-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
Ένας φίλος μου εγκατέστησε σε ένα VW Caddy ένα σύστημα 4ης γενιάς της Lovatto.
Το αυτοκίνητο μέχρι σήμερα λειτουργεί υποδειγματικά σε όλο το φάσκα των στροφών.
Παρόλ' αυτά, 2 φορές του έσβησε έχοντας μέσα 2α και πατώντας τέρμα το συμπλέκτη, τη μία σε παρκάρισμα και την άλλη σταματώντας σε φανάρι στην πόλη. Δεν γύρισε σε βενζίνη, αλλά έσβησε με τη μία και χρειάστηκε να το βάλει πάλι μπρος.
Ο εγκαταστάτης λέει πως φταίει το μείγμα, αλλά δεν τον πείθει.
Έχετε κατά νου τι μπορεί να φταίει;Το μίγμα...
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
Το αυτοκίνητο μέχρι σήμερα λειτουργεί υποδειγματικά σε όλο το φάσκα των στροφών.
Παρόλ' αυτά, 2 φορές του έσβησε έχοντας μέσα 2α και πατώντας τέρμα το συμπλέκτη, τη μία σε παρκάρισμα και την άλλη σταματώντας σε φανάρι στην πόλη. Δεν γύρισε σε βενζίνη, αλλά έσβησε με τη μία και χρειάστηκε να το βάλει πάλι μπρος.
Έχετε κατά νου τι μπορεί να φταίει;2 στις 5 εχει προβλημα, 2 στις 50 δεν εχει προβλημα, πρωτη κινηση αν το προβλημα ειναι συχνο το κανει και στην βενζινα? δεν φταιει το υγραεριο, δεν το κανει στην βενζινα? μπορει να φταιει το υγραεριο.
asteris καλο θα ηταν πριν βγαλεις πορισμα να ζηταγες και μερικα δεδομενα για πιο ασφαλη διαγνωση.
-
Τι άλλο να είναι ρε Ηλία, λάθος μίγμα στο υγραέριο είναι και στο ρελαντί είναι που το καταλαβαίνει γιατί σβήνει. Πιθανόν είναι και αλλού φτωχό, αλλά όχι τόσο για να σκορτσάρει. Πιθανόν και να καψαλίζονται και λίγο οι βαλβίδες, αλλά αυτό θα το μάθουμε σε 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Τι άλλο να είναι ρε Ηλία, λάθος μίγμα στο υγραέριο είναι και στο ρελαντί είναι που το καταλαβαίνει γιατί σβήνει. Πιθανόν είναι και αλλού φτωχό, αλλά όχι τόσο για να σκορτσάρει. Πιθανόν και να καψαλίζονται και λίγο οι βαλβίδες, αλλά αυτό θα το μάθουμε σε 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα...βρωμικη πεταλουδα γκαζιου, βασικη ρυθμηση ρελαντι, ειναι μονιμος πονος στα vag.
-
Κατάλαβα.
Πάντως αυτό δεν το έκανε ποτέ στη βενζίνη. Έχει μόλις 2.000 χλμ. με υγραέριο.
Νά'στε καλά που ασχοληθήκατε... -
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Κατάλαβα.
Πάντως αυτό δεν το έκανε ποτέ στη βενζίνη. Έχει μόλις 2.000 χλμ. με υγραέριο.
Νά'στε καλά που ασχοληθήκατε...προσεξε αν εχεις εστω και μια πολυ μικρη αρρυθμια στο ρελαντι στην βενζινη.
ενα αμυδρο προβλημα στην βενζινη (που πολλες φορες δεν γινετε αντιληπτο) γινετε τρομερα εντονο στο υγραεριο, γιαυτο καλο θα ειναι να ειμαστε πολυ παρατηρητικοι στην λειτουργια με βενζινη ετσι ωστε να ταλαιπωρηθουμε λιγοτερο για να βρουμε την αιτια καποιας δυσλειτουργιας. -
Θα μπώ γρήγορα στο θέμα, μετά απο πολλές ρυθμίσεις στο σύστημα υγραερίου όσο αναφορά το λαμπάκι check engine που ανάβει το πρόβλημα παραμένει ίδιο και ούτε στην αντιπροσωπεία φαίνεται να μπορούν να βρούν λύση.
Το πρόβλημα έχει ως εξής: Το αυτοκίνητο ''Ξερυθμίζεται'' σε ανύποπτη στιγμή, ανάβει το check engine στο καντράν και αισθανομαι μειωμένη απόδοση στο γκάζι αλλα και μετα την επαναρύθμιση του συστήματος ακόμα διαπιστώνω μειωμένη απόδοση στο υγραέριο παρόλο που το check engine δεν έχει ανάψει, συνήθως μια ρυθμιση μου βγάζει περίπου 400-500 χιλίομετρα μέχρι να ανάψει το check engine αλλα και πάλι η απόδοση σε αυτά τα χιλιόμετρα ειναι χαμήλη σε σχεση με της βενζίνης.
Αλλαξα αισθητηρα Λαμδα αλλα τίποτα, εχω μπουχτίσει να πηγαίνω στο συνεργείο για να σβήνω το check engine που θα μου ξανανάψει μετα απο ενα περίπου φουλάρισμα της δεξαμενής... Κολλητάρια με τον Υγραερά έγινα έλεος...
Το σύστημα είναι Ταρταρίνι.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει γιατι κουράστηκα
-
ποια μπεκιερα φοραει?
-
Δεν γνωρίζω Ηλία : /
-
Ο χρήστης Crar έγραψε:
Δεν γνωρίζω Ηλία : /τι αυτοκινητο εχεις, ποσα αλογα ειναι, στην μπεκιερα εκει που πατανε οι ηλεκτρομαγνητες ειναι μια τεραγωνη μεταλλικη ραβδος ή στρογγυλη πλαστικη ραβδος? υπαρχει περιπτωση για φωτο απο πνευμονα και μπεκιερα?
δωσε καποια στοιχεια για να βγαλουμε μια ακρη. -
Ο χρήστης Crar έγραψε:
Θα μπώ γρήγορα στο θέμα, μετά απο πολλές ρυθμίσεις στο σύστημα υγραερίου όσο αναφορά το λαμπάκι check engine που ανάβει το πρόβλημα παραμένει ίδιο και ούτε στην αντιπροσωπεία φαίνεται να μπορούν να βρούν λύση.Το πρόβλημα έχει ως εξής: Το αυτοκίνητο ''Ξερυθμίζεται'' σε ανύποπτη στιγμή, ανάβει το check engine στο καντράν και αισθανομαι μειωμένη απόδοση στο γκάζι αλλα και μετα την επαναρύθμιση του συστήματος ακόμα διαπιστώνω μειωμένη απόδοση στο υγραέριο παρόλο που το check engine δεν έχει ανάψει, συνήθως μια ρυθμιση μου βγάζει περίπου 400-500 χιλίομετρα μέχρι να ανάψει το check engine αλλα και πάλι η απόδοση σε αυτά τα χιλιόμετρα ειναι χαμήλη σε σχεση με της βενζίνης.
Αλλαξα αισθητηρα Λαμδα αλλα τίποτα, εχω μπουχτίσει να πηγαίνω στο συνεργείο για να σβήνω το check engine που θα μου ξανανάψει μετα απο ενα περίπου φουλάρισμα της δεξαμενής... Κολλητάρια με τον Υγραερά έγινα έλεος...
Το σύστημα είναι Ταρταρίνι.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει γιατι κουράστηκα
Στην αντιπροσωπεία το έβαλες ; Η σε αδειοδοτημενο συνεργειο ; λόγω πιθανού κακού μειγματος , τοποθέτησης μπεκ χαρτογράφησης κτλ. εIχες το check .... τωρα λόγο μάλλον λάθος τοποθέτησης το έκανε πολυ πλούσιο η φτωχο με αποτέλεσμα να μην παει βήμα σύντομα να ανάψει και παλι το check ... Ο λαμδα δεν εχει σχεση με τη σωστη λειτουργία παρά μονο με την οικονομιακαι στα δυο καύσιμα
-
Στην αντιπροσωπεία το έβαλες ; Η σε αδειοδοτημενο συνεργειο ; λόγω πιθανού κακού μειγματος , τοποθέτησης μπεκ χαρτογράφησης κτλ. εIχες το check .... τωρα λόγο μάλλον λάθος τοποθέτησης το έκανε πολυ πλούσιο η φτωχο με αποτέλεσμα να μην παει βήμα σύντομα να ανάψει και παλι το check ... Ο λαμδα δεν εχει σχεση με τη σωστη λειτουργία παρά μονο με την οικονομιακαι στα δυο καύσιμα[/quote]
ειναι το μοναδικο εξαρτημα που ελεγχει την σωστη αναλογια καυσιμου αερα, πως γινετε με προβληματικο λαμδα να μην εχει δυσλειτουργιες ενα αυτοκινητο?
-
παντως στα σεατ που την ακουει ο λάμδα το αμαξι δεν εχει δυσλειτουργιες αλλά λίγο αυξημένη κατανάλωση. Στο ένα ίμπιζα που έχουμε ο λάμδα δεν έχει χαλάσει. στο άλλο που πουλήσαμε άναβε λαμπακι check engine λόγω λάμδα, κ το αμαξι δουλευε μια χαρά αλλά είχε λίγο αυξημένη καταναλωση (κ με τα δυο καύσιμα)
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία το έβαλες ; Η σε αδειοδοτημενο συνεργειο ; λόγω πιθανού κακού μειγματος , τοποθέτησης μπεκ χαρτογράφησης κτλ. εIχες το check .... τωρα λόγο μάλλον λάθος τοποθέτησης το έκανε πολυ πλούσιο η φτωχο με αποτέλεσμα να μην παει βήμα σύντομα να ανάψει και παλι το check ... Ο λαμδα δεν εχει σχεση με τη σωστη λειτουργία παρά μονο με την οικονομιακαι στα δυο καύσιμαειναι το μοναδικο εξαρτημα που ελεγχει την σωστη αναλογια καυσιμου αερα, πως γινετε με προβληματικο λαμδα να μην εχει δυσλειτουργιες ενα αυτοκινητο?[/quote]
Δεν επηρεάζει τη λειτουργια του υγραεριου εγω είχα βουλωμενο λαμδα για 23 χιλιάδες χιλ αυτο που είπε και ο φίλος λίγο παραπάνω κατανάλωση άλλωστε απο όσο ξερω το δικο μου δεν τον εχει συνδεδεμένο λόγω wide band μπρος πισω
-
Στην αντιπροσωπεία το έβαλες ; Η σε αδειοδοτημενο συνεργειο ; λόγω πιθανού κακού μειγματος , τοποθέτησης μπεκ χαρτογράφησης κτλ. εIχες το check .... τωρα λόγο μάλλον λάθος τοποθέτησης το έκανε πολυ πλούσιο η φτωχο με αποτέλεσμα να μην παει βήμα σύντομα να ανάψει και παλι το check ... Ο λαμδα δεν εχει σχεση με τη σωστη λειτουργία παρά μονο με την οικονομιακαι στα δυο καύσιμαειναι το μοναδικο εξαρτημα που ελεγχει την σωστη αναλογια καυσιμου αερα, πως γινετε με προβληματικο λαμδα να μην εχει δυσλειτουργιες ενα αυτοκινητο?[/quote]
Δεν επηρεάζει τη λειτουργια του υγραεριου εγω είχα βουλωμενο λαμδα για 23 χιλιάδες χιλ αυτο που είπε και ο φίλος λίγο παραπάνω κατανάλωση άλλωστε απο όσο ξερω το δικο μου δεν τον εχει συνδεδεμένο λόγω wide band μπρος πισω
-
-
Ο χρήστης rufous έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
Έχετε κατά νου τι μπορεί να φταίει;ΙΔΙΟ ακριβως προβλημα σε διαφορετικο αυτοκινητο (BMW 320i E90) και ιδιο κιτ υγραεριου της Lovatto! Το αυτοκινητο εσβηνε μονο του οταν αφηνες τον συμπλεκτη... Κυριως σε ελαφριες κατηφορες που εβαζα νεκρα για να σταματησω μετα απο λιγα μετρα αλλα οπως ειπες και εσυ και κατα το παρκαρισμα!
Προβλημα μιγματος δεν υπαρχει μιας και το αυτοκινητο γεμιζει με υγραεριο της CORAL και ο πρατηριουχος ειμαι εγω (με οτι αυτο συνεπαγεται)!Το προβλημα λυθηκε με επισκεψη στον εγκαταστατη και αλλαγη του πνευμονα -αν θυμαμαι καλα- μιας και απο οτι με ειχε ενημερωσει ηταν γνωστο το προβλημα σε συγκεκριμενη παρτιδα του συγκεκριμενου ανταλλακτικου της Lovatto! Εκτοτε το αυτοκινητο δουλευει ρολοι... Προσωπικα δεν κληθηκα να πληρωσω το παραμικρο!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
Έχετε κατά νου τι μπορεί να φταίει;ΙΔΙΟ ακριβως προβλημα σε διαφορετικο αυτοκινητο (BMW 320i E90) και ιδιο κιτ υγραεριου της Lovatto! Το αυτοκινητο εσβηνε μονο του οταν αφηνες τον συμπλεκτη... Κυριως σε ελαφριες κατηφορες που εβαζα νεκρα για να σταματησω μετα απο λιγα μετρα αλλα οπως ειπες και εσυ και κατα το παρκαρισμα!
Προβλημα μιγματος δεν υπαρχει μιας και το αυτοκινητο γεμιζει με υγραεριο της CORAL και ο πρατηριουχος ειμαι εγω (με οτι αυτο συνεπαγεται)!Το προβλημα λυθηκε με επισκεψη στον εγκαταστατη και αλλαγη του πνευμονα -αν θυμαμαι καλα- μιας και απο οτι με ειχε ενημερωσει ηταν γνωστο το προβλημα σε συγκεκριμενη παρτιδα του συγκεκριμενου ανταλλακτικου της Lovatto! Εκτοτε το αυτοκινητο δουλευει ρολοι... Προσωπικα δεν κληθηκα να πληρωσω το παραμικρο!
συνηθως βαζουνε μεγαλα μπεκ και μπουκωνει με αποτελεσμα τα απανωτα σβησιματα στο ρελαντι, μεγαλυτερα για τον κυβισμο του αυτοκινητου επειδη δεν ''σκαμπαζουν'' απο laptop για να ρυθμισουν τους χαρτες στις υψηλοτερες στροφες που θα χρειαστει περισσοτερο καυσιμο σε περιπτωση που βαλουν μικροτερα μπεκ με τα οποια το αυτοκινητο δουλευει αψογα σε ρελαντι και χαμηλομεσαιες στροφες
-
Λαδιέρας το ανάγνωσμα και πάλι. Διάβαζα στη βικιπαίδια για το τολουένιο και βρήκα το εξής:
Toluene also poses similar problems as alcohol fuels, as it eats through standard rubber fuel lines and has no lubricating properties, as standard gasoline does,[citation needed] which can break down fuel pumps and cause upper cylinder bore wear.
Από http://en.wikipedia.org/wiki/Toluene
Εννοεί το άρθρο ότι η βενζίνη έχει κάποιες λιπαντικές ιδιότητες που το τολουένιο (και το υγραέριο) δεν έχει.
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
συνηθως βαζουνε μεγαλα μπεκ και μπουκωνει με αποτελεσμα τα απανωτα σβησιματα στο ρελαντι, μεγαλυτερα για τον κυβισμο του αυτοκινητου επειδη δεν ''σκαμπαζουν'' απο laptop για να ρυθμισουν τους χαρτες στις υψηλοτερες στροφες που θα χρειαστει περισσοτερο καυσιμο σε περιπτωση που βαλουν μικροτερα μπεκ με τα οποια το αυτοκινητο δουλευει αψογα σε ρελαντι και χαμηλομεσαιες στροφες
Δεν γνωριζω για μπεκ! Σε εμενα δεν αλλαχθηκαν τα μπεκ... Μονο ο (ελλατωματικος) πνευμονας και το προβλημα λυθηκε! Δεν ξερω τι συμβαινει στο αυτοκινητο του φιλου αλλα διαβασα το ιδιο προβλημα που αντιμετωπισα και εγω και σκεφτηκα να τον βοηθησω...
Μακαρι να βρει την ακρη!
Υγραεριοκίνηση!