-
Θα σε απογοητευσω αλλα αυτος που το εβαλε εχει και φορητο καυσαναλητη και μπορει να δει μιγματα και στο δρομο, αλλα ας το αφησουμε αυτο.
δε μπορει ο οποιοσδηποτε μαστορας να δει διαρροες??
να δει χτυπημενα - ξεπιασμενα στραβομενα σωληνακια?
δε μπορει να δει οτι χαλαρωσε η στιριξη της δεξαμενης???
οτι εχει φρακαρει η σωλήνα εξαερισμού?και δεν καταλαβες κατι
ακομα και απο το μαστορα που μου το εβαλε δεχομαι οτι θα χρεωσει για τον ελεγχο - ποσο δε απο καποιον που δεν το εβαλε και δεν εχει ηθικη ή αλλη υποχρεωση.στο κατω κατω στο ΚΤΕΟ ( για το οποιο θες το χαρτι) κοιτανε μιγματα???
( για την μουτζα εισαι σιγουρος??? και για το οτι δεν θα το ελενξουν??? )
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Θα σε απογοητευσω αλλα αυτος που το εβαλε εχει και φορητο καυσαναλητη και μπορει να δει μιγματα και στο δρομο, αλλα ας το αφησουμε αυτο.
δε μπορει ο οποιοσδηποτε μαστορας να δει διαρροες??
να δει χτυπημενα - ξεπιασμενα στραβομενα σωληνακια?
δε μπορει να δει οτι χαλαρωσε η στιριξη της δεξαμενης???
οτι εχει φρακαρει η σωλήνα εξαερισμού?και δεν καταλαβες κατι
ακομα και απο το μαστορα που μου το εβαλε δεχομαι οτι θα χρεωσει για τον ελεγχο - ποσο δε απο καποιον που δεν το εβαλε και δεν εχει ηθικη ή αλλη υποχρεωση.στο κατω κατω στο ΚΤΕΟ ( για το οποιο θες το χαρτι) κοιτανε μιγματα???
( για την μουτζα εισαι σιγουρος??? και για το οτι δεν θα το ελενξουν??? )
Πλάκα σου κάνω Φοκιων δεν θα το ελέγξουν απο όσο ξέρω μόνο τα prins βλέπουν , τα υπόλοιπα που γράφεις φαντάζομαι ότι μπορούν να τα δουν δεν ξέρω αν όμως μπορούν να το ρυθμίσουν , αλλα νομίζω ότι δεν θέλουν δεν τους ενδιαφέρει , εμένα για το BRC με έστειλαν στον Πειραιά !!
-
Οκ δεν αντεληφθην το χιουμορ
-
Ο χρήστης SEATIBIZA05 έγραψε:
Γεια χαρα σε ολους.
Επειδη ειμαι κανουργιος στο φορουμ και τελευταια ψαχνομαι πολυ να βαλω στο αμαξι μου ενα SEAT IBIZA TOP GUN 2005 1.4 115HP συστημα υγραεριοκινησης.εχω διαβασει πολυ το φορουμ εδω αλλα και γενικα που ψαχτηκα καταλαβαινω οτι το BRC ειναι ενα απο τα καλυτερα συστηματα για τα συνηθη αυτοκινητα κυκλοφοριας.
Στο συνεργειο που κανω σερβις το αυτοκινητο μου τα τελευταια χρονια ( και δεν εχω κανενα παραπονο εως τωρα ) , βαζουν συστηματα υγραεριου της BRC(1150 € ) και της GAS ITALIA (1000 €) αλλα μου λεει οτι το GAS ITALIA ειναι καλυτερο( εχει λεει 2μπριζο εγκεφαλο αντι 1μπριζου του brc )και γενικα οτι πληρωνεις και ονομα στο BRC. Εγω παρολα αυτα δεν πολυπειθομαι και επιμενω σε σκεψη για το BRC και οχι το GAS ITALIA(οτι πληρωνεις παιρνει σωστα? )
Εχει κανενας εμπειρια απο καποιο απο τα 2 συστηματα για να κανω μια τελικη συγκριση?
Ευχαριστω για ολα.
Προσωπικά και εκ πήρας πιστεύω, ότι το BRC είναι θετικότερη επιλογή. Ο προγραμματισμός αποστέλλετε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή από το εργοστάσιο. Σε περίπτωση προβλήματος μικρού ή μεγάλου, πάλη βοηθάει το εργοστάσιο με την μεγαλύτερη γνώση. Είναι στιβαρότερο από πολλά.
Το να μιλάμε για +150ε , είναι τουλάχιστον αστείο.
Έχω γράψει της προϋποθέσεις για τοποθέτηση αερίου, είναι στης τελευταίες σελίδες, και κυρίως στην 699.
Μα το να γράψεις την ευρύτερη περιοχή σου, θα βοηθούσε σε σύσταση συνεργείου. Όπως σαφώς έχω γράψει δεν ασχολούμαι με εγκαταστάσεις σε ΙΧ, μα μπορώ να συστήσω τους καλύτερους.
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Γεια χαρα σε ολους.
Επειδη ειμαι κανουργιος στο φορουμ και τελευταια ψαχνομαι πολυ να βαλω στο αμαξι μου ενα SEAT IBIZA TOP GUN 2005 1.4 115HP συστημα υγραεριοκινησης.εχω διαβασει πολυ το φορουμ εδω αλλα και γενικα που ψαχτηκα καταλαβαινω οτι το BRC ειναι ενα απο τα καλυτερα συστηματα για τα συνηθη αυτοκινητα κυκλοφοριας.
Στο συνεργειο που κανω σερβις το αυτοκινητο μου τα τελευταια χρονια ( και δεν εχω κανενα παραπονο εως τωρα ) , βαζουν συστηματα υγραεριου της BRC(1150 € ) και της GAS ITALIA (1000 €) αλλα μου λεει οτι το GAS ITALIA ειναι καλυτερο( εχει λεει 2μπριζο εγκεφαλο αντι 1μπριζου του brc )και γενικα οτι πληρωνεις και ονομα στο BRC. Εγω παρολα αυτα δεν πολυπειθομαι και επιμενω σε σκεψη για το BRC και οχι το GAS ITALIA(οτι πληρωνεις παιρνει σωστα? )
Εχει κανενας εμπειρια απο καποιο απο τα 2 συστηματα για να κανω μια τελικη συγκριση?
Ευχαριστω για ολα.
Προσωπικά και εκ πήρας πιστεύω, ότι το BRC είναι θετικότερη επιλογή. Ο προγραμματισμός αποστέλλετε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή από το εργοστάσιο. Σε περίπτωση προβλήματος μικρού ή μεγάλου, πάλη βοηθάει το εργοστάσιο με την μεγαλύτερη γνώση. Είναι στιβαρότερο από πολλά.
Το να μιλάμε για +150ε , είναι τουλάχιστον αστείο.
Έχω γράψει της προϋποθέσεις για τοποθέτηση αερίου, είναι στης τελευταίες σελίδες, και κυρίως στην 699.
Μα το να γράψεις την ευρύτερη περιοχή σου, θα βοηθούσε σε σύσταση συνεργείου. Όπως σαφώς έχω γράψει δεν ασχολούμαι με εγκαταστάσεις σε ΙΧ, μα μπορώ να συστήσω τους καλύτερους.
Antonis-team.
Το ιδιο σκεφτομαι κι εγω.Γι' αυτο κλεινω προς το BRC για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
ΥΓ. Εβαλα και τοποθεσια( Βεροια ) στην υπογραφη μου για τυχον προτασεις σας. -
Αν το αυτοκίνητό σου,δέχεται σύνδεση απο την OBD,προτίμησε ZAVOLI και όχι BRC.
Καί τα δυό είναι εκπληκτικά συστήματα,απλά το ZAVOLI,προγραμματίζεται και ρυθμίζεται πιο καλά απο το BRC. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Καί τα δυό είναι εκπληκτικά συστήματα,απλά το ZAVOLI,προγραμματίζεται και ρυθμίζεται πιο καλά απο το BRC.
Δεν θα γράψω ότι είναι αυθαίρετο αυτό που γράφεις, δεν ορκίζομαι για τίποτα!. Αυτό όμως που θα πω είναι, ότι η βοήθεια στους ανεγνωρισμένους συνεργάτες της BRC (εργοστάσιο) είναι απολυτή. Εάν μιλάμε για ZAVOLI σε φίλο από την Βέροια, να του γράψω δυο διευθύνσεις στην Βουλγαρία, να πληρώσει τα μισά χρήματα, να του ετοιμάσουν φάκελο, και να πληρώσει σε έλληνα εγκαταστάτη 30ε, και να πάρει έγκυρα χαρτιά!!!!!.....
Προτιμώ BRC……. Και στην Ελλάδα.
Α. -
Καί τα δυό είναι εκπληκτικά συστήματα,απλά το ZAVOLI,προγραμματίζεται και ρυθμίζεται πιο καλά απο το BRC.
Δεν θα γράψω ότι είναι αυθαίρετο αυτό που γράφεις, δεν ορκίζομαι για τίποτα!. Αυτό όμως που θα πω είναι, ότι η βοήθεια στους ανεγνωρισμένους συνεργάτες της BRC (εργοστάσιο) είναι απολυτή. Εάν μιλάμε για ZAVOLI σε φίλο από την Βέροια, να του γράψω δυο διευθύνσεις στην Βουλγαρία, να πληρώσει τα μισά χρήματα, να του ετοιμάσουν φάκελο, και να πληρώσει σε έλληνα εγκαταστάτη 30ε, και να πάρει έγκυρα χαρτιά!!!!!.....
Α.Ειπα να μην ασχοληθω αλλα δεν κρατιεμαι.......το zavoli ειναι ιταλικο 100 % το εισαγει ο Θεοδωρου στην Ελλαδα και σε αντιθεση με αυτα που λες εσυ το BRC εχει τοσες διαφορετικες εκδοχες κιτ που σιγουρα στην Βουλγαρια το βρισκεις πιο ευκολα. Και για μια φορα ακομη....ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ......δεν χρειαζεται να απαντας................εκτιθεσαι............πες με τωρα παπαγαλο κλπ κλπ εσυ που αβανταρεις τα brc (αυτα ξερεις αυτα αναφερεις σε καθε ποστ).
-
Καλά μάστορα,αν ήταν έτσι απλά στη Βουλγαρία,εγώ τι νομίζεις οτι θα έκανα?
Εγώ ήμουν φανατικός με το BRC.
Μόλις είδα με τα μάτια μου,τι κάνει το άλλο παραπάνω.........
Όταν περάσω απο το μαγαζί σου και δείς την εγκατάσταση την δική μου,τα ξαναλέμε. -
Α.συμφωρουμιτη δεδομενο οτι οι γνώσεις σου ειναι μεγάλες εχεις κατι να προτινεις για την δικιά μου περίπτωση!?>1)μάρκα μοντέλο χρονολογία.= vw passat 2001mont 1.8 t (awt κωδικος μηχανης)
- χιλιόμετρα κατ’ έτος και τρόπος οδήγησης.= (10.000-12000)ταξιδια και μεγαλες ανοιχτοι οδοι οχι μποτιλιαρισματα(οχι πολυ συχνα εντος πολης χρηση ενωω να το παρω να παω δουλια κλπ οδηγηση δυντηρητικη μαξ 3500rpms
- υπάρχοντα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.=(145.000xlm)
- ζημιές που έβγαλε μέχρι σήμερα.=ζημιες πολλαπλασιαστες, θερμοστατης ,δυναμο, και τον πρωτο χρονο ξεφορτιζε τιν μπαταρια μονο του..(οντας κ 2ρο αμαξι αρα οχι συχνη χρηση)
- τα χέρια σου ‘πιάνουν’ για άπλες εργασίες επί αυτού?. =ενοειτε οτι πιανουν τα δικα μου του πατερα μου ομος οχι!που ειναι κ ο κατοχος(αλλο που εγω το κυκλοφωρω συνεχεια!)
6)Ευρύτερη περιοχή κυκλοφορίας σου.=νοτιανοτολικα προαστια και συχνα αιτωλοακαρνανια χωριο - είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις ένα καλό σύστημα?. αναλογα!...αν το δεινει με ατοκες δοσεις εστω 3 οκ!....
Α.
σορρυ επιδη βιαζομουν να ποσταρω λογο δουλιας εβαλα τις απαντησεις στο ποστ του αντωνη!....
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Α.συμφωρουμιτη δεδομενο οτι οι γνώσεις σου ειναι μεγάλες εχεις κατι να προτινεις για την δικιά μου περίπτωση!?>1)μάρκα μοντέλο χρονολογία.= vw passat 2001mont 1.8 t (awt κωδικος μηχανης)
- χιλιόμετρα κατ’ έτος και τρόπος οδήγησης.= (10.000-12000)ταξιδια και μεγαλες ανοιχτοι οδοι οχι μποτιλιαρισματα(οχι πολυ συχνα εντος πολης χρηση ενωω να το παρω να παω δουλια κλπ οδηγηση δυντηρητικη μαξ 3500rpms
- υπάρχοντα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου.=(145.000xlm)
- ζημιές που έβγαλε μέχρι σήμερα.=ζημιες πολλαπλασιαστες, θερμοστατης ,δυναμο, και τον πρωτο χρονο ξεφορτιζε τιν μπαταρια μονο του..(οντας κ 2ρο αμαξι αρα οχι συχνη χρηση)
- τα χέρια σου ‘πιάνουν’ για άπλες εργασίες επί αυτού?. =ενοειτε οτι πιανουν τα δικα μου του πατερα μου ομος οχι!που ειναι κ ο κατοχος(αλλο που εγω το κυκλοφωρω συνεχεια!)
6)Ευρύτερη περιοχή κυκλοφορίας σου.=νοτιανοτολικα προαστια και συχνα αιτωλοακαρνανια χωριο - είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις ένα καλό σύστημα?. αναλογα!...αν το δεινει με ατοκες δοσεις εστω 3 οκ!....
Α.
σορρυ επιδη βιαζομουν να ποσταρω λογο δουλιας εβαλα τις απαντησεις στο ποστ του αντωνη!....
Σίγουρα απαντάς στης σωστές ερωτήσεις!. Μα θα περιμένω να διαβάσω προτάσεις!!!!!!!...... εδώ ήμαστε θα τα ξανά πούμε…..
Α. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Καλά μάστορα,αν ήταν έτσι απλά στη Βουλγαρία,εγώ τι νομίζεις οτι θα έκανα?Εγώ ήμουν φανατικός με το BRC.
Μόλις είδα με τα μάτια μου,τι κάνει το άλλο παραπάνω.........
Όταν περάσω απο το μαγαζί σου και δείς την εγκατάσταση την δική μου,τα ξαναλέμε.Το άλλο που αναφέρεσαι είναι το ζαβόλι; Τι κάνει παραπάνω;
-
Καταρχάς για να μην παρεξηγηθώ και νομίζει κανείς οτι παίρνω και προμήθεια.
Εάν ο εγκαταστάτης θέλει να ασχοληθεί με την ρύθμιση,βάζεις Zavoli,το οποίο χαρτογραφείται καλύτερα απο το άλλο.
Δίνει ολόκληρους χάρτες,για να μπορέσεις να φέρεις το αυτοκίνητο ακριβώς,με τις 'μαμά'ρυθμίσεις.
Μπορείς να το ρυθμίσεις να ψεκάζει βενζίνη,στίς στροφές που θέλεις εσύ και όχι 1 λίτρο στα 50 χλμ(παραδειγματικά τα νούμερα).
Εάν είναι εγκατάσταση ρουτίνας,βάζεις Brc.Δυό τρείς γκαζιές μέσα στο συνεργείο και είσαι έτοιμος.Γιατί?
Γιατί πολύ απλά δίνει μόνο μια διαγράμμιση,τίποτε παραπάνω.
Το άλλο θέλει χρόνο,δρόμο και χρόνο,για να μπορέσει να σου δώσει αυτά για τα οποία το πλήρωσες.
Και τα συστήματα για τα οποία μιλάω δεν είναι ούτε τα 24άρι απο τη μιά(Brc),ούτε το smile απο την άλλη(Zavoli).
Μιλάω για το πλαγκ εντ ντράιβ(Brc) και για το νορμάλ(Zavoli). -
Γνώμη μου πάντως είναι ότι όλα αυτά τα συστήματα με τις πολλές ρυθμίσεις περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό.
- Κατ'αρχήν, ποιος θα κάτσει να το ρυθμίσει και με τι εξοπλισμό και κόστος; Στο σέρβις τι γίνεται; Όλα από την αρχή;
- Τις λάθος ρυθμίσεις που θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρχουν σε ορισμένες στροφές και φορτία, θα τις διορθώνει ο εγκέφαλος της βενζίνης μέσω του λάμδα και των τριμς. Επομένως και να θέλει κάποιος να δώσει φτωχό ή πλούσιο μίγμα σε κάποια σημεία, δεν θα τα καταφέρει μια που θα προλάβει ο εγκέφαλος της βενζίνης.
Καλύτερο νομίζω είναι ένα σύστημα τύπου πλαγκ εντ ντράιβ ή egas που έχει λίγες απλές ρυθμίσεις και μετά παρακολουθεί διαρκώς τι κάνει και αυτορυθμίζεται, με αποτέλεσμα να μένουν διαρκώς τα τριμς κοντά στο 0.
Έχει ξανασυζητηθεί βέβαια το θέμα και ελπίζω να μην αρχίσει καμιά αντιπαράθεση διαρκείας.
-
Γεια χαρα σε ολους
Εχω παρατηρησει το εξης προβλημα με το αυτοκινητο μου.
οταν η μηχανη ειναι κρυα το αμαξι δεν παιρνει μπρος με την πρωτη μιζια αλλα με την δευτερη. Αυτο συμβαινει καθε φορα που ειναι κρυα η μηχανη, γενικα υπαρχει καποιο προβλημα εαν παιρνει με την δευτερη και οχι με την πρωτη βλαπτει το αυτοκινητο ?Μου δινει την εντυπωση οτι ειναι μπουκωμενο,
Το συτημα που φοραω ειναι BRC sequent 24 εχει τυχει σε κανεναν αλλο αυτο ή μονο εγω ειμαι ο τυχερός ? -
Μπορώ να σκεφτώ δύο αιτίες.
- Να έχεις λάθος ρυθμίσεις, οπότε τα fuel trims είναι λάθος.
- Να έχεις διαρροή υγραερίου από τον πνεύμονα ή τα μπεκ μέσα στην πολλαπλή εισαγωγής όσο κάθεται το αυτοκίνητο και κατά συνέπεια να μπουκώνει.
Πιθανότερο μου φαίνεται το δεύτερο. Για διάνγωση, μπορείς αφού δουλέψει το αμάξι με υγραέριο, να βγάλεις (εσύ ή ο μάστορας) το σωλήνα που φέρνει το υγραέριο στα μπεκ. Έτσι θα φύγει η πίεση. Ξαναβάζεις το σωλήνα και τον σφίγγεις καλά.
Περιμένεις να κάτσει το αμάξι και βάζεις μπρος. Αν πάρει κανονικά, το πρόβλημα είναι το δεύτερο. -
Αφού λέει οτι όταν ο κιντήρας είναι κρύος,τι σχέση έχει το υγραέριο?
-
Την είχα πατήσει έτσι. Είχα μια μικροδιαρροή από τη μεμβράνη του πνεύμονα και έφτανε το υγραέριο στην πολλαπλή εισαγωγής και έμενε εκεί. Μόλις πήγαινα να βάλω μπρος μπούκωνε.
Έπρεπε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα βέβαια για να γίνει αυτό, μια που η διαρροή ήταν πολύ μικρή. Δεν είναι θέμα κρύου κινητήρα αλλά θέμα χρόνου.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και αν έχει διαρροή κάποιο μπεκ.
-
Ο.κ,πάσο.
Απλά μου φάνηκε λίγο περίεργο. -
Τελικα βαζω το BRC Sequent 24. Σημερα ενδεχομενως να ειναι ετοιμο το αμαξι
Θα επανελθω με εντυπωσεις και αποτελεσματα απο την μετατροπη.
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας
Υγραεριοκίνηση!