-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Εγώ το βρίσκω απλούστατο (προσωπική άποψη). καλα κανεις.
Επίσης, η λέξη είναι βρόχος και όχι βρόγχος.
εχεις δικιο.
Χρόνια σου πολλά και καλά.
σε ευχαριστω πολυ.
-
Λοιπόν, όπως ξέρουν οι περισσότεροι έχω ένα άυγκο με υγραέριο, το οποίο ξεκατινιάζω στα χιλιόμετρα. Μέχρι πρότινος έβαζα μπουζί ιριδίου της ντένσο της σειράς πάουερ, δηλαδή αυτά που δεν αντέχουν πολλά χιλιόμετρα, μια και δεν είχα βρει τα αντίστοιχα σε long life.
Είπα λοιπόν την τελευταία φορά να βάλω απλά, συγκεκριμένα τα NGK LFR6C11. Όλα καλά μέχρι σήμερα (25000 χλμ από την αλλαγή) που πήγα να κάνω ένα γενικό έλεγχο. Το αμάξι στο ρελαντί, σηκωμένο καπώ, και εγώ από πάνω, και μου έρχεται μια τρελή ζέστη από τον καταλύτη, το αμάξι ψιλορετάρει (πολύ λίγο) και το βεντιλατέρ να δουλεύει συχνά πυκνά.
Μου καρφώνεται η ιδέα ότι είναι τα μπουζί. Έβαλα ένα σετ παλιό που είχα κρατήσει από τα ιριδίου και έφυγαν όλα τα συμπτώματα!!!!!!!!!!!
Συμπέρασμα, το υγραέριο θέλει καλή ανάφλεξη.
Κυρ Αντώνη, είχες δίκιο που έλεγες για τα μπουζί.
-
Λοιπόν, όπως ξέρουν οι περισσότεροι έχω ένα άυγκο με υγραέριο, το οποίο ξεκατινιάζω στα χιλιόμετρα. Μέχρι πρότινος έβαζα μπουζί ιριδίου της ντένσο της σειράς πάουερ, δηλαδή αυτά που δεν αντέχουν πολλά χιλιόμετρα, μια και δεν είχα βρει τα αντίστοιχα σε long life.Είπα λοιπόν την τελευταία φορά να βάλω απλά, συγκεκριμένα τα NGK LFR6C11. Όλα καλά μέχρι σήμερα (25000 χλμ από την αλλαγή) που πήγα να κάνω ένα γενικό έλεγχο. Το αμάξι στο ρελαντί, σηκωμένο καπώ, και εγώ από πάνω, και μου έρχεται μια τρελή ζέστη από τον καταλύτη, το αμάξι ψιλορετάρει (πολύ λίγο) και το βεντιλατέρ να δουλεύει συχνά πυκνά.
Μου καρφώνεται η ιδέα ότι είναι τα μπουζί. Έβαλα ένα σετ παλιό που είχα κρατήσει από τα ιριδίου και έφυγαν όλα τα συμπτώματα!!!!!!!!!!!
Συμπέρασμα, το υγραέριο θέλει καλή ανάφλεξη.
Κυρ Αντώνη, είχες δίκιο που έλεγες για τα μπουζί.
το μειγμα αερα υγραεριου ειναι λιγοτερο αγωγιμο απο το ατιστοιχο βενζινας αερα, με απλα μπουζι μπορεις να κλεισεις το διακενο τους κατα 0,1-0,2mm και δεν θα εχεις προβλημα εκτος και αν εχει κουραστει καποιος πολλαπλασιαστης και δινει χαμηλωτερη ταση απ οτι πρεπει.
-
Το ξέρω και το είχα κάνει έτσι κι αλλιώς. Είχα αφήσει 1χιλ αντί για 1,1
Παρ' όλα αυτά, υπήρχε ολοφάνερη βελτίωση.
-
Το ξέρω και το είχα κάνει έτσι κι αλλιώς. Είχα αφήσει 1χιλ αντί για 1,1Παρ' όλα αυτά, υπήρχε ολοφάνερη βελτίωση.
0.9 στην περιπτωση σου, χωρις να θελω να γινω μαντης κακων πιστευω οτι εισαι κοντα για πολλαπλασιαστη.
ολα τα μπουζι ειχαν την ιδια φθορα και το ιδιο χρωμα? -
Πάντα στον πρώτο κύλινδρο (στη μεριά του ιμάντα) το τρώει περισσότερο. Θα το χαρακτήριζα για πέταμα.
-
0,7 φοράω εγώ στο C4.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
0,7 φοράω εγώ στο C4.Το κανονικό διάκενο πόσο είναι;
-
Το βρήκα, 0,9 θέλει και βάζεις 0,7. Κάνεις δηλαδή ότι λέει ο Ηλίας. Εγώ από 1,1 το πολύ να κατεβώ στο 0,9.
Είναι φαγωμένο όμως το ένα και δεν θα ασχοληθώ.
Θα παραγγείλω κανένα σετ ιριδίου long life.
-
Πάντα στον πρώτο κύλινδρο (στη μεριά του ιμάντα) το τρώει περισσότερο. Θα το χαρακτήριζα για πέταμα.βαλε το πολλαπλασιαστη του 1ου κυλινδρου στον 2ο και το μπεκ υγραεριου του 1ου στον 3ο, βαλε παλι απλα μπουζι και σε μερικα χιλιομετρα κοιτα την φθορα τους αν εχει μετατοπιστει το προβληματικο μπουζι σε αλλον κυλινδρο θα εχεις βρει την αιτια, αν οχι παρε μια συμπιεση στον κινητηρα, τα μπουζι μας μαρτυρανε τα προβληματα και καλο ειναι να τα πιανουμε στην αρχη τους.
-
Το έχω δει και σε άλλο κινητήρα toyota να τρώει το μπουζί στον πρώτο κύλινδρο. Επίσης τρώει και τις βαλβίδες πιο γρήγορα.
Το πρόβλημα λύθηκε ούτως ή άλλως βάζοντας τα ιριδίου.
-
Αναλύοντας τα παραπάνω ήθελα να πω τα εξής:
Ξεκινώ από το ότι είναι δυσκολότερο να παράγεις σπινθήρα υπό κενό σε σχέση με όταν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Δηλαδή το σύστημα ανάφλεξης ζορίζεται περισσότερο στο ρελαντί, καθώς επίσης και σε ψηλότερες στροφές με λίγο γκάζι.
Προσθέτουμε τον επιβαρυντικό παράγοντα του υγραερίου το οποίο δυσκολεύει το σπινθήρα ακόμα περισσότερο.
Έχουμε και έναν ακόμα επιβαρυντικό παράγοντα. Κινητήρες σαν του aygo είναι κατασκευασμένοι για να έχουν πολύ χαμηλές τριβές (πιστόνια με κοντές φούστες, πολύ χαλαρά ελατήρια, στρόφαλος που δε βρίσκεται στο κέντρο των κυλίνδρων αλλά λίγο μπροστά για καλύτερη εκμετάλλευση της καύσης). Το αποτέλεσμα είναι αυτοί οι κινητήρες να γυρίζουν στο ρελαντί με πολύ λίγο καύσιμο, άρα και πολύ λίγο αέρα, άρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κενό στον κύλινδρο από ότι συνήθως.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το σύστημα ανάφλεξης ζορίζεται πολύ και μόλις τα μπουζί φθαρούν λίγο, αρχίζει να πετάει άκαυτο καύσιμο, το οποίο καίγεται στον καταλύτη, εξ ου και η ζέστη που με πήρε στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, ένα σύστημα ανάφλεξης στα όρια δίνει τα πρώτα δείγματα στο ρελαντί.
Θα ήθελα τις γνώμες σας.
ΥΓ: Κατά την κίνηση στο δρόμο δεν αντιλήφθηκα κάποια διαφορά σε σχέση με τα απλά μπουζί. Ίσως καλύτερο άρπαγμα την ώρα που πατούσα το γκάζι βγαίνοντας από διασταύρωση με πολυ χαμηλές στροφές.
ΥΓ2: Αν τα παραπάνω ισχύουν, θα μπορούσα πολύ άνετα να φανταστώ σαν συνέπεια να χαλάσει ο καταλύτης σε ένα αμάξι τέτοιο που κινείται στην πόλη.
-
Νομιζω οτι αυτο που λες με το σπινθηρα δεν ισχυει, αλλα ακριβως το αντιθετο. Στο 'κενο' (λεμε τωρα, δεν ειναι κενο) ειναι πιο ευκολος ο σπινθηρας παρα στην περιπτωση που εχεις μιγμα συμπιεσμενο. Αμα τραβηξεις την πιπα με τον κινητηρα εν λειτουργια, θα δεις σπινθηρα στο μπλοκ σε αποστασεις 2-3 εκατοστα, ανετα, ενω τα διακενα στα μπουζι ειναι 1 χιλιοστο, ακριβως γιατι ειναι δυσκολοτερο.
Αν το aygo σου πεταει ακαφτο μειγμα εξω, κατι αλλο παιζεται.
ΥΓ μπας και μπαζει αερα απο πουθενα και σου φτωχαινει το μειγμα (χωρις να το παιρνει χαμπαρι ο εγκεφαλος) και λογω υψηλοτερων θεμοκρασιων στα λιωνει ολα?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Νομιζω οτι αυτο που λες με το σπινθηρα δεν ισχυει, αλλα ακριβως το αντιθετο. Στο 'κενο' (λεμε τωρα, δεν ειναι κενο) ειναι πιο ευκολος ο σπινθηρας παρα στην περιπτωση που εχεις μιγμα συμπιεσμενο.Αυτό που λες είναι εν μέρει σωστό.
Στο παραπάνω διάγραμμα δείχνει την απαιτούμενη τάση για δημιουργία σπινθήρα εναντίον της πίεσης για διάφορα αέρια. Πρόσεξε ότι σε πιέσεις κάτω από 1 torr η απαιτούμενη τάση ανεβαίνει δραματικά. Πάνω από 1 torr συμβαίνει αυτό που περιγράφεις.
Μετατροπή από torr σε άλλες μονάδες εδώ. http://www.unit-conversion.info/pressure.html
Τα 1 torr είναι περίπου 0,019 psi. Αν ο κινητήρας παράγει περισσότερο κενό από τόσο, μπορεί να έχεις αυτό που περιγράφω.
-
Μα δεν εχει βρε παιδι μου ποτε κενο ο κινητηρας μεσα στον κυλινδρο την ωρα του σπινθηρα. Ακομα και σκετο αερα να εχει, θα ειναι καμμια 130αρια psi και πανω. Ειναι κλειστες ολες οι βαλβιδες οταν κανει σπινθηρα.
-
παιζει μεγαλο ρολο και ο χρονος δηλαδη η διαρκεια που χρειαζετια ο σπινθηρας να φτασει απο το ηλεκτροδιο στην γειωση, ακομα και στις 800 στροφες το περιθωριο του χρονου για την διμιουργεια του σπινθηρα ειναι απειροελαχιστο, γι αυτο και το διακενο στο μπουζι ειναι τοσο μικρο.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
παιζει μεγαλο ρολο και ο χρονος δηλαδη η διαρκεια που χρειαζετια ο σπινθηρας να φτασει απο το ηλεκτροδιο στην γειωση, ακομα και στις 800 στροφες το περιθωριο του χρονου για την διμιουργεια του σπινθηρα ειναι απειροελαχιστο, γι αυτο και το διακενο στο μπουζι ειναι τοσο μικρο.Βρε τι λετε, οπως και στο ανεκδοτο το ρευμα ειναι πιο γρηγορο και απο τη σκεψη.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
παιζει μεγαλο ρολο και ο χρονος δηλαδη η διαρκεια που χρειαζετια ο σπινθηρας να φτασει απο το ηλεκτροδιο στην γειωση, ακομα και στις 800 στροφες το περιθωριο του χρονου για την διμιουργεια του σπινθηρα ειναι απειροελαχιστο, γι αυτο και το διακενο στο μπουζι ειναι τοσο μικρο.
Βρε τι λετε, οπως και στο ανεκδοτο το ρευμα ειναι πιο γρηγορο και απο τη σκεψη.
στο ανεκδοτο πιο γρηγορο ειναι το χεσιμο.
-
Βρε τι λετε, οπως και στο ανεκδοτο το ρευμα ειναι πιο γρηγορο και απο τη σκεψη.
Η σειρα ειναι σκεψη, ρευμα, χεσιμο ή κανω λαθος?
Τελος παντων ειναι γρηγορο πραγμα, δεν εχω στοιχεια, αλλα ειναι σε επιπεδο ms
-
Χ 2
Υγραεριοκίνηση!