-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Σήμερα μίλησα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για το Παρατηρητήριο Τιμών (fuelprices.gr).
Φάνηκε να αγνοεί παντελώς το θέμα της υγραεριοκίνησης και οτι υπάρχουν μόλις 45 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα...
Αφού του είπα για τις ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές συνθήκες στο χώρο της υγραεριοκίνησης, υποσχέθηκε να ψάξει το θέμα της υποχρεωτικής δημοσίευσης τιμών και θα μου απαντήσει μέσα σε μια εβδομάδα.Φιλε dti, τα ευσημα και απο μενα ,εαν οπως ειπε και ο αλλος φιλος θελεις να μας δωσεις το τηλεφωνο και το ονομα του Γ.Γ, να παρουμε και εμεις και να του εκφρασουμε την ενοχληση μας για την ανεξελεκτη τιμη του Υγραεριου , και να δουμε επιτελους εαν δικαιολογηται . Μπορουμε και να περιμενουμε να σου απαντησει και να τηλεφωνησουμε μετα . Μονο πρεπει να κινηθουμε ολοι μας ,για να βγαλουμε κατι καλο , να μας νοιωσουν οτι κινητοποιουμαστε. Ακομα σαν μελη του forum H Tou gas price μπορουμε να διαλεξουμε ενα πρατηριο με ειδικη τιμη για εμας , και υστερα τα λεμε εαν δεν μας παρακαλανε.
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
«Γελοιο καρτελ εμποριας υγραεριου!
Κατουρηθηκαν απο την χαρα τους, δεν μπορεσαν καν να κρατηθουν!
Χωρις κομπινα ο Ελληνας δεν ζει.
Σου λενε αφου εχουμε την δυναμη να κανουμε οτι θελουμε με την τιμη, να μην την ανεβασουμε να κονομησουμε???
Τωρα σου λεει ειναι η ευκαιρια...
laskos32
4TF Newbie Driver»
Ροτόντας παράγοντες διυλιστηρίων, μου είπαν ότι με τέλος Δεκέμβρη θα είναι 0, 95 με 1,05. Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική, μα τα δήγματα είναι αρνητικά.
Φώναζα από την αρχή του χρόνου, υπέρ του πετρελαίου, καθώς και φώναζα και φεεεετααααα.
Βλέπω ‘καρφωτοί’, να εξισώνουν θερμικά την τιμή.
Είναι φαινόμενο λυπηρό, μα τα θέλει και ο κολιος μας.
Όταν βλέπουν να το βάζουν σε 1000cc και σε jimny, τότε τρίβουν τα χέρια τους.
Ορισμένοι την πατήσανε, πιστεύοντας τον «κουφό», και αγόρασαν τέρατα. Άλλοι πίστεψαν στο «τα λεφτά υπάρχουν»!!. Τώρα ο δρόμος είναι μονόδρομος. Φόροι φόροι φόροι….χωρίς τέλος και σε βάθος χρόνου (επέκτασης του μνημονίου). Και συνιστώ προβλέποντας:- μικρά αυτοκίνητα.
- Πετρέλαιο στα μεγάλα. Σίγουρα θα αποσβέσει.
- Συνετή οδήγηση.
- Μόνον εάν δεν υπάρχει συγκοινωνία, θα το παίρνουμε.
- Όχι άσκοπες βόλτες. Τελείωσαν οι καιροί για τους πρίγκιπες.
- Δικαίωμα στην ζωή έχουμε, όταν η ‘παιδική χαρά’ το αποφασίσει!. Εδώ έκοψαν τα παπούτσια για τους διαβατικούς, γιατί ο ακρωτηριασμός κοστίζει 70ε , ενώ τα παπούτσια 400ε !!.... Θα λυπηθούν εμάς?.
Antonis-team.
1)συμφωνω
2)και εγω θα πρεπει να δωσω τζαμπα το δικο μου να παρω πετρελαιο? οχι φιλε .θα το κανω αποσβεση με το υγραεριο.
3)συμφωνω
4)συμφωνω
5)συμφωνω
6)ασχετο με το θεμα. λυπηρο ομως γιατι ειναι αληθινο.η δημιουργια νεων πρατηριων πιστευω πως θα ισοροπιση τις τιμες και οχι το να μεταφερουμε την αποψη του καθε εξυπνακια.που διαβαζει το φλυτζανι.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΗΜΕΡΑ 0,77 (νομιζω πως ειναι και εγκαταστατης θα το ξερω αυριο)
Φίλε doukias, μάλλον δεν έγινα αντιληπτός, συγνώμη.
Όχι δεν θα το πουλήσεις για να χάσεις και να ξαναχρεωθείς!!!......θα το μετατρέψεις. Κοστίζει περισσότερο από 1600ε , μα θα έχεις σίγουρα θετικό μέλλον. 1000000 πχ χιλιόμετρα με μόνον τα απλά σέρβιςΆσχετο σίγουρα με το θέμα of topic, μα ενδεικτικό για το τι μας περιμένει.
Σίγουρα δεν διαβάζει το φλιτζάνι, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το 40% των ελληνικών παραγόμενων λαδιών.
Σήμερα τα πρατήρια είναι λίγα με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Όταν γίνουν πολλά, θα μαζεύονται και θα αποφασίζουν ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης berg έγραψε:
δεν χρειαζετε πανικος .
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 0.77.οταν στον κορινοτο εχουν ο,855 τα καρταλια.(+8 χιλ διαδρομη)
ειναι δευτερο πρατηριο στην περιοχη εθνικου σταδιου.τωρα,αν πονειρεψει σε καμια βδομαδα για μερικους ισως να φταινε οι εγκαταστατες.
ο ανταγωνισμος ισως στρο-ωσει την αγορα και οχι οι αποχες και οι φοβερες που στοιχιζουν και στην τσεπη μου.
Μπορεις να μας πεις που ακριβώς είναι αυτό το πρατήριο;
κατεβαινοντας απο το γηπεδο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο κεντρο ΕΛΙΑ στριβουμε λοξως δεξια στα 200 περιπου μετρα ειναι στα αριστερα μας.
-
Δηλαδη για ποιον λογο σου ειπε οτι η τιμη του υγραεριου θα φτασει το 1 ευρω???
Καποιος λογος???
Ξερω και εγω???
Για τετοια αυξηση καποιος λογος θα χρειαζεται. -
Ο χρήστης laskos32 έγραψε:
Δηλαδη για ποιον λογο σου ειπε οτι η τιμη του υγραεριου θα φτασει το 1 ευρω???
Καποιος λογος???
Ξερω και εγω???
Για τετοια αυξηση καποιος λογος θα χρειαζεται.και μιλαμε για ακριβια στα νουμερα (εως 1.05)
Μηπως ξερει τιποτα και για τα αλλα καυσιμα? -
Τι να σου πω, το δολαριο λιγο ανεβασμενο το βλεπω στο 0.76
το πετρελαιο λιγο ανεβασμενο και αυτο περιπου στα 85 δολαρια, αρα τιποτα δεν δειχνει αυξηση των καυσιμων...
Δεν ρωτατε καλυτερα αυτον που σας λεει για αυξησεις στο 1 ευρω, ποιος θα ειναι ο λογος???Στο 1 ευρω πεθαινει και οριστικα το υγραεριο. Δεν θα υπαρχει λογος να βαλει κανεις πλεον. Οχι εγκατασταση... Ουτε εμεις που εχουμε ηδη...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Φίλε doukias, μάλλον δεν έγινα αντιληπτός, συγνώμη.
Όχι δεν θα το πουλήσεις για να χάσεις και να ξαναχρεωθείς!!!......θα το μετατρέψεις. Κοστίζει περισσότερο από 1600ε , μα θα έχεις σίγουρα θετικό μέλλον. 1000000 πχ χιλιόμετρα με μόνον τα απλά σέρβιςΆσχετο σίγουρα με το θέμα of topic, μα ενδεικτικό για το τι μας περιμένει.
φιλε μου ξερεις τι εστι πετρελαιο.το νομιζεις απλο?κατ αρχην το αμαξωμα χρειαζεται πολες μετατροπες (ενισχισεις)μονωσεις, ,αλλαγη ρεζερβουαρ,σωληνακια,αναρτησεις,πλεξουδες,διακοπτες και πολα αλλα προκειμενου να γινει σωστη δουλεια.μετα αρχιζει το μαρτυριο.θορυβος,μυρουδιες πετρελαιου,καπνιλες,προθερμαντηρες κλπ κλπ.1.000.000 χιλιομετρα.πλακα μου κανεις φιλε?κανω 20.000χιλ το χρονο ειμαι πενηντα πεντε χρονων ποσο θα ζησω?πρωτα σε κυνηγανε οι γειτονες για το πρωινο ξεκινημα χωρια που θα πεθανω κουφος απο τον θορυβο.ασε φιλε την εχω κανει την μετατροπη και ξερω τι εστι βερικοκο.δεν το συνιστω ουτε στον χειροτερο εχθρο μου.μπορω να γραφω μεχρι το πρωι τα κατα τις μετατροπης .
-
Για ντιζελ κανενα μεταχειρισμενο με συνχρονο κινητηρα. Πηρε ενας φιλος μου ενα πουντο μουλτιερ 1.25 και μπορω να πω οτι ειναι ησυχο σαν βενζινη και σαν τουρμπο τραβαει τρελα και σαν ντιζελ καει και ελαχιστα. Απλα πρεπει να δωσω το αμαξακι μου και δεν το πολυγουσταρω αυτο...
-
Για ντιζελ κανενα μεταχειρισμενο με συνχρονο κινητηρα. Πηρε ενας φιλος μου ενα πουντο μουλτιερ 1.25 και μπορω να πω οτι ειναι ησυχο σαν βενζινη και σαν τουρμπο τραβαει τρελα και σαν ντιζελ καει και ελαχιστα. Απλα πρεπει να δωσω το αμαξακι μου και δεν το πολυγουσταρω αυτο...ετσι ναι.κατι γινετε οχι μετατροπη που λεει ο αντωνης.
-
...Φυσικά ούτε λόγος για τέτοιου είδους μετατροπή (έλεος, όποιος και αν το είπε) αλλά πέρα απο αυτό, τα παραλές κατα την ταπεινή μου γνώμη
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
...
Φυσικά ούτε λόγος για τέτοιου είδους μετατροπή (έλεος, όποιος και αν το είπε) αλλά πέρα απο αυτό, τα παραλές κατα την ταπεινή μου γνώμη
φιλε μου δεκτη η γνωμη σου αλλα εχω ιδια πειρα.ειναι και η δουλεια μου εξαλλου.
-
Ας μου επιτραπεί απλά να περιμένω, γιατί κατά καιρούς Νοστράδαμους συνάντησα πολλούς.
After all, εχω κάνει απόσβεση πριν καιρό..... -
Ναι αλλα η αυξανομενη τιμη υγραεριου μαλλον θα σου κλεισει τον τομεα μετατροπων υγραεριου.
Αν φτασει το 1 ευρω ουτε οι χαζοι δεν θα πιστευουν οτι κανεις οικονομια με το υγραεριο... -
Ναι αλλα η αυξανομενη τιμη υγραεριου μαλλον θα σου κλεισει τον τομεα μετατροπων υγραεριου.
Αν φτασει το 1 ευρω ουτε οι χαζοι δεν θα πιστευουν οτι κανεις οικονομια με το υγραεριο...τα λες καλα οταν η βενζινη εινα σταθερη.αν παει ομως στα 2?
-
Προς το παρον ουτε το υγραεριο πηγε στο 1 ευρω ουτε η βενζινη στα 2. Δεν βλεπω κανεναν λογω να παει η βενζινη στα 2 με την τρεχουσα κατασταση.
Προς το παρον για το υγραεριο ισχυουν αυτα:
Λοιπον πως εχει η κατασταση για οποιον θελει να βαλει υγραεριο αυτην την στιγμη που μιλαμε:
Τιμη υγραεριου 0,8. Θα πρεπει να υπολογισει μια αυξηση καταναλωσης περι το 25%. Ετσι θα ειναι σαν να βαζει βενζινη με 0.8χ1.25
=1 ευρω το λιτρο. Τιμη βενζινης τα 1.47 Αν πουμε οτι η μεση καταναλωση με βενζινη ειναι πχ τα 8.5λιτρα/100χλμ τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 850 λιτρα και θα πληρωσει 1250 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 850χ1.25=1063λιτρα και θα πληρωσει 850 ευρω. Κερδος δηλαδη 400ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1700ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 42500χλμ -
Αν φτασει το 1 ευρω ουτε οι χαζοι δεν θα πιστευουν οτι κανεις οικονομια με το υγραεριο...Δεν πειράζει, το υδρογόνο να είναι καλα...... λολ
-
Και για να δωσουμε ενα μετρο της αυξησης της τιμης του υγραεριου και μερικοι ακομα υπολογισμοι:
Τον Ιουνιο που εβαλα υγραεριο η τιμη του ηταν 0.65. Θα πρεπει να υπολογισουμε μια αυξηση καταναλωσης περι το 25%. Ετσι θα ειναι σαν να βαζουμε βενζινη με 0.65χ1.25
=0.81 ευρω το λιτρο. Τιμη βενζινης τα 1.45 Αν πουμε οτι η μεση καταναλωση με βενζινη ειναι πχ τα 8.5λιτρα/100χλμ τοτε για 10000χλμ θα χρειαστει με βενζινη 850 λιτρα και θα πληρωσει 1233 ευρω ενω με υγραεριο θα χρειαστει 850χ1.25=1063λιτρα και θα πληρωσει 691 ευρω. Κερδος δηλαδη 542ευρω καθε 10000χλμ. Αν η αρχικη εγκατασταση κοστιζει ας πουμε περιπου 1700ευρω, ολα μεσα, τοτε για να αποσβεσει την εγκατασταση θα πρεπει να περασουν συνολικα 31365χλμ
Βλεπετε ολοι γιατι ουρλιαζουμε για την αυξηση της τιμης του υγραεριου!!! -
Και με το υδρογόνο πως μειώνεται η κατανάλωση;
-
φιλε μου ξερεις τι εστι πετρελαιο.μετα αρχιζει το μαρτυριο.θορυβος,μυρουδιες πετρελαιου,καπνιλες,προθερμαντηρες κλπ κλπ.1.000.000 χιλιομετρα.πλακα μου κανεις φιλε?κανω 20.000χιλ το χρονο ειμαι πενηντα πεντε χρονων ποσο θα ζησω?πρωτα σε κυνηγανε οι γειτονες για το πρωινο ξεκινημα χωρια που θα πεθανω κουφος απο τον θορυβοΠου τα είδες/άκουσες όλα αυτά;Πετρέλαιο δεν μύρισα ποτέ, ούτε κατα το γέμισμα!Ο θόρυβος απλά δεν υπάρχει, εδώ με κλειστά παράθυρα δεν ακούγεται ο 'αρχαίος' 1.9 του γκολφ μου, αν μιλάμε για τελευταίας γενιάς ντιζελ common rail, πρέπει να στήσεις αυτί για να τον ακούσεις να δουλεύει. Μάλλον θυμάσαι τους αρχαίους ατμοσφαιρικούς ντιζελ του 80...
Το υγραέριο στο 1 ευρώ δεν είναι και τόσο τραγικό, παράμενει 30-40% φθηνότερο της βενζίνης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δραματοποιείται την κατάσταση
-
Νικ για να σε ρωτησω, ειναι ευκολο να συνδεσει καποιος στο αμαξι και δευτερη δεξαμενη υγραεριου, μια στην θεση της ρεζερβας και μια στο πορτμπαγκαζ. Το σκεφτομαι για πηγαινω να γεμιζω απο ταν σκοπια...
Υγραεριοκίνηση!