-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δυστυχώς λογική και ελληνικά νομοσχέδια είναι έννοιες ασύμβατες...εγώ αυτό που καταλαβαίνω πάντως αν και κανείς δεν το είπε ανοιχτά είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα να εγκατασταθεί το σύστημα σε άλλο αυτοκίνητο παρόμοιων προδιαγραφών αρκεί να γίνει σωστά και με αντικατάσταση όσων αναλώσιμων πρέπει,απλά χρειάζεσαι έναν εγκαταστάτη που εκτός απο το να ξέρει τη δουλειά του να είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ....
Για να σου δώσω να καταλάβεις που ζούμε, στην Αγγλία αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο κιτ, το περνάς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (χωρίς παππά, κουμπάρο και καντηλανάφτη ) και πας ΚΤΕΟ. Αν περάσεις το ΚΤΕΟ, είσαι μια χαρά νόμιμος!!!
Εδώ .... να κινείται το χρήμα .... για την ασφάλειά μας φυσικά (μη χέσω!!!)!!!!
Αν θες να κινήσεις χρήμα, βάλε ένα πενηντάρικο στην τσέπη και κάνε βόλτες...
Στη θέση σου, θα κρατούσα το κλιό άλλα 20 χρόνια, θα έβαζα υγραέριο και θα έβαζα και μπαγαζιέρα οροφής για τις δύσκολες ώρες.
Μην λες τέτοια .....απαπαπαπα...τι να ξέρουν οι Αγλοι ρε...Ελλαδάρα...για την ασφάλεια μας πάντα...
Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;
http://www.go-lpg.co.uk/cani.htmlΣύμφωνα με το κείμενο που παραθέτεις είναι ακριβώς έτσι. Πρώτη πρώτη γραμμή λέει ότι μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου.
Αμα σε απορρίψει η ασφάλεια τι θα κάνεις;
(για αυτό το έγραψα)Άρα πρέπει να βγει νόμος που να υποχρεώνει όλους να πάνε σε κάποιον; Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι; Κι αν δε με απορρίψει;
-
Παρεμπιπτόντως, για το θέμα της μετεγκατάστασης, είχα στείλει μέιλ στο υπουργείο συγκοινωνιών με κοινοποίηση σε διάφορους και πήρα την εξής απάντηση:
σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας θα εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματός σας σε επόμενη τροποποίηση της (β) σχετικής απόφασης.
Αν θέλετε και άλλοι να συμμετέχετε, ορίστε http://www.yme.gov.gr/index.php?getwhat=5&tid=745
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αφου Ηλια λες οτι η λαδιερα ειναι μονο για ψυχολογικους λογους, αρα δεν κανει τιποτα. Τι λιπανση θα εχει με το europegas? Χρονια πολλα κιολας!ευχαριστω πολυ.
στα μεγιστα φορτια και στις μεγιστες στροφες σε ευπαθει κινητηρες γυρναει σε βενζινη. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Τι ακριβώς δεν είναι έτσι????Εδω λέει τα αυτονόητα...ότι αν δεν ξέρεις να το τοποθετείς δεν θα έχεις αποτελέσματα και ότι πρέπει να ενημερώσεις την ασφάλεια σου γιατί ο ασφαλιστής μπορεί να μην το δεχτεί..δεν γράφει πουθενά ότι απαγορεύεται να πάρεις ένα κιτ και να το βάλεις μόνος σου...απλά ότι μπορεί η ασφάλεια να ζητήσει την γνώμη ενός ειδικού για το αν έχει τοποθετηθεί καλά η όχι....άρα τι δεν είναι έτσι?....τελικά η σωστή μετεγκατάσταση ενός κιτ απο ένα αυτοκίνητο σε ένα άλλο που καλύπτει τις προδιαγραφές του κιτ απο έναν καλό εγακταστάτη ενέχει κινδύνους ασφάλειας και λειτουργικότητας η όχι...ακόμα περιμένω απάντηση...απλή νομίζω είναι η ερώτηση...
Το νομικό σκέλος δεν σε ενδιαφέρει; viewtopic.php?f=6&t=13461&start=13890#p3061921
τα ειπαμε μην τα ξαναλεμε, οποιος ακολουθει το νομιμο τροπο δεν ειναι ανθρωπος, τον πηρα και στα σοβαρα παναθεμα με.
Αυτό κατάλαβες εσύ ε?????χαχαχαχαχαχαχα....εγώ αντιθέτως κατάλαβα πολλά περισσότερα....εύγε νομοταγείς και άψογοι πολίτες του κράτους....χαχαχαχαχαχαχαχα....δεν το περίμενα ότι θα δω τέτοια πράγματα γραμμένα....απίστευτο...να φανταστώ δηλαδή μιας και μάλλον έισαι του χώρου ότι πάντα ακολουθείς τον νόμο και ούτε έχεις φοροδιαφύγει ποτέ,πάντα ακολουθείς τον κοκ...δεν έχεις παρκάρει ποτέ παράνομα και γενικά είσαι υπόδειγμα.....σ' ευχαριστώ που δεν με πήρες στα σοβαρά γιατί μάλλον θα έπρεπε να με ανησυχήσει κάτι τέτοιο.....τελικά είναι ασφαλές η όχι οεο????????
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, για το θέμα της μετεγκατάστασης, είχα στείλει μέιλ στο υπουργείο συγκοινωνιών με κοινοποίηση σε διάφορους και πήρα την εξής απάντηση:
σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας θα εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματός σας σε επόμενη τροποποίηση της (β) σχετικής απόφασης.
Αν θέλετε και άλλοι να συμμετέχετε, ορίστε http://www.yme.gov.gr/index.php?getwhat=5&tid=745
Είσαι αιρετικός και θα καείς στην πυρά!!!!!
-
Φυσικά!!!
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
Τι ακριβώς δεν είναι έτσι????Εδω λέει τα αυτονόητα...ότι αν δεν ξέρεις να το τοποθετείς δεν θα έχεις αποτελέσματα και ότι πρέπει να ενημερώσεις την ασφάλεια σου γιατί ο ασφαλιστής μπορεί να μην το δεχτεί..δεν γράφει πουθενά ότι απαγορεύεται να πάρεις ένα κιτ και να το βάλεις μόνος σου...απλά ότι μπορεί η ασφάλεια να ζητήσει την γνώμη ενός ειδικού για το αν έχει τοποθετηθεί καλά η όχι....άρα τι δεν είναι έτσι?....τελικά η σωστή μετεγκατάσταση ενός κιτ απο ένα αυτοκίνητο σε ένα άλλο που καλύπτει τις προδιαγραφές του κιτ απο έναν καλό εγακταστάτη ενέχει κινδύνους ασφάλειας και λειτουργικότητας η όχι...ακόμα περιμένω απάντηση...απλή νομίζω είναι η ερώτηση...
Το νομικό σκέλος δεν σε ενδιαφέρει; viewtopic.php?f=6&t=13461&start=13890#p3061921
τα ειπαμε μην τα ξαναλεμε, οποιος ακολουθει το νομιμο τροπο δεν ειναι ανθρωπος, τον πηρα και στα σοβαρα παναθεμα με.
Αυτό κατάλαβες εσύ ε?????χαχαχαχαχαχαχα....εγώ αντιθέτως κατάλαβα πολλά περισσότερα....εύγε νομοταγείς και άψογοι πολίτες του κράτους....χαχαχαχαχαχαχαχα....δεν το περίμενα ότι θα δω τέτοια πράγματα γραμμένα....απίστευτο...να φανταστώ δηλαδή μιας και μάλλον έισαι του χώρου ότι πάντα ακολουθείς τον νόμο και ούτε έχεις φοροδιαφύγει ποτέ,πάντα ακολουθείς τον κοκ...δεν έχεις παρκάρει ποτέ παράνομα και γενικά είσαι υπόδειγμα.....σ' ευχαριστώ που δεν με πήρες στα σοβαρά γιατί μάλλον θα έπρεπε να με ανησυχήσει κάτι τέτοιο.....τελικά είναι ασφαλές η όχι οεο????????
να στο πω απλα και χωρις ηλιθια γελακια μπας και το καταλαβεις.
την παρανομια που θα κανω θα την πληρωσω γιατι την εκανα εγω, να ρισκαρω να πληρωσω για κατι τυπακια σαν του λογου σου ειναι καθαρη μαλακια, γκε-γκε? -
Άσχετο, δεν αναφέρομαι στους παραπάνω αλλά στην υποχρέωση εγκατάστασης από πιστοποιημένους με καινούργια εξαρτήματα κλπ κλπ κλπ.
Κρατικοδίαιτη καπιταλιστική επιχειρηματικότητα!!!!!
-
την παρανομια που θα κανω θα την πληρωσω γιατι την εκανα εγω, να ρισκαρω να πληρωσω για κατι τυπακια σαν του λογου σου ειναι καθαρη μαλακια, γκε-γκε?Αρχικά τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω και να τους κρατήσεις για την πάρτη σου....αν θες να σε σέβονται μάθε να σέβεσαι εσύ πρώτος και να μην χαρακτηρίζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις επειδή εσύ δεν συμφωνείς σε κάτι....δεύτερον...κανείς δεν σου ζήτησε να κάνεις τίποτα που θα σε βλάψει...δόξα τον αλλάχ υπάρχουν πολλοί που μπορούν να το κάνουν,εκτός και αν σε όρισαν εκπρόσωπο όλων των εγκαταστατών και δεν το ξέρουμε...εγώ σε ρώτησα αν είναι ασφαλές και σε αυτό συνεχίζεις να κάνεις το κοροιδο για ευνόητους λόγους...το ότι θα κοιτάξεις το συμφέρον της τσέπης σου αγορίνα είναι κατανοητό και αναμενόμενο αλλά μην το τραβάς παραπάνω γιατί εκτίθεσαι....γκε γκε?
-
Ρωτα κανενα λαμογιο απο αυτους που το κανουν DIM. Θα σου πουν εγγυημενα.
-
την παρανομια που θα κανω θα την πληρωσω γιατι την εκανα εγω, να ρισκαρω να πληρωσω για κατι τυπακια σαν του λογου σου ειναι καθαρη μαλακια, γκε-γκε?[/quote]
Αρχικά τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω και να τους κρατήσεις για την πάρτη σου....αν θες να σε σέβονται μάθε να σέβεσαι εσύ πρώτος και να μην χαρακτηρίζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις επειδή εσύ δεν συμφωνείς σε κάτι....δεύτερον...κανείς δεν σου ζήτησε να κάνεις τίποτα που θα σε βλάψει...δόξα τον αλλάχ υπάρχουν πολλοί που μπορούν να το κάνουν,εκτός και αν σε όρισαν εκπρόσωπο όλων των εγκαταστατών και δεν το ξέρουμε...εγώ σε ρώτησα αν είναι ασφαλές και σε αυτό συνεχίζεις να κάνεις το κοροιδο για ευνόητους λόγους...το ότι θα κοιτάξεις το συμφέρον της τσέπης σου αγορίνα είναι κατανοητό και αναμενόμενο αλλά μην το τραβάς παραπάνω γιατί εκτίθεσαι....γκε γκε?[/quote]ακομα δεν σε εχω χαρακτηρισει, τα χαζογελακια τα ξεκινησες εσυ, το να με σεβαστεις εσυ ή τυπακια σαν και σενα πιστεψε με μου ειναι παντελως αδιαφορο, .
μεγαλυτερο κερδος θα εχει ενας εγκαταστατης αν πρωτα ξηλωσει ενα συστημα και μετα το τοποθετησει απο το να τοποθετησει ενα καινουργιο, εκτος αν νομιζεις παλι οτι δεν ειναι ανθρωπος γιατι θε σε χρεωσει και το ξηλωμα. -
Aυτό τι είναι αν όχι χαρακτηρισμός...φιλοφρόνηση?
-
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
Aυτό τι είναι αν όχι χαρακτηρισμός...φιλοφρόνηση?
βεβαια, μεχρι τη στιγμη που το εκανες εσυ καλυτερο.
-
οκ...το αφήνουμε εδώ γιατί βαρέθηκα και δεν έχει και νόημα να σε ακολουθήσω στο δρόμο της ειρωνείας γιατί τον ξέρω καλύτερα και δεν εχει πλάκα να παίξω αυτό το παιχνίδι μαζί σου...σε κάποια άλλη ζωή ίσως μας απαντήσεις τελικά για το αν είναι ασφαλές η όχι αντί να πιπιλάς την καραμέλα του νομοταγή...βγές και πές σε όλους ότι εκτός απο παράνομο(που δεν το αμφισβήτησα ποτέ) είναι επικίνδυνο και τεχνικά είναι λάθος να βάζεις σε παρόμοιο αυτοκίνητο το κιτ με νέα αναλώσιμα....τι πιο απλό...γιατί άραγε συνεχίζεις να μην το κάνεις....ε??????
-
Πάντως μεγάλε να ξέρεις ότι απαγορεύεται να παροτρύνεις άλλο σε παράνομη πράξη!!!
-
θυμησε μου ποιο αυτοκινητο εχεις.Focus 1600cc
-
Ο χρήστης roentgen έγραψε:
θυμησε μου ποιο αυτοκινητο εχεις.
Focus 1600cc
μην αμελησεις τον ελεγχο και ρυθμιση αν χρειαζεται των βαλβιδων στο 70-75% των χιλιομετρων που προτεινει ο κατασκευαστης.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ρωτα κανενα λαμογιο απο αυτους που το κανουν DIM. Θα σου πουν εγγυημενα.ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑ
Ετσι, μιλαμε γκαραντί η φαση
Θα παιξει η κλασικη ατακα 'μη το φοβασαι, δεν εχει αναγκη' ή παραλλαγη της, γνωστο αποκουμπι των μαστόρων παντός είδους απο τα αρχαια χρόνια.
Εναλλακτικα οι φρασεις 'αμα χρειαστεις κατι εδώ ειμαστε' για εφησυχασμο του πελατη και 'τωρα θα μας μαθεις τη δουλειά μας' για πρόσθετη εμφαση. -
Ο χρήστης DIM P. έγραψε:
οκ...το αφήνουμε εδώ γιατί βαρέθηκα και δεν έχει και νόημα να σε ακολουθήσω στο δρόμο της ειρωνείας γιατί τον ξέρω καλύτερα και δεν εχει πλάκα να παίξω αυτό το παιχνίδι μαζί σου...σε κάποια άλλη ζωή ίσως μας απαντήσεις τελικά για το αν είναι ασφαλές η όχι αντί να πιπιλάς την καραμέλα του νομοταγή...βγές και πές σε όλους ότι εκτός απο παράνομο(που δεν το αμφισβήτησα ποτέ) είναι επικίνδυνο και τεχνικά είναι λάθος να βάζεις σε παρόμοιο αυτοκίνητο το κιτ με νέα αναλώσιμα....τι πιο απλό...γιατί άραγε συνεχίζεις να μην το κάνεις....ε??????Αδερφε,
απο τη στιγμη που ειναι παράνομο, ολες οι αλλες ερωτησεις χανουν το νοημά τους και γινονται περιττές.Μπορει να γινεται, να μη γινεται, μπορει να ειναι ευκολο, δυσκολο, ηλιθιο, εξυπνο, ο'τι και να ειναι, απο τη στιγμη που το απαγορευει ο νομος, τελειωνει το θεμα. Δε θα βρεθει ΝΟΗΜΩΝ ανθρωπος (ποσως δε μαλλον ΚΑΙ σωστος επαγγελματιας) να σου πει 'γινεται' δημοσια και με αυτο τον τροπο να συμμετασχει στην παρανομια. ΗΛΙΘΙΟΙ, θα βρεθουν πολλοι. Μπορεις να τους εμπιστευτεις ανετα αν θελεις.
Αντιστοιχα, τα υπολοιπα επιχειρηματά σου για το αν καποιος απο εδω πληρωνει φορους ή περναει τα ορια ταχυτητας ή κλεβει τα κουλουρια απο τις τσαντες των μαθητων του Δημοτικου, ειναι ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ, που ειναι η υγραεριοκινηση. Μπορεις αν θελεις να τα ριξεις στην κουβεντα σε σχετικα θεματα και εκει το βαρος τους θα ληφθει υποψη.
Αν παρ' ολα αυτα επιμενεις για μια απαντηση στο ερωτημά σου, σου απαντω εγω υπευθυνα και με επιστημονική γνωση και σπουδες πανω στο θεμα, οτι μόνο του σπανου τα γένια δεν γινονται.
-
Λοιπόν....μόλις μίλησα με 2 επώνυμες εταιρίες του χώρου με site και όλα τα σχετικά και μου είπαν πως γίνεται κανονικότατα και το έχουν ήδη κάνει και άλλες φορές με δήλωση απεγκατάστασης απο το παλιό αυτοκίνητο(αλήθεια αυτοί που έλεγαν ότι η άδεια δεν ξαναγυρίζει τι λένε τώρα?),μέχρι και πόσο κοστίζει μου είπαν και μάλιστα απο το τηλέφωνο σε κάποιον άγνωστο για εκείνους,όχι απο κοντά....θα μιλήσω και με άλλες και θα ενημερώσω έτσι για το γαμώτο...για να δούμε πόσοι κακοί επαγγεματίες υπάρχουν έξω...
Υγραεριοκίνηση!