-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Εγω παντως που μου ειχαν βαλει το σωλινακι της λαδιερας αμεσως μετα την πεταλουδα οταν μετα απο 2000χιλ εβγαλα τα μπουζι ολων των κυλινδρων το πλησιεστερο στην πεταλουδα ηταν πολυ λαδωμενο και κλιμακοτα προς το πιο απομακρυσμενο
(το δυο τελευταια) ηταν εντελως ξερα.
Ετσι εκανα ενα συμετρικο διανομεα για τους 4 κυλινδρους με 4 ισομεγεθη διαφανη λαστιχακια σιλικονης πανω στους 4 αυλους εισαγωγης και τωρα παει το ιδιο σε ολους τους κυλινδρουςΕγώ απορώ πάντως με τα λαδωμένα μπουζί. Δεν το έχω δει ποτέ μου.
Τι λάδι βάζεις και τι ποσότητα;Το λαδι ειναι flashlube. τα μπουζι δεν ηταν λαδωμενα στο κομματι που εκτιθεται στην φλογα εντος κυλινδρου αλλα το τμημα τους
που βιδωνει στην κεφαλη και δεν το βλεπει η φλογα.
Εχω φοτο αλλα δεν ξερω πως να τις βαλω εδω.
Αν μου πει καποιος?
Εκανα απο μια τρυπα 2χιλιοστα σε καθε αυλο για να βιδωσω τα μπεκακια και κολλα logo για να μην ρουφαει αερα απο εξω.
το λαδι το ρυθμισα μετα απο δοκιμη στην 1σταγονα ανα 15δευτερολεπτα.
(Ρυθμιση την εκανα ως εξης
εβαλα 400γραμ λαδι στην λαδιερα και μηδενισα τον μερικο χιλιομετρητη με 1σταγονα ανα 15 δευτερολεπτο με κρυο κινητηρα.
Στα 1000χιλιομετρα κοιταξα ποσο λαδι εφαγε.
Αν φαει 100γραμ τοτε στα 10.000χιλιομετρα θα φαει 1 λιτρο οπως λεει ο κατασκευαστης του flashlubε.
Αν φαει 200γραμ πρεπει να λιγοστεψουμε τις σταγονες αναλογα και το αντιστροφο αν καψει λιγοτερο .
)
Στην αρχη οταν το εκανα δεν ηξερα αν παει σε ολους τους κυλινδρους και ανοιξα τον ρεγουλατορο στις 3σταγονες το δευτερολεπτο για πολυ λιγο και τελικα γεμισαν ολα τα σωλινακια με την ιδια ροη .
τα σωλινακια καλα ειναι να εχουν το ιδιο μηκος και να μην εχουν υψομετρικη διαφορα για να τραβανε ακριβως την ιδια ποσοτητα λαδιου. -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
2T οπως τα σκουτερΜακαρι το λαδι αυτο να ηταν τοσο φθηνο οσο για τα διχρονα
-
Η μόνη περίπτωση να κινηθώ με υγραέριο είναι αυτή
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid ... 67&r2c1=10Τα FIAT έρχονται με σύστημα υγραεριοκίνησης από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Εγω παντως που μου ειχαν βαλει το σωλινακι της λαδιερας αμεσως μετα την πεταλουδα οταν μετα απο 2000χιλ εβγαλα τα μπουζι ολων των κυλινδρων το πλησιεστερο στην πεταλουδα ηταν πολυ λαδωμενο και κλιμακοτα προς το πιο απομακρυσμενο
Ετσι εκανα ενα συμετρικο διανομεα για τους 4 κυλινδρους με 4 ισομεγεθη διαφανη λαστιχακια σιλικονης πανω στους 4 αυλους εισαγωγης και τωρα παει το ιδιο σε ολους τους κυλινδρουςΕγώ απορώ πάντως με τα λαδωμένα μπουζί. Δεν το έχω δει ποτέ μου.
Τι λάδι βάζεις και τι ποσότητα;Το λαδι ειναι flashlube. τα μπουζι δεν ηταν λαδωμενα στο κομματι που εκτιθεται στην φλογα εντος κυλινδρου αλλα το τμημα τους
Αν μου πει καποιος?
Εκανα απο μια τρυπα 2χιλιοστα σε καθε αυλο για να βιδωσω τα μπεκακια και κολλα logo για να μην ρουφαει αερα απο εξω.
εβαλα 400γραμ λαδι στην λαδιερα και μηδενισα τον μερικο χιλιομετρητη με 1σταγονα ανα 15 δευτερολεπτο με κρυο κινητηρα.
Αν φαει 100γραμ τοτε στα 10.000χιλιομετρα θα φαει 1 λιτρο οπως λεει ο κατασκευαστης του flashlubε.
Αν φαει 200γραμ πρεπει να λιγοστεψουμε τις σταγονες αναλογα και το αντιστροφο αν καψει λιγοτερο .
)
Στην αρχη οταν το εκανα δεν ηξερα αν παει σε ολους τους κυλινδρους και ανοιξα τον ρεγουλατορο στις 3σταγονες το δευτερολεπτο για πολυ λιγο και τελικα γεμισαν ολα τα σωλινακια με την ιδια ροη .
τα σωλινακια καλα ειναι να εχουν το ιδιο μηκος και να μην εχουν υψομετρικη διαφορα για να τραβανε ακριβως την ιδια ποσοτητα λαδιου.Αν έχεις την καλοσύνη και τον χρόνο θα ήθελα να μου στείλεις τις φωτογραφίες με την τοποθέτηση που λες στο email μου anikologr@gmail.com και αναλαμβάνω να τις ανεβάσω εγώ εδώ στο forum. Με ενδιαφέρει πολύ να δω την πατέντα σου. Το απόγευμα θα ανεβάσω και εγώ φωτογραφίες με την δική μου εγκατάσταση και το ακριβές σημείο που εισάγεται το λιπαντικό στην πολλαπλή.
Πάντως κυρ-Αντώνη και εγώ έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον διαχέεται σωστά σε όλους τους κυλίνδρους. Μην ξεχνάμε και την κορυφαία Vialle που συστήνει λαδιέρα με τόσα σημεία εισαγωγής στην πολλαπλή (άρα και τρύπες) όσα και οι κύλινδροι.
-
Ο χρήστης thlanaras έγραψε:
Αν μου πει καποιος?
)
τα σωλινακια καλα ειναι να εχουν το ιδιο μηκος και να μην εχουν υψομετρικη διαφορα για να τραβανε ακριβως την ιδια ποσοτητα λαδιου.Επίσης να διευκρινήσω πως οι εταιρίες που πωλούν τέτοια λιπαντικά δεν λένε στην αναλογία γραμμάτια ανά διανυθέντα χιλιόμετρα αλλά ml λιπαντικού ανά λίτρο υγραερίου. Είναι εντελώς άλλο πράγμα...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Κύριε Αντώνη τι γνώμη έχετε για τα λιπαντικά που το ένα μπαίνει στην βενζίνη και το άλλο πρεσάρεται στην δεξαμενή του LPG? Eίναι αποτελεσματικά??? Σύγκριση με την Λαδιέρα? Ένα μάστορας μου είπε ότι θέλει 60ευρώ για να μου τα βάζει κάθε 10000χλμ καλά είναι??? Παρακαλώ τα φώτα σας ...
Η λαδιέρα είναι συνεχής. 10000 θα το κάψει με το άδειασμα της δεξαμενής!!!!..... μετά? , στύλε τον να μάθει.
Και στα καινούργια μου αυτοκίνητα, βάζω ρεντεχ στην βενζίνα, πάντα και αδιαλείπτως, διότι θέλω το κάτι της περισσότερο από πλευράς λίπανσης.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Η λογική λέει πως μετά απο 10.000km θα θέλει πάλι πρόσθετο λίπανσης, κοίτα στην αγορά υπάρχουν πρόσθετα απο 2 εταιρίες Tunap και Protec, τo tunap αντέχει για 10.000 βάση των προδιαγραφών του κατασκευαστή του και είναι φτιαγμένο για την ΟPEL, είναι εγκεκριμένο απο κάποια αυτοκινητοβιομηχανια ενώ το Protec βασίζεται στην ίδεα του Tunap αλλά βγάζει λιγότερα km, αυτά έχουν αναφερθει και παλιότερα στο ίδιο Forum , τώρα με μια mini ερευνά και λίγο google είδα πως δεν βασίζονται στην ποσότητα λιπάντικου αλλά στο να φτιαχτεί film λιπανσης που θα αντέχει στο χρόνο, αλήθεια το redex τι λίπανση προσφέρει ?
-
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ!
Η παγκοσμια τιμη του πετρελαιου επεσε στα 92$ το βαρελι, οι τιμες υγραεριου σταθερες με ανοδικες τασεις στα 0.79 με 0.78!
Περσινι τιμη υγραεριου χωρις κανεναν καινουργιο φορο απο τοτε 0.67!
ΜΠΡΑΒΟ! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΑΛΑΜΑ! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Η μόνη περίπτωση να κινηθώ με υγραέριο είναι αυτή
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid ... 67&r2c1=10Τα FIAT έρχονται με σύστημα υγραεριοκίνησης από το εργοστάσιο.
Η σελίδα αυτή της Fiat παραθέτει για το Panda καταναλώσεις 6,4 λτ βενζίνη και 8,4 λτ για το υγραέριο.
Για μια ακόμα φορά οι κατασκευαστές δεν χρησιμοποιούν φτωχά μίγματα.
-
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ!
Η παγκοσμια τιμη του πετρελαιου επεσε στα 92$ το βαρελι, οι τιμες υγραεριου σταθερες με ανοδικες τασεις στα 0.79 με 0.78!
Περσινι τιμη υγραεριου χωρις κανεναν καινουργιο φορο απο τοτε 0.67!
ΜΠΡΑΒΟ! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΑΛΑΜΑ!Λουλούδια λουλούδια
ΥΓ: Μην παρεξηγηθείς, με το χάλι ΜΑΣ γελάω, σε λίγο θα μας έρθει και το νερό του Καματερού
-
Το υγραεριο μπορει να ειναι φθηνη λυση για την κινηση των αυτοκινητων αλλα εσεις που ερχεστε πρωτη φορα στο φορουμ λαβετε υποψη οτι
ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΟΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΕΤΑΜΕΝΟ
Και οι εγκαταστατες που τοποθετουν σε τιμες 1500 ευρω ακομα, εντελως μα εντελως αλλου.
Βαλτε το πιο φθηνο συστημα 4 γενιας η συμβουλη απο εμενα. -
σε λίγο θα μας έρθει και το νερό του Καματερού
Aν ερθει το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να το πουλαμε εμεις!
Σορρυ παιδια αλλα μαλλον θα αρχησω να χρησιμοποιοω το αμαξι μου λιγοτερο γιατι μπαινω μεσα μερικους μηνες τωρα και χωρις να ερθουν και τα καινουργια φορολογικα μετρα. Ηδη μπαινω μεσα. Δεν ξερω πως θα δικαιολογησω και αυτον τον χρονο το εξοδο να κινω το αμαξι 40000 χλμ τον χρονο. Ημασταν ηδη στην ΕΕ η χωρα με τους μικροτερους μισθους και δεν πειραζε κανεναν τοτε που θα μπορουσαν να δοθουν αυξησεις σε ολους. Την σημερον ημερα ολοι μας σκασμος εντελως μην πεσουμε με καμια χρεωκοπια σε καθεστος βουλγαριας-ρουμανιας και λοιπων ξεφτιλων γειτονων. Εχουν ριξει τον κομουνισμο 20 χρονια τωρα και ο μισθος δυ και εργατη στο εργοστασιο 175ευρω!!! Ποσο χειροτερα μπορει να ηταν επι κομουνισμου αραγε? Αντεχετε??? -
Ερώτηση προς άπαντες, κατέχοντες το αντικείμενο και μη.
Γιατί στα περισσότερα αυτοκίνητα το υγραέριο βγάζει μόνο 10% με 15% μεγαλύτερη κατανάλωση από τη βενζίνη, ενώ περιέχει ~26% λιγότερη ενέργεια και ενώ μάλιστα το αβανς είναι λάθος σε πολλές περιπτώσεις;
Ευχαριστώ
Σιγα μην σε απαντησει κανεις!
Ιδια περιπτωση με διαφορους τυπους που θελουν να παρουν τα λεφτα σου σαν εγκαταστατες κλιματιστικων ας πουμε.
Να σου βαλω ενα μεγαλο αρκοντισιον να ζεστενεσαι φθηνα τον χειμωνα??? Δεν καιει τιποτα, δεν εχει αντιστασεις κτλ.
Το ψαχνεις λιγο, 1500 βαττ ικανοτητα θερμανσης. Ο μαστορας ουτε ξερει τι ειναι τα βατ.
Ειναι φθηνο σε λεω!
Και πως θα ζεστανω το σπιτι μου με 1500 βατ μονο???
Τι απαντηση να παρεις? Ο μαστορας αγνοει τι σημαινει βατ, ξερει μονο δηθεν τι σημαινει μπι τι γιου, γιου νοου?
Και βρισκω απο πανω και γειτονα που ορκιζεται οτι με το μικρο κλιματιστικο του και μονο μπορει να ζεστανει το σπιτι του τον χειμωνα Επειδη αν το ανοιξει βγαζει ζεστη το μηχανημα=ζεστενεται το σπιτι.
Τι να πεις και μην πεις! -
Ασχετο σχετικο
Η τιμη του βαρελιου που ακους σημερα ειναι για παραδοση ( περιπου ) σε ενα με 2 μηνες..
Η σημερινη τιμη του καυσιμου καθορίζεται αποτο ποσο αγοραστικε το βαρελι 1 μηνα πριν..κι εννοειται την τωρινη μειωση μην περιμενετε να την δειτε στις αντλιες σε ενα μηνα ετσι??
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ασχετο σχετικοΗ τιμη του βαρελιου που ακους σημερα ειναι για παραδοση ( περιπου ) σε ενα με 2 μηνες..
Η σημερινη τιμη του καυσιμου καθορίζεται αποτο ποσο αγοραστικε το βαρελι 1 μηνα πριν..κι εννοειται την τωρινη μειωση μην περιμενετε να την δειτε στις αντλιες σε ενα μηνα ετσι??
Αμα ισχυε αυτο τοτε πως ριχνουν τις τιμες εδω περα 1-2 μερες μετα την πτωση του βαρελιου? Τοτε πχ που εγινε η μεγαλη πτωση σχεδον απο τα 150 δολλαρια το βαρελι...
-
Λεγεται 'αποθεματα'
Θα το ψαξω πιο αναλυτικα
EDIT
Κατι βρηκα...Διαβασε το κειμενο.. ( δες τις ορολογίες που χρησιμοποιουνται εννοω)
http://astrofegia.blogspot.com/2011/06/ ... st_09.html -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Κύριε Αντώνη τι γνώμη έχετε για τα λιπαντικά που το ένα μπαίνει στην βενζίνη και το άλλο πρεσάρεται στην δεξαμενή του LPG? Eίναι αποτελεσματικά??? Σύγκριση με την Λαδιέρα? Ένα μάστορας μου είπε ότι θέλει 60ευρώ για να μου τα βάζει κάθε 10000χλμ καλά είναι??? Παρακαλώ τα φώτα σας ...
Η λαδιέρα είναι συνεχής. 10000 θα το κάψει με το άδειασμα της δεξαμενής!!!!..... μετά? , στύλε τον να μάθει.
Και στα καινούργια μου αυτοκίνητα, βάζω ρεντεχ στην βενζίνα, πάντα και αδιαλείπτως, διότι θέλω το κάτι της περισσότερο από πλευράς λίπανσης.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ποιο redex βαζεις? εγω το ασπρο της μια δοσης. πως λιπαινουν αυτα? αφου ειναι για καθαρισμο μονο.
Μπουκάλι 250ml, για 250 λίτρα βενζίνα. 10ml ανά 10 λίτρα. Το μπουκάλι έχει οξύ ρύγχος.
Ο τρόπος που ‘δουλεύει’: αλείφει όλες της επιφάνειες που περνά η βενζίνα. Έτσι δεν κολάν επάνω κατάλοιπα καύσης κλπ. Έτσι έχοντας καθαρή επιφάνεια, το αραιωμένο λιπαντικό, φέρνει αποτέλεσμα. Επί πλέον βοηθάει να μην έχουμε φθορά στην ψυχρή έναυση, και παραμένει ελαφρά ποσότητα επάνω στους εγχυτήρες των μπεκ, οπότε δεν οξειδώνονται και δεν βουλώνουν.Α.
-
Οι βενζιναδες στην λιανικη παντοτε ριχνουν τις τιμες με την πτωση της παγκοσμιας τιμη και παντα ανεβαζουν την τιμη με την ανοδο της παγκοσμιας τιμης. Πως γινεται δεν το ξερω αλλα γινεται παντα ετσι απο τοτε που αρχισα να τσεκαρω την παγκοσμια τιμη πετρελαιου απο τον υπολογιστη μου. Χρονια τωρα τουλαχιστον το τσεκαρω εγω.
-
Μαστρο Αντωνη δεν εχω διαβασει σχολιο σου για τους εγκεφάλους με διπλους χαρτες..
-
«από nascar1 » 24/06/11 9:38Πάντως κυρ-Αντώνη και εγώ έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον διαχέεται σωστά σε όλους τους κυλίνδρους.»
Έγραψα δυο πράγματα που φαίνετε δεν έγινα αντιληπτός.
- Για κάθε καλό, υπάρχει και το καλύτερο!!!...
- Η απορρόφηση από το δοχείο γίνετε με το βακουμ που δημιουργείτε, για να φτάσει μέχρι το μπεκ.
- Μετά, με το φαινόμενο του τζιφαριου, αεριοποιείτε με ελεύθερη έκφραση. Εάν μπει ένα σκέτο σωληνάκι στην εισαγωγή, το φαινόμενο αυτό δεν δουλεύει, και τότε περιμένουμε να αλειφτεί όλη η εισαγωγή για να φτάσει μέχρι τον κύλινδρο. Εάν όπως κάνω εγώ, μπει ο ιδικός εγχυτήρας, και μάλιστα στο επάνω μέρος μετά την πεταλούδα, τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαστρο Αντωνη δεν εχω διαβασει σχολιο σου για τους εγκεφάλους με διπλους χαρτες..Πάρε τηλέφωνο, εδώ λέω απλά και τεκμηριωμένα πράγματα και δεν τα διαβάζουν…..
Υγραεριοκίνηση!