστάτη που δεν ήθελε να αναλάβει να κάνει μετατροπή σε Honda, παρά μόνο αν του υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση ο ιδιοκτήτης οτι δεν θα φέρει καμία ευθύνη για οτι συμβεί στον κινητήρα του...
-
Μαλλον γνωριζεις τον Ενα και Μοναδικό...
( παι παλι ξανα λεω δεν προσπαθω να 'σου την πω')
Απλά οκ 1 εγκαταστατης ειναι σωστός
οι υπολοιποι 999????
Θυμασε την φωτο με το ντονατ ορθιο σε 4 βιδες κατευθειαν στην λαμαρινα του πατωματος???
εγκαταστατης το εβαλε οχι εγω....τελος παντων φευγουμε απο το θεμα μας...
ακόμα και 2 μοτερ ιδιου μοντελου δεν ειναι ιδια.....
2 οδηγοι ακομα και διδιμοι δεν εχουν τα ιδια 'χουγια'
μην μπλεξω στην εξισωση και 'τα αυτοκινητα της Δευτερας' που λεγαμε παλια.... -
[quote='dti Η δική μου ασφαλιστική κάλυψη δεν λέει κάτι τέτοιο. Αρκεί μια τυπική σφραγίδα από αναγνωρισμένο συνεργείο κάθε 10.000 χλμ. οτι ο κινητήρας λειτουργεί κανονικά. Μέχρι στιγμής έχω ήδη πάρει 2 σφραγίδες από το (εξειδικευμένο) συνεργείο της Ford που πηγαίνω. Επιπλέον κάποιο πρόσθετο στη βενζίνη (30 ml κάθε 30 λίτρα βενζίνη).
Μα και εγώ για εξουσιοδοτημένο, δηλαδή στην περίπτωση σου αναγνωρισμένο από την FORD με δικαίωμα σφραγίδας στο βιβλίο συντήρησης έγραψα. Το ίδιο λέμε. Απαραίτητη προυπόθεση και από τη vialle για την ασφάλεια και το πρόσθετο στα 30 λίτρα βενζίνης και έλεγχος κάθε 10.000 χλμ. Και το valve saver όπως έγραψες σε ορισμένα μοντέλα (Που πριν λίγο καιρό εδω μέσα διαρρυγνυαν τα ιμάτια τους μερικοι ότι δεν χρειάζεται στα υγρού ψεκασμου). Πάντως έστω και έτσι τουλάχιστον έχεις εγγύηση, αλλά πάλι ο κινητήρας αν δεν λειτουργεί κανονικά σε κάποιο τσεκ των 10.000 χλτ θα γίνει θα στον επισκευάσουν ή θα πουν για μη σωστή χρήση; Λίγο πολύπλοκο τύπου εγγύηση αυτοκινήτου το βλέπω........τον δένουν καλά τον γάιδαρο τους και οι Ολλανδοί........
όσο για τα honda-Νissan, είναι και άλλοι που αρνούνται τελείως να βάλλουν. Για αυτό παίδες υπάρχουν και καλοι όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι.
-
Η εγγύηση κινητήρα ισχύει ή 2 χρόνια ή 60.000 χλμ. όποιο συμβεί πρώτα. Γι αυτό και κάθε 10.000 χλμ. επιβεβαιώνεται οτι όλα είναι ΟΚ (τουλάχιστον στα βασικά), ώστε να μην συμβεί μεγαλύτερη ζημιά. Ανώτατο κόστος κάλυψης είναι 5000 ευρώ.
Δεν νομίζω οτι είναι τίποτε πολύπλοκο. Και η ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται από ασφαλιστική εταιρεία όχι από τη Vialle.
Απλά η ασφαλιστική εταιρεία έχει εκτιμήσει την πιθανότητα να συμβεί κάποια ζημιά και κοστολογεί ανάλογα το ασφάλιστρο (100 ευρώ εφάπαξ). Δε μου φαίνεται κάτι περίεργο ή εξωτικό. Πολλές αντιπροσωπείες στην Ελλάδα προσφέρουν επέκταση εγγύησης καινούργιου αυτοκινήτου μέσω ασφαλιστικής εταιρείας για κάποια επιπλέον χρόνια (πέρα από τα 2 που υποχρεωτικά ισχύουν). Σε ώριμες αγορές όπως της Ιταλίας, δεν είναι καθόλου περίεργο που προσφέρεται και αυτή η δυνατότητα κάλυψης σε μετατροπές υγραερίου από εξουσιοδοτημένα συνεργεία. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Αφού οι εγκαταστάτες lpg είναι τόσο σίγουροι για του λόγου τους το αληθές......γιατί δεν δίνουν εγγύηση;.......εάν υπάρχουν τέτοιοι (που δίνουν εγγύηση) επιτέλους να μάθουμε ποιοι ειν' αυτοί!!
και ΑΥΤΟΣ ειναι ο λογος που κανενας μαστορας δεν δινει εγγυηση καλης λειτουργειας του μοτερ μετα που θα του βαλει γκαζι
ΔΕΝ ξερει ΤΙ εχει τραβηξει το μοτερ πριν...Έχω γράψει (εκατοντάδες σελίδες πριν είναι η αλήθεια) οτι εγγύηση κινητήρα (μέσω ασφαλιστικής κάλυψης) δίνει η Vialle είτε για 1 είτε για 2 χρόνια, πέρα από τη διετή εγγύηση καλής λειτουργίας του συστήματος υγραεριοκίνησης, σε συγκεκριμένα μοντέλα.
Η ασφαλιστική κάλυψη δίνεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, από τα εξουσιοδοτημένα Vialle Centers στο εξωτερικό. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που με έκαναν να επιλέξω εγκατάσταση στο εξωτερικό (Ιταλία).
Αυτά ίσχυαν πέρυσι το καλοκαίρι αν και από το περασμένο Σεπτέμβριο η Vialle έβαλε νέους πιο αυστηρούς όρους για την παροχή πρόσθετων εγγυήσεων (στο εξωτερικό πάντα).
Φέτος, το καλοκαίρι, η Vialle ανέθεσε την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα στη Viridia Fuel Technologies η οποία πριν ένα μήνα περίπου συμφώνησε με τη Kosmocar για την αποκλειστική προμήθεια συστημάτων της Vialle σε όλα τα μοντέλα του group VAG που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, με επιπλέον παροχή 1 έτος εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα.Κι αν τα παραπάνω δεν σας γεμίζουν το μάτι, τότε δείτε κι αυτό εδώ: με 15ετή εγγύηση κινητήρα! Με κάποιους όρους, αλλά κάπως ομιχλώδες τοπίο...
Στο παρελθόν έχω δει κι από άλλους εγκαταστάτες διαφήμιση για εγγύηση καλής λειτουργίας κινητήρα για 1 χρόνο, αλλά τώρα δεν έχω πρόχειρα τα links.
Ας μη γενικεύουμε λοιπόν γιατί όπως δεν είναι όλοι οι εγκαταστάτες το ίδιο, έτσι δεν είναι και όλα τα συστήματα το ίδιο.
Κάποια κοστίζουν κάτι παραπάνω και απευθύνονται σε πελάτες που είναι πρόθυμοι να νοιώθουν ασφαλείς πληρώνοντας και το σχετικό αντίτιμο.Επιτέλους κάτι θετικό, άσχετα αν υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, απ'ότι κατάλαβα για τη σύμβαση της εγγύησης αποδέχονται μεγάλο εύρος χιλιομέτρων οπότε αποδέχονται τη διαφορετικότητα στο μοτέρ και στον τρόπο χρήσης του.
Τον Μάρτιο που πήγα σε γνωστό όνομα που εμπορεύεται Vialle στο νομό Θεσ/νίκης δεν μου έκανε λόγο για καμμία εγγύηση, μάλιστα ήταν επίσημο συνεργείο της Ford.Δεν γνωρίζω εάν από τότε άλλαξε κάτι, αλλά τον είχα ενοχλήσει 3 φορές με σκοπό να εγκαταστήσω εκεί κιτ lpg είτε BRC είτε Vialle, δεν έδινε καμμία εγγύηση για τις βαλβίδες παρόλο που είχα πλήρες βιβλίο σέρβις επίσημης αντιπροσωπείας με όλες τις περιοδικές σφραγίδες που απαιτείτω.
Τέτοιες σοβαρές ενέργειες όπως της Vialle τις χρειαζόμαστε όλοι εμείς οι κάτοχοι ΙΧ αν και νομίζω ότι τους πάντες θα μας προλάβει η πετρελαιοκίνηση (σε αρκετές ευρωπαικές χώρες τα πετρελαιοκίνητα αποτελούν πάνω από 50% του στόλου αυτοκινήτων) -
Δεν σου έκανε κάποια νύξη γιατί δεν είναι Vialle Center εξουσιοδοτημένο από τη μαμά εταιρεία (Vialle).
Το οτι εμπορεύεται Vialle (LPfi μόνο) είναι άλλη ιστορία. Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι δεν κάνει απαραίτητα σωστή δουλειά. Αλλά έχουν ακουστεί πολλά από αρκετούςς που είχαν κάποια μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα εκ των υστέρων, αλλά κι από λίγους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Προφανώς σε κάποιους οι αυτόματες ρυθμίσεις δούλεψαν και σε κάποιους άλλους όχι... -
Ο χρήστης ejinta έγραψε:
...τα δικά σου 100.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετραω ...
Δυστυχώς δεν ήταν απροβλημάτιστα. Στις 60000 αναγκάστηκα να επισκευάσω βαλβίδες.
Σε ρωτάω γιατί όπως φαίνεται έχουμε παρόμοιο κινητήρα (vvti)
1)Τρόπος οδήγησης;Ξεπερνούσες τις 4.000 στροφές στο στροφόμετρο;
2)Κόστος επισκευής βαλβίδων;
3)Πως κατάλαβες ότι είχες πρόβλημα με τις βαλβίδες;
4)Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε;- Πολύ σπάνια
- Περίπου 1000€
- Μετρούσα τακτικά διάκενα με το φίλερ.
- Όχι, απλά έβλεπα τα διάκενα να κλείνουν πολύ γρήγορα και αποφάσισα την επισκυή.
Θα σου συνιστούσα να το προσέξεις αυτό με τον vvti κινητήρα. Το έχω δει και σε άλλο κινητήρα της toyota με vvti από γνωστό μου.
Ρυθμίζεις τα msec που ψεκάζει ο εγκέφαλος της βενζίνης να είναι ίδια στο ρελαντί, με υγραέριο και με βενζίνη, αλλά μόλις μπει φορτίο, πχ κλιματισμός, μάλλον λειτουργεί το vvti και η ρύθμιση βγαίνει τελείως λάθος. Απαιτείται πολύ περισσότερο καύσιμο στη δεύτερη περίπτωση. Διόρθωνε μεν ο εγκέφαλος του υγραερίου με το obd, αλλά δεν ξέρω αν έφτανε στα όρια.Αυτά βέβαια με κάθε επιφύλαξη για το πως αντιδρούν διαφορετικά συστήματα υγραερίου.
-
Ο δικος μου εγκαταστατης (BRC) πανω στην κουβεντα οταν του ειπα οτι εχω και ενα Mitsubishi Colt 2008, χωρις να ενδιαφερομαι για εγκατασταση, μου ειχε πει οτι δεν αναλαμβανει το συγκεκριμενο μοντελο, οπως και δεν ανελαβε μια Citroen Xanthia του γαμπρου μου γιατι ειχε πανω απο 100.000 χλμ.
Και το δικο μου Santa Fe ειχε πανω απο 100.000 χλμ αλλα μου ειπε οτι δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο μοντελο.
Εγω τωρα μετα απο 15.000 χλμ δεν εχω κανενα προβλημα. -
«Κι αν τα παραπάνω δεν σας γεμίζουν το μάτι, τότε δείτε κι αυτό εδώ: με 15ετή εγγύηση κινητήρα! Με κάποιους όρους, αλλά κάπως ομιχλώδες τοπίο...»
Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενα κανενός εκ προοιμίου…
Αναρωτιέμαι:
1)εκτός από ακίνητες κατασκευές, και μην μου πείτε για ξύλινα σπίτια και καράβια, έχει δόση τέτοια εγγύηση κανένας κατασκευαστής παγκοσμίως?!.
2) εάν λοιπόν αυτός δίνει τέτοιες εγγυήσεις, είμαστε βλάκες που δεν αγοράζουμε από αυτόν αυτοκίνητα…..
3) δεν γράφει πουθενά, για να πάρουμε 15 χρόνια εξασφάλιση πόσα πρέπει να δώσουμε.
4) στα 15 αυτά χρόνια, τι εργασίες πρέπει να κάνουμε, πόσο θα κοστίσουν και που θα της κάνουμε.
5)έχω πελάτες, που κάνουν 2000κμ την εβδομάδα. 8000κμ τον μηνά. 88000κμ τον χρόνο, (11 μήνες). 1320000κμ στα 15 χρόνια!. Στην περίοδο αυτή, ‘τρώνε’ 2,5 με 3 αυτοκίνητα. Και αυτούς καλύπτει?. (τώρα με τον νέο νόμο θα πάρουν diesel).
6)μάλιστα γράφει, ότι στην περίπτωση που αλλάξεις αυτοκίνητο, το κιτ μεταφέρετε στο άλλο αυτοκίνητο και συνεχίζετε η κάλυψη!!. Σίγουρα υπό αυτές της συνθήκες και καλύψεις, πρέπει να είσαι βλάκας να αλλάξεις αυτοκίνητο. Στην παρούσα μάλιστα φτώχια, και με πραγματικό πρωθυπουργό, την Γαλλίδα, συμπαθέστατη κυρία, αφεντικό του ΔΝΤ!!!.
7) το μονό που νομίζω είναι, ότι ο πάνκακος προγραμματιστής!!!!.... κατά λάθος!..... πρόσθεσε μια δεκάδα στο συγκεκριμένο σημείο της ιστοσελίδας…..
αλλιώς οι άνθρωποι, η δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτοκίνητο, η τους κορόιδεψαν, η μας λένε κατάφορα ψέματα, η έπιασαν το αεικίνητο, η φτιάχνουν τα αυτοκίνητα προτού τα παραδώσουν με προδιαγραφές F1….. όλα παίζονται!!!.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ή πολύ απλά στην πρώτη στραβή θα ψιθυρίσουν μια από τις κλασικές δικαιολογίες για κακή βενζίνη/κακό αέριο/άλλαξες το radiocd και έχασες την εγγύηση και θα έχουν καθαρίσει.
-
Και κάτι που βλακωδώς δεν είχα σκεφτεί μέχρι σήμερα…
Το υγραέριο, ανάλογα τα κέφια των χονδρέμπορων, μπορεί να είναι από 98 και μέχρι 118 οκτάνια περίπου.
Υπάρχουν αυτοκίνητα που αυστηρά καίνε μέχρι 96 οκτάνια. Τους βάζουμε υγραέριο?.
Παλιά που αγοράζαμε μπουκάλες, παίρναμε βουτάνιο.
Να γυρίσουμε στης μπουκάλες?. Έχουν και χαμηλό φόρο…… (το διάβασα στην παράθεση του mod)
Στα βενζινάδικα, γράφονται τα οκτάνια της κάθε αντλίας, στα γκαζάδικα?.... μα από ότι γράφετε το μίγμα είναι ασανσέρ…. (χειμώνα – καλοκαίρι)….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Υπάρχουν αυτοκίνητα που αυστηρά καίνε μέχρι 96 οκτάνια.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Εχουμε καποιο παραδειγμα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Lada 2121 SS tuned by Antonis - team fuck yeah!
-
Tα οκτανια ειναι αντικροτικος παραγοντας . Γιατι να υπαρχει οριο στους συγχρονους κινητηρες? Πιστευω οτι αν δεν ηταν πιο ακριβη η βενζινη με τα περισσοτερα οκτανια ολοι τετοια θα βαζαμε, αν και πεφτει αρκετη νοθεια εκει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το Astra του 98 χωρίς τον αυτόματο προσδιορισμό οκτανίων.
Το νέο μου Jimny. Σαφώς μου το είπαν (γιατί ξέρουν ότι είμαι και πλακοσιαρης) στο συνεργείο τους οι φίλοι και συνεργάτες στα αγωνιστικά, «για να μην τρέχεις για καπάκια…».
Μα εάν θέλεις να μπω και σε άλλους πίνακες.
Μα και εάν διαθέτη το αυτοκίνητο, και αυτόματο προσδιορισμό οκτανίων, θα διαβάσει το αέριο, όταν τοποθετείτε στον σωλήνα της βενζίνας?. Σίγουρα όχι….
Μα και τα αυτοκίνητα που έχουν τον διπλό εγκέφαλο, (και για το αέριο), πρέπει να μυρίσει τα νύχια του πόσα οκτάνια μας πουλάνε κατά περίπτωση….
Επέλεξε τώρα εσύ με όσα έχεις διαβάσει εδώ μέσα, που το κλάμα έχει γίνει ρυάκι….. με όσα έχω γράψει και γράφω και εγώ ο «γραφικώς»….
Σκέψου και την πρόταση μου….. θα γίνει της κολάσεως βέβαια….
Α. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Lada 2121 SS tuned by Antonis - team f**k yeah!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα μην ξεχνάς ότι τότε τοποθετούσαμε μπουκάλες βουτανίου, και οι πελάτες μαζί με την λαδιέρα, δεν είχαν ποτέ πρόβλημα…..
Α. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Tα οκτανια ειναι αντικροτικος παραγοντας . Γιατι να υπαρχει οριο στους συγχρονους κινητηρες? Πιστευω οτι αν δεν ηταν πιο ακριβη η βενζινη με τα περισσοτερα οκτανια ολοι τετοια θα βαζαμε, αν και πεφτει αρκετη νοθεια εκει.
Καλέ μου φίλε, της εντολές των εργοστασίων δεν είναι δυνατόν να της περνάω από ψιλό κόσκινο όλες. Δεν γνωρίζω.
Στο TSI που παίρνει και 100αρα, δούλεψε με απλή. Όταν έβαλε για ‘καλύτερα’ 100αρα, όλοι οι δείκτες θερμοκρασίας και στο νερό και στα λάδια, ανέβηκαν. Αν λέει κάτι αυτό.
Στο Astra έβαζα απλή. Εξοχικό στην παλαιά Επίδαυρο. Κάθε παρασκευή απόγευμα ‘έπαιζα’ στα στροφιλίκια με διαφόρους…. Έβαλα 100αρα, γύρισα ξεφυσώντας οι εξαγωγές…… 117000κμ.
Δεν το ξανάκανα, και ρωτώ τους αρχιμηχανικούς του συνεργείου όταν αγοράζω καινούργιο…...
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!