-
To πρόβλημα με τις τσεπάτες είναι η έλλειψη viewfinder....Εγώ έχω θέμα πλέον να καδράρω μέσα από οθόνη και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν λέω τόσο εύκολα το ναί στην PEN. Από την άλλη από την D60 μου λείπει η δυνατότητα να τραβάω βίντεο...
Θαααα δούμε λοιπόν -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχουν τέτοιες τιμές γιατί οι ...vintage αγοραστές είχαν συνηθίσει σε ακριβές μηχανές.Οι vintage αγοραστές... κάτι τα χρόνια που πέρασαν, κάτι το αλτσχάιμερ, ξέχασαν και ξεσυνήθισαν.
Τελικά αν η φωτογραφική δεν είναι σαν μοντελάκι της fisher price, αλλά σε μαύρο, ζητάνε ότι τους λείπει.
@__mirage__ Σαφέστατα έχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, πέρα από το look. Όμως ΟΣΟ ενδιαφέροντα και αν είναι, δεν παύει να είναι 1 'πράγμα' και εντελώς συγκεκριμένο. Σου δίνει μικρό σώμα, καλό αισθητήρα, όμορφο look και κάνει ουσιαστικά για ένα και μόνο είδος φωτογράφισης και αυτό αν είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος. Αυτό το κοστολογούν 1000 ευρώ. Υπερβολή. Μου τη 'δίνει' που αντιμετωπίζουν τις φωτογραφικές σαν μοντελάκια υψηλής ραπτικής.
Η μηχανή που έχω είναι εντελώς ίδια με την DLUX 4 της leica. Φοράνε τον ίδιο φακό, έχουν το ίδιο design, ίδιο menu... μιλάμε για το ίδιο πράγμα κατά 99%. Η δικιά μου έχει τετράγωνο, πορτοκαλί σηματάκι με το L λόγω φακού leica και η DLUX το γνωστό κόκκινο. Η DLUX έχει διπλάσια τιμή.
Βέβαια προσωπικά δεν τραβάω κανένα ζόρι, αν κάτι μου αρέσει και μου κάνει, να μην έχει σηματάκι που θα με 'αναβαθμίζει'. Από την άλλη συγχίζομαι όταν δεν υπάρχει εναλλακτική και το προϊόν θεωρείται για 'εκλεκτούς'.
Ξέρω, καλώς ήρθα στον πλανήτη Γη. -
http://www.wired.com/gadgetlab/2010/09/ ... a-picture/
Τι λέγατε;;; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To πρόβλημα με τις τσεπάτες είναι η έλλειψη viewfinder....Εγώ έχω θέμα πλέον να καδράρω μέσα από οθόνη και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν λέω τόσο εύκολα το ναί στην PEN. Από την άλλη από την D60 μου λείπει η δυνατότητα να τραβάω βίντεο...
Θαααα δούμε λοιπόνΞέχνα το viewfinder στη 'δευτερη' μηχανή σου και συμβιβάσου. Πίστεψέ με, αν δεν πάρεις τσεπάτη, θα βαριέσαι να την κουβαλήσεις. Ή θα έχεις κάτι στην κωλότσεπη (τσεπάτη), ή θα θέλεις τσάντα (οπότε φορτώνεσαι την SLR και... άντε γεια).
Αν είναι να χώσεις χρήμα, δες και την S90. Αντιγράφω από dpreview.com (http://www.dpreview.com/reviews/canons90/)
On paper it's a compelling package, with comprehensive photographic features, a fast, useful zoom and as much in the way of external control as you could possibly fit onto such a small body. For the SLR user wanting something that offered the 'carry anywhere' convenience - but not the compromise - of an ultra compact DSC the S90 promises to be the perfect second camera.
και
Photographers looking for a serious, pocket-friendly, compact camera haven't had a lot to choose from, and the S90 offers the first real competition to Panasonic's LX3, the success of which almost certainly led Canon to revive the long-running and much missed 'S' series. I may not have liked it when I first used it, but I soon found myself picking it up every time I went out the door.
-
έχει αισθητή διαφορά απ την G9 ας πούμε?
εννοώ, την βάζεις όντως στην τσέπη σου?
-
Ότι βάζεις, καλό είναι!
-
Ειρήνη εδώ οι Lomo και οι Holga έχουν καταλήξει να πωλούνται σε εξωφρενικές γι αυτό που είναι τιμές. Υπάρχουν άνθρωποι που θα τα δώσουν και μάλλον θα τα δώσουν απλά για να λένε πως αγοράσανε το τελευταίο γκατζετάκι ή κάτι που είναι τρέντυ. Είναι κρίμα που δεν έχουν βάλει interchangeable φακούς και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν του χρόνου βγεί και μια τέτοια. Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε και τα πόστ σεντόνια δεν είναι πλέον του στύλ μου. Βασικά ποτέ δεν ήτανε Επιφυλάσομαι λοιπόν για κάποια άλλη φορά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχει αισθητή διαφορά απ την G9 ας πούμε?εννοώ, την βάζεις όντως στην τσέπη σου?
Είναι όσο μεγάλη και μια ixus. Τεράστια διαφορά από τις G-κάτι, δηλαδή. Οπότε ναι, μπαίνει τσέπη.
-
Καλησπερα παιδια ειμαι ο γιωργος! Εκατσα και διαβασα καμια 50-60 σελιδες με ολες σας τις συζητησεις και ο λογος? Γιατι εφτασα να πω θελω κατι παραπανω απο την Sony DCW 350 που εχω (αν δεν κανω λαθος στο ονομα του μοντελου!) και θελω να κανω το μεγαλο βημα για μια slr! εχω ενα budjet της ταξεως 500-650 ευρω! αλλα ειμαι μπερδεμενος και ειμαι σιγουρος οτι οι γνωμες σας θα μου φανουν χρησιμες!
- bridge i oxi? μου αρεσει η ιδεα 20-30χ ζουμ!
- εχω καποιες αποριες για τα μεγιστα ζουμ των φακων! καποιο αρθρο που θα με βοηθουσε?
- σε αυτο το budjet τι μου προτεινεται απο canon-nikon?
αυτα για αρχη! ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Καλησπέρα Γιώργο,
δε μας είπες το βασικότερο:ποια είναι η θεματολογία σου, δηλαδή τι σου αρέσει να τραβάς. θέλεις έναν all around φακό, που ρίχνει την ποιότητα των οπτικών, ή κάτι πιο εξειδικευμένο ?
ωραίο το 20x και 30x των prosumer αλλά έχουν τα μειονεκτήματά τους.
-
Έχει κάποιος φίλος άποψη γι'αυτή τη μηχανή?
Βλέπω πως έχει οπτικό zoοm 14
Μέχρι τέλος του έτους θα αγοράσω καινούργια. Βασικά, από προηγούμενη συζήτηση εδώ, έχω στο μυαλό μου την s90. -
dmitspan ευχαριστω για το ενδιαφερον!
οσο για την θεματολογια... ειμαι απο τοπια εως αγωνες αυτοκινητου! η χρυση τομη σε φακο?
εχω καποια κενα στο θεμα φακος (μμ) και το ζουμ που μπορει να φτασει! -
ένα χρήσιμο feature του photoshop
http://www.youtube.com/watch?v=2POl1feb ... _embedded#!
-
Ο χρήστης George Sakk έγραψε:
Καλησπερα παιδια ειμαι ο γιωργος! Εκατσα και διαβασα καμια 50-60 σελιδες με ολες σας τις συζητησεις και ο λογος? Γιατι εφτασα να πω θελω κατι παραπανω απο την Sony DCW 350 που εχω (αν δεν κανω λαθος στο ονομα του μοντελου!) και θελω να κανω το μεγαλο βημα για μια slr! εχω ενα budjet της ταξεως 500-650 ευρω! αλλα ειμαι μπερδεμενος και ειμαι σιγουρος οτι οι γνωμες σας θα μου φανουν χρησιμες!- bridge i oxi? μου αρεσει η ιδεα 20-30χ ζουμ!
- εχω καποιες αποριες για τα μεγιστα ζουμ των φακων! καποιο αρθρο που θα με βοηθουσε?
φιλε μου πριν λιγο καιρο ημουν σε αναλογη θεση με σενα και πηρα την nikon d3000 σ ενα πακετο που εδινε 2 φακους VR τους 18-55mm και 55-200mm δευτερη μπαταρια, τσαντα και τριποδο. Εννοειτε οτι στις διακοπες μου την κατευχαριστηθηκα και τραβαγα ολη την ωρα..ισως ομως μπορεις να κανεις και καλυτερη επιλογη...
βεβαια εγω ειμαι εντελως αρχαριος στο θεμα φωτογραφια και ετσι οπως παω ετσι θα μεινω...
-
Καλησπερα παιδια ειμαι ο γιωργος! Εκατσα και διαβασα καμια 50-60 σελιδες με ολες σας τις συζητησεις και ο λογος? Γιατι εφτασα να πω θελω κατι παραπανω απο την Sony DCW 350 που εχω (αν δεν κανω λαθος στο ονομα του μοντελου!) και θελω να κανω το μεγαλο βημα για μια slr! εχω ενα budjet της ταξεως 500-650 ευρω! αλλα ειμαι μπερδεμενος και ειμαι σιγουρος οτι οι γνωμες σας θα μου φανουν χρησιμες!- bridge i oxi? μου αρεσει η ιδεα 20-30χ ζουμ!
Τελικά θες bridge ή SLR;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Καλησπερα παιδια ειμαι ο γιωργος! Εκατσα και διαβασα καμια 50-60 σελιδες με ολες σας τις συζητησεις και ο λογος? Γιατι εφτασα να πω θελω κατι παραπανω απο την Sony DCW 350 που εχω (αν δεν κανω λαθος στο ονομα του μοντελου!) και θελω να κανω το μεγαλο βημα για μια slr! εχω ενα budjet της ταξεως 500-650 ευρω! αλλα ειμαι μπερδεμενος και ειμαι σιγουρος οτι οι γνωμες σας θα μου φανουν χρησιμες!
- bridge i oxi? μου αρεσει η ιδεα 20-30χ ζουμ!
Τελικά θες bridge ή SLR;
Καλησπερα φιλε..
σκεφτομαι απο bridge την FUJIFILM Finepix HS10
απο slr δεν ξερω ακριβως γιατι θελω να ασχοληθω λιγο με το θεμα (mm) ενος φακου και το ζουμ το οποιο παρεχει...
-
πάρε την hs10
απο έξω, αν ασχολείσαι με ιντερνετικές αγορές, παίζει να την βρεις -50
βγήκαν και ανταγωνιστές της, η Panasonic FZ100 και η Canon SX30 που λέω παραπάνω.
επίσης καλές αλλά πιο ακριβές.
να σκεφτείς εγώ σκεφτόμουν να πάρω τον tamron 18-270 για all around αλλά είμαι σε υπαρξιακή αναζήτηση κατά πόσο όντως αξίζει να δεθείς με ένα σύστημα και να δώσεις τόσα λεφτά όντας χομπίστας.
απο την άλλη μόνο με το κιτ φακό είσαι -50% στις δυνατότητες της μηχανής.τα δείγματα απο την hs10 λένε οτι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για ένα φακό με τόσο μεγάλο εύρος.αν κάπου υστερεί σε σχέση με dslr είναι κυρίως σε ταχύτητα και θόρυβο.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πάρε την hs10
απο έξω, αν ασχολείσαι με ιντερνετικές αγορές, παίζει να την βρεις -50
βγήκαν και ανταγωνιστές της, η Panasonic FZ100 και η Canon SX30 που λέω παραπάνω.
επίσης καλές αλλά πιο ακριβές.
να σκεφτείς εγώ σκεφτόμουν να πάρω τον tamron 18-270 για all around αλλά είμαι σε υπαρξιακή αναζήτηση κατά πόσο όντως αξίζει να δεθείς με ένα σύστημα και να δώσεις τόσα λεφτά όντας χομπίστας.
απο την άλλη μόνο με το κιτ φακό είσαι -50% στις δυνατότητες της μηχανής.τα δείγματα απο την hs10 λένε οτι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για ένα φακό με τόσο μεγάλο εύρος.αν κάπου υστερεί σε σχέση με dslr είναι κυρίως σε ταχύτητα και θόρυβο.
ειμαι αναμεσα σε αυτες τις 3 που ειπες =))))! ειλικρινα δεν ξερω ποια ειναι τοπ!
'αλλά είμαι σε υπαρξιακή αναζήτηση κατά πόσο όντως αξίζει να δεθείς με ένα σύστημα και να δώσεις τόσα λεφτά όντας χομπίστας.' με εκφραζει απολυτα αυτο που λες!
ζουμ και χιλιοστα φακου μπορεις να μου δωσεις καποιες 'συμβουλες?' ty
-
τι σε δυσκολεύει?
δεν είμαι expert αλλά όσο μπορώ να βοηθήσω. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τι σε δυσκολεύει?
δεν είμαι expert αλλά όσο μπορώ να βοηθήσω.αναλογιες (mm) με ζουμ
Φωτογραφία. Ασχολείστε;