-
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
cson: Έχεις να προτείνεις κάποιο μαγαζί σε Ελευσίνα ή Αθήνα που να είναι έμπιστο και εξιδικευμένο στην τοποθέτηση συστήματος αερίου σε Honda. Nα αρχίσω να κάνω μια έρευνα.Τερμα Πειραιως στα Καμινια lpgas λεγεται το μαγαζι. www.lpgas.gr
Επισης ειναι και ο http://www.qgas.gr
Και οι δυο ειναι απο τους top στην Αττικη
-
trident1971: Το αμάξι θέλει μαζέματα. Η μηχανή δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα σε ολα αυτά τα χλμ μόνο 1 αισθητήρα λάμδα έχει κάψει. Θέλει Σετ συμπλέκτη και σετ φλάτζες και σετ ακρόμπαρα.Φλάτζες?
-
trident1971: Βασικά θα σου ανεβάσω μια φωτογραφία να δεις τον κινητήρα. Ήθελα να σε ρωτήσω εαν κάνει να πλύνω τον κινητήρα για να φύγουν τα λάδια.
http://i988.photobucket.com/albums/af7/ ... c8be18.jpg -
και το θεωρεις παρατημενο? Ο δικος μου ειναι πιο βρωμικος ρε συ.
-
trident1971:Θα ήθελα να τον καθαρίσω λιγάκι. Έχεις να προτείνεις κάποιο καθαριστικό καθώς και τι πρέπει να προσέξω ή είναι καλύτερα να τον παω σε ενα βουλκανιζατέρ?
-
trident1971:Θα ήθελα να τον καθαρίσω λιγάκι. Έχεις να προτείνεις κάποιο καθαριστικό καθώς και τι πρέπει να προσέξω ή είναι καλύτερα να τον παω σε ενα βουλκανιζατέρ?Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, ο κινητηρας σου φαινεται πιο καθαρος απο το αυτοκινητο μου ολοκληρο, εχει γινει stealth.
Προσωπικα οσες φορες εχω πλυνει μηχανη (5-6 στα τοσα χρονια, οχι καθε μηνα), σε βενζιναδικο την εχω πλυνει. Σκεπασαν ασφαλειοθηκες με σακουλα, ριξανε ενα ζουμι και μετα καργα νερο, δεν επαθα ποτε τιποτα.
Εχω διαβασει εδω ομως διαφορες ιστοριες ομως που το πηγαν και δεν επαιρνε μπροστα μετα, ειδα και ενα τυπο που εμεινε κοντα στο σπιτι μου και δουλευαν 2 κυλινδροι μονο, οταν παταγες τις μπουζοπιπες εβγαζε μπουρμπουληθρες.Αυτο που μου ειναι καπως στη φωτο, ειναι οι πολλαπλασιαστες που ειναι εντελως εκτεθειμενοι στο πιεστικο του βενζινα.
Καπου υπαρχει ενα τοπικ εδω στο φορουμ για πλυσιμο γενικα, ισως να εχει και για μηχανη. Σιγουρα τα υπολοιπα παιδια θα εχουν και αλλα να πουν για το τι ζουμια μπορεις να παρεις, δεν εχω ιδεα.
-
trident1971: Βασικά θα σου ανεβάσω μια φωτογραφία να δεις τον κινητήρα. Ήθελα να σε ρωτήσω εαν κάνει να πλύνω τον κινητήρα για να φύγουν τα λάδια.
http://i988.photobucket.com/albums/af7/ ... c8be18.jpgΔεν τον αφήνεις ήσυχο (τον κινητήρα)!!!
-
trident1971: Το αμάξι θέλει μαζέματα. Η μηχανή δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα σε ολα αυτά τα χλμ μόνο 1 αισθητήρα λάμδα έχει κάψει. Θέλει Σετ συμπλέκτη και σετ φλάτζες και σετ ακρόμπαρα.Τι φλάτζες θέλει;
-
alexeft : Σίγουρα θέλει μια φλάντζα ψευδοκάπακου. Τώρα και εγω δεν τα γνωρίζω κάλα.
-
alexeft : Σίγουρα θέλει μια φλάντζα ψευδοκάπακου. Τώρα και εγω δεν τα γνωρίζω κάλα.Εντάξει, αυτό δεν είναι τίποτα!
-
Κύριοι γειά σας και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία!!Είμαι κάτοχος ενός OPEL ASTRA 1.6 cc 2005 mod TWINPORT, άψογο μηχανικά και εμφανισιακά, με μόλις 66.000 χλμ,επειδή πρόκειται ο αριθμός των χλμ να αυξηθεί γύρω στα 8.000 - 10.000 ετησίως σκέφτομαι να βάλω υγραέριο.Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα μπερδεύτηκα εντελώς και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχει τοποθετήσει κάποιος σε ανάλογο αυτοκίνητο σύστημα υγραερίου? ποιό θα ήταν το ιδανικότερο και κάποιον καλό εγκαταστάτη. Άλλοι μου λένε για LOVATO-BRC-LADIRENZO-STEFANELLI με λαδιέρες ή μη, με έγχυση βενζίνης κάθε 100 χλμ κτλ. Επίσης πήγα στην Ηλιούπολη στην EUROPE GAS (μου πρότειναν το OSCAR-N OBD CAN με βαλβίδα HANA) και στον ΤΣΟΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ (LANDIRENZO - STAG) με κόστος 900-1000 αμφότεροι, μάλλον κλείνω στην πρώτη περίπτωση.
Παρακαλώ τα φώτα σας!!! Ευχαριστώ. -
Τα χλμ σου θα αυξηθουν κατα 8.000-10.000 / ετος ή θα φτάσουν με την αυξηση να γινουν 8.000 /10.000???
Αν ειναι το 2ο, θα κανεις αποσβεση το 2020, οταν θα ερθει η αναπτυξη.
Συνολικα ποσοα χλμ υπολογιζεις να κανεις/ετος? Ιστορικα κανεις λιγοτερα απο 8Κ.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση σου, τα συνολικά χλμ ανά έτος θα είναι 8.000 με 10.000.Έθεσα το προηγούμενο ερώτημα μιας και δεν πρόκειται να αλλάξω σύντομα αυτοκίνητο, αν δεν έρθει πρώτα η ανάπτυξη που προανέφερες έστω και το 2020!!
Κάτι σχετικό με το ερώτημά μου για τα κιτ και τους εγκαταστάτες?
Ευχαριστώ πολύ. -
Εχω προτεινει καποια συνεργεια 1-2 σελιδες πιο πισω ως τα καλυτερα στην Αθηνα. Για τους υπολοιπους δεν ξερ κατι. Οτι και να βαλεις να βαλεις λιπανση, καλυτερα με παραλληλο ψεκασμο βενζινης.
-
Λέγοντας λίπανση εννοείς λαδιέρα?
Οπότε μου προτείνεις STAG ή LANDIRENZO που ανά διαστήματα 100χλμ ψεκάζουν και 0,5 λτ βενζίνη.
Ευχαριστώ πολύ -
Ο χρήστης LAPITS έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση σου, τα συνολικά χλμ ανά έτος θα είναι 8.000 με 10.000.Έθεσα το προηγούμενο ερώτημα μιας και δεν πρόκειται να αλλάξω σύντομα αυτοκίνητο, αν δεν έρθει πρώτα η ανάπτυξη που προανέφερες έστω και το 2020!!
Κάτι σχετικό με το ερώτημά μου για τα κιτ και τους εγκαταστάτες?
Ευχαριστώ πολύ.Καποιοι που θα παει, θα αλλαξουν αυτοκινητο, εγω παντως δεν το βλεπω
Τσεκαρε σωστα (απο γεμισμα σε γεμισμα, ποσα λιτρα εκαψες σε ποσα χλμ) τη σημερινη καταναλωση του αυτοκινητου.
Με βαση το μεσο νουμερο που εθεσες (9Κ χλμ/ετος), υπολογισε (με τα σημερινα δεδομενα τιμων) να εχεις ενα ~35% λιγοτερο κοστος καυσίμου ανα χλμ. Ισως και λιγοτερο αν κανεις κοντινες διαδρομες και το ξεκινας κρύο***. Τα 50% οικονομια που λενε, τα ξεχνας. Αν κανεια και καλυτερη οικονομια απο 35%ωραια, αλλα τους υπολογισμους τους κανω συντηρητικα.
Δες ποσο καιρο θα παρει με την οικονομια αυτη να 'ερθεις στα λεφτα σου' σε σχεση με την αρχικη επενδυση και αποφασισε 'αν αξιζει τον κοπο'.Θελω ουσιαστικα να σου πω οτι με το υγραεριο θα δινεις μεν λιγοτερα χρηματα ανα χλμ, αυτο ειναι γεγονος αναμφισβητητο, αλλα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που θα πρεπει να υπολογισεις.
Σε ποια περιοχη εισαι?
*** εννοεω θα εχεις μικροτερη οικονομια
EDIT Νοηματικες αλλαγες
-
Ο χρήστης LAPITS έγραψε:
Λέγοντας λίπανση εννοείς λαδιέρα?
Οπότε μου προτείνεις STAG ή LANDIRENZO που ανά διαστήματα 100χλμ ψεκάζουν και 0,5 λτ βενζίνη.
Ευχαριστώ πολύLandirenzo καλυτερα.
Λιπανση πετυχαινεται και με παραλληλο ψεκασμο βενζινης. Στη ουσια ο ορος λιπανση ειναι λαθος, ειναι δροσισμα του θαλαμου καυσης για να μην αρπαζουν οι βαλβιδες(κυριως οι εξαγωγης την ακουνε) και οι εδρες τους. Απλοικα το λεω να το κατανοησεις. -
Βρίσκομαι Αθήνα ,νομίζω πως έστω και σε τρία χρόνια να κάνω απόσβεση ίσως αξίζει τον κόπο να προχωρήσω στην κίνηση αυτή.
Πάντως η europe gas στην Ηλιούπολη μου έκανε 'κλίκ' αλλά μάλλον θα συνεχίσω την έρευνα μου και στα συνεργεία που έχεις προαναφέρει οπότε οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ!! -
παιδια αν ξερει καποιος ας απαντησει για δυο αυτοκινητα.ford focus 1,4 2008 μοντελο τι φοραει καδενα η ιμαντα χρονισμου???και toyota yaris 2005 1,33 κυβικα το ιδιο αν ξερει καποιος αν φοραει καδενα η ιαμντα χρονισμου και στα δυο εχω υγραεριο landi renzo omega evo
-
Το γιάρις φοράει καδένα.
Υγραεριοκίνηση!