-
Η εταιρια που ανεφερες είναι ιμιτασιόν.Εγω το αντιλαμβάνομαι πως οτιδήποτε δεν εχει το σηματακι του κατασκευαστη είναι ιμιτασιόν(δεν ειμαι από τους μαζοχιστες που θελουν να τα σκανε στην αντιπροσωπεια )απλα για να συνενοηθουμε τ λεω.Οταν μια εταιρια βγαζει κατι χωρις το σηματακι του κατασκευαστη π.χ. μερκ είναι ιμιτασιόν απλως ιμιτασιόν υπαρχουν εφάμιλλα με τα πρωτης τοποθέτησης ή αυτά που πουλα η αντιπροσωπεια με σηματακι....υπαρχουν και αλλα που είναι εισαγωγή από κινα εως και no name.Εγω την εχω πατησει με τα τσιμουχακια....σιγα μην εβαλε ο τοτε μηχανικος μου goetze από ότι ειχα μαθει από έναν που δουλευε εκει μου ειχε βαλει ότι πιο φθηνο βρηκε μπροστα του...μονο η φλατζα ηταν γνωστη...κτ element αν θυμαμαι καλα
-
Διχως παρεξηγηση θα ηθελα να μαθω τι ανταλλακτικο υπαρχει καλυτερο από το πρωτης τοποθέτησης.
Το μονο που μπορω να βρω είναι οι δυο εμπρος πλαστικοι θολοι που οι γνήσιοι είναι πολύ σκληροι και σπανε με χτυπηματα ενώ αυτοι που εβαλα εχουν 3-4 φορες το παχος των γνησιων +πιο μαλακοι και με αψογο σχεδιασμο! -
αμορτισερ, τακακια, δισκοπλακες, μεταλλα μπιελας-στροφαλου, φλαντζες γενικα και πολλα αλλα ακομα.
-
Ανταλλακτικα ιμιτασιον ειναι ανωτερα απο τα γνησια και φυσικα το αντιστροφο. Ο καθενας τα μαθαινει στη πορεια αναλογα με το αμαξι του.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αμορτισερ, τακακια, δισκοπλακες, μεταλλα μπιελας-στροφαλου, φλαντζες γενικα και πολλα αλλα ακομα.Τακακια δισκοπλακες ότι πληρωνεις παιρνεις...μεταλλα μπιελας στροφαλου δεν γνωριζω τιποτα
Αμορτισέρ όμως είναι περιτρανο παράδειγμα ότι αρκετα ιμιτασιόν προιοντα είναι υποδιεστερα των πρωτης τοποθέτησης.
Π.χ. αμορτισέρ της sachs και της bilstein (τα απλα τα μαυρα)βγαουν πολύ λιγοτερα χιλιόμετρα από τα μαμα και επιπλέον όχι ιδια συμπεριφορα.
Εδώ θα σταθω και θα αναφερω ότι η μερκ σε ερωτηση μου για ελατήρια και αμορτισέρ ηθελε πληροφοριες αν είναι αυτοματο,με aircondition,με ποσο μεγαλη μπαταρια-αρα βαρια για να μου δωσει κωδικο και τιμη για το σετ αμορτισέρ-ελατήρια....δλδ στα πρωτης τοποθέτησης τους ενδιαφερουν και τα 5 κιλα επιπλέον της μπαταριας πισω αριστερα ενώ όταν ψωνισεις κατευθείαν από την bilstein b6 ένα πραγμα δινουν.
*πισω δεξια -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αμορτισερ, τακακια, δισκοπλακες, μεταλλα μπιελας-στροφαλου, φλαντζες γενικα και πολλα αλλα ακομα.Υπαρχουν εταιριες που στα αμορτισερ δεν γραφουν τον κατασκευαστη και βαζουν το ονομα τους, π.χ.GM. (General Motors). Αυτο λες ειναι του κατασκευαστη; Στο ιδιο αμαξι σου βαζουν συμπιεστη κλιματσιμου Delphi. Αυτο λες οτι ειναι του κατασευαστη ή του εμποριου; Δλδ του κατασκευαστη πρεπει να εχει το ονομα του π.χ. Merc, Honda κλπ;
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
αμορτισερ, τακακια, δισκοπλακες, μεταλλα μπιελας-στροφαλου, φλαντζες γενικα και πολλα αλλα ακομα.
Υπαρχουν εταιριες που στα αμορτισερ δεν γραφουν τον κατασκευαστη και βαζουν το ονομα τους, π.χ.GM. (General Motors). Αυτο λες ειναι του κατασκευαστη; Στο ιδιο αμαξι σου βαζουν συμπιεστη κλιματσιμου Delphi. Αυτο λες οτι ειναι του κατασευαστη ή του εμποριου; Δλδ του κατασκευαστη πρεπει να εχει το ονομα του π.χ. Merc, Honda κλπ;
Δες εγω αναφέρομαι στο δικο μου αυτοκινητο...για κάθε άλλο δηλωνω αγνοια για το τι συμβαινει.Στο αυτοκινητο η μερκ δεν κατασκευασε ποτε κατι περιφερειακο....το αναθετει σε μια εταιρια π.χ.delphi και της δινει καποιες προδιαγραφες.Οταν βγηκε από το εργοστασιο όλα αυτά τα μερη...κατασκευασμένα από άλλες εταιριες εχουν το ονομα τη εταιριας π.χ. δαγκανες φρενων LUCAS και το σηματακι της μερκ.Αν παω τωρα να αγορασω δαγκανα από την TRW-LUCAS ή θα παρω την ιδια χωρις σηματακι ή υποδιεστερη.Αν παρω από άλλη εταιρια π.χ. febi bilstein ή mapco(δεν ξερω αν βγαζει δαγκανες βγαζει σινεμπλοκ κ.α.-σαν παράδειγμα την εφερα)θα είναι πιθανον υποδιεστερη από την μαμα.Γενικως εγω θεωρω οτιδήποτε δεν εχει σηματακι είναι aftermarket-ιμιτασιόν χωρις να το θεωρω κακο.Ιμιτασιον με ιμιτασιόν εχει διαφορα.Αλλο αμορισερ τιμονιού με 19ε(ιμιτασιόν)άλλο με 40 ευρω(ιμιτασιόν) και άλλο 45-50 ευρω(γνησιο).Τα δυο τελευταια μπορει να τυχαινει να είναι και ιδια.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος....δεν νομιζω σαν καποιους ότι η μερκ κατασκευαζει η ιδια ολο το αμαξι....μονο το σχεδιαζει και κανει την συναρμολογηση. -
Η μπαταρια μου η ΟΕΜ ηταν bosch και ειχε αδειασει καποιες φορες αλλα παρολα αυτά αντεξε 12 χρονια και τοτε αλλαχθηκε από μλκια ενός καραγκιοζη στην κομοτηνη που νομιζε ότι ηταν μπαταρια ενώ ηθελε καρβουνάκια το δυναμο(το ζωο δεν μπορουσε να ανοιξει τον δυναμο και αλλαξα και δυναμο).Αρα η μαμα μπαταρια θα πηγαινεκι άλλο.Εβαλα μια bosch ...δεν αντεξε 3-4 χρονια...100αρα ιδια αμπερ.Ξαναβαλα bosch αντεξε 5χρονια περιπου.
Η πασιγνωστη bosch άλλη μπαταρια δινει για πρωτη τοποθετηση και άλλη στο εμποριο.
Μπορω να μιλαω και για το γρασσο των ρουλεμάν της μερκ....οπου και να ρωτησα μου ειπαν μην τους αλλαζεις γρασσο τραβατα εξω και ξαναβαλε το παλιο γρασσο μεσα.Το γρασσο όταν τα ανοιξαμε ηταν ένα πεντακαθαρο πρασινο χωρις μαυριλα κτλ.
Ισως και να εχω λαθος αντιληψη αλλα πιστευω πως ότι μπηκε από το εργοστασιο σπανίως θα ξαναβρείς την ιδια ποιοτητα στο εμποριο. -
Ο χρήστης cidelip1234 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Θα σας πω την κακή εμπειρία μου με το υγραέριο ελπίζοντας να βοηθήσω όσους μπορώ να πάρουν τη σωστή απόφαση. Έχω ένα mercedes w203 C200 K με τα 163 άλογα, 1800 κυβικά μοντέλο 2002. Το σύστημα που διάλεξα ήταν το ολλανδικό prins silverline μετά από ανάγνωση αναρτήσεων σε εξειδικευμένο ελληνικό forum για την υγραεριοκίνηση. Μόνο δυο τοποθετούν αυτή τη μάρκα στην Αθήνα. Ο ένας είναι στα νότια προάστια και ο άλλος είναι μια επιχείρηση που έχει ρίξει πολύ χρήμα σε διαφημίσεις στην TV (δεν λέμε ονόματα για να μην λένε ότι προσπαθούμε να δυσφημίσουμε). Διάλεξα τον πρώτο, στα νότια προάστια. Μέχρι να τοποθετηθεί το σύστημα και να πληρώσω υπήρχε ευγένεια και διάθεση συνεργασίας από τον εγκαταστάτη που το τοποθέτησε. Περίπου έναν μήνα μετά την τοποθέτηση και ενώ μέχρι τότε το σύστημα δούλευε κανονικά, κάηκε η αντλία της βενζίνης. 300 ευρώ λογαριασμός. Ο μηχανικός μου μού είπε ότι μεγάλο ρόλο στο να παραδώσει πνεύμα η αντλία έπαιξε το γεγονός ότι τοποθετήθηκε σύστημα υγραερίου καθώς η αντλία καταπονείται. Μετά από αυτό άρχισε να ανάβει λαμπάκι μηχανής με ένδειξη φτωχού μείγματος. Άρχισα να επισκέπτομαι τον εγκαταστάτη, αφού μου είχε πει ότι σε περίπτωση που υπάρχει λαμπάκι μηχανής να πηγαίνω σε αυτόν χωρίς ραντεβού. Άρχισα να διακρίνω στον έναν από τους δυο συναιτέρους (είναι δυο συναίτεροι στο κατάστημα) μια λανθάνουσα μαγκιά, υπεροψία, και δυσφορία κατά τη δεύτερη ή τρίτη επίσκεψή μου. Δεν έδωσα σημασία. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκίνησε πριν από δυο μήνες όταν το αυτοκίνητο άρχισε σε στάση να ρετάρει καθώς δυο κύλινδροι έβγαιναν εκτός λειτουργίας. Άρχισαν πάλι οι επισκέψεις στον εγκαταστάτη. Αν και η εγκατάσταση ήταν ακόμη στην εγγύηση άρχισε να μου παίρνει 30άρια και 50αρια. Τη μια έβαλε ένα καθαριστικό μπέκ της prins. Την άλλη άλλαξε τα φίλτρα. Η λανθάνουσα μαγκιά έγινε προκλητική αγένεια με ύφος και φωνές του στύλ 'όποιος δεν έχει ραντεβού να σηκωθεί να φύγει τώρα!'. Και πάλι δεν έδωσα συνέχεια γιατί είχα καταλάβει ότι έχω μπλέξει. Πήρε το αυτοκίνητο και χωρίς να μου πει που πηγαίνει, επέστρεψε μετά από μια ώρα (επιεικώς απαράδεκτο καθώς θα έπρεπε να με ενημερώσει και να πάω μαζί του) και μου είπε μετά από έλεγχο από δικό του μηχανικό ότι το αυτοκίνητο είχε κάψει δυο βαλβίδες εξαγωγής και έχανε τη συμπίεση επειδή είχε πρόβλημα το αυτοκίνητο και ότι δεν έφταιγε το υγραέριο. Στην δικαιολογημένη στενάχωρια μου, του είπα ότι αν ήξερα ότι θα έμλεκα σε περιπέτειες -καθώς με είχε διαβεβαιώσει ότι το αυτοκίνητο δεν θα είχε προβλήματα- του είπα με ευγένεια ότι θα αναγκαστώ να κινηθώ νομικά για τη ζημιά που έγινε στο οχημά μου. Η απάντηση; Με ύφος υποκόσμου: 'Κάνε και κολοτούμπες'!!! Αποχώρησα χωρίς να δημιουργήσω άλλα προβλήματα. Το αυτοκίνητο επισκευάστηκε σε δικό μου μηχανικό ο οποίος μου είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε πράγματι μια ευπάθεια στο καπάκι αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει προκαλέσει τη βλάβη το υγραέριο. Το όχημα είχε κάνει 142.000 χιλιόμετρα (τα 30.000 με το υγραέριο) και συνήθως το πρόβλημα χωρίς το υγραέριο αν παρουσιαζόταν, παρουσιαζόταν, όπως μου είπε ο μηχανισκός μου, στις 70.000 έως 80.000. Η περιπέτεια συνεχίζεται. Έναν μήνα μετά την επισκευή που κόστισε πάνω από 1.000 ευρώ άρχισε το σύστημα του υγραερίου να κλείνει και να με πετά ξαφνικά σε βενζίνη. Όπως καταλαβαίνετε δεν πήγα πάλι στον εγκαταστάτη λόγω της προηγούμενης συμπεριφοράς του. Και πλέον εξετάζω το ενδεχόμενο να κινηθώ νομικά αλλά και βρίσκομαι σε αναζήτηση λύσης για το σύστημα (αν θα πρέπει δηλαδή να το ξηλώσω ή να συνεχίσω να ξοδεύω).Μερικά διδάγματα από έναν παθόντα:
-Αποφύγετε συμβουλές από ελληνικά αποκλειστικά φορουμ υγραεριοκίνησης, τα οποία συστήνονται και στο συγκεκριμενο topic των 4τροχών. Αυτό το οποίο εγώ εμπιστεύθηκα, το πιο γνωστό, προέκυψε απολύτως ελεγχόμενο από τον εγκαταστάτη. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Πριν από μήνες μπήκε κάποιος και έγραψε μια αρνητική κριτική για τον δικό μου εγκαταστάτη. Η κριτική του βγήκε μόνο για λίγα λεπτά 'στον αέρα' και μετά μυστηριωδώς εξαφανίστηκε. Μάλιστα αν δείτε στο φορουμ τις κριτικές για το συγκεκριμένο εγκαταστάση είναι όλες θετικές. Ειναι δυνατόν;
-Υπάρχουν συγκεκριμένα προφίλ μελών σε διάφορα φόρουμ (και στους 4τροχους, και στα εξειδικευμένα φορουμ για τις μάρκες αυτοκινήτων, όπως mercedes, BMW, Audi, και γενικά σε ολα) που συστηματικά και ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ γράφουν καλά λόγια για συγκεκριμένους εγκαταστάτες και συστήματα υγρεριοκίνησης, όπως για το δικό μου το ολλανδικό σύστημα και τον δικό μου εγκαταστάτη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη. Νομίζω ότι το σύστημα (επειδή συμβουλεύτηκα και ξένα φόρουμ) είναι αξιόπιστο. Αλλά υπάρχει θέμα με τον εγκαταστάτη.
-Αναζητήστε συμβουλές από ξένα φόρουμ υγρεριοκίνησης (π.χ. γερμανικά) διότι μου φαντάζουν πιο αξιόπιστα.
Αυτά από έναν παθόντα που προσπαθεί να μεταφέρει την εμπειρία του σε όσους περισσότερους μπορεί για να μην πέφτουν εύκολα θύματα, όπως δυστυχώς έπεσα εγώ.
Το πρώτο που δε μου αρέσει είναι τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Είναι ο άλλος after market, βγάζει λεφτά από τους πελάτες του,
τάζει φύκια για κορδέλες και κάνει κορδελάκιατο ΕΛΑΧΙΣΤΟ που πρέπει να κάνει είναι να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Και τσιμουδιά! Όχι μαγκιά.
Το έχουμε ξαναπεί,
ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι ανεξέλεγκτος από την πολιτεία.Το κράτος πρέπει να επιβάλλει πλαίσιο κανόνων,
ώστε να ελέγχονται τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες αμέλειες.Για μένα και αδιαφορώ που θα διαφωνήσουν κάποιοι
η λύση σε αυτό το επίπεδο μηχανικής επέμβασης
πρέπει να είναι εξ αρχής εργοστασιακή, όχι after market
γιατί το after market είναι generic
και δεν έχει ελεγχθεί-εξειδικευθεί για κάθε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ειδικά.
Και στο τέλος βρίσκεσαι να μπλέκεις με αυτούς τους τύπους.ΥΓ:
Δυστυχώς το φαινομενο των fake accounts
με σκοπό την προώθηση προϊόντων
είναι εκτεταμένο στο ίντερνετ.Το ευτύχημα είναι πως χρόνο με το χρόνο
γινόμαστε όλοι υποψιασμένοι. -
W202 συμφωνω εν μερη.
Δεν πειθεσαι ομως για το αντιθετο γιατι απλα δεν σου εχει τυχει και αυτο ειναι καλο.
Και γω εχω βρει γνησια ανταλλακτικα που απλα δεν συγκρινονται με αφτερμαρκετ. Ενα απο αυτα ειναι οι δισκοπλακες μου, τα τακακια και οι φουσκες.
Ηλια για tucson μιλαω εγω, αν εχεις πιασει ποτε κανενα τετοιο θα καταλαβεις. Βγαζει η hyundai σειρα ημιμεταλλικων τακακιων που δεν βρισκεις ουτε με παραγγελια στη ferodo. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
W202 συμφωνω εν μερη.
Δεν πειθεσαι ομως για το αντιθετο γιατι απλα δεν σου εχει τυχει και αυτο ειναι καλο.
Και γω εχω βρει γνησια ανταλλακτικα που απλα δεν συγκρινονται με αφτερμαρκετ. Ενα απο αυτα ειναι οι δισκοπλακες μου, τα τακακια και οι φουσκες.
Ηλια για tucson μιλαω εγω, αν εχεις πιασει ποτε κανενα τετοιο θα καταλαβεις. Βγαζει η hyundai σειρα ημιμεταλλικων τακακιων που δεν βρισκεις ουτε με παραγγελια στη ferodo.Ισχυει για τακακια μεγαλη διαφορα σε αντοχή και φθορα...Δν μου χει τυχει ισως γιατι είναι πολύ παλιο αυτοκινητο και ποιος ασχολειται σημερα να βγαλει κατι καλο για αυτό το καημενο ολοι ξεχασμενο το εχουν!
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Υπαρχουν εταιριες που στα αμορτισερ δεν γραφουν τον κατασκευαστη και βαζουν το ονομα τους, π.χ.GM. (General Motors). Αυτο λες ειναι του κατασκευαστη; Στο ιδιο αμαξι σου βαζουν συμπιεστη κλιματσιμου Delphi. Αυτο λες οτι ειναι του κατασευαστη ή του εμποριου; Δλδ του κατασκευαστη πρεπει να εχει το ονομα του π.χ. Merc, Honda κλπ;
Δες εγω αναφέρομαι στο δικο μου αυτοκινητο...για κάθε άλλο δηλωνω αγνοια για το τι συμβαινει.Στο αυτοκινητο η μερκ δεν κατασκευασε ποτε κατι περιφερειακο....το αναθετει σε μια εταιρια π.χ.delphi και της δινει καποιες προδιαγραφες.Οταν βγηκε από το εργοστασιο όλα αυτά τα μερη...κατασκευασμένα από άλλες εταιριες εχουν το ονομα τη εταιριας π.χ. δαγκανες φρενων LUCAS και το σηματακι της μερκ.Αν παω τωρα να αγορασω δαγκανα από την TRW-LUCAS ή θα παρω την ιδια χωρις σηματακι ή υποδιεστερη.Αν παρω από άλλη εταιρια π.χ. febi bilstein ή mapco(δεν ξερω αν βγαζει δαγκανες βγαζει σινεμπλοκ κ.α.-σαν παράδειγμα την εφερα)θα είναι πιθανον υποδιεστερη από την μαμα.Γενικως εγω θεωρω οτιδήποτε δεν εχει σηματακι είναι aftermarket-ιμιτασιόν χωρις να το θεωρω κακο.Ιμιτασιον με ιμιτασιόν εχει διαφορα.Αλλο αμορισερ τιμονιού με 19ε(ιμιτασιόν)άλλο με 40 ευρω(ιμιτασιόν) και άλλο 45-50 ευρω(γνησιο).Τα δυο τελευταια μπορει να τυχαινει να είναι και ιδια.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος....δεν νομιζω σαν καποιους ότι η μερκ κατασκευαζει η ιδια ολο το αμαξι....μονο το σχεδιαζει και κανει την συναρμολογηση.Nai καταλαβα. Για εμενα ειναι βασικα αναλογα με την τσεπη του καθενος γιατι της αντιπροσωπειας κοστιζει συνηθως παραπανω αλλα και αν παρεις γνωμες αναλογα και με το αν τα after market ειναι καλυτερα. Στις αναρτησεις - φρενα ενταξει υπαρχει στο εμποριο μεγαλυτερη και καλυτερη γκαμα πολλες φορες, οπως στα διαφορα φιλτρα, στις εξατμισεις. Ζυγιζεις τσεπη, ποιοτητα γνησιου και εμποριου και πρατεις.
Στο πουντο οταν το ειχα παρει ηθελε ακρομπαρα - ημιμπαρα - μπαλακια, το παιδι o μαστορας (ανεξαρτητος) που ειναι φιλος μου μου ειπε τιμες fiat και εμποριου απο καλες μαρκες. Μου ειπε του εμποριου πως ειναι μια χαρα. Τα εβαλα. 60.000χλμ που ειχα κανει ολα ηταν ok. -
Φιλε με το mercedes και την νιλα που επαθες με το υγραεριο.. Υπαρχουν και τα φορουμ , μπορεις να ξεμπροστιασεις και να φωναξεις. Για τις βαλβιδες δεν μπορεις να ριξεις καμια ευθυνη στον εγκαταστατη… για το οτι ομως δυσλειτουργει εμφανεστατα το συστημα μπορεις να του γαμ… τα ραματα.
-
Εξ, αφορμής ( και όχι επι του συγκεκριμενου περιστατικου ) Ποσοι από εμας, ναι βαζω και εμενα μεσα, είχαμε επιγνωση της πραγματικής κατάστασης του κινητηρα μας πριν βαλουμε υγραεριο???
Ποσοι είχαμε ελενξει βαλβιδες ( ρυθμιση )
Ποσοι είχαμε παρει εστω μια μετρηση συμπιεσης???? -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Εξ, αφορμής ( και όχι επι του συγκεκριμενου περιστατικου ) Ποσοι από εμας, ναι βαζω και εμενα μεσα, είχαμε επιγνωση της πραγματικής κατάστασης του κινητηρα μας πριν βαλουμε υγραεριο???Ποσοι είχαμε ελενξει βαλβιδες ( ρυθμιση )
Ποσοι είχαμε παρει εστω μια μετρηση συμπιεσης????Εγω πηρα μετρηση συμπιεσης βγηκε αψογη χωρις την παραμικρη αποκλιση οι κύλινδροι μεταξυ τους και επισης χωρις αποκλιση αο την εργοστασιακη τιμη!
Σχεδόν κανεις δεν μετραει συμπιεση....όχι για να βαλει υγραεριο....μεχρι για να πεταξει τον κινητηρα! -
Εγω με κλειστες βαλβιδες εξαγωγης ειχα αψογη συμπιεση. Δεν δειχνει πολλα επομένως αυτο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εγω με κλειστες βαλβιδες εξαγωγης ειχα αψογη συμπιεση. Δεν δειχνει πολλα επομένως αυτο.Πως το εκανες αυτό?
-
Δεν το εκανα εγω, ο κορεατης το καταφερε… χαχα
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν το εκανα εγω, ο κορεατης το καταφερε… χαχαΣυνεχιζω να μην σε πιανω!
-
Λεω οτι στο tucson μου ειχα ασταθεια στο ρελαντι, ψιλιαζομουν βαλβιδες. Πριν τις ελεγξουμε πηραμε συμπιεση και ηταν πενα. Κατοπιν μετρησαμε βαλβιδες και ηταν στα 0.10mm εως 0.05mm αντι για 0.25-0.35mm
Αρα μια μετρηση συμπιεσης δεν δειχνει τιποτα για την κατασταση των βαλβιδων.
Υγραεριοκίνηση!