-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Χαίρετε! Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που ψάχνονται για υγραεριοκίνηση. Είμαι σχεδόν ένα βήμα πριν το αποφασίσω και από αυτά που διάβασα νομίζω ότι οι 5ης γενιάς είναι καλύτεροι από τους 4ης.
Δύο πράγματα με προβληματίζουν :- Με της 5ης γενιάς λυπαίνονται όντως οι βαλβίδες, γιατί με τα παλιότερης γενιάς νομίζω ότι εκεί υπήρχε το πρόβλημα
- Εάν μπει στη θέση της ρεζέρβας η μπουκάλα, τότε υπάρχει μονίμως ο κίνδυνος να μείνεις πουθενά εάν σκάσει το λάστιχο
Πέρα από αυτό κι επειδή μόνο τα γνωστά συνεργεία έχουν τεράστια αναμονή θα μπορούσε κάποιος να δώσει τηλέφωνα/διευθύνσεις και από άλλα συνεργεία στην Αθήνα;
Εάν είναι να θεωρηθεί διαφήμιση τουλάχιστον είναι εύκολο να στείλει ένα pm ή mail ;
Το μόνο που μπορώ να σου απαντήσω είναι στο 1 ερωτημά σου : οι βαλβίδες δεν λυπαίνονται ούτως η αλλιώς !!! η Αμόλυβδη βενζίνη δεν περιέχει μολυβο όπου λυπαίνει τις βαλβίδες! οπότε οι κινητήρες είναι πλέον πιο αντοχής και έτσι δεν χρειάζονται λύπανση!
Επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει η τεχνολογία υγρού ψεκασμού (5ης γενιάς) με την αερίου ψεκασμου (4ης γενιάς) ειναι η συντήρηση. στην τεχνολογία υγρού ψεκασμού το μονο πράγμα που συντηρείς έιναι κάθε 30Κ χιλόμετρα αλλαγή φίλτρου υγραερίου που κάνει περίπου 15 ευρώ. Στην τεχνολογία αέριου ψεκασμού εκτός του φίλτρου υγραερίου 15€ κάθε 30Κ χιλόμετρα έχεις και την συντήρηση του πνεύμονα που είναι άλλα 70€ καθε 30Κ χιλιόμετρα!!! βάλε το και αυτό στον συλλογισμό σου!
Για το 2ο θέμα θα ήθελα και εγώ να έχω ένα pm για τους εγκαταστάτες.... εγώ τους μονους που ξέρω είναι www . ygraeriokinisi . gr -> Συνεργάτες.....
αλλους δεν ξέρω -
στο google αν βαλετε υγραεριο στο αυτοκινητο θα βρειτε χρησιμες πληροφοριες γαι τους εγκαταστατες ενδεικτικα υπαρχουν ο βρεττος, ο λογοθετης , autogas, hellasgas.........
-
Πρατηρεια που διαθετουν υγραεριο,πόσα υπάρχουν ρε παιδια ανα την Ελλαδα;Εαν βαλεις υγραεριο,που θα βρισκεις καυσιμο;Υπάρχει πουθενα κανενας χαρτης των πρατηριων;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πρατηρεια που διαθετουν υγραεριο,πόσα υπάρχουν ρε παιδια ανα την Ελλαδα;Εαν βαλεις υγραεριο,που θα βρισκεις καυσιμο;Υπάρχει πουθενα κανενας χαρτης των πρατηριων;http://www.lpg.gr/index.php/gasstations.html
Δεν ξερω ποσο ενημερωμενο ειναι . -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πρατηρεια που διαθετουν υγραεριο,πόσα υπάρχουν ρε παιδια ανα την Ελλαδα;Εαν βαλεις υγραεριο,που θα βρισκεις καυσιμο;Υπάρχει πουθενα κανενας χαρτης των πρατηριων;Η λίστα με τα πρατήρια υγραερίου στην Ελλάδα ειναι παρακάτω στο link
http://rapidshare.com/files/357553512/AutoGAS_Stations.pdf
και επίσης υπάρχει και το αντίστοιχο poi !!!!
-
Πιδιά ξέρει κανείς αν υγραέριο μπορεί να μπει σε golf 1.4 tsi 122 hp??
Μετά από αυτά που ακούω για το υγραεριο, αξίζει από ατι βλέπω.
Πλήρώνω γύρω στα 400 ευρώ το μήνα και νομίζω αξίζει...
ξέρει κανείς τι σύστημα υγραέριου μπαίνει?
Αν μπαίνει βέβαια.... -
Mπαίνει αλλά θα βάλεις το σύστημα άμεσου ψεκασμού εσύ νομίζω!
-
ευχαριστώ ρε Alexis...Γνωρίζεις μήπως ποιος είναι ο καλύτερος στη Θεσσαλονίκη και περίπου πόσο έχει???
Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντησή σου... -
Εχει θεμα για την υγραεριοκινηση το AutoTsiknoΤριτη, επισης εχει μια λιστα με τους εγκαταστατες και τα πρατηρια πωλησης υγραεριου.
-
του παρόντος μήνα το περιοδικό???
115/05/2010 ???? -
Ο χρήστης tgi έγραψε:
του παρόντος μήνα το περιοδικό???
115/05/2010 ????4 σελιδες αναλυτικες. (19) 18-5-2010
-
Καλημερα, εχω το honda crv του 2000 ρωτωντας σχεδον ολους που βαζουν υγραεριοκινηση μου ελεγαν οτι ολα ειναι οκ και οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Τυχαια αποτανθηκα σε ενα συνεργειο στην Δραμα. Μου ζητησε πρωτα τον αριθμο κινητηρα του αυτοκινητου μου για να μου απαντησει.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΧΙ!!! Μου εξηγησε οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να παρουσιαστει βλαβη στον κινητηρα μετα απο καποιο χρονο. Μου ειπε συγκεκριμενα 'ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ' εισαστε στην λιστα!! Εχετε ακουσει κατι παρομοιο; Θα ηθελα τα φωτα σας. -
Ναι, μου το είχε αναφέρει σαν παράδειγμα ο αντιπρόσωπος της vialle όταν μου τόνιζε ότι τα kit που διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μελετημένα ειδικά για κάθε τύπο αυτοκινήτου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν κατά περίπτωση.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ναι, μου το είχε αναφέρει σαν παράδειγμα ο αντιπρόσωπος της vialle όταν μου τόνιζε ότι τα kit που διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μελετημένα ειδικά για κάθε τύπο αυτοκινήτου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν κατά περίπτωση.και εγω στον βρεττο που συνεργαζεται με την vialle κοιταξε για το δικο μου συτοκινητο αν βγαζει η εταιρια κιτ με ποιες προυποθεσεις σε ποιο χωρο κλπ!ας ειναι ο ποιο ακριβως πιστευω οτι ειναι ποιο οργανωμενα!
-
Ο χρήστης agbgng έγραψε:
Καλημερα, εχω το honda crv του 2000 ρωτωντας σχεδον ολους που βαζουν υγραεριοκινηση μου ελεγαν οτι ολα ειναι οκ και οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Τυχαια αποτανθηκα σε ενα συνεργειο στην Δραμα. Μου ζητησε πρωτα τον αριθμο κινητηρα του αυτοκινητου μου για να μου απαντησει.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΧΙ!!! Μου εξηγησε οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να παρουσιαστει βλαβη στον κινητηρα μετα απο καποιο χρονο. Μου ειπε συγκεκριμενα 'ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ' εισαστε στην λιστα!! Εχετε ακουσει κατι παρομοιο; Θα ηθελα τα φωτα σας.Aλλο παλι και τουτο....τι αλλο θα ακουσουμε!!
-
Ο χρήστης adam05 έγραψε:
Ναι, μου το είχε αναφέρει σαν παράδειγμα ο αντιπρόσωπος της vialle όταν μου τόνιζε ότι τα kit που διαθέτει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μελετημένα ειδικά για κάθε τύπο αυτοκινήτου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν κατά περίπτωση.
και εγω στον βρεττο που συνεργαζεται με την vialle κοιταξε για το δικο μου συτοκινητο αν βγαζει η εταιρια κιτ με ποιες προυποθεσεις σε ποιο χωρο κλπ!ας ειναι ο ποιο ακριβως πιστευω οτι ειναι ποιο οργανωμενα!
Ενταξει αμα ειναι να δωσουμε 2500 χιλιαρικα...αστα να πανε...τι παραπανω χαρακτηριστικα να εχει? Πως θα βεβαιωθουμε οτι δεν ειναι ''μουφα'' η υποθεση?
-
Ο χρήστης agbgng έγραψε:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΧΙ!!! Μου εξηγησε οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να παρουσιαστει βλαβη στον κινητηρα μετα απο καποιο χρονο. Μου ειπε συγκεκριμενα 'ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ' εισαστε στην λιστα!! Εχετε ακουσει κατι παρομοιο; Θα ηθελα τα φωτα σας.Αφου σου το είπαν μη δοκιμάζεις . Ξέρω είναι δελεαστικό να λες οτι φουλάρεις με 0,70 Ε/λίτρο ,αλλά απο το να πάς στον Σαρακάκη ,μετα απο κανά δυο χρόνια με το μισό μοτέρ σε λίστα ανταλλακτικών ...ούτε στον χειρότερο εχθρό μου!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ενταξει αμα ειναι να δωσουμε 2500 χιλιαρικα...αστα να πανε...τι παραπανω χαρακτηριστικα να εχει? Πως θα βεβαιωθουμε οτι δεν ειναι ''μουφα'' η υποθεση?
Το κόστος που αναφέρεις είναι πάνω κάτω αυτό, αν έχεις πεντακύλινδρο κινητήρα...
Για τους περισσότερους τετρακύλινδρους είναι κάπου 2100 ευρώ. Τώρα, λόγω της επερχόμενης αύξησης του ΦΠΑ, ίσως οι τιμές τσιμπήσουν κι άλλο προς τα πάνω.
Η διαφορά σε σχέση με άλλα συστήματα 5ης γενιάς ίσως δικαιολογείται από το γεγονός οτι η vialle για κάθε kit που παράγει έχει κάνει αντίστοιχες δοκιμές (εγκαταστάσεις) σε ίδιο αυτοκίνητο. Γι αυτό δίνει και ακριβείς οδηγίες εγκατάστασης (με φωτογραφίες, διαστάσεις, μετρήσεις, κλπ.) που πραγματικά βοηθούν τόσο τον εγκαταστάτη όσο και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να είναι σίγουροι οτι δεν θα γίνει κάτι τυχαία, ή επειδή έτσι το σκέφθηκε όποιος αναλάβει την εγκατάσταση.
Το σύστημα LPi της vialle ΔΕΝ χρειάζεται συντήρηση και είναι (θεωρητικά) ρυθμισμένο κατάλληλα από το εργοστάσιο. Σε ερώτηση που έκανα μου απάντησαν οτι δεν υπάρχει θέμα με το 'πρόγραμμα' που έχω περάσει στον κινητήρα μου. Αυτό σημαίνει οτι διαβάζει απευθείας την ECU του αυτοκινήτου και ρυθμίζεται αυτόματα...
Η vialle δίνει Πανευρωπαϊκή Εγγύηση 2 ετών εφόσον έχει γίνει η εγκατάσταση σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό της. Σε αντίστοιχο ερώτημα που έκανα στην Icom Ιταλίας πριν ενάμισυ μήνα, ακόμη περιμένω απάντηση.
Η vialle για τα αυτοκίνητα που έχουν 'προβληματικό' κινητήρα (στο θέμα εγκατάστασης συστήματος LPG) έχει βγάλει είτε κατάλληλες οδηγίες (στο τί θα πρέπει να αλλαχθεί) ή δεν προτείνει καθόλου την εγκατάσταση. Και αυτό κάτι δείχνει κατά τη γνώμη μου.
H vialle θεωρείται οτι ανήκει στην premium κατηγορία στο χώρο των συστημάτων lpg με ότι αυτό συνεπάγεται στο θέμα τιμής, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (όπου οι τιμές είναι παρόμοιες, αλλά με αυξημένο κόστος εργασίας συνήθως).
Παρά το γεγονός αυτό, η αναμονή στον (μοναδικό;) εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα έχει πιάσει τουλάχιστον Σεπτέμβριο... -
Aφου ομως δεν ακουω παραπονα απο αυτους που εβαλαν LOVATO,ZAVOLI,TARTARINI,OMVL,ALDESSA,ICOM κτλ της ταξης των 1400 ευρω κτλ γιατι να δωσω 2100 και βαλε για κατι τοσο ακριβο που δεν ξερω και αν ισχυει στο κατω κατω...
-
Με την ίδια λογική μπορείς να βάλεις με 300 ευρώ στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Ελλάδα κάποιο σύστημα.
Και οι ταξιτζήδες των Σερρών ευχαριστημένοι είναι!Σοβαρά τώρα, μπορείς να συγκρίνεις κάποιο προηγμένο σύστημα με κάποιο παλιότερο;
Όταν ξέρεις οτι σε πολλά αυτοκίνητα τα παλιότερα συστήματα δημιούργησαν προβλήματα...
Όταν διαβάζεις παραδείγματα σαν αυτό που έγραψε παραπάνω ο φίλος με το Honda...
Όταν είναι γνωστό οτι με κάποια συστήματα η κατανάλωση επιβαρύνεται μέχρι και 30%, ενώ σε κάποια άλλα η επιβάρυνση είναι 10-15% το πολύ.
Όταν σε κάποια συστήματα προβλέπεται ετήσια συντήρηση και σε κάποια άλλα όχι...
Όταν σε κάποια χρειάζεται ρύθμιση με το κατσαβίδι και σε κάποια άλλα μόνο μέσω pc (...κι αν...)
Προφανώς η vialle για να έχει τέτοια διαφορά στην τιμή 'κάτι' παραπάνω θα προσφέρει. Και για να μην έχει κλείσει τόσα χρόνια, επομένως για κάποιο λόγο 'πουλάει'.
Τις περισσότερες εταιρείες τις έχω ξανα-ακούσει αλλά είναι γεγονός οτι ελάχιστες προσφέρουν σωστές πληροφορίες μέσω κάποιου site. Και αυτό πάλι κάτι λέει για αυτούς που τους αρέσει να 'ψάχνονται' και να ενημερώνονται πριν πάνε να κάνουν τέτοιου είδους σοβαρή μετατροπή.Κάτι ακόμη: Πόσες από τις εταιρείες που ανέφερες έχουν κάποιου είδους 'πιστοποίηση' από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία; Και ποιας εταιρείας το σύστημά της έχει επιλεγεί για να μπαίνει από το εργοστάσιο κατά την κατασκευή του αυτοκινήτου; Μόνο τότε μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος οτι δεν υπάρχει σοβαρή αντένδειξη για τη μετατροπή.
Εγώ γνωρίζω οτι σε προηγμένες χώρες σε εγκαταστάσεις LPG συστημάτων, π.χ. Αυστραλία, η vialle προμηθεύει το εκεί εργοστάσιο της Ford για την εγκατάσταση dual fuel συστημάτων κατά την κατασκευή του αυτοκινήτου.
Αν υπάρχει κάτι παρόμοιο για άλλη εταιρεία / αυτοκινητοβιομηχανία, ευχαρίστως να το μάθουμε.
Προσοχή, δεν λέω οτι όλα τα υπόλοιπα συστήματα είναι άχρηστα, ίσα-ίσα θεωρώ πολύ καλό το jtg της Icom, αλλά χωρίς την κατάλληλη πληροφόρηση (όχι συνήθως από τους εγκαταστάτες) είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος συνειδητοποιημένος πριν πάρει την απόφαση για τη μετατροπή.
Υγραεριοκίνηση!