-
Έχω μεικτό ψεκασμό. Δεν έχω λάδιερα πάνω. Παίζει να ψεκάζει κάτι λάθος στην βενζίνη;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Απενεργοποιηστε τον, αν στο υγραεριο στρωσει και παραμεινει στη βενζινη το προβλημα να ο ενοχος, δυσκολα παντως να γινει διαγνωση απο πληκτρολογιο σε αυτες τις περιπτωσεις.
-
Θα το δω. Αλλά δεν ξέρω αν γίνεται. Νομίζω ότι από default ψεκάζει κάτι. Από αντλία παίζει να κάνει πιο πλούσιο το μείγμα;
-
Φτωχο το κανει απο αντλια.
-
Και με φτωχό μυρίζει ο καταλύτης;
-
Ειναι πιθανο, μερικα opel εχουν κομπρεσερακι για να παρεχουν εξτρα αερα στον καταλυτη για να ερθει γρηγοροτερα σε θερμοκρασια λειτουργιας στις κρυες εκκινησεις.
-
Έχω το ίδιο αμάξι hyundai tucson ίδιο μοτέρ, ίδια όλα. 210.000χλμ
Μου μύριζαν έντονα στα πατήματα τα καυσαέρια. Μέχρι που αλλαξα κιτ υγραερίου με ενα συγχρονο με obd και σταμάτησαν όλα. Εγώ βέβαια είχα ενα πολύ παλιό σύστημα. Με σωστή ρύθμιση πέταγε ακαυτο καύσιμο και μύριζε ο καταλύτης. Μόνο όταν το κάναμε φτωχό δεν μύριζε.
Δοκίμασε το με χρήση μονο βενζίνης για αρκετά χλμ και δες αν μυρίζει παλι. Λογικά θα διορθώθουν τα trims και δεν θα μυρίζει τίποτα. Τον καταλύτη κακώς τον πεταξες , δεν είχε τιποτα.
Πήγαινε και πες στον υγραερα σου να στο ρυθμισει το αμάξι στο δρόμο σε εκείνα τα φορτία που προκαλείται η βρώμα. Λογικά θα το βρει αρκετα πλούσιο εκει. Εχεις καλό συστημα, δεν δικαιολογεί τα θέματα που είχα εγώ.
Αν το κοιτάζει πρόχειρα στο ρελαντί και μια βόλτα στο τετράγωνο οτι είναι σωστα ρυθμισμένο κανει μεγαλο λάθος. -
Θα διορθωθούν τα trims με ποιο τρόπο; Αυτόματα;
Πριν τον αλλάξω πήγα και κάναμε την δοκιμή στο δρόμο στα φορτία περίπου της βρωμάς και μου είπε ότι και το μίγμα είναι οκ και τα trims οκ. Τι να πω; Το θέμα είναι ότι το κάνει και στην βενζίνη αλλά το δοκιμάζω για λίγο. Δεν το έχω για πολύ.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλησπερα.
Σε Honda Accord ειχα τοποθετησει τον Ιανουαριο 2016 υγραεριο της Lovato.
Μετα απο προβληματα , αλλαξα εγκαταστατη και τελικα ολα ηταν θεμα ρυθμισεων.Αλλαχτηκε και η μπεκιερα με μπεκ της Hana.
Το προβλημα μου ειναι μετα τη εγκατασταση υγραεριου δεν αναβε το λαμπακι μηχανης.
Υποπτευθηκα οτι ειχε τοποθετησει αποστατη στο λαμδα ή ρελε.Μετα απο ελεγχο δεν εχει γινει τιποτα απο τα 2.
Με τα διαγνωστικα elm327 ποτε δεν μπορεσε να συνδεθει.
Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πιθανον εχει καει ή εχει αποσυνδεθει απο το προηγουμενο εγκαταστατη.
Υπαρχει καποιο διαγνωστικο που να δουλευει σιγουρα;
Με το υγραεριο εχω κανει ακριβως 65000χλμ και γινεται ελεγχος βαλβιδων ανα 25000.
Το αμαξι δουλευει κανονικα, αλλα απο περιεργια ηθελα να δω εαν εχει εμφανισει κωδικο βλαβης ολα τα χιλιομετρα πριν διορθωθει ο χαρτης του.Δοκίμασε να βγαλεις off το υγραέριο απο το διακόπτη και ξανά δοκίμασε να συνδέθεις. Δηλαδή γυρνά το μονο βενζίνη.
Ο εγκεφαλος του υγραερίου πολλές φορες δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με scaner εξωτερικο, διότι τραβάει τα δεδομένα για να τα δείχνει απευθείας στο λογισμικό του υγραερίου.
Πάντως γενικά με το elm προσωπικά δεν κατάφερα να συνδεθω ποτε. Με φορητό scaner απο το εμπόριο που πήρα 70 ευρώ μια χαρά συνδέθηκε . εκανα και δοκιμή πριν το πληρωσω αφού δέχτηκε το φυσικο κατάστημα να το κάνω.
Επίσης βάζοντας υγραέριο ή ρυθμιζοντας το κιτ στην alfagas δεν πρόκειται ποτε να σου ανάψει λαμπάκι ή να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι γεγονος.αν θέλεις γράψε ποιό scanner πήρες καί από πού ? ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Firestarter26 έγραψε:
Πριν τον αλλάξω πήγα και κάναμε την δοκιμή στο δρόμο στα φορτία περίπου της βρωμάς και μου είπε ότι και το μίγμα είναι οκ και τα trims οκ. Τι να πω; Το θέμα είναι ότι το κάνει και στην βενζίνη αλλά το δοκιμάζω για λίγο. Δεν το έχω για πολύ.Sent from my iPhone using Tapatalk
Φυσικά και θα διορθωθεί αυτόματα μόλις δουλέψει μερικά χιλιομετρα βενζινη. Θα παραλείψει οτι λάθος αποτέλεσμα είχε ο χάρτης του υγραεριου. Κάνε αυτό το τεστ και θα δεις.
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
Καλησπερα.
Σε Honda Accord ειχα τοποθετησει τον Ιανουαριο 2016 υγραεριο της Lovato.
Μετα απο προβληματα , αλλαξα εγκαταστατη και τελικα ολα ηταν θεμα ρυθμισεων.Αλλαχτηκε και η μπεκιερα με μπεκ της Hana.
Το προβλημα μου ειναι μετα τη εγκατασταση υγραεριου δεν αναβε το λαμπακι μηχανης.
Υποπτευθηκα οτι ειχε τοποθετησει αποστατη στο λαμδα ή ρελε.Μετα απο ελεγχο δεν εχει γινει τιποτα απο τα 2.
Με τα διαγνωστικα elm327 ποτε δεν μπορεσε να συνδεθει.
Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πιθανον εχει καει ή εχει αποσυνδεθει απο το προηγουμενο εγκαταστατη.
Υπαρχει καποιο διαγνωστικο που να δουλευει σιγουρα;
Με το υγραεριο εχω κανει ακριβως 65000χλμ και γινεται ελεγχος βαλβιδων ανα 25000.
Το αμαξι δουλευει κανονικα, αλλα απο περιεργια ηθελα να δω εαν εχει εμφανισει κωδικο βλαβης ολα τα χιλιομετρα πριν διορθωθει ο χαρτης του.Δοκίμασε να βγαλεις off το υγραέριο απο το διακόπτη και ξανά δοκίμασε να συνδέθεις. Δηλαδή γυρνά το μονο βενζίνη.
Ο εγκεφαλος του υγραερίου πολλές φορες δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με scaner εξωτερικο, διότι τραβάει τα δεδομένα για να τα δείχνει απευθείας στο λογισμικό του υγραερίου.
Πάντως γενικά με το elm προσωπικά δεν κατάφερα να συνδεθω ποτε. Με φορητό scaner απο το εμπόριο που πήρα 70 ευρώ μια χαρά συνδέθηκε . εκανα και δοκιμή πριν το πληρωσω αφού δέχτηκε το φυσικο κατάστημα να το κάνω.
Επίσης βάζοντας υγραέριο ή ρυθμιζοντας το κιτ στην alfagas δεν πρόκειται ποτε να σου ανάψει λαμπάκι ή να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι γεγονος.αν θέλεις γράψε ποιό scanner πήρες καί από πού ? ευχαριστώ
Πήρα ενα φθηνό της autel απο ενα μαγαζί στη Νίκαια. Ηταν τοτε στο skroutz , τώρα δεν το βρίσκω με τίποτα, ουτε και το μοντελο μου φυσικά γιατί πάνε 3-4 χρόνια. Υπαρχουν όμως πολλά νεότερα μοντέλα αν ψαξεις σε skroutzoμαγαζα
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φυσικά και θα διορθωθεί αυτόματα μόλις δουλέψει μερικά χιλιομετρα βενζινη. Θα παραλείψει οτι λάθος αποτέλεσμα είχε ο χάρτης του υγραεριου. Κάνε αυτό το τεστ και θα δεις.
Και μετά θα θέλει ρύθμιση στο αέριο; Η το αέριο θα διαβάσει τα trims της βενζίνης; Ο υγραερας μου είπε ότι δεν παίζει να θέλει ρύθμιση αλλά να βγάλω εντελώς τον μικρό καταλύτη πίσω και ότι αυτός τώρα μυρίζει. Θα κάνω το τεστ που μου λες για να μην πετάξω και αλλά λεφτά
-
Και μετά θα θέλει ρύθμιση στο αέριο; Η το αέριο θα διαβάσει τα trims της βενζίνης; Ο υγραερας μου είπε ότι δεν παίζει να θέλει ρύθμιση αλλά να βγάλω εντελώς τον μικρό καταλύτη πίσω και ότι αυτός τώρα μυρίζει. Θα κάνω το τεστ που μου λες για να μην πετάξω και αλλά λεφτά
Μετα οταν γυρισει σε αεριο θα επιστρεψει σιγα σιγα στην λαθος ρυθμιση που ειναι αποθηκευμενη και θα ξαναβρωμαει.
Το αμαξι δεν εχει μικρο καταλυτη πισω. Μετα τον καταλυτη που ειναι καθετος στην εξαγωγη του μοτερ εχει ενα σπιραλ, ενα μεσαιο μικρο καζανακι και πισω το μεγαλο. Μη σου γδυνει το αμαξι εαν δεν ξερει να ρυθμιζει.Ποσα χλμ εχει συνολο το αμαξι?
Αν εισαι αθηνα πες να σου προτεινω τεχνικο να πας να ηρεμησεις.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μετα οταν γυρισει σε αεριο θα επιστρεψει σιγα σιγα στην λαθος ρυθμιση που ειναι αποθηκευμενη και θα ξαναβρωμαει.
Το αμαξι δεν εχει μικρο καταλυτη πισω. Μετα τον καταλυτη που ειναι καθετος στην εξαγωγη του μοτερ εχει ενα σπιραλ, ενα μεσαιο μικρο καζανακι και πισω το μεγαλο. Μη σου γδυνει το αμαξι εαν δεν ξερει να ρυθμιζει.Ποσα χλμ εχει συνολο το αμαξι?
Αν εισαι αθηνα πες να σου προτεινω τεχνικο να πας να ηρεμησεις.
87000
Αθήνα είμαι. Πες μου τεχνικό σε pmSent from my iPhone using Tapatalk
-
Μεταχειρισμενο? Υποπτα μου φαινονται τα 87.000 αν ειναι μεταχειρισμενο του 2006. Αν εχει παραπανω πραγματικα χιλιομετρα πρεπει να τσεκαρεις και τα διακενα των βαλβιδων.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μεταχειρισμενο? Υποπτα μου φαινονται τα 87.000 αν ειναι μεταχειρισμενο του 2006. Αν εχει παραπανω πραγματικα χιλιομετρα πρεπει να τσεκαρεις και τα διακενα των βαλβιδων.καινουριο. 1ο χέρι δικό μου. Όποτε είναι πραγματικά τα χλμ.
Αν έχεις κάποιο τεχνικό πες μου. Βαλβίδες σε τόσα λίγα χλμ δεν νομίζω να έχουν θέμα. Με το αέριο έχω 18000 χλμSent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλου κακου ριξε ενα τσεκαρισμα σε καποιο σερβις, ειναι ρουτινα ο ελεγχος των διακενων. Η ρυθμιση ειναι μανικι σε αυτο το αμαξι αλλα την κανεις ΕΑΝ βρεθει καποια αρυθμιστη.
Τι μπουζι φορας τωρα πανω και ποσα χλμ τα εχεις?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καλου κακου ριξε ενα τσεκαρισμα σε καποιο σερβις, ειναι ρουτινα ο ελεγχος των διακενων. Η ρυθμιση ειναι μανικι σε αυτο το αμαξι αλλα την κανεις ΕΑΝ βρεθει καποια αρυθμιστη.Τι μπουζι φορας τωρα πανω και ποσα χλμ τα εχεις?
Έχει τα μαμά ΚΙΑ και τα έχω σχεδόν 30.000 χλμ. Όποτε παίζει να είναι και από κει;;
-
Καλου κακου ριξε ενα τσεκαρισμα σε καποιο σερβις, ειναι ρουτινα ο ελεγχος των διακενων. Η ρυθμιση ειναι μανικι σε αυτο το αμαξι αλλα την κανεις ΕΑΝ βρεθει καποια αρυθμιστη.
Έχει τα μαμά ΚΙΑ και τα έχω σχεδόν 30.000 χλμ. Όποτε παίζει να είναι και από κει;;
https://www.onparts.gr/hyundai-tucson-j ... 45202.html
αυτα φοραω εγω τωρα, ειναι ανωτερα μπουζι με το σωστο διακενο για υγραεριο και φθηνα σχετικα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
https://www.onparts.gr/hyundai-tucson-j ... 45202.html
αυτα φοραω εγω τωρα, ειναι ανωτερα μπουζι με το σωστο διακενο για υγραεριο και φθηνα σχετικα.
Θα τα δοκιμάσω σε λίγο καιρό γιατί έχω service. Τα υποψιάζομαι πάντως και εγώ τα δικά μου
Υγραεριοκίνηση!