-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Προφανως εδω μεσα το κλιμα ειναι λιγο τεταμενο και διαθεση για βοηθεια δεν υπαρχει,οποτε ευχαριστω...Απλα δεν ειμαι κανενας απο τους δεκαδες που γραφτηκαν μονο και μονο για μια δυο δημοσιευσεις στο παρων θεμα,αλλα εκανα μια ερωτηση εδω μεσα ωστε να βοηθηθω απο τους πιο γνωστες,πραγμα που γινεται σε πολλα θεματα του φορουμ..Ευχαριστως να διαβασω και διαβασα αλλα ακρη δε βγαινει γιατι οι μισες σελιδες ειναι οφ τοπικ και οι αλλες μισες ασχολουνται με λεπτομερειες και μετρησεις.Συγγνωμη για την ενοχληση λοιπονΜαλλον παρεξηγησες τι σου εγραψα... ας ειναι...
-
Εγώ πάντως θα εκτιμούσα αν πέρα απο ανταλλαγές φιλοφρονήσεων και φιλοσοφικών αναζητήσεων μπορούσατε να δώσετε μερικές συμβουλες-κατευθύνσεις σε ένα μέλος που σας ρωτάει ευγενικά την γνώμη σας. [Mod]
-
Μα αγαπητε μου mod το να σχηματισει ΔΙΚΗ του γνωμη απο τα γραφωμενα ( οκ λιγο επιπονο δε διαφωνω ) ΕΙΝΑΙ μια συμβουλη
γιατι εγω που εχω 5ης το λεω οτι ειναι καλυτερο
γιατι εγω που εχω 4ης το λεω οτι ειναι καλυτερο
γιατι εγω που εχω λαδιερα λεω οτι ειναι απαραιτητη
γιατι εγω που δεν εχω λαδιερα λεω οτι δεν ειναι απαραιτητη
( μπορει η λεξη 'εχω' να αντικατασταθει και με το 'πουλαω')
και ουτο καθεξης
αυτα δεν ανακυκλονωνται συνεχεια???Αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι οταν θα θελησω να βαλω υγραεριο θα βρω ενα ΟΛΟΙΔΙΟ αυτοκινητο με ΠΟΛΛΑ χλμ μετά την τοποθετηση του συστηματος, και αν δεν εχει προβληματα θα βαλω ΤΟ ΙΔΙΟ ( ας ειναι και.... γκαζοζεν) στον ΙΔΙΟ μαστορα
Α! και δεν θα ΤΣΙΤΩΝΩ το αυτοκινητο με γκαζι αλλα θα το εχω για ηρεμα ταξιδια και για την κινηση στην πολη
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Προφανως εδω μεσα το κλιμα ειναι λιγο τεταμενο και διαθεση για βοηθεια δεν υπαρχει,οποτε ευχαριστω...Απλα δεν ειμαι κανενας απο τους δεκαδες που γραφτηκαν μονο και μονο για μια δυο δημοσιευσεις στο παρων θεμα,αλλα εκανα μια ερωτηση εδω μεσα ωστε να βοηθηθω απο τους πιο γνωστες,πραγμα που γινεται σε πολλα θεματα του φορουμ..Ευχαριστως να διαβασω και διαβασα αλλα ακρη δε βγαινει γιατι οι μισες σελιδες ειναι οφ τοπικ και οι αλλες μισες ασχολουνται με λεπτομερειες και μετρησεις.Συγγνωμη για την ενοχληση λοιπον
Σε 413 σελίδες φίλε μου, σίγουρα θα υπάρχουν και κάποια of topic. Μα εάν παρακολουθήσεις της παραθέσεις μου, πάντοτε βρίσκονται κοντά, όπου έκρινα ότι βοηθάω αυτούς που δεν γνωρίζουν, και έδινα στοιχεία, για να έχουν της ευχέρεια διαλογής.
Δεν προσπάθησα να κάνω ‘μάστορα’ οποίον σκεπτόταν πράγματα που δεν μπορεί να κάνει, μα βοήθησα αρκετά.
Δεν προτείνω συστήματα και υλικά που πιθανόν να εμπορεύομαι, διότι σέβομαι της αρχές του forum.
Γράφω πως θα πρέπει να τοποθετούνται, και πώς να χρησιμοποιούνται. Άλλωστε δεν γράφω τίποτα περισσότερο από ότι γράφει ο ΦΕΚ, που είναι και ο μπούσουλας μιας νόμιμης μετατροπής.
Το πρόβλημα είναι ότι μοστράρισες μια μάρκα κιτ, και εάν δεν το καταλαβαίνεις, προκαλεί σκέψεις…..
Δεύτερον δεν έγραψες μάρκα μοντέλο κυβικά χρονολογία, για να δώσουμε μια γνώμη.
Κρυμμένος πιθανών, χωρίς χρίση του αυτοκινήτου, περιοχή που μένεις, περιμένεις να σου απαντήσουν οι επώνυμοι και γνώστες του αντικειμένου?.
Δεν απαντώ σε εσένα, μα γενικά για να δώσω τον τρόπο που αποδεικνύει κάποιος την διάθεση του, για να είναι αξιόλογο και όχι μ@λ@κι@ μας να απαντήσουν οι γνώστες.
Πήρες φόρα και έγραψες δηκτικά, μα έχουμε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, όχι γιατί γίναμε χοντρόπετσοι, μα έτι περισσότερο εκλεκτικότεροι…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Mαλιστα,οκ.ποια μαρκα μοστραρισα δε το καταλαβα οπως δε καταλαβα και τι σκεψεις προκαλεσε αυτη μου η κινηση.
Επισης δεν ζητησα να μου πειτε συγκεκριμενες εταιριες και στοιχεια για το δικο μου αυτοκινητο,αλλα γενικα σημεια κλειδια της υγραεριοκινησης που οφειλω να προσεξω ειτε εχω καγιεν ειτε μαβερικ (τα οποια σημεια,πιστευω ειναι κοινα για ολα τα αυτοκινητα).Τωρα απο κει και περα δε θελω να δημιουργω ενταση οποτε ευχαριστω που ασχοληθηκατε επωνυμα antonis-team -
Κάνε μια βόλτα από εδώ:
MAVERICK 2300 vialle lpfi
mazda tribute 2.3L lpg bigas-geartech
BluemecΚι ότι βοήθεια θες γράψε στο συγκεκριμένο forum όπου τα θέματα είναι σε μια τάξη και υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να βοηθήσουν πάντα σε φιλικό και παρεΐστικο κλίμα.
-
Ευχαριστω παρα πολυ dti,βρηκα ηδη με μια πρωτη ματια αρκετα πραγματα
-
Θα προτεινα στον φιλο με το Maverick, αν δεν το εχει κανει ακομα, να επισκεφθει και το αναλογο φορουμ του αυτοκινητου του οπου σιγουρα πρεπει να υπαρχει θεμα με την υγραεριοκινηση, κρινοντας απο το δικο μου φορουμ (Santa Fe) οπου ισως βρει αμεσα απαντησεις στα ερωτηματα του. Παρ'ολα αυτα πιστευω οτι ηδη υπαρχουν αντιπροσωπειες Ford η εξουσιοδοτημενα συνεργεια που ασχολουνται με το θεμα, νομιζω τουλαχιστον ενας στον Βυρωνα (διαφημιζεται κιολας για την εγγυηση κλπ) και ενας αλλος στον Σταυρο Α. Παρασκευης που ειναι εξουσιοδοτημενο συνεργειο Ford/Mazda.
To δυσκολο με αυτο το φορουμ ειναι οτι υπαρχουν πολλες μαρτυριες απο πολλα αυτοκινητα με διαφορετικα κιτ και αν δεν πεσεις ακριβως στην περιπτωση ειναι δυσκολο για καποιον να προτεινει κατι η να πει την θεωρητικη γνωμη του για την συγκεκριμενη ερωτηση σου. Εχει γινει και αρκετα τεχνικο τελευταια, χωρις απαραιτητα να μπορεις να βγαλεις ακρη ευκολα.
Οτι καλυτερο ειναι παντα οι προσωπικες εμπειριες και οχι τοσο τα εξειδικευμενα τεχνικα θεματα που δεν μπορει ευκολα να ακουμπησει ο μεσος αναγνωστης. -
@ socratesn
Καλό θα ήταν να αντιληφθείς ότι η υπόθεση υγραεριοκίνηση είναι πολύ καινούργια και της 'μοδός' στην Ελλάδα, οπότε η εμπειρία είναι μικρή και τα καταγεγραμμένα χιλιόμετρα λίγα.
Το να βγει κάποιος και να σου δώσει μια κοφτή απάντηση μπορεί να είναι και ανεύθυνο υπό αυτές τις συνθήκες, οπότε μην παρεξηγήσαι.
Πέρα από αυτά, εγώ θα σου πρότεινα να προτιμήσεις ένα μάστορα-εταιρία-αντιπροσωπεία που με κάποιο τρόπο μπορείς να βεβαιωθείς ότι θα υπάρχει και αύριο, ή, αντί αυτού, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση σε περίπτωση προβλημάτων του συστήματος υγραερίου.
-
Aλλοι παρεξηγηθηκαν
-
no problem. Έκανα edit, δες παραπάνω.
-
Για να επανέλθουμε σε ένα best seller, συμπλήρωσα 23000 χλμ με υγραέριο από τον Οκτώβριο (ο δε γαρ καιρός της απόσβεσης εγγύς) και μου άναψε λαμπάκι check engine (είχε να ανάψει εδώ και 10000 χλμ). Συνολικά είναι η τρίτη φορά που μου ανάβει (μία μόλις έγινε η εγκατάσταση, ήθελε ρύθμιση ο πνεύμονας και μία πριν από 10000 χλμ με πλούσιο μείγμα). Μετά τη δεύτερη φορά πήγα σε άλλο μάστορα για ρυθμίσεις και ομολογουμένως το αμάξι πάει σαφώς καλύτερα... Στο συνεργείο που μου το έσβυσαν μου είπαν ότι δεν είχε κάποια ένδειξη για πλούσιο ή φτωχό μείγμα, απλά κάτι με πολικότητες (θετικό αρνητικό). Επειδή βιαζόμουν να φύγω για επαρχία και ο μάστορας όντως είχε δουλειά (πάλευε με ένα σασμάν) δεν ζήτησα περαιτέρω εξηγήσεις. Έχετε καμία ιδέα;;; Μιλάμε για Seat Leon 2006 (το προηγούμενο μοντέλο) με Prins σύστημα. Από ότι έχω ρωτήσει εδώ και εκεί έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι οι κινητήρες της VAG είναι λίγο ιδιότροποι στο θέμα του check engine και του υγραερίου. Να τονίσω ότι ο αισθητήρας λ αλλάχθηκε όταν εγκατέστησα το υγραέριο. Ανεφοδιάζομαι από ένα συγκεκριμένο πρατήριο (ζήτημα να έχω βάλει 5 φορές αλλού), οπότε δεν τίθεται θέμα καυσίμου νομίζω
Αν είναι να ανάβει το λαμπάκι κάθε 10000 χλμ δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά γιατί να ανάβει, ειδικά αν δεν υπάρχει ένδειξη για πλούσιο/φτωχό μείγμα; Για ρυθμίσεις τώρα, η μόνη ουσιαστική εναλλακτική λύση είναι να πάνω στον Φαρμάκη στα Ιωάννινα, καθώς έχω πάει στους 2 από τους 3 (από όσο ξέρω) μάστορες που βάζουν Prins στην Αθήνα.
Και μία ερώτηση, off topic ελαφρώς. Βρήκα στο ebay obd scanner που διαβάζει τον εγκέφαλο, δείχνει στην οθόνη του τον κωδικό λάθους και σβήνει το check engine (erase ή clear). Αξίζει τον κόπο; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Τονίζω ότι δεν πρόκειται για το καλώδιο σύνδεσης του εγκέφαλου με φορητό υπολογιστή, αλλά για έναν μικρό, απλό scanner που διαβάζει κωδικούς και κάνει clear κάποιες ενδειξεις. Δεν είναι θέμα τιμής (περίπου 25 ευρώ με μεταφορικά) αλλά αξιοπιστίας... -
To scanner πιθανότατα θα δουλέψει μια χαρά. Καλό είναι πάντως όταν σβήνεις το λάθος να έχεις γυρίσει σε βενζίνη και μετά να κάνεις 1-2 χιλιόμετρα πάλι με βενζίνη πριν το γυρίσεις σε υγραέριο, ώστε να καταγράψει τα νέα fuel trims της βενζίνης με βάση τα οποία θα (αυτο)ρυθμιστεί εκ νέου το υγραέριο...
-
Πλησιάζω στα 25.000 χλμ όπου εάν δεν κάνω λάθος γίνεται αλλαγή κάποιου φίλτρου στον πνεύμονα και θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες πόσο περίπου κοστίζει αυτό και εάν χρειάζεται χρόνο η διαδικασία
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πλησιάζω στα 25.000 χλμ όπου εάν δεν κάνω λάθος γίνεται αλλαγή κάποιου φίλτρου στον πνεύμονα και θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες πόσο περίπου κοστίζει αυτό και εάν χρειάζεται χρόνο η διαδικασίαΤο φίλτρο (ή τα φίλτρα) βρίσκεται σε άσχετο σημείο από τον πνεύμονα (που θέλει συντήρηση στα 70 χιλιάδες χλμ αν θυμάμαι καλά).
Στο δικό μου είχε 2, ένα μεγάλο κ ένα μικρό. Αλλάχθηκαν σε 5 λεπτά με 20 ευρώ.Πάς που πάς όμως, κάτσε λίγο παραπάνω να κάνουν έναν έλεγχο της εγκατάστασης (σωληνάκια/ρακοράκια/συνδέσεις) και να συνδέσουν τον εγκέφαλο του υγραερίου με το laptop για έλεγχο ή ενδεχόμενη αναβάθμιση.
Προτίμησε -κατόπιν συνεννόησης- μία άσχετη πρωινή ή μεσημεριανή ώρα που δε θα γίνεται πανικός από τηλέφωνα κ πελάτες για να εξυπηρετηθείς καλύτερα. -
Οσο περναει ο καιρος βλεπω ολο και περισσοτερα αυτοκινητα με υγραεριο.. Καθε μερα θα δω απο 2,3. Μαλιστα υπαρχει και ποικιλια αυτοκινητων.. Απο Lada Niva 15ετιας μεχρι και suzuki Wagon R και Daihatsu Cuore.. Προσωπικα περιμενα να μπαινουν περισσοτερα κιτ σε μεγαλα αυτοκινητα αλλα οχι και σε μικρα γιατι στα τελευταια θα αργησει να γινει αποσβεση.. Ισως ομως, επειδη εδω ειναι επαρχια, καποιοι να κανουν μεγαλυτερες αποστασεις με τα μικρα τους..
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Πλησιάζω στα 25.000 χλμ όπου εάν δεν κάνω λάθος γίνεται αλλαγή κάποιου φίλτρου στον πνεύμονα και θα ήθελα να ρωτήσω τους γνωρίζοντες πόσο περίπου κοστίζει αυτό και εάν χρειάζεται χρόνο η διαδικασία
Το φίλτρο (ή τα φίλτρα) βρίσκεται σε άσχετο σημείο από τον πνεύμονα (που θέλει συντήρηση στα 70 χιλιάδες χλμ αν θυμάμαι καλά).
Στο δικό μου είχε 2, ένα μεγάλο κ ένα μικρό. Αλλάχθηκαν σε 5 λεπτά με 20 ευρώ.Πάς που πάς όμως, κάτσε λίγο παραπάνω να κάνουν έναν έλεγχο της εγκατάστασης (σωληνάκια/ρακοράκια/συνδέσεις) και να συνδέσουν τον εγκέφαλο του υγραερίου με το laptop για έλεγχο ή ενδεχόμενη αναβάθμιση.
Προτίμησε -κατόπιν συνεννόησης- μία άσχετη πρωινή ή μεσημεριανή ώρα που δε θα γίνεται πανικός από τηλέφωνα κ πελάτες για να εξυπηρετηθείς καλύτερα.Πάει ένας χρόνος από τότε που έκανα την εγκατάσταση και δε θυμάμαι τι ακριβώς μου είχαν πει ότι χρειάζεται να γίνει στα 25.000 χλμ. Για έλεγχο πάντως δεν ξέρω αν χρειάζεται γιατί τόσο εκείνος που είχα κάνει με την εγκατάσταση όσο κι άλλος ένας στα 15.000 χλμ με υγραέριο δεν είχε δείξει το παραμικρό. Επίσης, το αυτοκίνητο δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα περίεργο ούτε χρειάστηκε νέα ρύθμιση μετά την εγκατάσταση. Αυτό που άκουσα και από φίλο που επίσης πλησιάζει τα 25.000 χλμ κι έκανε κι εκείνος την εγκατάσταση στον Φαρμάκη στα Γιάννενα είναι πως το ποσό που είναι να πληρώσουμε είναι 70-80 ευρώ...εκτός κι αν κι αυτός δεν κατάλαβε καλά...
-
Να προτεινω κατι?? Ειδικά σε ορισμενους που απο χρηστες υγραεριοκινησης εχουν 'καταντισει' εξελικτές των οποιων συστηματων τους και 'κινδηνευουν' να παρουν διδακτορικό στον προγραμματισμό εγκεφαλων?
Δεν περνεται εναν megaskuirt αγραφο εγκεφαλο να τον προγραματισετε μονοι σας???
Δεχεται τα παντα
απο wideband L sensors
διπλους χαρτες = http://www.extraefi.co.uk/Drawings/PDF_ ... leMaps.pdf
ελεγχο αναφλεξης
ελεγχο καυσιμου
16 Χ 16 χαρτηξερω γω...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Να προτεινω κατι?? Ειδικά σε ορισμενους που απο χρηστες υγραεριοκινησης εχουν 'καταντισει' εξελικτές των οποιων συστηματων τους και 'κινδηνευουν' να παρουν διδακτορικό στον προγραμματισμό εγκεφαλων?Δεν περνεται εναν megaskuirt αγραφο εγκεφαλο να τον προγραματισετε μονοι σας???
Δεχεται τα παντα
απο wideband L sensors
διπλους χαρτες = http://www.extraefi.co.uk/Drawings/PDF_ ... leMaps.pdf
ελεγχο αναφλεξης
ελεγχο καυσιμου
16 Χ 16 χαρτηξερω γω...
Αν δεν ξέρεις, καλύτερα μην ασχολείσαι, έτσι δεν θα κινδυνεύεις να πάρεις διδακτορικό και δεν θα καταντήσεις εξελικτής συστημάτων. Θα είσαι περήφανος με την αμαξάρα σου που πληρώνεις την ασχετοσύνη του 'μάστορα'.
Μπράβο, και εις ανώτερα.
-
δεν μπορω να πω οτι καταλαβα τι εννοεις..
Υγραεριοκίνηση!