-
Ο χρήστης rejos έγραψε:
Όχι μηχανικός μου το εγκατέστησε... Του το έχω πάει αρκετές φορές για ρύθμιση αλλά ρύθμιση σαν αυτή της πρώτης φοράς δεν μπόρεσε να μου ξανακάνει τόσο καλή, μιλάμε το αμάξι πέταγε κανονικά. Για αυτό αφού απελπίστηκα αγόρασα τα καλώδια επικοινωνίας του εγκεφάλου με το pc. Τώρα για φθορά δεν νομίζω τόσο γρήγορα μέσα σε 5 μήνες περίπου να έπαθε ζημιά και αν ναι γιατί όταν γυρίσω στην βενζίνη είναι όλα μια χαρά??? Μήπως είναι κάτι στο μείγμα του αερίου???Χρειάζεσαι πεντάβολτο λάμδα και βασικές γνώσεις μηχανών εσωτερικής καύσεως, για να μπορέσεις να πειράξεις μόνος σου τα μίγματα. Θεωρητικά χρειάζεσαι πιό πλούσιο μίγμα εκεί που λες ότι δεν τραβάει, δηλαδή στα 70-80-90-100 kPa του χάρτη. Αν και το πιό πιθανόν είναι ότι θα είναι φτωχό και χαμηλά, απλά δεν φαίνεται γιατί εκεί δουλεύει με χαμηλό φορτίο.
Χωρίς πεντάβολτο πάντως μην πειράξεις τίποτα, καλύτερα δώσε χρήματα σε έναν σωστό μάστορα να στο ρυθμίσει.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ο ένας αντιγράφει τον άλλο, κατά συνέπια παίρνεις οποίο βρεις μπροστά σου, αρκεί να είναι από της μάρκες που έχουμε μνημονεύσει εδώ μέσα.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Όχι μηχανικός μου το εγκατέστησε... Του το έχω πάει αρκετές φορές για ρύθμιση αλλά ρύθμιση σαν αυτή της πρώτης φοράς δεν μπόρεσε να μου ξανακάνει τόσο καλή, μιλάμε το αμάξι πέταγε κανονικά. Για αυτό αφού απελπίστηκα αγόρασα τα καλώδια επικοινωνίας του εγκεφάλου με το pc. Τώρα για φθορά δεν νομίζω τόσο γρήγορα μέσα σε 5 μήνες περίπου να έπαθε ζημιά και αν ναι γιατί όταν γυρίσω στην βενζίνη είναι όλα μια χαρά??? Μήπως είναι κάτι στο μείγμα του αερίου???
Χρειάζεσαι πεντάβολτο λάμδα και βασικές γνώσεις μηχανών εσωτερικής καύσεως, για να μπορέσεις να πειράξεις μόνος σου τα μίγματα. Θεωρητικά χρειάζεσαι πιό πλούσιο μίγμα εκεί που λες ότι δεν τραβάει, δηλαδή στα 70-80-90-100 kPa του χάρτη. Αν και το πιό πιθανόν είναι ότι θα είναι φτωχό και χαμηλά, απλά δεν φαίνεται γιατί εκεί δουλεύει με χαμηλό φορτίο.
Χωρίς πεντάβολτο πάντως μην πειράξεις τίποτα, καλύτερα δώσε χρήματα σε έναν σωστό μάστορα να στο ρυθμίσει.
Έχεις δει κανέναν να ρυθμίζει με πεντάβολτο λάμδα; Μόνο ο κυρ Αντώνης το έχει πει αυτό. Οι άλλοι τα σωληνάκια ενώνουνε και τις βίδες βιδώνουμε. Άλλο τίποτα.
Απορία: Πως γίνεται να βγαίνει φτωχό ή πλούσιο το μίγμα του υγραερίου, εφόσον υποτίθεται ότι αναλαμβάνει ο λ του αυτοκινήτου και φέρνει τα πράγματα εκεί που θέλει; Εκτός αν οι ρυθμίσεις είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου που το +- 20% fuel trim που έχει δεν φτάνει για να διορθώσει πλήρως
Να προσθέσω ότι πήρα και εγώ καλώδιο και ρύθμισα λίγο διαφορετικά από ότι λέει το manual. Αντί για ρύθμιση στο ρελαντί, την έκανα με λίγο φορτίο. Δηλαδή έβαλα στο AC και είχα 1000 σαλ αντί για 830. Μου βγήκε τελείιιιιιιιως διαφορετική ρύθμιση.
Περιττό να πω ότι το αμάξι πετάααααααααααααει στην κυριολεξία
Φτώχια καταραμένη ήταν εκείνο το μίγμα που είχα (σσ από την αρχή που έβαλα το υγραέριο).Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να περάσω ένα οργανάκι να μετράω θερμοκρασία καυσαερίων.
Για να δούμε τι θα δούμε. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Όχι μηχανικός μου το εγκατέστησε... Του το έχω πάει αρκετές φορές για ρύθμιση αλλά ρύθμιση σαν αυτή της πρώτης φοράς δεν μπόρεσε να μου ξανακάνει τόσο καλή, μιλάμε το αμάξι πέταγε κανονικά. Για αυτό αφού απελπίστηκα αγόρασα τα καλώδια επικοινωνίας του εγκεφάλου με το pc. Τώρα για φθορά δεν νομίζω τόσο γρήγορα μέσα σε 5 μήνες περίπου να έπαθε ζημιά και αν ναι γιατί όταν γυρίσω στην βενζίνη είναι όλα μια χαρά??? Μήπως είναι κάτι στο μείγμα του αερίου???
Χρειάζεσαι πεντάβολτο λάμδα και βασικές γνώσεις μηχανών εσωτερικής καύσεως, για να μπορέσεις να πειράξεις μόνος σου τα μίγματα. Θεωρητικά χρειάζεσαι πιό πλούσιο μίγμα εκεί που λες ότι δεν τραβάει, δηλαδή στα 70-80-90-100 kPa του χάρτη. Αν και το πιό πιθανόν είναι ότι θα είναι φτωχό και χαμηλά, απλά δεν φαίνεται γιατί εκεί δουλεύει με χαμηλό φορτίο.
Έχεις δει κανέναν να ρυθμίζει με πεντάβολτο λάμδα; Μόνο ο κυρ Αντώνης το έχει πει αυτό. Οι άλλοι τα σωληνάκια ενώνουνε και τις βίδες βιδώνουμε. Άλλο τίποτα.
Απορία: Πως γίνεται να βγαίνει φτωχό ή πλούσιο το μίγμα του υγραερίου, εφόσον υποτίθεται ότι αναλαμβάνει ο λ του αυτοκινήτου και φέρνει τα πράγματα εκεί που θέλει; Εκτός αν οι ρυθμίσεις είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου που το +- 20% fuel trim που έχει δεν φτάνει για να διορθώσει πλήρως
Να προσθέσω ότι πήρα και εγώ καλώδιο και ρύθμισα λίγο διαφορετικά από ότι λέει το manual. Αντί για ρύθμιση στο ρελαντί, την έκανα με λίγο φορτίο. Δηλαδή έβαλα στο AC και είχα 1000 σαλ αντί για 830. Μου βγήκε τελείιιιιιιιως διαφορετική ρύθμιση.
Περιττό να πω ότι το αμάξι πετάααααααααααααει στην κυριολεξία
Φτώχια καταραμένη ήταν εκείνο το μίγμα που είχα (σσ από την αρχή που έβαλα το υγραέριο).Αυτό που θέλω να κάνω τώρα είναι να περάσω ένα οργανάκι να μετράω θερμοκρασία καυσαερίων.
Για να δούμε τι θα δούμε.Μπράβο σου που το ψάχνεις. Πάντως εμένα στο manual του δικού μου κιτ (OMVL Dream XXI-N) κατά τον προγραμματισμό δεν πρέπει το αμάξι να λειτουργεί στο ρελαντί αλλά σε ψιλότερες στροφές περί τις 3000σαλ. Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά όσον αφορά το software στον προγραμματισμό των εγκεφάλων των κιτ?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Μπράβο σου που το ψάχνεις. Πάντως εμένα στο manual του δικού μου κιτ (OMVL Dream XXI-N) κατά τον προγραμματισμό δεν πρέπει το αμάξι να λειτουργεί στο ρελαντί αλλά σε ψιλότερες στροφές περί τις 3000σαλ. Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά όσον αφορά το software στον προγραμματισμό των εγκεφάλων των κιτ?
Δεν ξέρω πως ρυθμίζεται το OMVL, δυστυχώς.
Αυτό που ξέρω σίγουρα να σου πω είναι πως στο egas, βγαίνει τελείως διαφορετική ρύθμιση αν την κάνεις στο ρελαντί και τελείως άλλη αν την κάνεις με λίγο φορτίο (δεν ξέρω και για περισσότερο φορτίο, δεν δοκίμασα).
Και αυτή που γίνεται με φορτίο είναι σαφώς καλύτερη από πλευράς επιδόσεων. -
Μπράβο σου που το ψάχνεις. Πάντως εμένα στο manual του δικού μου κιτ (OMVL Dream XXI-N) κατά τον προγραμματισμό δεν πρέπει το αμάξι να λειτουργεί στο ρελαντί αλλά σε ψιλότερες στροφές περί τις 3000σαλ. Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά όσον αφορά το software στον προγραμματισμό των εγκεφάλων των κιτ?
Δεν ξέρω πως ρυθμίζεται το OMVL, δυστυχώς.
Αυτό που ξέρω σίγουρα να σου πω είναι πως στο egas, βγαίνει τελείως διαφορετική ρύθμιση αν την κάνεις στο ρελαντί και τελείως άλλη αν την κάνεις με λίγο φορτίο (δεν ξέρω και για περισσότερο φορτίο, δεν δοκίμασα).
Και αυτή που γίνεται με φορτίο είναι σαφώς καλύτερη από πλευράς επιδόσεων.Πάντως είναι απορίας άξιο πως ο εγκαταστάτης σου δεν το γνώριζε και ρύθμισε στο ρελαντί ή η ίδια εταιρία του κιτ προτείνει στο ρελαντί. Λες αυτό να ήταν μία από τις αιτίες που σχετικά σύντομα σου έφαγε βαλβίδες και έδρες? Επίσης επί τόσο καιρό που το είχες το αέριο δεν είχες διαπιστώσει αυτή την διαφορά στο τράβηγμα? Δεν σε είχε υποψιάσει για φτωχό μίγμα?
-
Πάντως είναι απορίας άξιο πως ο εγκαταστάτης σου δεν το γνώριζε και ρύθμισε στο ρελαντί ή η ίδια εταιρία του κιτ προτείνει στο ρελαντί. Λες αυτό να ήταν μία από τις αιτίες που σχετικά σύντομα σου έφαγε βαλβίδες και έδρες? Επίσης επί τόσο καιρό που το είχες το αέριο δεν είχες διαπιστώσει αυτή την διαφορά στο τράβηγμα? Δεν σε είχε υποψιάσει για φτωχό μίγμα?
Ο εγκαταστάτης έκανε αυτό ακριβώς που λέει το manual, δηλαδή ρύθμιση στο ρελαντί.
Εγώ δεν είχα να πω και τίποτα παραπάνω, το αμάξι ψιλοκαλά πήγαινε , μάθαμε να περιμένουμε και λίγο λιγότερες επιδόσεις στο υγραέριο...δεν έδωσα σημασία.
Προχθές πειραματιζόμουν και προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα αυτή τη διαφορετική ρύθμιση.
Ίσως να φταίει αυτό για τις βαλβίδες, δεν ξέρω. Πιστεύω ότι το οργανάκι θα μας πει περισσότερα.
-
Ένα πράγμα που δεν ξέρω ακόμα είναι αν έχω καυσαέρια στο ρελαντί τώρα. Μπορεί γι'αυτό το εργοστάσιο να δίνει ρύθμιση με ελάχιστο φορτίο. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ρυθμίσεις είναι μεγάλη και ίσως να μη δουλεύει πολύ καθαρά στα μικρά φορτία.
Υποθέσεις...
-
Ένα πράγμα που δεν ξέρω ακόμα είναι αν έχω καυσαέρια στο ρελαντί τώρα. Μπορεί γι'αυτό το εργοστάσιο να δίνει ρύθμιση με ελάχιστο φορτίο. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ρυθμίσεις είναι μεγάλη και ίσως να μη δουλεύει πολύ καθαρά στα μικρά φορτία.Υποθέσεις...
Σε αυτό έχεις δίκιο για τα καυσαέρια.
Το οργανάκι θα βοηθήσει πολύ. Βέβαια αν το είχες πριν την βλάβη θα έβγαζες περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα.
Πάντως έχω μια απορία. Εν τέλει το πυρόμετρο δείχνει κάτι που να είναι αξιοποιήσιμο? Θεωρώ πως αν δεν είναι ακριβώς μετά τις βαλβίδες δεν έχει ακρίβεια στις μετρήσεις του.
Επίσης δεν ξέρω αν το λάθος αβανς στο αέριο που έχει σαν αποτέλεσμα όταν ανοίγουν οι βαλβίδες να τσουρουφλίζονται το πυρόμετρο θα το αντιληφθεί ή ακόμα και αν λειτουργούσε σωστά από αβανς και η καύση ολοκληρωνόταν με κλειστές τις βαλβίδες εξαγωγής η θερμοκρασία των καυσαερίων δεν ήταν στα ίδια υψηλά επίπεδα με την φλόγα οπότε πάλι δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Θεωρώ πως μόνο πυρόμετρο χωρίς μέτρηση οξυγόνου καυσαερίων είναι μισή δουλειά...
-
Σε αυτό έχεις δίκιο για τα καυσαέρια.
Το οργανάκι θα βοηθήσει πολύ. Βέβαια αν το είχες πριν την βλάβη θα έβγαζες περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα.
Πάντως έχω μια απορία. Εν τέλει το πυρόμετρο δείχνει κάτι που να είναι αξιοποιήσιμο? Θεωρώ πως αν δεν είναι ακριβώς μετά τις βαλβίδες δεν έχει ακρίβεια στις μετρήσεις του.
Επίσης δεν ξέρω αν το λάθος αβανς στο αέριο που έχει σαν αποτέλεσμα όταν ανοίγουν οι βαλβίδες να τσουρουφλίζονται το πυρόμετρο θα το αντιληφθεί ή ακόμα και αν λειτουργούσε σωστά από αβανς και η καύση ολοκληρωνόταν με κλειστές τις βαλβίδες εξαγωγής η θερμοκρασία των καυσαερίων δεν ήταν στα ίδια υψηλά επίπεδα με την φλόγα οπότε πάλι δεν βγαίνει συμπέρασμα.
Θεωρώ πως μόνο πυρόμετρο χωρίς μέτρηση οξυγόνου καυσαερίων είναι μισή δουλειά...
Το πυρόμετρο θα μπει 5 πόντους από τις βαλβίδες. Αν έχουμε φλόγες, πιστεύω θα φανεί από την υψηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τη βενζίνη. Ουσιαστικά αυτό θέλω να κάνω, να συγκρίνω θερμοκρασίες με τη βενζίνη, όπου δεν έχω πρόβλημα.
Λάμδα δεν βάζω ακόμα γιατί δε νομίζω ότι έχω τη δυνατότητα να επηρεάσω τον ήδη υπάρχοντα λάμδα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην τον φτάνω στο σημείο να μη μπορεί να φέρει το μίγμα εκεί που θέλει αυτός.
Δε μιλάμε για αγωνιστικό αυτοκίνητο, είναι νορμάλ και έχει και ένα καταλύτη, ο οποίος απαιτεί ο λάμδα να μπορεί να ρυθμίζει.
-
Πήγαμε σημερα ρωτησαμε για το maverick σε 2-3 και οι τιμες κυμανθηκαν απο 1300 μεχρι 1500..Μου φανηκαν πολλα,ξερω οτι εδω μεσα θα βρω οσα χρειαζομαι αλλα επειδη ειναι πολλες οι σελιδες μπορει να μου πει καποιος μεσες ακρες δυο τρια βασικα πραγματα να ρωτησω ή να προσεξω?
-
Παιδιά από πρατήρια lpg στο Ν.Καβάλας τι παίζει; Μόνο το REVOIL/CORAL GAS του Μυλονίδη στις Κρινίδες υπάρχει; Τον Ιουλιο πάω Θάσο και όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Πήγαμε σημερα ρωτησαμε για το maverick σε 2-3 και οι τιμες κυμανθηκαν απο 1300 μεχρι 1500..Μου φανηκαν πολλα,ξερω οτι εδω μεσα θα βρω οσα χρειαζομαι αλλα επειδη ειναι πολλες οι σελιδες μπορει να μου πει καποιος μεσες ακρες δυο τρια βασικα πραγματα να ρωτησω ή να προσεξω?
Εάν δεν διαβάσεις, δεν θα μάθεις….. Α.
-
Οι γνωμες ειναι σαν τις ........ ολοι εχουν απο μια...
Διαβασε μονος σου να καταληξεις τι θες απο το αυτοκινητο σου τι εισαι διατεθημενος να κανεις.Πχ. το 1300-1500 σου φαινεται ακριβά??? Πηγαινε βουλγαρια και βαλτο με τα μισα..
( παραδειγμα λεω οχι να το κανεις ντε και καλα!!) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Διαβασε μονος σου να καταληξεις τι θες απο το αυτοκινητο σου τι εισαι διατεθημενος να κανεις.Πχ. το 1300-1500 σου φαινεται ακριβά??? Πηγαινε βουλγαρια και βαλτο με τα μισα..
( παραδειγμα λεω οχι να το κανεις ντε και καλα!!)
Όπως αντιλαμβάνεσαι κάλε μου Φωκίωνα, δεν έχει σημασία εάν το σώβρακο είναι καλό, και θα σκεπάζει για πολύ καιρό τον κ… μας, αλλά το τσίτι που είναι και φτηνό…… . Α.
-
Γι αυτο καλε μου Μαστορα προτεινα να διαβασει ΜΟΝΟΣ του τις διαφορες αποψεις και να σχηματισει ΑΠΟΨΗ και για 'τι' λεει και για 'ποιος' το λεει και 'γιατι' το λεει....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Γι αυτο καλε μου Μαστορα προτεινα να διαβασει ΜΟΝΟΣ του τις διαφορες αποψεις και να σχηματισει ΑΠΟΨΗ και για 'τι' λεει και για 'ποιος' το λεει και 'γιατι' το λεει....
Ακρόπολης που είσαι?.
Εγώ SHAKEDOWN - MAYROLIMNI - KEFALARI 1-2 - NEA PISSIA. -
Αν αναφερεσαι με εμενα Μαστορα μου δυστυχως πουθενα.. Ας οψεται...
-
Προφανως εδω μεσα το κλιμα ειναι λιγο τεταμενο και διαθεση για βοηθεια δεν υπαρχει,οποτε ευχαριστω...Απλα δεν ειμαι κανενας απο τους δεκαδες που γραφτηκαν μονο και μονο για μια δυο δημοσιευσεις στο παρων θεμα,αλλα εκανα μια ερωτηση εδω μεσα ωστε να βοηθηθω απο τους πιο γνωστες,πραγμα που γινεται σε πολλα θεματα του φορουμ..Ευχαριστως να διαβασω και διαβασα αλλα ακρη δε βγαινει γιατι οι μισες σελιδες ειναι οφ τοπικ και οι αλλες μισες ασχολουνται με λεπτομερειες και μετρησεις.Συγγνωμη για την ενοχληση λοιπον
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
( παραδειγμα λεω οχι να το κανεις ντε και καλα!!)
Όπως αντιλαμβάνεσαι κάλε μου Φωκίωνα, δεν έχει σημασία εάν το σώβρακο είναι καλό, και θα σκεπάζει για πολύ καιρό τον κ… μας, αλλά το τσίτι που είναι και φτηνό…… . Α.
Ειπα οτι μου φανηκαν πολλα (σε σχεση με οτι μου περιεγραφαν φιλοι)
Δεν ειπα οτι θα παω να βαλω το πιο φτηνο
Υγραεριοκίνηση!