-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
...
και χάρηκες???
...ΘΑΜΑΞΑΤΕ????????????!!!!!!!!!!!!!!
Δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου...
Μας παραθέτεις μπαγιάτικα στοιχεία, πριν ένα μήνα και προσπαθείς να συγκρίνεις τί;
Έχουμε κατ' επανάληψη γράψει για την άνοδο της τιμής του πετρελαίου συνεχώς, μάλιστα το τελευταίο διάστημα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας...
Συγκρίνοντας τιμές από χώρα σε χώρα, είναι προφανές οτι αγνοείς την επιβάρυνση από τους φόρους, συν οτι κάποιες από αυτές τις χώρες παράγουν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (απ' όπου στη συνέχεια παράγεται το LPG).
Πριν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου η τιμή του υγραερίου ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα (ειδικά στην Αθήνα) σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σαφώς δεν ήμασταν η ακριβότερη χώρα. Τώρα όμως ίσως να συναγωνιζόμαστε με την Ολλανδία και στο υγραέριο για την πρωτιά...
Από κει και πέρα, έτσι που αφήνουν ελεύθερη την αγορά, κάποιοι χαίρονται γιατί βρίσκουν την ευκαιρία να ανεβάζουν τις τιμές ανεξάρτητα πόσο είχαν αγοράσει χονδρική...
Κι αν κάποια φορά ρίχνουν ελάχιστα την τιμή, αυτό σημαίνει οτι πάλι κερδισμένοι θα είναι. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
...
και χάρηκες???
...ΘΑΜΑΞΑΤΕ????????????!!!!!!!!!!!!!!
Δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου...
Τώρα όμως ίσως να συναγωνιζόμαστε με την Ολλανδία και στο υγραέριο για την πρωτιά...
Από κει και πέρα, έτσι που αφήνουν ελεύθερη την αγορά, κάποιοι χαίρονται γιατί βρίσκουν την ευκαιρία να ανεβάζουν τις τιμές ανεξάρτητα πόσο είχαν αγοράσει χονδρική...
Κι αν κάποια φορά ρίχνουν ελάχιστα την τιμή, αυτό σημαίνει οτι πάλι κερδισμένοι θα είναι.Ακριβώς
-
Και συνεχίζω στο ίδιο πνεύμα....
Παράθεση από http://news.tradingcharts.com/futures/8/3/149658438.html
Χώρα ΤαΪλάνδη 4 Δεκ 2010.The domestic ex-factory price of LPG is fixed at $333 per tonne (11 baht per kilogramme) but LPG from Saudi Arabia costs $680.
Δεχόμαστε:
1 eur = 1,30 $
1 Lt LPG = 0,544 Kg (Wikipedia)Thai LPG Price = 333/1.300.544=139,34 eur /1000 λίτρα ή 0,139 eur/λίτρο
Saudi Arabian LPG Price = 680/1.30.544 = 284.55 ή 0,285 eur/λίτρο
ex-factory = τιμή διυλιστηρίου (αν κάνω λάθος οπουδήποτε, παρακαλώ διορθώστε με).Αν λοιπόν, αγοράσουμε υγραέριο πανάκριβα (από τη Σαουδική Αραβία)
και το πουλήσουμε εδώ στα Ελληνάκια προς 0,80
θα πληρώσουμε ΦΠΑ 23% ή 0,15.
Το κέρδος μας ανά λίτρο θα είναι 0,80-0,15-0,285 = 0,365 eur/ΛΙΤΡΟ!!!!!!!!!Οταν λοιπόν φουλάρω την 50λιτρη δεξαμενή μου , ο κύριος Χ βγάζει 50*0,365=18,25 ευρώ το γέμισμα
Τα σχόλια δικά σας!!!!
-
εδω στη Βεροια και συγκεκριμενα στο Μακροχωρι Ημαθιας εβαλε ενα πρατηριο υγραεριο εδω
και 2 μερες με τιμη 0.78 λεπτα.
μετατροπη σε υγραεριο στο αυτοκινητο μου εκανα στην Φλωρινα με πιστοποιηση για το ΚΤΕΟ
και μου κοστισε 850 ΕΥΡΩ με συστημα της LOVATO (made italy) και δεξαμενη 45 λιτρα
σε σχημα ρεζερβας (δεν χωρουσε παραπανω). Ααα Και μη ξεχανατε το ΚΤΕΟ κοστιζει 60 ΕΥΡΩ
το περασα πριν απο 10 μερες. -
Εγώ βάζω τελευταία στην υγραεριοκίνηση (Αθήνα) με 0,77. Όλοι οι υπόλοιποι το πήγαν πάνω από 0,82 στην περιοχή κοντά στα Βριλήσσια.
-
Ο χρήστης djmacvay έγραψε:
εδω στη Βεροια και συγκεκριμενα στο Μακροχωρι Ημαθιας εβαλε ενα πρατηριο υγραεριο εδω
μετατροπη σε υγραεριο στο αυτοκινητο μου εκανα στην Φλωρινα με πιστοποιηση για το ΚΤΕΟ
και μου κοστισε 850 ΕΥΡΩ με συστημα της LOVATO (made italy) και δεξαμενη 45 λιτρα
σε σχημα ρεζερβας (δεν χωρουσε παραπανω). Ααα Και μη ξεχανατε το ΚΤΕΟ κοστιζει 60 ΕΥΡΩ
το περασα πριν απο 10 μερες.Στείλε μου σε παρακαλώ με PM (ή γράψτα και εδώ) τα στοιχεία του συνεργείου στην Φλώρινα, καλύτερα να δώσω 100Ε στις βενζίνες (τοποθέτηση-ρύθμιση) παίζει και ο Ακονίδης (Γιαννιτσά) και να γουστάρω, παρά να τα δώσω στους μάγκες Σαλονικιούς για να με πιάσουν τον κότσο.
-
καλημερα σε ολους! ελπιζω να αρχισει να καλυτερευει η κατασταση οσον αφορα τις τιμες εγκαταστασης σε συνδυασμο με την αυξηση τιμης υγραεριου.
ετοιμαζομουν να βαλω υγραεριο, αλλα δεν ξερω αν πρεπει τελικα να περιμενω... -
...(αν κάνω λάθος οπουδήποτε, παρακαλώ διορθώστε με)...Ξεχνάς το κόστος μεταφορικών, τα όποια κόστη τελωνειακών εργασιών, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, κλπ. για να φθάσει ας πούμε σε κάποια δεξαμενή ενός χονδρέμπορα.
Από κει και πέρα, έχουμε νέο κύκλο: κάλυψη εξόδων λειτουργίας των εγκαταστάσεών του χονδρέμπορα και πώληση με κάποιο λογικό (ή παράλογο) ποσοστό κέρδους, κόστος μεταφορικών μέχρι το πρατήριο.
Μετά μπαίνει το κέρδος του πρατηρίου που αν αληθεύουν όσα κατά καιρούς ακούμε από τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών είναι πολύ μικρό ανά λίτρο.
Εκεί που σίγουρα κερδίζουν (και πιστεύω οτι μέσω αυτού του τρόπου καταφέρνουν και επιβιώνουν) οι πρατηριούχοι είναι όταν αυξάνουν την τιμή μόλις ακούνε οτι ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, ανεξάρτητα πόσο είχαν αγοράσει χονδρική. -
Ο χρήστης djmacvay έγραψε:
το περασα πριν απο 10 μερες.φιλε, εβαλε μια φιλη μου εκεί, το ιδιο σύστημα, όπως έχω αναφέρει κ σε πιο πίσω σελίδες. το αμάξι κανει σα ντιζελ σχεδον, λόγω των μπεκ του λοβατο. ο εγκαταστάτης της είπε πως ετσι κανουν τα λοβατο. εσένα ακούγονται?
ο εγκαταστάτης λέγεται ζώλης κ είναι ο αντιπρόσωπος της σουζούκι στη φλώρινα. -
Ο χρήστης dti έγραψε:
...(αν κάνω λάθος οπουδήποτε, παρακαλώ διορθώστε με)...
Ξεχνάς το κόστος μεταφορικών, τα όποια κόστη τελωνειακών εργασιών, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, κλπ. για να φθάσει ας πούμε σε κάποια δεξαμενή ενός χονδρέμπορα.
Από κει και πέρα, έχουμε νέο κύκλο: κάλυψη εξόδων λειτουργίας των εγκαταστάσεών του χονδρέμπορα και πώληση με κάποιο λογικό (ή παράλογο) ποσοστό κέρδους, κόστος μεταφορικών μέχρι το πρατήριο.
Μετά μπαίνει το κέρδος του πρατηρίου που αν αληθεύουν όσα κατά καιρούς ακούμε από τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών είναι πολύ μικρό ανά λίτρο.
Εκεί που σίγουρα κερδίζουν (και πιστεύω οτι μέσω αυτού του τρόπου καταφέρνουν και επιβιώνουν) οι πρατηριούχοι είναι όταν αυξάνουν την τιμή μόλις ακούνε οτι ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, ανεξάρτητα πόσο είχαν αγοράσει χονδρική.Κατ' αρχήν ευχαριστώ.
Αλλά όμως, ίσως μπορείς και να εξηγήσεις γιατί στο 90% των ευρωπαϊκών χωρών πωλείται κάτω από 0,70 ???
Μέχρι και ~0,52???
Η διεθνής τιμή πρέπει να είναι περίπου ίδια για όλες τι χώρες.Η διαφορά είναι τεράστια, κυριολεκτικά.
-
Ο χρήστης MacGyver έγραψε:
Εγώ βάζω τελευταία στην υγραεριοκίνηση (Αθήνα) με 0,77. Όλοι οι υπόλοιποι το πήγαν πάνω από 0,82 στην περιοχή κοντά στα Βριλήσσια.Και εγώ στην Υγραεριοκίνηση (Ναυπλίου 33 - Μεταμόρφωση, δίπλα στην Εθνική Οδο) με 0,77... πριν έβαζα και εγώ σε αυτόν στο Χαλάνδρι που έχει άλλα 3 πρατήρια.. αλλά αφού θέλει να πουλάει με 0,82 ας μή γίνει πλούσιος από εμένα.. ας βρεί άλλα κορόιδα.. από οτι φαίνεται υπάρχουν πολλά..
Αντώνη: Πολύ αυθαίρετο αυτό που λές και 30% λιγότερο να έχει το υγραέριο συμφέρει.. θα σου πώ γιατί δε συμφέρει να βάλεις την εγκατάσταση:
**- Καίς σε ποσότητα καυσίμου 20-25% επιπλέον από οτι έκαιγες βενζίνη- Αν είναι καινούργιο αμάξι που πιάνει κάποια τιμή στην αγορά, όποιαδήποτε μετατροπή επιδρά αρνητικά στη μεταπωλητική του αξία.
- Το κόστος εγκατάστασης θα πρέπει να το κάνεις απόσβεση το πολυ σε 8-10 μήνες, γιατί πολυ απλά βάζεις τα λεφτά της εγκατάστασης σε μια κινούμενη αξία, όπως το αυτοκίνητο, που χάνει περίπου 20% της αξίας του ανά έτος για τα πρώτα 3 έτη, μπορέι να σου το τρακάρουν, κλέψουν κλπ
- Γίνεσαι όμηρος του κάθε ΜΑΓΚΑ που θέλει να σε κλέψει και πουλάει όσο γουστάρει.. μιας και είναι λίγα τα πρατήρια και λειτουργούν με όρους ΚΑΡΤΕΛ. Η τιμή κανονικά θα έπρεπε να είναι στο 0,55-0,60 όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης όπως παρέθεσε ο φίλος πιο πάνω...
- Αμφιλεγόμενη αξιοπιστία σε πολλά μοντέλα..
- Ελαφρά μείωση ιπποδύναμης και σε αρκετά αυτοκίνητα έχουν παρουσιαστεί ρεταρίσματα, διακοπές κλπ.. **
θέλετε και άλλα??? απλά είμαι ένα από τα κορόιδα που έβαλαν υγραέριο γιατί πίστεψε τα ανιδιοτελή δημοσιεύματα και το έχω μετανοιώσει.... και θα το ξαναπώ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ αν η τιμή του είναι ΄πάνω από 0,65 με τις τωρινές τιμής βενζίνης.. εκτός αν κάνεις 50.000km το χρόνο και έχεις το αυτοκίνητο ως επαγγελματικό εργαλείο - πράγμα που σημαίνει οτι δεν περιμένεις ποτέ να πιάσεις λεφτά από την πώληση του αυτοκινήτου..
Είναι χαζό να υπολογίζεις μόνο πόσο έχει η εγκατάσταση, πόσα χιλόμετρα κάνεις και να κάνεις τη διαίρεση... για να δείς αν συμφέρει..
και καλό είναι καποιοι να μην προπαγανδίζουν υπέρ γιατί είναι ηλίου φαεινότερο γιατί το κάνουν!!!!!!! και αν θίγονται οι εγκαταστάτες λυπάμαι πολύ γιατί μακάρι να είχε 0,55 το λίτρο και να τους κάνουμε σαν καταναλωτές δωρεάν διαφήμιση .. εκτός αν θέλουνε μόνο επαγγελματίες (ταξί κλπ) ως πελάτες.. -
Και συνεχίζω στο ίδιο πνεύμα....
Παράθεση από http://news.tradingcharts.com/futures/8 ... 58438.html
Χώρα ΤαΪλάνδη 4 Δεκ 2010.The domestic ex-factory price of LPG is fixed at $333 per tonne (11 baht per kilogramme) but LPG from Saudi Arabia costs $680.
Δεχόμαστε:
1 eur = 1,30 $
1 Lt LPG = 0,544 Kg (Wikipedia)Thai LPG Price = 333/1.300.544=139,34 eur /1000 λίτρα ή 0,139 eur/λίτρο
Saudi Arabian LPG Price = 680/1.30.544 = 284.55 ή 0,285 eur/λίτρο
ex-factory = τιμή διυλιστηρίου (αν κάνω λάθος οπουδήποτε, παρακαλώ διορθώστε με).Αν λοιπόν, αγοράσουμε υγραέριο πανάκριβα (από τη Σαουδική Αραβία)
και το πουλήσουμε εδώ στα Ελληνάκια προς 0,80
θα πληρώσουμε ΦΠΑ 23% ή 0,15.
Το κέρδος μας ανά λίτρο θα είναι 0,80-0,15-0,285 = 0,365 eur/ΛΙΤΡΟ!!!!!!!!!Οταν λοιπόν φουλάρω την 50λιτρη δεξαμενή μου , ο κύριος Χ βγάζει 50*0,365=18,25 ευρώ το γέμισμα
Τα σχόλια δικά σας!!!!
Προτεινεις να αγορασουμε αεριο απο Ταιλανδη δηλαδη;
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
...(αν κάνω λάθος οπουδήποτε, παρακαλώ διορθώστε με)...
Ξεχνάς το κόστος μεταφορικών, τα όποια κόστη τελωνειακών εργασιών, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, κλπ. για να φθάσει ας πούμε σε κάποια δεξαμενή ενός χονδρέμπορα.
Εκεί που σίγουρα κερδίζουν (και πιστεύω οτι μέσω αυτού του τρόπου καταφέρνουν και επιβιώνουν) οι πρατηριούχοι είναι όταν αυξάνουν την τιμή μόλις ακούνε οτι ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, ανεξάρτητα πόσο είχαν αγοράσει χονδρική.Ότι γράφεις είναι σωστό για τήν εμπορία βενζίνης-πετρέλαιου, για το lpg τα πράγματα είναι διαφορετικά, στην Θεσσαλονίκη π.χ δεξαμενές-βυτία lpg έχει μόνο ο Θεοδώρου λεων-εκο που τροφοδοτεί τα πρατήρια της Μακεδονίας και όχι μόνο, τό ίδιο συμβαίνει με την shell-coral -Μπρίμπος, ο μόνος κατεμέ σωστός ή λιγότερο απετεώνας είναι ο Φαρμάκης ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ που σταθερά είναι ο φτηνότερος, και αν βάλουμε στην συνάρτηση την σχέση πρατήριο+εγκαταστάτης+αλυσίδα υποκαταστημάτων πρατηρίων,εγκατάστατης που είναι στο 80% όλων των πρατηρίων πανελλαδικά και το 50% της εγκατάστασης πανελλαδικά καταλαβαίνεις πιστεύω τι παίζει στο κύκλωμα του LPG.
-
Αλλά όμως, ίσως μπορείς και να εξηγήσεις γιατί στο 90% των ευρωπαϊκών χωρών πωλείται κάτω από 0,70 ???
Μέχρι και ~0,52???
Η διεθνής τιμή πρέπει να είναι περίπου ίδια για όλες τι χώρες.Η διαφορά είναι τεράστια, κυριολεκτικά.
Αυτά που λες δεν ισχύουν σε σημαντικό ποσοστό.
Οι παρακάτω τιμές είναι από το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών καυσίμων του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Τιμών (ανά 1000 λίτρα):
Στις χώρες που δεν έχουν ευρώ, αναφέρεται η τιμή στο τοπικό νόμισμα και μετά το ισότιμο σε ευρώ.
LPG - motor fuel (1000L) (I)Belgium (EUR) 732.00 732.00
Bulgaria (BGN) 1,271.26 649.99
Czech Republic (CZK) 15,618.00 623.65
Estonia (EEK) 9,900.00 632.73
France (EUR) 777.30 777.30
Germany (EUR) 650.73 650.73
Hungary (HUF) 196,262.18 700.56
Italy (EUR) 720.58 720.58
Latvia (LVL) 389.00 548.04
Lithuania (LTL) 2,088.24 604.80
Luxembourg (EUR) 619.37 619.37
Netherlands (EUR) 819.00 819.00
Poland (PLN) 2,392.00 595.17
Portugal (EUR) 701.00 701.00
Romania (RON) 2,453.96 569.89
Slovakia (EUR) 513.00 513.00
Slovenia (EUR) 735.05 735.05
Spain (EUR) 652.51 652.51Standard Grade Burning Oil UK (1000L) (II)
United Kingdom (GBP) 486.41 574.14Όπως βλέπεις, σε 7 χώρες από τις 18 που δημοσιεύουν τιμές, η τιμή είναι πάνω από 0,70 ευρώ το λίτρο.
Επίσης σε χώρες όπως η Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, κλπ. υπάρχουν χιλιάδες πρατήρια με LPG, οπότε ούτε εκεί παίζει το σενάριο περί καρτέλ. 0,52 έχει μόνο στη Σλοβακία και το γεγονός οτι έχει πολύ χαμηλή τιμή συνέχεια και όχι μόνο τώρα, εμένα μου φαίνεται ή οτι η τιμή ελέγχεται κρατικά, ή έχει τέτοια αποθέματα φυσικού αερίου, που της επιτρέπουν να κρατά σταθερή τιμή, παρά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Ότι γράφεις είναι σωστό για τήν εμπορία βενζίνης-πετρέλαιου, για το lpg τα πράγματα είναι διαφορετικά, στην Θεσσαλονίκη π.χ δεξαμενές-βυτία lpg έχει μόνο ο Θεοδώρου λεων-εκο που τροφοδοτεί τα πρατήρια της Μακεδονίας και όχι μόνο, τό ίδιο συμβαίνει με την shell-coral -Μπρίμπος, ο μόνος κατεμέ σωστός ή λιγότερο απετεώνας είναι ο Φαρμάκης ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ που σταθερά είναι ο φτηνότερος, και αν βάλουμε στην συνάρτηση την σχέση πρατήριο+εγκαταστάτης+αλυσίδα υποκαταστημάτων πρατηρίων,εγκατάστατης που είναι στο 80% όλων των πρατηρίων πανελλαδικά και το 50% της εγκατάστασης πανελλαδικά καταλαβαίνεις πιστεύω τι παίζει στο κύκλωμα του LPG.
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ο Θεοδώρου, σαν χονδρέμπορος (και όχι σαν εγκαταστάτης / πρατηριούχος) διαμορφώνει υψηλές τιμές. Κι εγώ για λογικό (ή παράλογο) κέρδος δεν έγραψα πιο πάνω;
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Όπως βλέπεις, σε 7 χώρες από τις 18 που δημοσιεύουν τιμές, η τιμή είναι πάνω από 0,70 ευρώ το λίτρο.
Επίσης σε χώρες όπως η Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, κλπ. υπάρχουν χιλιάδες πρατήρια με LPG, οπότε ούτε εκεί παίζει το σενάριο περί καρτέλ. 0,52 έχει μόνο στη Σλοβακία και το γεγονός οτι έχει πολύ χαμηλή τιμή συνέχεια και όχι μόνο τώρα, εμένα μου φαίνεται ή οτι η τιμή ελέγχεται κρατικά, ή έχει τέτοια αποθέματα φυσικού αερίου, που της επιτρέπουν να κρατά σταθερή τιμή, παρά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.Χμ....
και άλλες 11 χώρες είναι στο 0,65 και κάτω.Εμείς εδώ, από τα λεγόμενα των συμφορουμιτών, παίζουμε 0,78-0,83!!!!!!!!!!!
Περάσαμε και την Ολλανδία!!! -
Μετα απο αυτη την λιστα υπαρχουν ατομα με ''γνωστους'' στα ΕΛΠΕ η στο ΥΠΑΝ που πιστευουν οτι θα παει στο 1.05 - 1.20 το lpg?
Εμενα παντως η ξαδερφη μου η Τινα με ειπε να μην ανυσηχωΕπισης και μονο που αναφερονται τετοιες τιμες εδω μεσα μονο κακο κανουν, καθως δινουν ιδεες σε καποιους που παρακολουθουν το φορουμ. Και εγω αν ειμουν πρατηριουχος και διαβαζα να αναφεροντε τετοιες τιμες απο χρηστες - πελατες θα το ανεβαζα οσο με επαιρνε. Μερικες φορες τα θελουμε και εμεις...
Τυχαια ο Θεοδωρου που ηταν ο ακριβοτερος στην Θεσ/νικη καταντησε φθηνοτερος?
Τυχαια επισης ο Νταϊλιανης στην Λαρισα το εριξε εστω και 0,004 του ευρω?
Τυχαια ο Γιαννακιδης (ο υπαλληλος του εχει φαει αρκετο κραξιμο) επισης στην Λαρισα που το ανεβαζε καθε 3 ημερες το εχει σταθερο εδω και 2 εβδομαδες.
Δεν νομιζω...
Οποτε συνεχιζουμε με την τακτικη δεν φουλαρω με τιμη πανω απο 0,8 (προσωπικο πλαφον) και περιμενουμε μετα βαϊων και κλαδων τους καινουργιους επαγγελματιες του χωρου... -
Ο χρήστης dti έγραψε:
Ότι γράφεις είναι σωστό για τήν εμπορία βενζίνης-πετρέλαιου, για το lpg τα πράγματα είναι διαφορετικά, στην Θεσσαλονίκη π.χ δεξαμενές-βυτία lpg έχει μόνο ο Θεοδώρου λεων-εκο που τροφοδοτεί τα πρατήρια της Μακεδονίας και όχι μόνο, τό ίδιο συμβαίνει με την shell-coral -Μπρίμπος, ο μόνος κατεμέ σωστός ή λιγότερο απετεώνας είναι ο Φαρμάκης ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ που σταθερά είναι ο φτηνότερος, και αν βάλουμε στην συνάρτηση την σχέση πρατήριο+εγκαταστάτης+αλυσίδα υποκαταστημάτων πρατηρίων,εγκατάστατης που είναι στο 80% όλων των πρατηρίων πανελλαδικά και το 50% της εγκατάστασης πανελλαδικά καταλαβαίνεις πιστεύω τι παίζει στο κύκλωμα του LPG.
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ο Θεοδώρου, σαν χονδρέμπορος (και όχι σαν εγκαταστάτης / πρατηριούχος) διαμορφώνει υψηλές τιμές. Κι εγώ για λογικό (ή παράλογο) κέρδος δεν έγραψα πιο πάνω;
Δεν διαφωνώ σε αυτά που γράφεις, απλώς τα προαυξάνω τονίζοντας την πολλαπλή ιδιότητα (χονδρέμποροι,μεταφορείς-διανομείς με ιδιόκτητα βυτία,πρατηριούχοι,εγκαταστάτες-ιδιοκτήτες αλυσίδων πρατηρίων-συνεργείων εγκατάστασης, πρόεδρος,αντιπρόεδρος της ένωσης εγκαταστατών,+++ και ''καθηγητές'' της υγραεριοκίνησης που δίνουν την πιστιποίηση προυπηρεσίας σε νέους εγκαταστάτες) αυτών των δύο ουσιαστικά κυρίων που οδηγούν σε ολιγοπωλιακή και ελενχόμενη αγορά την διάθεση και εμπορία του lpg με πρόσχημα τον χειμώνα ή τις διεθνείς τιμές καθώς και τις τιμές εγκατάστασης υγρεριοκίνησης στα συνεργεία-υποκαταστήματά τους πανελλαδικά, το πραγματικό τους πρόβλημα είναι το αναμενόμενο από την Πολειτία άνοιγμα της αγοράς LPG σε όλες του τις διαστάσεις και η διαφαινόμενη μείωση των υπερκερδών του τελευταίου έτους με τις όποιες επενδύσεις έχουν κάνει στόν χώρο, αρπάζουν δηλαδή τώρα ότι μπορούν γιατί ίσως λέω, ίσως, η αγορά αρχίσει να βρίσκει τις ισσοροπίες της.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΚΕ, προς το παρών -
Έχει πρόβλημα το gasprice σήμερα; Δεν ανοίγει από το πρωί που δοκιμάζω.
Έχει ακούσει κανείς για πρατήριο υγραερίου στην Πετρούπολη με τιμή γύρω στο 0,7; Έτσι έμαθα από κάποιον φίλο αλλά δεν ήξερε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί αυτός δεν έχει υγραέριο στο αυτοκίνητό του. Θα ρωτήσω για περισσότερες ποληροφορίες και ότι μ΄θω θα ενημερώσω. Αν μένει κανείς προς τα εκεί και έχει ακούσει κάτι ας το ποστάρει. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
το περασα πριν απο 10 μερες.φιλε, εβαλε μια φιλη μου εκεί, το ιδιο σύστημα, όπως έχω αναφέρει κ σε πιο πίσω σελίδες. το αμάξι κανει σα ντιζελ σχεδον, λόγω των μπεκ του λοβατο. ο εγκαταστάτης της είπε πως ετσι κανουν τα λοβατο. εσένα ακούγονται?
ο εγκαταστάτης λέγεται ζώλης κ είναι ο αντιπρόσωπος της σουζούκι στη φλώρινα.Ναι ακουγετε λιγο αλλα μονο στο ρελαντι
Υγραεριοκίνηση!