-
Καλησπέρα..
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση στους έχοντες τις γνώσεις..
Βάζοντας λαδιέρα,δεν κάνει κατάλοιπα στις βαλβίδες από το λιπαντικό που μαζεύει εκεί?? -
στην Εθνικη Αθηνα-Κορινθο-Πατρα, που μπορει κανεις σημερα να βαλει LPG ?
μονο Αθηνα και Πάτρα? -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλησπέρα..
Βάζοντας λαδιέρα,δεν κάνει κατάλοιπα στις βαλβίδες από το λιπαντικό που μαζεύει εκεί??Tα παντα λερωνει. Δημιουργει και παραπανω αναθυμιασεις και λερωνει την πεταλουδα. Ολα αυτα μερικοι λενε οτι ειναι καλα γιατι λιπαινουν. Εγω εχω αντιθετη αποψη.
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει με αντλια βενζινης τη κανουμε? και τη εννοω με αυτο αφηνουμε στο αυτοκινητο να υπαρχει βενζινη πανω απο το μισω με το κινδυνο να νερωσει ή ολα τα σκουπιδια να 'κατσουν' ή βαζουμε πολυ λιγη βενζινη με το κινδυνο παλι να μεινουμε απο αντλια καποια στιγμη γιατι θα τραβαει αερα?και οπως μου εχουν πει τα ford εχουν ενα θεματακι με αυτα!Βαλτε βενζινη μεσα μα δεν παει χαμενη. Εκει θα ειναι. Και οταν φτασει στη μεση ξαναβαλτε. Καλα θα ειναι να βρισκεται στα 3/4 της χωρητικοτητας.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλησπέρα..
Βάζοντας λαδιέρα,δεν κάνει κατάλοιπα στις βαλβίδες από το λιπαντικό που μαζεύει εκεί??Tα παντα λερωνει. Δημιουργει και παραπανω αναθυμιασεις και λερωνει την πεταλουδα. Ολα αυτα μερικοι λενε οτι ειναι καλα γιατι λιπαινουν. Εγω εχω αντιθετη αποψη.
Η πεταλούδα τουλάχιστον, θέλει το καθάρισμά της συχνά πυκνά.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει με αντλια βενζινης τη κανουμε? και τη εννοω με αυτο αφηνουμε στο αυτοκινητο να υπαρχει βενζινη πανω απο το μισω με το κινδυνο να νερωσει ή ολα τα σκουπιδια να 'κατσουν' ή βαζουμε πολυ λιγη βενζινη με το κινδυνο παλι να μεινουμε απο αντλια καποια στιγμη γιατι θα τραβαει αερα?και οπως μου εχουν πει τα ford εχουν ενα θεματακι με αυτα!
Βαλτε βενζινη μεσα μα δεν παει χαμενη. Εκει θα ειναι. Και οταν φτασει στη μεση ξαναβαλτε. Καλα θα ειναι να βρισκεται στα 3/4 της χωρητικοτητας.
+1
Να προσθέσω επιπλέον ότι στα αυτοκίνητα που δεν έχουν επιστροφή βενζίνης από τη μπεκιέρα, η αντλία δεν δουλεύει συνέχεια.
Άρα θα ζήσει και περισσότερο όταν κινούμαστε με το υγραέριο. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
παιδια μια ερωτηση γιατι εχω μπερδευτει με αντλια βενζινης τη κανουμε? και τη εννοω με αυτο αφηνουμε στο αυτοκινητο να υπαρχει βενζινη πανω απο το μισω με το κινδυνο να νερωσει ή ολα τα σκουπιδια να 'κατσουν' ή βαζουμε πολυ λιγη βενζινη με το κινδυνο παλι να μεινουμε απο αντλια καποια στιγμη γιατι θα τραβαει αερα?και οπως μου εχουν πει τα ford εχουν ενα θεματακι με αυτα!
Βαλτε βενζινη μεσα μα δεν παει χαμενη. Εκει θα ειναι. Και οταν φτασει στη μεση ξαναβαλτε. Καλα θα ειναι να βρισκεται στα 3/4 της χωρητικοτητας.
Όμως να προσέξετε ένα πράγμα : να βάλετε βενζίνη από καλό βενζινάδικο που γνωρίζεται ότι δεν την νοθεύει!!! Ευτυχώς εγώ έχω ένα στην γειτονιά μου (Ν.Ηράκλειο) όπου δεν την νοθεύει......
Σας το λέω γιατί εγώ την πάτησα και έβαζα βενζίνη από τους πιο φτηνούς...
μετά από 2 χρόνια υγραειοκινητος, μου χάλασε η αντλία βενζίνης....
είχε σκουριάσει από τα νερά της νοθείαςγια αυτό σας λέω : βάλτε καλή και ανόθευτη βενζίνη!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Να προσθέσω επιπλέον ότι στα αυτοκίνητα που δεν έχουν επιστροφή βενζίνης από τη μπεκιέρα, η αντλία δεν δουλεύει συνέχεια.
Άρα θα ζήσει και περισσότερο όταν κινούμαστε με το υγραέριο.Είσαι σίγουρος για αυτό???
Εγώ δεν έχω επιστροφή στην μπεκιέρα της βενζίνης
η αντλία μου όμως ακούω και δουλεύει και πρεσάρει διαρκώς -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Άρα θα ζήσει και περισσότερο όταν κινούμαστε με το υγραέριο.Είσαι σίγουρος για αυτό???
η αντλία μου όμως ακούω και δουλεύει και πρεσάρει διαρκώςΕισαι σιγουρος οτι δουλευει συνεχεια;Αν πιασει την πιεση πρεπει να σταματα,οπως οταν γυρνας το κλειδι και δεν γυρισεις την μιζα.Σηκωνει την πιεση που πρεπει και σταματα.Μηπως καποιο μπεκ δουλευει;
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
Όμως να προσέξετε ένα πράγμα : να βάλετε βενζίνη από καλό βενζινάδικο που γνωρίζεται ότι δεν την νοθεύει!!! Ευτυχώς εγώ έχω ένα στην γειτονιά μου (Ν.Ηράκλειο) όπου δεν την νοθεύει......
είχε σκουριάσει από τα νερά της νοθείαςγια αυτό σας λέω : βάλτε καλή και ανόθευτη βενζίνη!!
Για να μη μαζεύει νερά το ρεζερβουάρ πρέπει να είναι σχεδόν γεμάτο.
Αν είναι σχεδόν άδειο, κάθε φορά που ζεσταίνεται και κρυώνει, βγαίνει αέρας και μπαίνει αέρας στο ρεζερβουάρ. Αυτός ο αέρας έχει υγρασία και μετά από πολύ καιρό θα μαζευτεί αρκετή υγρασία για να σκουριάσει η αντλία βενζίνης.
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Καλησπέρα..
Βάζοντας λαδιέρα,δεν κάνει κατάλοιπα στις βαλβίδες από το λιπαντικό που μαζεύει εκεί??
Όχι γιατί το λιπαντικό είναι ειδικό, και αναφλέγετε μόνον υπό υψηλή θερμοκρασία και πίεση.
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
ετσι ακριβως εγινε και με μενα!!!ηταν σκουριασμενη και βρωμαγε δεν μυριζε καθολου βενζινα !!!!350 ευρουλοπουλα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν είναι σχεδόν άδειο, κάθε φορά που ζεσταίνεται και κρυώνει, βγαίνει αέρας και μπαίνει αέρας στο ρεζερβουάρ. Αυτός ο αέρας έχει υγρασία και μετά από πολύ καιρό θα μαζευτεί αρκετή υγρασία για να σκουριάσει η αντλία βενζίνης.
Πολύ σωστά, είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί νερό στο ρεζερβουάρ. Οι αντλίες έχουν υδροπαγίδες που ελέγχονται, και εάν πέραση και 20 ml νερό, θα το πάρεις άμεσα χαμπάρι διότι θα ρετάρει και μπορεί να σβήσει. Η λήψη βενζίνας στο αυτοκίνητο, γίνετε από το πλέον κάτω σημείο του ρεζερβουάρ, όπου υπάρχει και βαθούλωμα.
Επί πλέον, τα συλώ της βενζίνας στα βενζινάδικα, έχουν ένα κωνικό σημείο κάτω κάτω, όπου και συγκεντρώνονται τα νερά. Αυτό περιοδικά καθαρίζετε από ιδικό συνεργείαΕντύπωση μου κάνει φίλε, που εφόσον υπάρχει ηλεκτρική διάταξη να σταματήσει στο αέριο την αντλία βενζίνας, δεν την βάζουν. Έτσι και αλλιώς οι σωληνώσεις βενζίνας δεν αδειάζουν, λόγο της ύπαρξης του ρυθμιστή πίεσης για Πάι πας της βενζίνας. Κατά συνέπια στην ανάγκη της, ακαριαία θα αρχίσει ο ψεκασμός με βενζίνα.
Θα σε παρακαλούσα να μου δόσεις την άποψη σου. -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
η αντλία μου όμως ακούω και δουλεύει και πρεσάρει διαρκώςΔεν ξέρω για όλα τα μοντέλα εννοείται, αλλά στο δικό μου δεν ακούγεται.
Οπότε νομίζω ότι δεν δουλεύει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δε νομίζω ότι συμβαίνει αυτό στα αυτοκίνητα που κινούνται με αμόλυβδη. Εκτός αν υπάρχει διαρροή αέρα κάπου, στην τάπα πιθανόν.
Κανονικά θα πρέπει να ακούγεται ο αέρας μόλις ανοίγεις την τάπα για γέμισμα. Αν δεν ακούγεται, τότε υπάρχει διαρροή κάπου και συμβαίνει αυτό που λες. -
Δείτε και μια τιμούλα εδώ http://www.autogas-lpg.co.uk/conversion ... inder.html
200 ευρώ το κιτάκι χωρίς δεξαμενή!!!! Ουάου.Βάζουμε και μια δεξαμενή από εδώ http://www.autogas-lpg.co.uk/26--toroidal-tanks
στα 110 ευρώ.Βάζουμε και 150 ευρώ παρελκόμενα.
Σύνολο 460 ευρώ
Βάζουμε και 8 ώρες πληρωμή τον εγκαταστάτη (στην Αγγλία το κάνουμε και μόνοι μας) από 50 ευρώ την ώρα με τη φάπα.
= 400 ευρώ.Νατα τα 860 ευρώπουλα για μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση.
-
Για τον φόβο των Ιουδαίων και επειδή πολλά έχω διαβάσει στο internet για τον κινητήρα μου (hyundai i30 1.4 G4FA) αποφάσισα να το ρυθμίσω να γυρνάει αποκλειστικά σε βενζίνη μόλις υπερβώ τις 3700 σαλ. Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι θα καις πολύ βενζίνη κτλ αλλά τα μέρη που κινούμε, η ταχύτητα που κινούμε και ο φόβος για βλάβες με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση. Πριν το είχα στις 4500 σαλ.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εκτός από τις στροφές λαμβάνει υπόψιν και το φορτίο της μηχανής (injection time threshold) και για τον λόγο αυτό πρέπει να περάσουν οι στροφές τις 3700 ΚΑΙ ρυθμίστηκε το injection time threshold στα 11 ms.
Αρχικά το είχα στις 4500 με injection time threshold στα 13 ms. Όπως μου είπε το παιδί που μου έκανε την ρύθμιση μειώσαμε το φορτίο ώστε να γυρνάει ακόμα και με λιγότερο φορτίο από ότι πριν. Τι ακριβώς είναι αυτό το injection time threshold και σε πόσο φορτίο αντιστοιχούν τα 11 ms?
-
[quote='alexeft']Δείτε και μια τιμούλα εδώ http://www.autogas-lpg.co.uk/conversion ... inder.html
200 ευρώ το κιτάκι χωρίς δεξαμενή!!!! Ουάου.Βάζουμε και μια δεξαμενή από εδώ http://www.autogas-lpg.co.uk/26--toroidal-tanks
στα 110 ευρώ.Βάζουμε και 150 ευρώ παρελκόμενα.
Σύνολο 460 ευρώ
Βάζουμε και 8 ώρες πληρωμή τον εγκαταστάτη (στην Αγγλία το κάνουμε και μόνοι μας) από 50 ευρώ την ώρα με τη φάπα.
= 400 ευρώ.Νατα τα 860 ευρώπουλα για μια ολοκληρωμένη εγκατάσταση. [/quote
Αυτή η τιμή ακριβός υπάρχει και στην Ελλάδα!!!!!.
Ερώτηση, επίσημη διαπίστευσης των προϊόντων από πού θα πάρουν οι επίδοξοι?. Πιστοποιητικό εγκατάστασης ποιος θα δώσει?. Η εγκατάσταση θα είναι όπως ο ΦΕΚ ορίζει?.
Καλέ μου φίλε, συνέκρινε το θέμα με Γερμανία Ολλανδία Γαλλία Ιταλία, αλλά όχι με το αδελφάτο της Αγγλίας….
Γνωρίζω άνθρωπο εδώ μέσα, που ενόσω δεν είναι συνάδελφος μπορεί να φτιάξει ‘θεούς’, και έχει φτιάξει…. Όλοι οι υπόλοιποι?.
Μην παροτρύνουμε λοιπόν ημιμαθείς και μουρόχαβλους, να κάνουν ενέργειες, που μπορεί να πληρώσει το σύνολο των καταναλωτών και των συναδέλφων.
Α. -
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Για τον φόβο των Ιουδαίων και επειδή πολλά έχω διαβάσει στο internet για τον κινητήρα μου (hyundai i30 1.4 G4FA) αποφάσισα να το ρυθμίσω να γυρνάει αποκλειστικά σε βενζίνη μόλις υπερβώ τις 3700 σαλ. Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι θα καις πολύ βενζίνη κτλ αλλά τα μέρη που κινούμε, η ταχύτητα που κινούμε και ο φόβος για βλάβες με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση. Πριν το είχα στις 4500 σαλ.Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εκτός από τις στροφές λαμβάνει υπόψιν και το φορτίο της μηχανής (injection time threshold) και για τον λόγο αυτό πρέπει να περάσουν οι στροφές τις 3700 ΚΑΙ ρυθμίστηκε το injection time threshold στα 11 ms.
Αρχικά το είχα στις 4500 με injection time threshold στα 13 ms. Όπως μου είπε το παιδί που μου έκανε την ρύθμιση μειώσαμε το φορτίο ώστε να γυρνάει ακόμα και με λιγότερο φορτίο από ότι πριν. Τι ακριβώς είναι αυτό το injection time threshold και σε πόσο φορτίο αντιστοιχούν τα 11 ms?
Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και εγώ διαφωνώ με την ταυτόχρονη καύση και των δυο καυσίμων, το θεωρώ ερμαφρόδιτο.
Σίγουρα η προσθήκη βενζίνας μετά της 3700 στροφές που επέλεξες, έστω και με 11ms αντί για 13, προστατεύουν την μηχανή σου σε στροφές και ανάγκες που το αέριο καιροφυλακτεί…..
Έχει λαδιέρα?. (το κόλλημα μου!!!....)
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Για τον φόβο των Ιουδαίων και επειδή πολλά έχω διαβάσει στο internet για τον κινητήρα μου (hyundai i30 1.4 G4FA) αποφάσισα να το ρυθμίσω να γυρνάει αποκλειστικά σε βενζίνη μόλις υπερβώ τις 3700 σαλ. Ξέρω πολλοί θα πείτε ότι θα καις πολύ βενζίνη κτλ αλλά τα μέρη που κινούμε, η ταχύτητα που κινούμε και ο φόβος για βλάβες με οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση. Πριν το είχα στις 4500 σαλ.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Εκτός από τις στροφές λαμβάνει υπόψιν και το φορτίο της μηχανής (injection time threshold) και για τον λόγο αυτό πρέπει να περάσουν οι στροφές τις 3700 ΚΑΙ ρυθμίστηκε το injection time threshold στα 11 ms.
Δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και εγώ διαφωνώ με την ταυτόχρονη καύση και των δυο καυσίμων, το θεωρώ ερμαφρόδιτο.
Σίγουρα η προσθήκη βενζίνας μετά της 3700 στροφές που επέλεξες, έστω και με 11ms αντί για 13, προστατεύουν την μηχανή σου σε στροφές και ανάγκες που το αέριο καιροφυλακτεί…..
Έχει λαδιέρα?. (το κόλλημα μου!!!....)
ΑΝΤΩΝΗΣ.Να πως ότι δεν μιλάω για ταυτόχρονη καύση των δύο καυσίμων αλλά ότι γυρνάει σε βενζίνη αποκλειστικά μετά τις 3700 σαλ. Επίσης ναι έχω λαδιέρα ακολουθώντας τις συμβουλές σας καθώς με έχετε πείσει για την επιστημονική σας επάρκεια.
Επίσης μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς είναι αυτοί οι χρόνοι (injection time threshold) γιατί δεν έχω καταλάβει?
Ανδρέας
Υγραεριοκίνηση!