-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Αν όμως βουλώσουνε τα μπεκ υγραερίου ή κάτι στις σωληνώσεις ή τα φιλτράκια του ενώ το σύστημα
της βενζίνης λειτουργεί τέλεια τότε θα παίρνουμε λιγότερο καύσιμο και θα δούμε μεγαλύτερο long trim και μετά στη βενζίνη θα δούμε υπερπλούσιο μείγμα, σωστά;
Αφού ο μηχανικός έβλεπε σωστά μείγματα στο υγραέριο, τι άλλο μπορεί να παίζει;
το ζητούμενο δεν είναι όταν καίμε υγραέριο να μην μεταβάλεται ο λ ούτε στιγμιαία;στο πρωτο σκελος εισαι σωστος, το επιασες το νοημα τελικα.
στο δευτερο ο λ συνεχεια πρεπει να κανει διορθωσεις αλλιως εχει προβλημα, τα f.t. πρεπει να ειναι οσο γινετε πιο κοντα στην βενζινα και το υγραεριο, το ιδανικο θα ειναι να ειναι ακριβως ιδια αλλα δεν γινετε αυτο, μια διαφορα + ή - 2-3% ειναι τελεια. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Αν όμως βουλώσουνε τα μπεκ υγραερίου ή κάτι στις σωληνώσεις ή τα φιλτράκια του ενώ το σύστημα
της βενζίνης λειτουργεί τέλεια τότε θα παίρνουμε λιγότερο καύσιμο και θα δούμε μεγαλύτερο long trim και μετά στη βενζίνη θα δούμε υπερπλούσιο μείγμα, σωστά;
Αφού ο μηχανικός έβλεπε σωστά μείγματα στο υγραέριο, τι άλλο μπορεί να παίζει;
το ζητούμενο δεν είναι όταν καίμε υγραέριο να μην μεταβάλεται ο λ ούτε στιγμιαία;στο πρωτο σκελος εισαι σωστος, το επιασες το νοημα τελικα.
στο δευτερο ο λ συνεχεια πρεπει να κανει διορθωσεις αλλιως εχει προβλημα, τα f.t. πρεπει να ειναι οσο γινετε πιο κοντα στην βενζινα και το υγραεριο, το ιδανικο θα ειναι να ειναι ακριβως ιδια αλλα δεν γινετε αυτο, μια διαφορα + ή - 2-3% ειναι τελεια.όχι εννοώ ότι δεν πρέπει να αλλάξει σε αλλαγές του καυσίμου,
δηλαδή αν είμαστε στο δρόμο και κάνουμε 200χλμ με βενζίνη και βάλουμε υγραέριο και μετά δούμε το λ κολημένο λίγο θετικά ή αρνητικά έχουμε πρόβλημα.
αυτό λέω. αυτό δεν θα ήταν κάτι δυσάρεστο;
προφανώς και πρέπει να παίζει θετικά και αρνητικά απλά όπως καταλαβαίνω θα πρέπει να
δούμε τις ίδιες μεταβολές και διορθώσεις. όχι μεγαλύτερες. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
στον ατμοσφαιρικο κινητηρα ο κατασκευαστης κανει οτι μπορει για να καταφερει να εχει ατμοσφαιρικη πιεση στο ΚΝΣ αλλα δεν τα εχει καταφερει, εχουμε παντα χαμηλωτερη πιεση απο την ατμοσφαιρικη.
Εδώ έχω μια ένσταση. Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν καταφέρει όχι μόνο την 1 ατμόσφαιρα αλλά και κάτι παραπάνω. Παράδειγμα το S2000 της Honda στο οποίο έχουν κατορθώσει να έχουν πάνω από 1,1 ατμόσφαιρα με τη μέθοδο του συντονισμού, για αυτό και τα 240 άλογα που παράγει.
Κώστα μου εξήγησα!!!!. Όταν ρουφάς, έχει στην εισαγωγή μα και στον κύλινδρο < bar ατμόσφαιρας, έκτος εάν υπάρχει turbo!. ΚΝΣ του χρόνου ‘εισαγωγής’!.
Στο ΚΝΣ εξαγωγής, η φόρα των καυσαερίων, δημιουργεί vacuum κατά συνέπεια, < bar της ατμοσφαιρικής!.
Και έγραψα ότι αυτό μετριάζετε όταν ο κινητήρας είναι VVTI και ατμοσφαιρικός…….
Φιλικά
Α. -
Συμφωνώ με τον Ηλία στα χωρίς θύρα.
Copy Paste την βενζίνη στο γκάζι και τέλος.
Άποψη,επειδή μας διαβάζουν πολλοί,να χρησιμοποιούσαμε όρους που γίνονται πιο κατανοητοί,
στο ευρύ κοινό?
Ηλία,Άλεξ και λοιποί τι λέτε? -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
στον ατμοσφαιρικο κινητηρα ο κατασκευαστης κανει οτι μπορει για να καταφερει να εχει ατμοσφαιρικη πιεση στο ΚΝΣ αλλα δεν τα εχει καταφερει, εχουμε παντα χαμηλωτερη πιεση απο την ατμοσφαιρικη.
Εδώ έχω μια ένσταση. Ορισμένοι κατασκευαστές το έχουν καταφέρει όχι μόνο την 1 ατμόσφαιρα αλλά και κάτι παραπάνω. Παράδειγμα το S2000 της Honda στο οποίο έχουν κατορθώσει να έχουν πάνω από 1,1 ατμόσφαιρα με τη μέθοδο του συντονισμού, για αυτό και τα 240 άλογα που παράγει.
Κώστα μου εξήγησα!!!!. Όταν ρουφάς, έχει στην εισαγωγή μα και στον κύλινδρο < bar ατμόσφαιρας, έκτος εάν υπάρχει turbo!. ΚΝΣ του χρόνου ‘εισαγωγής’!.
Στο ΚΝΣ εξαγωγής, η φόρα των καυσαερίων, δημιουργεί vacuum κατά συνέπεια, < bar της ατμοσφαιρικής!.
Φιλικά
Α.μαστορα μου νομιζω οτι η λειτουργεια του τετραχρονου κινητηρα μπορει να εχει μπερδεψει καποιους φιλους, δηλαδη οι περισσοτεροι νομιζουν οτι στο Κ.Ν.Σ. κλεινει και η βαλβιδα εισαγωγης, στο Κ.Ν.Σ. η βαλβιδα εισαγωγης ειναι ακομα ανοιχτη και εχουμε υποπιεση.
η βαλβιδα εισαγωγης κλεινει οταν το εμβολο εχει αρχισει να ανεβαινει προς το Α.Ν.Σ. σε αυτη τη φαση μπορει να εχουμε μηδενικη πιεση. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Άποψη,επειδή μας διαβάζουν πολλοί,να χρησιμοποιούσαμε όρους που γίνονται πιο κατανοητοί,
στο ευρύ κοινό?
Ηλία,Άλεξ και λοιποί τι λέτε?εχεις ενα δικιο, αλλα οταν εχεις μαθει να μιλας με την ορολογια τοσα χρονια αυτοματα σου ερχονται αυτοι ο οροι στο μυαλο, θα προσπαθησω παντως.
-
Φιλικά
Α.μαστορα μου νομιζω οτι η λειτουργεια του τετραχρονου κινητηρα μπορει να εχει μπερδεψει καποιους φιλους, δηλαδη οι περισσοτεροι νομιζουν οτι στο Κ.Ν.Σ. κλεινει και η βαλβιδα εισαγωγης, στο Κ.Ν.Σ. η βαλβιδα εισαγωγης ειναι ακομα ανοιχτη και εχουμε υποπιεση.
η βαλβιδα εισαγωγης κλεινει οταν το εμβολο εχει αρχισει να ανεβαινει προς το Α.Ν.Σ. σε αυτη τη φαση μπορει να εχουμε μηδενικη πιεση.ναι βρε παιδια για χαρη της συννενοησης ειπωθηκε αυτο,
(ειχαμε και τον Κυρ Αντωνη να μας λεει προηγουμενως οτι εχουμε 2 ΚΝΣ στον κυκλο )
ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΡΕ ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗ ΜΗ ΒΑΡΑΣΣυμφωνώ με τον Ηλία στα χωρίς θύρα.
στο ευρύ κοινό?
Ηλία,Άλεξ και λοιποί τι λέτε?Ωραια
πες τωρα τι γινεται σε αυτα που ΕΧΟΥΝ θυρα, γιατι δεν εχω καταλαβει. -
Να ρωτήσω εγώ κάτι,
Η πίεση στα μπεκ δεν εξαρτάται από την πίεση στο ντεπόζιτο;
αν ναι, τότε θα έχουμε διαφορετικές πιέσεις το χειμώνα και το καλοκαίρι, άρα ο πνεύμονας τί ρόλο βαράει;
Συνήθως τί πίεση έχουμε στο ντεπόζιτο; -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
στο ευρύ κοινό?
Ηλία,Άλεξ και λοιποί τι λέτε?Να χρησιμοποιήσουμε πιο κατανοητούς όρους, οκ, αλλά πως να πεις το λονγκ τερμ φιούελ τριμ;
Πρόταση: 'Ρύθμιση καυσίμου μακράς διαρκείας'
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
στο ευρύ κοινό?
Ηλία,Άλεξ και λοιποί τι λέτε?Να χρησιμοποιήσουμε πιο κατανοητούς όρους, οκ, αλλά πως να πεις το λονγκ τερμ φιούελ τριμ;
Τωρα να τα κανω εγω χειροτερα...
ολο για το long term μιλαμε, το short term δεν το εχουμε εμπλεξει καθολου στην κουβεντα...
εκει θα μπερδευτει ακομα περισοτερο το πραγμαΤο βιντεο του τυπου δες το ολο, το εξηγει καλα το παραμυθι. Απο μαθημα σε ταξη τεχνικου σχολειου ειναι... τετοια εδω ουτε στα ονειρα μας.
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι,
Η πίεση στα μπεκ δεν εξαρτάται από την πίεση στο ντεπόζιτο;
αν ναι, τότε θα έχουμε διαφορετικές πιέσεις το χειμώνα και το καλοκαίρι, άρα ο πνεύμονας τί ρόλο βαράει;
Συνήθως τί πίεση έχουμε στο ντεπόζιτο;η σωστη ονομασια του πνευμονα ειναι υποβιβαστης πιεσης, η πιεση στην δεξαμενη οταν ειναι απο την πιεση λειτουργιας του πνευμονα και πανω ο πνευμονας εχει την δυνατοτητα να κραταει σταθερη την πιεση απο αυτον μεχρι τα μπεκ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
στο ευρύ κοινό?
ολο για το long term μιλαμε, το short term δεν το εχουμε εμπλεξει καθολου στην κουβεντα...
εκει θα μπερδευτει ακομα περισοτερο το πραγμαΤο βιντεο του τυπου δες το ολο, το εξηγει καλα το παραμυθι. Απο μαθημα σε ταξη τεχνικου σχολειου ειναι... τετοια εδω ουτε στα ονειρα μας.
Ψιλιβαριέμαι να το δω όλο έχω και μια πάρλα λόγω κούρασης
Συνοπτικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το short είναι η άμεση διόρθωση που γίνεται όταν τα αποτελέσματα από τον λάμδα δεν είναι τα αναμενόμενα. Το long είναι ένας μέσος όρος του short εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
στο ευρύ κοινό?
στην νεα φιλαδελφεια απεναντι απο την πρωην renault εχει το τεχνικο λυκειο ή οπως ονομαζετε τωρα, στο οποιο οι καθηγητες εχουν κανει τρομερη δουλεια, με τα μηχανηματα του σχολειου εξοπληζουν ενα συνεργειο, ενα φανοποιειο, ενα ηλεκτρολογειο και ενα ρεκτιφιε πληρως, οι γνωσεις των καθηγητων ειναι τεραστια καθως και η μεταδοτικοτητα τους, θα ηθελα να ευχαριστησω τον Γιωργο, τον Καπετανακη καθως και τον Βλασση για τις γνωσεις που μας εδωσαν το 1988 και για τις γνωσεις που συνεχιζουν και μας δινουν μεχρι και σημερα απο την εφημεριδα 'το συνεργειο', συνεχιζουν να προετοιμαζουν μεχρι σημερα σωστα τους αυριανους τεχνικους του χωρου μας.
Ηλιας Αφσαρογλου. -
Ψσσσσσσστ, ε, παιδιά , ο πλανήτης δεν έχει καύσιμα και πρέπει να γίνονται πόλεμοι γι'αυτά
http://www.tovima.gr/science/technology ... aid=523715
Κάτι τέτοια διαβάζω και νιώθω σαν αγελάδα. Μουουουουουουουουουουου!!!!
-
στο ευρύ κοινό?
στην νεα φιλαδελφεια απεναντι απο την πρωην renault εχει το τεχνικο λυκειο ή οπως ονομαζετε τωρα, στο οποιο οι καθηγητες εχουν κανει τρομερη δουλεια, με τα μηχανηματα του σχολειου εξοπληζουν ενα συνεργειο, ενα φανοποιειο, ενα ηλεκτρολογειο και ενα ρεκτιφιε πληρως, οι γνωσεις των καθηγητων ειναι τεραστια καθως και η μεταδοτικοτητα τους, θα ηθελα να ευχαριστησω τον Γιωργο, τον Καπετανακη καθως και τον Βλασση για τις γνωσεις που μας εδωσαν το 1988 και για τις γνωσεις που συνεχιζουν και μας δινουν μεχρι και σημερα απο την εφημεριδα 'το συνεργειο', συνεχιζουν να προετοιμαζουν μεχρι σημερα σωστα τους αυριανους τεχνικους του χωρου μας.
Ηλιας Αφσαρογλου.Μπράβο στους καθηγητές και τους καλούς μαθητές και από εμένα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
στο ευρύ κοινό?
Ψιλιβαριέμαι να το δω όλο έχω και μια πάρλα λόγω κούρασης
Συνοπτικά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το short είναι η άμεση διόρθωση που γίνεται όταν τα αποτελέσματα από τον λάμδα δεν είναι τα αναμενόμενα. Το long είναι ένας μέσος όρος του short εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.
Οντως, ενδεχεται να κοιμηθεις στη μεση, ηταν η 3η φορα που προπαθησα να το δω.
κοντα εισαι, η σουμε ειναι η εξης:,
το λονγκ ειναι αποθηκευμενο μονιμα. το σορτ οχι. και τα δυο εχουν πανω και κατω οριο. οταν το σορτ (αμεση διορθωση σωστα το λες) χτυπησει πατωμα/ταβανι αλλα θελει και αλλο διορθωση, αλλαζει και το λονγκ αντιστοιχα, οποτε χρειαζεσαι λιγοτερο διορθωση στο σορτ, ο σκοπος ειναι το σορτ να ειναι κοντα στο 0 για να εχει περιθωρια ελιγμων πανω/κατω. Η διορθωση που γινεται ειναι το αθροισμα και των δυο, αν εχεις -5 και -15 η σουμα ειναι -20. Οποτε ο -20 που ελεγες παραπανω αμα ειχε και κανα -10 σορτ, επαιζε με -30 βενζινη
Καθε φορα που εισαι σε ενα φασμα στροφων/φορτιου η μηχανη κοιταει και παιρνει το λονγκ που ειναι αποθηκευμενο εκεινη τη στιγμη, αν ο λ πει 'δωσε/παρε' αναλογως της καταστασης προσαρμοζεται το σορτ αναλογα και σιγα σιγα αλλαζει και ο λονγκ.@Ηλιας Α
Μπραβο ρε Ηλια, πολυ σωστος που τιμας τους δασκαλους σου. Η τιμη ειναι και δικη σου.
δες εδω το τεχνικο κολλεγιο που διδασκει ο καραφλας ο σφιχτης -
...θα ηθελα να ευχαριστησω τον Γιωργο τον Καπετανακη...Εννοείς τον Γιώργο που μένει στο Ν. Ηράκλειο με το Ford Kuga?
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
...θα ηθελα να ευχαριστησω τον Γιωργο τον Καπετανακη...
Εννοείς τον Γιώργο που μένει στο Ν. Ηράκλειο με το Ford Kuga?
ο Καπετανακης νομιζω οτι εχει ενα kuga το που μενει δεν το γνωριζω ειναι και στο ιδεα (σεμιναρια κ.τ.λ.), ο Γιωργος ηταν και ειναι λατρης των γαλλικων αυτοκινητων συνηθως ειχε citroen και τωρα κατα παραδοξο τροπο εχει και ενα forester ατμοσφαιρα.
-
Μένει ακριβώς δίπλα από το πατρικό της γυναίκας μου (η Φωτογραφία απο το αβαταρ μου είναι ακριβώς πίσω απο το Kuga). Σουμπαρού δεν έχω δει, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Έχει το Kuga, ένα smart και ένα I10.
Θέλεις να του πω τίποτα αύριο που θα κατέβω (αν δεν έχει πάει διακοπές βέβαια) ?
Μιλάω πάντα για τον Γιώργο Καπετανάκη... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μένει ακριβώς δίπλα από το πατρικό της γυναίκας μου (η Φωτογραφία απο το αβαταρ μου είναι ακριβώς πίσω απο το Kuga). Σουμπαρού δεν έχω δει, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Έχει το Kuga, ένα smart και ένα I10.
Θέλεις να του πω τίποτα αύριο που θα κατέβω (αν δεν έχει πάει διακοπές βέβαια) ?
Μιλάω πάντα για τον Γιώργο Καπετανάκη...χαιρετισματα απο τον Αφσάρογλου να του πεις, σε ευχαριστω πολυ.
Υγραεριοκίνηση!