-
Γεια σας παιδια θα θελα λιγο την βοηθεια σας σε κατι. Πηγα για σερβις το αυτοκινητο για το lpg, καποια στιγμη με φωναζει ο μαστορας και μου λεει:Που βαζεις υγραεριο? Του λεω 90% σε συγκεκριμενο και 10% οπου βρω. Μην ξαναβαλεις στο 90% και μου δειχνει τα φιλτρα(δειτε φωτο). Εσεις τι λετε?
Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σίγουρα σου έβαζαν αέριο? Περισσότερο με μαζούτ μου μοιάζει.....
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Σίγουρα σου έβαζαν αέριο? Περισσότερο με μαζούτ μου μοιάζει.....Ξερω εγω ρε φιλε? Γινεται αυτο απο το υγραεριο?
-
Η χάρτινη σερπαντίνα είναι αρκετά καθαρή μπροστα , στο πλάι νομίζω ότι είναι λερωμένη. Δεν θα επρεπε να είναι λερωμένη ολη??
Πολύ κουλό πράγμα. Ακολουθα πάντως τις οδηγίες του τεχνικού , άλλαξε πρατήριο.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δύο αυτοκίνητα με αέριο είχα και τέτοιο πράγμα δεν το είδα ποτέ στα περίπου 150.000 χλμ που έκανα μαζί τους.
-
Και εμένα το αεριας φασης ετσι ήταν με μια μπιχλα σαν γρασο, αλλά σε πολλαπλασια εκταση. Πιθανόν είναι λάδι που απλά κάθετα στο αεριας φασης - στο κέλυφος του και ξεραινεται με τη θερμοκρασία. Δεν φταίει το πρατήριο σε καμία περίπτωση.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Και εμένα το αεριας φασης ετσι ήταν με μια μπιχλα σαν γρασο, αλλά σε πολλαπλασια εκταση. Πιθανόν είναι λάδι που απλά κάθετα στο αεριας φασης - στο κέλυφος του και ξεραινεται με τη θερμοκρασία. Δεν φταίει το πρατήριο σε καμία περίπτωση.Αν μπορουσες να μου το εξηγησεις λιγο οιο απλα γιατι μονο ρεζερβα ξερω να αλλαζω σε ολα τα αλλα ειμαι ασχετος
-
Ο χρήστης alex mix έγραψε:
Και εμένα το αεριας φασης ετσι ήταν με μια μπιχλα σαν γρασο, αλλά σε πολλαπλασια εκταση. Πιθανόν είναι λάδι που απλά κάθετα στο αεριας φασης - στο κέλυφος του και ξεραινεται με τη θερμοκρασία. Δεν φταίει το πρατήριο σε καμία περίπτωση.
Αν μπορουσες να μου το εξηγησεις λιγο οιο απλα γιατι μονο ρεζερβα ξερω να αλλαζω σε ολα τα αλλα ειμαι ασχετος
Το υγραεριο έχει και λάδι μέσα. Απλά λόγω θέσης κτλ. Κατακαθεται στον κυλίνδρο που βρίσκεται το αεριας φασης. Απλά με θερμοκρασίες γίνεται σαν γρασο. Το πρατήριο που βαζω εγω είναι καινούργιο, οι ιδιοκτήτες κατι περισσότερο από ξηγημενοι και το υγραεριο του το καλύτερο που εχω βάλει ποτέ.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αν μπορουσες να μου το εξηγησεις λιγο οιο απλα γιατι μονο ρεζερβα ξερω να αλλαζω σε ολα τα αλλα ειμαι ασχετος
Το υγραεριο έχει και λάδι μέσα. Απλά λόγω θέσης κτλ. Κατακαθεται στον κυλίνδρο που βρίσκεται το αεριας φασης. Απλά με θερμοκρασίες γίνεται σαν γρασο. Το πρατήριο που βαζω εγω είναι καινούργιο, οι ιδιοκτήτες κατι περισσότερο από ξηγημενοι και το υγραεριο του το καλύτερο που εχω βάλει ποτέ.
Ενταξει τωρα καταλαβα. Ευχαριστω πολυ.
-
Πόσα χλμ έχει κάνει αυτό το φίλτρο? Δεν είναι κάτι αφύσικο το λάδι. Υπάρχει στο autogas, τον λόγο δεν έχω καταλάβει ακόμη.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πόσα χλμ έχει κάνει αυτό το φίλτρο? Δεν είναι κάτι αφύσικο το λάδι. Υπάρχει στο autogas, τον λόγο δεν έχω καταλάβει ακόμη.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
30000-35000 καπου εκει
-
Πόσα χλμ έχει κάνει αυτό το φίλτρο? Δεν είναι κάτι αφύσικο το λάδι. Υπάρχει στο autogas, τον λόγο δεν έχω καταλάβει ακόμη.
30000-35000 καπου εκει
Τα διπλά και ίσως λίγο παραπάνω από ότι κανονικά πρέπει δηλαδή. Μια χαρά είναι το φίλτρο , καθαρό , και απλά συσυσωρευθηκε λίγο παραπάνω λάδι λόγο κατάχρησης. Μην αλλάξεις πρατήριο είναι η γνώμη μου. Το χαρτί είναι πεντακάθαρο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
30000-35000 καπου εκει
Τα διπλά και ίσως λίγο παραπάνω από ότι κανονικά πρέπει δηλαδή. Μια χαρά είναι το φίλτρο , καθαρό , και απλά συσυσωρευθηκε λίγο παραπάνω λάδι λόγο κατάχρησης. Μην αλλάξεις πρατήριο είναι η γνώμη μου. Το χαρτί είναι πεντακάθαρο.
Λες εε? Και μενα ετσι μου φαινεται, ασε που το επομενο πρατηριο ειναι καμμια 20 χλμ μακρυα
-
Πες ότι το είχες μέσα κανά δυο χρόνια....εγώ στα 10 το άλλαζα ευλαβικά για αυτό δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο...
-
Πες ότι το είχες μέσα κανά δυο χρόνια....εγώ στα 10 το άλλαζα ευλαβικά για αυτό δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο...Χα χα φιλε οντως ειχα ξεχασει να το παω
-
Πες ότι το είχες μέσα κανά δυο χρόνια....εγώ στα 10 το άλλαζα ευλαβικά για αυτό δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο...
Χα χα φιλε οντως ειχα ξεχασει να το παω
Βλέπετε λοιπόν ότι από κάτι τέτοια βγαίνουν εντελώς λάθος συμπεράσματα και υπάρχει παραπληροφόρηση.
-
Όντως!! Παρότι χρόνια χρήστης υγραεριοκίνητου, δεν ήξερα ότι έχει λάδι μέσα. Οπότε κάτι μάθαμε και σήμερα...
Ελπίζω μόνο τώρα να έχουν σταματήσει τη νοθεία...ένας από τους λόγους που τα έδωσα ήταν ότι βαρέθηκα τον κάθε απατεώνα. Να σου βάζουν σε 44 λίτρα δεξαμενή 57(!!), άλλες φορές να βγάζεις 430 χλμ και άλλες 600(!!), να φουλάρεις και αμέσως να ανάβει λαμπάκι κινητήρα και φυσικά το καρτέλ της Θεσσαλονίκης...να λες στον Πακιστανό ότι δεν μπορεί στην Θεσσαλονίκη με το διυλιστήριο δίπλα να πληρώνεις 90 λεπτά το λίτρο και στον Βόλο να πληρώνεις 74 και να σου λέει 'τράβα να βάλεις εκεί'. -
Όντως!! Παρότι χρόνια χρήστης υγραεριοκίνητου, δεν ήξερα ότι έχει λάδι μέσα. Οπότε κάτι μάθαμε και σήμερα...
Ελπίζω μόνο τώρα να έχουν σταματήσει τη νοθεία...ένας από τους λόγους που τα έδωσα ήταν ότι βαρέθηκα τον κάθε απατεώνα. Να σου βάζουν σε 44 λίτρα δεξαμενή 57(!!), άλλες φορές να βγάζεις 430 χλμ και άλλες 600(!!), να φουλάρεις και αμέσως να ανάβει λαμπάκι κινητήρα και φυσικά το καρτέλ της Θεσσαλονίκης...να λες στον Πακιστανό ότι δεν μπορεί στην Θεσσαλονίκη με το διυλιστήριο δίπλα να πληρώνεις 90 λεπτά το λίτρο και στον Βόλο να πληρώνεις 74 και να σου λέει 'τράβα να βάλεις εκεί'.Παραπάνω λίτρα απο την χωρητικότητα ολόκληρης της δεξαμενής, το ζησα. Του το πα φιλικά για να μην έχει θεματα μιας και τότε ειχε ανοίξει, μου πουλησε και υφακι οτι το αμαξι έχει θέμα. Δεν με ξαναειδε ποτέ(χρόνια πελάτης)
Όσον αφορά τα χιλιόμετρα παίζει ρολο και η ποιότητα. Οπουδήποτε αλλού από αυτό που βαζω πάντα, βγαζω λιγότερα χιλιόμετρα και το αμαξι κοιμάται.
Θεσσαλονίκη όντως καρτελ, διακοπές ήθελα να βάλω αλλά τσατιστηκα και προτίμησα να καψω λιγα χιλιόμετρα βενζίνη. -
Πάντως τώρα βλέπω διαφορετικές τιμές ενώ πριν όλα μα όλα τα πρατήρια είχαν ακριβώς ίδια!! Φήμες έλεγαν ότι μόλις κάποιος πρατηριούχος πήγαινε να βάλει κανονική τιμή τον επισκέπτονταν τα 'παλληκάρια χωρίς σβέρκο'...
Πραγματικό γεγονός...τρία πρατήρια στη σειρά...τα δύο πρώτα ακριβώς ίδια τιμή ενώ το τρίτο χαμηλότερη...για μία μέρα βέβαια...όταν ρώτησα τον παλιό γνωστό μου πρατηριούχο τι έγινε,μου έδειξε το τιμολόγιο και μου είπε 'έπρεπε να πουλάω 80 λεπτά αλλά ήρθαν τα παιδιά,μου είπαν ότι ξέρουν που μένω,με ρώτησαν αν είμαι ευχαριστημένος από τους δασκάλους των παιδιών μου και με λίγα λόγια να κάνω ότι λένε για να μην βρω τα πάντα καμένα'. Αν θέλεις,κάνε αλλιώς....
Σόρρυ για το οφ τόπικ -
Παιδιά μπορείτε να μου πείτε κάποιον εγκαταστάτη από τον οποίο έχετε μείνει ευχαριστημένοι; Περιοχή Θεσσαλονίκη.
Στάλθηκε από το Nexus 6P μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Υγραεριοκίνηση!