-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Αναλόγως τα λίτρα που παίρνει.
Καλέ μου φίλε μην τσιμπάς. Ποιος το έχει στοιχισμένο επάνω σε ηλεκτρονική ζυγαριά?.
Με τα κολάρα στήριξης?. Με της βίδες?. Με τα ακροφήσια?. Με τους σωλήνες υπερχείλισης θερμικών διαρροών?. Η σχόλη της Αλεξανδρείας!!!!!...... πίστευε και μι ερεύνα…….
Α. -
Αν θέλω να μετατρέψω το αμάξι μου να καίει μονο υγραεριο σε υγρή μορφή αγοράζοντας μια δεξαμενη με αντλία στα 5 μπαρ και συνδέοντας στην στη μπεκιερα της βενζίνης καταργώντας τελίως τη βενζίνη , εννοείτε οτι θα παράκαμψω το ηλεκτρικό κύκλωμα της τρομοας της βενζίνης και ξερω οτι τα μπεκ μου μπορούν να δουλέψουν με υγραεριο .. Τι θα έπρεπε στη πράξη να προσέξω ;
-
Ο χρήστης Matheos έγραψε:
Σας ενημερώνου όλους εδώ μέσα σε αυτό το φόρουμ πως η ICOM έχει κάνει το σύστημα της τόσο απλό που δεν χρειάζεστε να φοβάστε να ασχοληθείτε με αυτό !!!!! Είναι πανεύκολο να κάνετε διάγνωση βλάβης, είναι πανεύκολο να αλλάξετε μια τρόμπα, και είναι πανεύκολο να αλλάξετε ένα φίλτρο Υγραερίου αν φυσικά πιάνουν τα χέρια σας ! Να στε όλοι καλά και μην σκύβετε το κεφάλι στο κατεστημένο !!!!
dr. FOUFOUTOS
διπλωματουχος ΗΛΕΚΤΡοΛΟΓΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
τ.καθ. Παν/μιου ΤιρανωνΔεχεται καθημερινα 7-9
στο χωρο τουΔιαγνωση & εξεταση δωρεαν
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Σας ενημερώνου όλους εδώ μέσα σε αυτό το φόρουμ πως η ICOM έχει κάνει το σύστημα της τόσο απλό που δεν χρειάζεστε να φοβάστε να ασχοληθείτε με αυτό !!!!! Είναι πανεύκολο να κάνετε διάγνωση βλάβης, είναι πανεύκολο να αλλάξετε μια τρόμπα, και είναι πανεύκολο να αλλάξετε ένα φίλτρο Υγραερίου αν φυσικά πιάνουν τα χέρια σας ! Να στε όλοι καλά και μην σκύβετε το κεφάλι στο κατεστημένο !!!!
dr. FOUFOUTOS
διπλωματουχος ΗΛΕΚΤΡοΛΟΓΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
τ.καθ. Παν/μιου ΤιρανωνΔεχεται καθημερινα 7-9
στο χωρο τουΔιαγνωση & εξεταση δωρεαν
Τάσο μου καλό σου βράδυ. ο Μπαρμαδήμας ποιος ήταν και πως έσωσε κόσμο?.
Α. -
....τον Παπαδημο εννοω, που μας τον παρουσιασαν σαν μαιτρ της οικονομικης επιστημης.
Και εγω αναρωτιεμαι...τι εχει κανει και ποιους εχει σωσει ο σωτηρας αυτος.? -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Αν θέλω να μετατρέψω το αμάξι μου να καίει μονο υγραεριο σε υγρή μορφή αγοράζοντας μια δεξαμενη με αντλία στα 5 μπαρ και συνδέοντας στην στη μπεκιερα της βενζίνης καταργώντας τελίως τη βενζίνη , εννοείτε οτι θα παράκαμψω το ηλεκτρικό κύκλωμα της τρομοας της βενζίνης και ξερω οτι τα μπεκ μου μπορούν να δουλέψουν με υγραεριο .. Τι θα έπρεπε στη πράξη να προσέξω ;Αν πας ταξίδι θα δυσκολευτείς να βρεις υγραέριο γι αυτό μη καταργήσεις την βενζίνη.
Τα μπεκ της βενζίνης δεν δουλεύουν με υγραέριο - έχουν άλλες προδιαγραφές.
Το ότι μπορεί να δουλεύουν τα μπεκ δεν σημαίνει ότι δουλεύουν σωστά.
Η πίεση λειτουργίας είναι εκτός ορίων κατασκευαστή - το πόσο καιρό θα δουλεύουν χωρίς πρόβλημα θα το ανακαλύψεις. -
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν θέλω να μετατρέψω το αμάξι μου να καίει μονο υγραεριο σε υγρή μορφή αγοράζοντας μια δεξαμενη με αντλία στα 5 μπαρ και συνδέοντας στην στη μπεκιερα της βενζίνης καταργώντας τελίως τη βενζίνη , εννοείτε οτι θα παράκαμψω το ηλεκτρικό κύκλωμα της τρομοας της βενζίνης και ξερω οτι τα μπεκ μου μπορούν να δουλέψουν με υγραεριο .. Τι θα έπρεπε στη πράξη να προσέξω ;
Αν πας ταξίδι θα δυσκολευτείς να βρεις υγραέριο γι αυτό μη καταργήσεις την βενζίνη.Τα μπεκ της βενζίνης δεν δουλεύουν με υγραέριο - έχουν άλλες προδιαγραφές.
Το ότι μπορεί να δουλεύουν τα μπεκ δεν σημαίνει ότι δουλεύουν σωστά.
Η πίεση λειτουργίας είναι εκτός ορίων κατασκευαστή - το πόσο καιρό θα δουλεύουν χωρίς πρόβλημα θα το ανακαλύψεις.Αυτό που γράφεις φίλε δεν ισχύει με τίποτα! Έβαλα το αέριο τέλη Μαιου του 2010 και είχε τότε 47-48 πρατήρια σε όλη την Έλλαδα! Εχώ παει από τοτε Ναυπλιο-Πάτρα-Αλεξανδρουπολη-Λευκαδα και ποτε δεν εμεινα χωρις να το θελω απο αεριο με 52δεξαμενη και αμαξι 1.4κυβικα! Τωρα τα πρατηρια κοντευουν 370 πρεπει να κανεις κατι λαθος για να μεινεις απο αεριο!!!
-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Από την υπογραφή σου από κάτω, φαίνετε ότι χρησιμοποιείς αέριο. Σίγουρα στα επαγγελματικά μηχανήματα, το τανκ της βενζίνας βγαίνει, διότι δεν πρέπει να υπάρχουν και τα δυο. Σίγουρα τα εξαρτήματα βενζίνας, ή αφαιρούνται, ή ταπώνονται.
Η δομή μεταφοράς και καύσης των δυο καυσίμων, έχει ιδιαιτερότητες. Προσωπικά βάζω ανεξάρτητες γραμμές για το αέριο.
Υπάρχουν στην βενζίνα σωληνώσεις πλαστικές. Υπάρχουν ελαστικά κολάρα με μόνον ένα ‘κολιέ’.
Υπάρχουν και πλαστικά φίλτρα, στην βενζίνα.
Στο αέριο τα συστήματα ασφαλείας είναι πολλαπλάσια. Κατάργησε και βγάλε το ρεζερβουάρ της βενζίνας, και στην θέση του, βαλε ένα μεγαλύτερο τανκ αερίου.
Εάν θελήσεις να το πουλήσεις, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται και τα γκαζάκια για καφέ!.
Εάν δεις την ιδία μάρκα και μοντέλο μηχάνημα, από εργοστάσιο, το ένα βενζίνη το άλλο αέριο, η δομή της τροφοδοσίας είναι εντελώς διάφορη. Αυτές αντιγράφω, στα εισαγόμενα βενζινοκίνητα, μα βγάζω και καπάκι πάντα.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλέ μου φίλε μην τσιμπάς. Ποιος το έχει στοιχισμένο επάνω σε ηλεκτρονική ζυγαριά?.
Με τα κολάρα στήριξης?. Με της βίδες?. Με τα ακροφήσια?. Με τους σωλήνες υπερχείλισης θερμικών διαρροών?. Η σχόλη της Αλεξανδρείας!!!!!...... πίστευε και μι ερεύνα…….
Α.Μάστορά μου,ζύγισα πρίν και μετά.
Ζύγισα και φουλαρισμένος αέριο.
Ζύγισα και φουλαρισμένος και βενζίνη.
Έκαψα και τα δύο για να δω πόσα χλμ βγάζω.
Το ξέρεις οτι κάνω 8.000 χλμ το μήνα,οπότε ξέρω όχι μόνο πόσο καίω(άδειος-γεμάτος),αλλά και πόσο καίω με ούρειο ή κόντρα άνεμο.Πρατήρια,υπάρχουν πλέον παντού παιδιά.Δεν υπάρχει θέμα.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Α.Μάστορά μου,ζύγισα πρίν και μετά.
Ζύγισα και φουλαρισμένος αέριο.
Ζύγισα και φουλαρισμένος και βενζίνη.
Έκαψα και τα δύο για να δω πόσα χλμ βγάζω.
Το ξέρεις οτι κάνω 8.000 χλμ το μήνα,οπότε ξέρω όχι μόνο πόσο καίω(άδειος-γεμάτος),αλλά και πόσο καίω με ούρειο ή κόντρα άνεμο.Πρατήρια,υπάρχουν πλέον παντού παιδιά.Δεν υπάρχει θέμα.
Και παντού να μην υπάρχουν, σίγουρα υπάρχουν πολλά. Όποτε καμιά δικαιολογία ότι δεν έβρισκα αέριο…… αντιγράφεις μια λίστα, και υπολογίζεις την διαδρομή που θα περάσεις.
Α. -
Μάστορα σου δίνουν στα πρατήρια που βάζεις,χάρτη με όλα τα πρατήρια στη Ελλάδα.
Μιλάω για Coral που βάζω εγώ. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Μιλάω για Coral που βάζω εγώ.
Εάν τους ξέραμε όλους, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα για λιγότερα ζικ ζακ!. Μα πρέπει να βοηθήσει ο φίλος Βασίλης ως ιδικός. Ένα σκανάρισμα και όλοι οι συνφορουμίτες κοινωνοί του χάρτη!.
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μιλάω για Coral που βάζω εγώ.
Εάν τους ξέραμε όλους, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα για λιγότερα ζικ ζακ!. Μα πρέπει να βοηθήσει ο φίλος Βασίλης ως ιδικός. Ένα σκανάρισμα και όλοι οι συνφορουμίτες κοινωνοί του χάρτη!.
ΑΦίλοι μου, υπάρχει και το gasPrice.gr, με όλα τα πρατήρια κατά νομό, με χάρτη google, τιμές αερίου (όχι όλα, αλλά είναι στο χέρι μας να το ενημερώσουμε), εντυπώσεις πελατών, ακόμη και φωτογραφίες πρατηρίων.
-
Πάντως το καλοκαίρι που πήγα Ελαφόνησο και Κύθηρα, το τελευταίο πρατήριο ήταν κάποια χλμ μετά την Σπάρτη..
Έκαψα και λίγη βενζίνη στην επιστροφή..
Είναι το 0,5% των χλμ που κάνω τον χρόνο, απλά το αναφέρω..Και μιας και αναφερθήκαμε στα πρατήρια, τι λέτε οι Θεσσαλονικείς να κάνουμε μια κίνηση για ομαδική καταγγελία ενάντια στο καρτέλ που έχουν στήσει οι δικοί μας πρατηριούχοι???
-
δεν βρισκω τον χαρτη στο gasPrice.gr.τελος παντον εγω βλεπω τις τιμες στο Fuel Prices in Greece για android.
Για την θεσσαλονικη να πω,τοσα βενζιναδικα και δεν υπαρχει ενας που να μην ειναι λαμογιο,μα ουτε ενας.
οσο βλεπω κατι τιμες στην κατερινη ..ρε φουστη μου λεω μηπως βγαζει η κατερινη αεριο και δεν το ξερω
-
ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ υγραεριο με το που ξεκιναγα το πρωι για 3-4 λεπτα δουλευε στη βενζινη και μετα γυρναγε υγραεριο. Αν βγει η βενζινη εντελως εκτος, αυτο πως θα γινεται?...ο μαστορας μου ειχε πει αυτο γινεται μεχρι να ανεβει λιγο η θερμοκρασια ωστε το αεριο να ειναι διαχειρισιμο.
Ειχα συστηματα με πνευμονα σε 2 αμαξια, τα λεγομενα 4ης γενεας. Μπορει η τεχνολογια τωρα να μην απαιτει εκκινηση με βενζινη.
Για πειτε αποψη.
-
αυτα που εχουν συστηματα με πνευμονα ειναι αδυνατον να κανουν εκκινηση με αεριο με θερμοκρασιες κατω απο 23 βαθμους, μαλλον θα κανουν θα παρουν μπρος αλλα δεν λειτουργει ομαλα θα δεις το στροφομετρο να ανεβοκατεβαινει μετα βιας να το κρατησει αναμμενο...δεν εχει αποδοση-δεν ειναι λειτουργικο δε συστηματα με πνευμονα
εχει γραφει παραπανω πως μονο αν μπει στη δεξαμενη υγραεριου αντλια καυσιμου για να το στελνει απευθειας με πιεση(σε υγρη μορφη) στα μπεκ υγραεριου
στο δικο σου συστημα δεν εχεις αντλια στη δεξαμενη εχεις τον πνευμονα για να κανει αυτο το εργο αλλα θα πρεπει να γινει χλιαρο-ζεστο το νερο στον πνευμονα για να καταφερει να γινει το αεριο απο υγρη σε αερια μορφη με πιεση πανω απο 1bar -
Ο χρήστης aristidis540 έγραψε:
δεν βρισκω τον χαρτη στο gasPrice.gr.τελος παντον εγω βλεπω τις τιμες στο Fuel Prices in Greece για android.Για την θεσσαλονικη να πω,τοσα βενζιναδικα και δεν υπαρχει ενας που να μην ειναι λαμογιο,μα ουτε ενας.
οσο βλεπω κατι τιμες στην κατερινη ..ρε φουστη μου λεω μηπως βγαζει η κατερινη αεριο και δεν το ξερω
Ο χάρτης εμφανίζεται όταν κάνουμε κλικ στο όνομα του βενζινάδικου για να ανοίξει.
-
Το τελευταίο καιρό ... αντιλήφθηκα, ότι όταν το αυτοκίνητο δούλευε με βενζίνη 'σαν να άκουγα πυράκια' σε χαμηλές στροφές και με μέτριο+ φορτίο. Το αμάξι με lpg και με αυτά τα μπουζί που δείχνω πιο κάτω έχει κάνει περίπου 30.000χλμ. O κατασκευαστής (βενζίνη) λέει αλλαγή μπουζί κάθε 60.000χλμ ngk tr6ap-13 platinum.
είπα λοιπόν να αλλάξω μπουζί προληπτικά (έβαλα τα NGK LPG No5). Η κατάσταση του μπουζί κυλίνδρου Νο3 (μαυρισμένο), με έχει προβληματίσει .... καμιά ιδέα ;
http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark ... talog.html
από αυτή την λίστα ... μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο με το No4 No5 (δεν έχει ίχνη λαδιού)
Υγραεριοκίνηση!